Hallo!
Nee, ik ga (voorlopig) nog geen pup aanschaffen, eerst nog genieten van Kelly! Maar... Ik was gewoon even nieuwsgierig over eventuele latere honden.
Als je geen hond hebt en een pup aan wilt schaffen maakt het niet uit welk geslacht je kiest, maar als je zeker weet dat je een paar jaar later een tweede hond wilt, maakt het dan uit of je eerst een reu neemt en daarna een teef? Of eerst een teef en daarna een reu? Of maakt dit helemaal niet uit?
En als je een roedel van drie honden wilt, wat is dan de beste samenstelling van die roedel: 2 reuen en 1 teef of twee teven en 1 reu?
Ik was gewoon even nieuwsgierig naar jullie meningen...
Groetjes!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geslacht honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Vroeger heb ik daar nooit op gelet.
Onze eerste Bouvier was een teef, de tweede een reu, de derde een reu, toen kwam er een teef bij, toen nog een teef, ik hield 2 pups aan van een nest en dat was een reu en een teef. Later kwam er nog een Shi-Tzu teefje bij.
En alles ging okee en nog nooit ruzie in de tent gehad.
In 2009 is mijn laatste hond uit die roedel overleden en toen kwam DJ op ons pad. En vorig jaar kwam Sophie op ons pad. Wel bedacht ik toen voor het eerst dat ik beter als tweede hondje een teefje kon nemen, maar goed.......het kwam ook zo uit.
En eigenlijk zal dat altijd zo gaan, het komt gewoon op je pad.
Ligt helemaal aan de honden zelf. Sommige reuen kunnen niet goed met andere reuen, sommige teven niet met andere teven. Over het algemeen is een reu-teef combinatie de beste. Dan heb je natuurlijk wel weer last van loopse teven en hitsige reuen..
Ik heb twee teven, mocht ik er een hond bij willen wordt dat weer een teef omdat ik zelf liever teven heb. Toen ik klein was hadden we meestal twee reuen, ging ook altijd goed.
Kortom wat het slimste is ligt aan de karakters van de honden. Bij mijn honden zal het geen bal uit maken maar bij de hond van mijn moeder bijvoorbeeld wel, daar kun je geen andere reu bij zetten.
hmmm... Ik heb toch bewust gekozen voor mijn eerste hond een reu hoor! Ik wil geen teef. Waarom? Tja, mijn ouders hebben altijd reutjes gehad en mijn zus ook, dus ik heb nooit geen teef gehad.
Dit zit waarschijnlijk volledig tussen mijn oren, maar ik de reutjes die ik ken zijn veel grotere knuffelberen dan de teefjes, daarom voor mij enkel reutjes
ik heb de voorkeur voor reutjes. baylee was een cadeautje. en bleek een teefje . ze is ook echt het knuffelbeestje van mn vriend. ik heb meer een band met goku . das mijn kerel .
Ik denk inderdaad dat het aan de honden zelf ligt, ik heb hier in huis 2 reuen en 1 teef en dat gaat prima. En qua knuffeligheid tja mijn teef (Bayley) is erg op mij gericht dus knuffelt veel met mij maar mijn reu (Hunter) kan er ook wat van. De aandacht is wel anders, Bayley komt echt op me schoot liggen (gedeeltelijk dan:P) en Hunter ligt vaak gewoon naast me en die wilt dat ik hem aai.. altijd.
Mijn keus voor een reu en later nog een reu is ingegeven door de moeilijke teven die familie en vrienden in huis hadden. Had ik wat inder kans op agressie tussen hun en mijn honden.
Puur theoretisch zou ik gaan voor de combinatie reu-teef (of teef-reu) als tweetal, de volgorde maakt dan niet uit. En dan zou ik voor één reu en twee teven kiezen als drietal, of anders drie teven.
Uiteindelijk is het in de praktijk echter geheel afhankelijk van de individuele karakters van de honden en ook kan dit rasafhankelijk zijn. Zo zou ik van een hondenras dat erom bekend staat niet goed met seksegenoten om te kunnen gaan, nooit een hond van hetzelfde geslacht erbij nemen (van hetzelfde kaliber). Dan heb ik het o.a. over de meeste Terriërs en Molossers.
Aan de andere kant zijn er ook rassen die in meutes van tientallen honden goed functioneren, ongeacht hun geslacht. Zoals vele jachthonden (en dan met name de brakken).
knuffelig neeee joh .......
@Gwen, dat ken ik! Dat doet Hunter ook zodra je hem niet meer aanraakt kijkt ie om zo van "Hé hallo je was me aan het aaien hoor!"
je ziet ook dattie het doet opt filmpje. maar goku gaat zo lekker naar je gezicht toe zitten hengelen met ze voorpoot. ik ben al regelmatig bijna een oog kwijt geraakt daardoor XD
Ik heb 3 teven waarvan 2 van dezelfde leeftijd, totaal geen probleem!
Wat voor geslachten en in welke volgorde maakt niets uit, het ligt aan het karakter van de hond.
Hier 1 reu (de eerste hond) en 2 teven in huis. De reden dat er hier alleen nog teven bijkomen is omdat we fokken. 1 reu in huis is meer dan voldoende als de teven steeds loops worden. Dan is de kans groot dat ze gaan vechten om de teef en daar heb ik geen zin in.
Ook ben ik zelf meer een teven mens, mijn partner meer een reuen mens. We hebben dus ook beide in huis. Als mijn reu er ooit niet meer zal zijn, komt er sowieso weer een reu in huis, maar dit omdat ik het prettig vind dat er bij een nest ook een reu aanwezig is, die reageren toch anders op de pups dan teven of de moeder.
Mij maakt het niet zo uit, ik ging als 1ste hond een rottweiler reu nemen. Ik ben thuisgekomen met een mechelaar teef
Geslacht maakt mij niet uit, ik wil de pup met het meest potentieel in het nest. wat er vanonderen al dan niet aanhangt, is bijzaak.
Ja, het geslacht maakt me ook niet zoveel uit: ik heb een reu (gehad) + een teef en beiden waren/zijn de beste honden die je maar kunt wensen.
Ik wilde gewoon even informeren over eventuele samenstellingen voor latere honden, voor als ik op mezelf woon (wat nog wel even gaat duren...).
Ik weet nu dus dat je dus op het karakter van je hond moet letten en dat het verder niet zoveel uitmaakt
Ik heb niet bewust gekozen voor een teefje, meer voor de kleur Bij Kyra tenminste. Bij Bindy ging ik wel voor een teefje specifiek, maar ook hier viel ik gewoon voor haar. Waarom teefjes: De reu van de buren en de reu van mijn zus. Die van de buren is geholpen, maar wel vrij dominant en die van mijn zus.... tja, dat is een beetje een sulletje, maar helaas wordt juist hij altijd gepakt en daardoor is hij een beetje... onstabiel geworden naar reuen. Bindy snauwde hij eerst ook af, maar nu tolereerd hij haar.
Tja, ik ben nu gewend aan teefjes, maar als ik later zou vallen voor een reu, dan wordt het een reu. Het ligt eraan wat er bij mij past qua karakter en bij de andere hond natuurlijk!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geslacht honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?