Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ze blijft zichzelf maar pijn doen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dan zou ik zelf kijken of je hond het wel goed op Renske vers doet. Daar zit bruine rijst in, wat minder allergische reacties zou geven als witte rijst. Renske vers kun je gewoon buiten de koeling bewaren zo lang de verpakking dicht is. Het staat tussen brok en kvv in doordat het licht gestoomd is. Het bevat dus nogsteeds de meeste belangrijke voedingsstoffen.
Of rijst nu wel of geen graan is, zijn diverse meningen over. Wat mij betreft is rijst gewoon een graansoort.
Uiteindelijk kunnen honden overal allergisch op reageren. Het kan dus zomaar zijn dat de Orijen 6 fish of Renske vers ook niet goed gaat.
Sinds 1,5 week zit m'n Boef nu ook op kvv. Ze is er zo gigantisch gek op dat ze daadwerkelijk de hele dag door beide hondenbakken uit lebbert en vervolgens naar ons toe komt om duidelijk om meer te vragen.. Wat is het toch ook een vreetzak
Onder het eten is haar staart ook heerlijk gekruld op haar rug, terwijl bij de brokken haar staart altijd langs haar achterpoten hing. Dit laat mij ook zien dat ze veeeel enthausiaster is met de kvv dan met de brokken.
Tot nu toe heb ik haar niet zien bijten of trappen (even afkloppen) en toen ze een paar dagen op de kvv zat, ging ze naar de trimster die toen al duidelijke verbetering van de oren zag.
De uitslag van de allergietest komt nog. Ik verwacht dat het de aardappel geweest is.
Fijn om te horen dat je op de goede weg zit en hopelijk blijft het zo.
vr gr
Pfff... Ze blijft haar poten bijten... Ik zag het net na het plaatsen van het bericht hier en sindsdien zie ik het regelmatig... Schiet mij maar lek...
Roosje soms word je er wanhopig van.
Hier ook zo'n allergie hondje.
Doeet het geweldig op KVV.
Geen oor- en oogontstekingen meer. Wel roodomrande oogjes wat de laatste tijd minder vurig is.
En ook krabt hij aan zijn bek maar beet niet meer op zijn pootjes en krabde ook nauwelijks meer aan zijn flanken.
Afgelopen week ineens weer op zijn poten bijten.
Ik weet het niet meer hoor. Hij krijgt geen granen, kip en rund, het pollenseizoen is nog niet begonnen volgens mij en dan toch...........
Ik ben wel bezig met een Puur-pollen kuur in de hoop dat hij tegen het vvoorjaar wat meer weerstand heeft.
Als hij sinds het zoutstrooien aan zijn pootjes bijt, zou het van het zout kunnen zijn.
Mijn hondje bijt echter al sinds voor het zoutstrooien..
Ik kan niet wachten op de uitslag van de allergie test..
De uitslag van de allergietest is er, maar ik weet niet wat ik ermee moet.
Ze heeft een allergie voor:
- Gevogelte (welk gevogelte?)
- Huisstofmijt (in een huis zonder tapijt, met maar 1 gordijn en speciale honden kleden)
- Graan
Er word mij geadviseerd om oa voedingen met rijst (graan) en mais (graan) te nemen of Orijen 6 fish (waar ze al een tijdje op gestaan heeft en toen nog last had).
Verder kreeg ik de blijkbaar standaard adviezen die andere mensen ook gekregen hebben.
Ze zou niet allergisch voor groenten of andere dingen zijn. Ik vroeg haar daarom of ze zeker wist of ze niet allergisch is voor rund, tomaat, paprika en aardappel. Hierop kreeg ik het antwoord dat ze daarop niet test... Hoe kan ze dan niet allergisch zijn op groente, als er niet getest word op oa tomaat en paprika?
Ik heb eigenlijk het gevoel dat ik niets opgeschoten ben..
Het enige wat ik zie is een elimantiedieet.
Je geeft 6 weken alleen een diersoort- van een niet gevogeltesoort die geen graan eet (geen kip, rund...)-
alle tussendoortjes en co moeten ook van diezelfde diersoort komen.
Na zes weken kan je -alleen als de allergische reactie verdwenen is- een andere diersoort toevoegen.
ik zou zelf gaan samenstellen. di vb volledige konijnen (zonder vacht) aan je hond geven.
eliminatie heb ik al gedaan en daar kwam rund, kip, tomaat en paprika uit van de soorten die ik geprobeerd heb. Ik kom er gewoon niet uit waarom ze tussen haar voetjes bijt en daarom wilde ik die test.. maar goed, ik weet dus niet wat ik met die uitslag moet.
Mss moet ik het maar gewoon negeren en door gaan met wat ik doe (kvv/barf).
is het iets neurotisch misschien ?
Psychisch bedoel je?
ja, net zoiets als mensen een 'tik' kunnen hebben...
Waaraan denk je dan? Wat zou ze dan hebben en wat zou ik eraan kunnen doen om dat op te lossen?
Bakken ellende ..
Onze Landseer heeft het heel soms in de zomer, zooltjes bijten tot bloedens toe..
Bij haar zou het met het grasmaaien te maken kunnen hebben..
(We zagen er wel een bapaald patroon in, in samenhang met mijn grasmaai schema)
Eten hebben we het zelfde gehouden, dus mischien toch iets van buitenaf, ipv wat er naar binnen gaat..
Heb zelf wel eens begrepen dat het ook het zweten kan zijn..
De "afval stoffen" moeten het lichaam uit..en dat kan ook via het zweten natuurlijk.
Die afvalstoffen zorgen voor de jeuk aan de zooltjes..
Maargoed, hoe dan ook..
Het is ellende voor je hond..
Ik heb altijd geleerd dat een hond niet kan zweten...
Ze heeft het periodes en dan het gehele jaar door. Ik kan dan ook niets vinden wat ermee samen kan hangen..
misschien een idee om even te googlen op dwangneurose of neurotische aandoeningen honden...
Ik ga ff neuzen.
Hmmm in dat korte leventje heb je wel heel veel verschillend geprobeert.
In je eerste berichtje staan.9 verschillende voeders en dan nog niet geteld de verschillende soorten van deze voeders.....en dat in 2.5 jaar tijd.
Je zal echt langer moeten voeren om resultaat te zien.
Dit heeft minimaal 4/6 mnd nodig.........
Na 2 maanden kun je al een hele hoop zien.
roosje, ik bedoel met een eliminatiedieet geen soort brok of renske of lotgering. daar kan nog altijd vannalles doorheen zitten.
ik bedoel: http://www.voerwijzer.com/eliminatiedieet-bij-voedselallergie
Ik zie nu trouwens dat rund wel op het geteste lijstje staat, maar zij zei zelf niet op rund te testen.. Op het lijstje staat ze ook als zijnde niet allergisch voor rund, terwijl ze van rund diarree krijgt..
Verder is dit wel aangevinkt:
Kipeiwit: Intoleranties en allergie voor kip-eiwiteigeel-eend-kalkoen-gevogelte
Granen: Intoleranties en overgevoeligheden voor graansoorten, zoals gerst, gierst, haver, rogge, zemelen, tarwe, boekweit.
Zoetstof- suiker: Intoleranties en overgevoeligheden voor suiker en zoetstoffen
Algehele weerstand
stof- mijten ( huisstofmijtfaerinamijt– meelmijt – copramijt- hooimijt)
En ik bedenk me net.. Ik geef wel rauwe kippen eieren. Ik zal die eens vervangen voor kwartel eieren of helemaal weg laten.
Het rare is dat ze niet reageert als ze ei heeft gehad. Ze heeft in de afgelopen weken dat ze op kvv zit 2x op haar pootjes gebeten, terwijl ze 4 eieren per week krijgt.. Bovendien zit er in de Orijen 6 Fish en de fish4dogs geen ei en op brok beet ze naar mijn idee vaker als op kvv.. Op brok schopte ze zichzelf ook onder de kin, wat ze op kvv tot nu toe niet doet (even afkloppen).
Zal het probleem zichzelf oplossen na 8 weken kvv?
Waar moet ik overigens aan denken bij hondenvoeding mbt zoetstof en suiker? Op witte suiker zou ze weer niet reageren (die word onder een andere groep getest).
Ik heb moeite met die algemene benamingen. Hoe kan ze allergisch zijn voor suiker in het algemeen, maar niet voor witte suiker? Ze zou ook niet allergisch zijn voor fruit.
Dat zelfde heb ik met gevogelte. Hoe kan ze allergisch zijn voor al het gevogelte? Dat is een hele brede groep: eend, kip, kalkoen, parelhoen, kwartelhoen, gans, struisvogel etc etc. Op Renske kalkoen en eend deed ze het trouwens prima..
Naar mijn idee klopt de test niet helemaal, of zie ik dat verkeerd?
Sry, ik moet even wat recht zetten. Ik heb haar tekst verkeerd begrepen. Ze stuurde niet dat ze niet op rund ed teste, maar dat er geen allergie op teste. Maar nog blijf ik met de bovenstaande vragen zitten. Ik heb ze ook aan haar gesteld.
Het kan natuurlijk ook wezen dat de hond bepaalde dingen mist, zoals bijvoorbeeld Omega 3, Omega 3 zorgt ervoor dat bepaalde bouwstenen in het lichaam overeind blijven. Ik zou eens contact opnemen met deze mensen http://http://www.carnivoer.nl/ zij zijn gespecialiseerd in versvlees en "allergieën" bij honden.
Met DJ ben ik nu aan aan het kijken of hij allergisch is voor graan en andere zaken. Ik geef hem nu barf en alleen voorlopig barf. We geven hem nu absoluut geen graan meer en zelfs de normale koekjes en kaakjes mag hij niet meer. Zijn huid (waar hij dus last van heeft) is al stukken opgeknapt en over een week of 3 gaan we kijken hoe en wat we verder gaan doen.
Sophie echter heeft nergens last van.....................behalve het bijten aan haar pootjes. Bij Sophie is het een psychisch iets, vanuit haar verleden. De opmerking van teresa vind ik dus zo gek nog niet. Kan je eens opschrijven wanneer je hond dit gaat doen? Is het echt de hele dag door, of alleen in de middag, avond of morgen, of na het wandelen of juist niet of...........noem het maar op.
En ja, honden zweten door hun tong en door hun voetzooltjes. Maar ik denk niet dat dat het probleem is.
En verder lees ik dat je hond wel een allergische reactie heeft op huismijt en je verteld daar tussen aanhalingstekens dat je een huis hebt zonder tapijt en met maar 1 gordijn. Maar weet je wel dat huismijt overal is, echt overal? Ook al heeft je huis geen tapijt en gordijnen en weet ik veel, je hebt kleding, je hebt een bank, je hebt een matras, je hebt .....nou ja, ga zo maar door. En hoe schoon je ook mag zijn, elk huis heeft huismijt.
Ik denk dat er qua dwangneurose bedoeld word dat er ooit iets is begonnen met jeuk, maar dat het bijten nu een gewoonte geworden is. Ook al is de jeuk misschien al lang weg.
Maar als je hond allergisch is voor huismijt, dan zal dat de oorzaak wel zijn. Huismijt is overal. "De huisstofmijt (Dermatophagoides pteronyssinus) is een haast onzichtbaar kleine (ca. 0,3 mm) mijt die in huisstof leeft, met name in matrassen, kussens, gestoffeerd meubilair, tapijt en op beschimmelde muren."
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huisstofmijt
Ik neem aan dat de meeste mensen een matras in huis hebben...
Maar dat verklaart toch nog niet waarom ze het af en toe doet? Het is niet continu, het is momenteel niet eens alle dagen.. Momenteel is het ongeveer 1x per 2 weken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ze blijft zichzelf maar pijn doen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?