hond gromt en trekt lip op

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik heb een lieve, sociale hond, Chihuahua van 3 jaar. Hij speelt veel en graag met andere honden. Vooral grotere en kleine volwassen honden zijn geen probleem. We wandelen veel en vaak zonder riem met andere honden.
Komen we een pup tegen, die nogal springerig/oprdringerig zijn dan vindt hij het al snel niet leuk, begint te grommen heel zachtjes en trekt wat de lip op. Dit doet ie bij bijna alle pups die heen en weer wiebelen en springen.
Omdat ik geleerd had op cursus dat we dat niet moeten corrigeren; immers honden laten zien en horen wat kan en niet kan, heb ik hier nooit wat mee gedaan....
Nu gromt hij echter ook af en toe tegen volwassen honden, gewoon, omdat het hem niet zint. Bijvoorbeeld in het bos of heide, op plekken waar de honden allen los lopen. Dit vind ik wel vervelend...Omdat mijn hond dan wel misschien laat zien dat ie het niet wil, hij heeft nog nooit gebeten, maar hij is wel de kleinste en een makkelijke prooi voor een grote kwaaie hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " hond gromt en trekt lip op" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Oeps, ik was nog niet klaar...;-)
Mijn vraag is, is dit normaal en dien ik dit te corrigeren? En hoe?

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Je kan, om te corriceren, een klein maar wel hard "prikje"geven net achter zijn ribbenkas, dan schrikt hij en is even van slag, van waar hij mee bezig is ( het kwaad worden op de pup).
Het is normaal dat puppies het merken dat jouw hond hun gezelschap niet leuk vinden ( dat geeft jouw hondje dus ook aan) maar de baas van de pup heeft het hondje "nog"niet goed opgevoed en laten hun pup maar naar iedere hond rennen en springen.
Helaas zijn de meeste puppies curcussen slecht en wordt er teweinig aandacht aangegeven dat, al zijn ze jong ze ook al vroeg moeten leren om met hun Ogen Oren en Neus om te gaan en daar moet de baas aandacht aangeven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou er wel blij mee zijn dat hij aangeeft dat het hem niet bevalt, de pups en sommige situaties met andere honden. Als hij pups te opdringerig vindt is het m.i. ok dat hij dit laat merken. Ik zou hem daarin steunen en hem rustig even toespreken en dan gewoon verder lopen. Of beter nog het niet zover laten komen dat hij het nodig vindt om te grommen. Ook situaties met andere honden zou ik liever voorkomen, goed op je hond letten wat hij wel en niet fijn vindt, hem steunen en uit de situatie houden. Ik denk dat hij daardoor al een stuk rustiger wordt als hij voelt dat jij hem begrijpt en steunt.

honden page profiel HaketHaket

honden foto van Haket

Ooit wel eens afgevraagd of jij dat wil hebben? Wat nu als een vriendelijke grote hond dat gegrom zat is en jouw lieve grommende hondje duidelijk maakt dat hij dat niet hebben wil? Of is dan gelijk de baas van zo'n lieve grote hond de pineut en moet hij van jou zijn hond maar afmaken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hallooooo, die WILLEMIJN ben ik niet, zou helemaal niet prikken met wat, als je ziet dat je hond gromt en lip op trekt ga je weg, lijn je hond aan en verdwijnt.... laat je hond bij honden spelen waar het goed mee gaat.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" hallooooo, die WILLEMIJN ben ik niet, zou helemaal niet prikken met wat, als je ziet dat je hond gromt en lip op trekt ga je weg, lijn je hond aan en verdwijnt.... laat je hond bij honden spelen waar het goed mee gaat. "


Ik dacht al, wat vreemd advies van Willemijn ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

schrik er ook van....klein maar hardprikje geven, ben je mal.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Goed advies van willemijn van Bamse. Door te grommen geeft je hond aan dat hij het niet prettig vindt. Door weg te gaan help je je hond. Grommen is een afstand vergrotend signaal. De meeste honden zullen dit wel begrijpen.

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

inderdaad ik las dit en dacht willemijn??????????
zo heb je mij niet opgevoed hahahahha

gewoon aanlijnen en weg gaan
met mike werkt dat nu ook :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " hond gromt en trekt lip op" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vieze bek, maar wat doe je eraan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^