Wat te doen met een angstige naakterd?
Als pup niet goed gesocialiseerd in het nest. Nu nog steeds bezig met socialiseren...
Tips zijn welkom.
Ze gaat bijna overal mee naar toe.
Ze is vooral bang voor geluiden. Ze gebruikt eerst haar oren daarna ogen dan pas de neus. Lopen dus veel buiten met hele lekkere worst. Helaas is ze soms zo angstig dat ook de worst niet interessant is.
Puppycursus heeft wel wat geholpen mbt de tips.
gr Esther
Queeny is inmiddels iets minder angstig. Maar vindt harde geluiden en dus gemotoriseerd verkeer niet oke.
Is gek op strand, zandverstuiving, sneeuw en hei. Daar kan ze ook los lopen. Hier in de buurt kan dat niet. dan loopt ze weg, naar huis uit angst voor wat ze allemaal hoort en ziet.
Ze is erg eigenwijs en afwachtend. Hierover wordt erg wisselent geinformeerd op het internet. De een geeft aan dat chineesjes makkelijk leerbaar en mensgericht zijn. Nou Queeny absoluut niet.
Staat vaak op de 'rem' en blijft kijken alsof ze er niks van snapt.
In huis is ze een schat en het liefst ligt ze bij me onder mijn trui, lekker warm!
Mijn ervaring is dat het meerendeel van de Chineesjes inderdaad mensgericht is, ook soms echt wel aanhankelijk te noemen in dat soort gevallen. Sowieso voor eigen baas maar soms zelfs ook bij vreemden...
Maar verder zijn het nogal gereserveerde hondjes, naar andere honden toe en ook wat betreft nieuwe dingen. Ze zijn inderdaad wat schrikachtig van nature en stronteigenwijs. Leergierig, maar stronteigenwijs ! Kortom ze doen alleen dingen als ze er zelf zin in hebben.
Kortom sommige dingen die je omschrijft zul je denk ik nooit kunnen veranderen... Maar wat fijn dat je al zo ver bent gekomen, zal vast met deze aanpak op den duur wel nog beter gaan !
lucky was bang voor harde geluiden,
gemotoriseerd verkeer.
nu woon ik vlak bij een drukke weg, ben hier met lucky elke dag naar toe gegaan eerst op mijn armen,toen laten staan op de grond en nu loopt meneer rustig mee aan de riem zonder op te kijken,dit alles met beloning met eten en stem.
voor overige harde geluiden heb ik een CD speel ik eens per maand af en tegelijk een leuk puzzel spelletje met kip als beloning.
regelmatig herhaal ik alles wat je ook doet met een pup om te socialiceren.
werkt super
Lucky is tegen andere mensen terughoudend,ik zeg altijd negeren en hij komt uit zich zelf na je toe.
na 2 a 4 min komt hij snuffelen, daarna herkend hij je al loop je aan het eind van de straat.
niet opgeven blijven trainen het is mij ook gelukt.
en mocht meneer last hebben van tijdelijke
doofheid dan fluit ik op mijn honden fluitje (tip van honden trainer ) dan in een mum staat Lucky naast mij krijgt wel een beloning,heb belang is ook op het moment roepen als contact heb met je hond
Ai dat is een van de moeilijkste dingen binnen dit ras, zeker als het al van jongs af aan zo is... Karakter is immers deels genetisch bepaald en kun je deels met opvoeding veranderen. Maar goed is de basis al niet goed dan wordt het dus meteen al wat moeilijker.
Hoe oud is de kleine nu?
Onze Elphaba heeft namelijk ook wel een heftige angstfase doorgemaakt hoor. Als pup was ze lekker zelfverzekerd en met een maand of 5 begon ze opeens heel angstig te worden. Veel later dan de gemiddelde pup dus maar goed dit ras loopt gewoon nogal wat achter in dat opzicht. We moesten toen weer helemaal van voor af aan beginnen met de socialisatie en nu nog altijd is ze niet helemaal de oude. Had het hier laatst nog met de eigenaresse van haar vader over en die zei ook al... Chineesjes zijn pas met een jaar of 2 echt een beetje zelfverzekerd, tot die tijd is het alsmaar blijven oefenen en proberen tot je er bent. Daar is het gewoon het ras voor, gaat helaas bij dit ras niet zo snel als bij menig ander ras.
Maar goed... Ik denk dat je sowieso al goed bezig bent en dat je dat gewoon moet blijven doorzetten, dus overal mee naartoe nemen en alsmaar blijven proberen. Loopt ze dan ook op de grond of til je haar? Laten lopen is namelijk altijd beter.
Heb je ook nog andere honden? Waar ze zich misschien wat zekerder door voelt. Wij merken dat dit bij onze Elphie goed helpt. Zodra zij met de roedel loopt is ze veel zekerder van zichzelf dan zonder.
Verder is positief belonen ook erg belangrijk. Laten weten dat ze het goed doet als ze iets durft en alsmaar op een positieve manier pushen om nieuwe dingen aan te durven.
Zie nu net dat je hier niet zo ver vandaan woont, wat grappig zeg !
En ik ken toevallig ook de fokker van je hondje, hahaha... Niet erg goed hoor, maar heb wel eens ringtraining bij 'r gevolgd en kom ze wel eens tegen op een show natuurlijk.
Maar goed ik zou dus zeker Lola gaan gebruiken in de socialisatie, hopelijk kan zij het juiste voorbeeld geven en Queeny hier en daar steunen waar nodig.
En rustig aan beginnen. Niet meteen te veel willen. Eerst in een rustige situatie haar op 'r gemak krijgen en dit dan uitbreiden naar steeds drukkere.
tja dit ras kan angst lang mee dragen,
heb Lucky gekregen met 4 mnd.
was bang voor geluiden,ben opnieuw begonnen met socialiseren.
naar de hondenchool gegaan daar was hij terughouden ook naar andere honden ( is opgegroeid met 10 andere honden) dit is dankzij goede begeleiding van de trainers en veel geduldadvies was door te gaan met cursus met veel
kortom ik neem hem overal mee naar toe.
schrikt soms van harde geluiden maar hersteld zich goed.
Lucky was niet bang voor vuurwerkknallen tot dat er iemand dacht leuk te zijn en vuurwerk vlak achter ons te gooien kortom baasje in de lucht en hond ook.
heb CD gekocht met harde geluiden ed
dit gaat goed
gelukkig volgt Lucky eerst zijn neus vooral met gekookte kip en kaas en een gezonde appel
ik zou zeggen ga door met positief trainen en herhalen van oefeningen
het is mij ook gelukt,die van mij wordt over een weekje 2 jaar
bedankt!
Klopt Ze voelt zich zekerder als Lola in de buurt is. Lola is een heel rustig en onderdanig hondje.
Ze is bij de fokker vandaan al angstig.
Ze heeft daar veel buiten gezeten (alle honden) waar ook een iglo stond. Deze iglo was haar huisje en waarin zij de baas was volgens de fokker.
Ik denk dat ze daardoor te weinig vd buitenwereld heeft meegekregen.
Ze heeft aan 1 oogje een afwijking. De sluitreflex werkt niet. Op zich niet erg, dit wisten we van te voren. Nu denken we dat ze er last van heeft dat ze geen diepte ziet en hierdoor ook onzeker is. Ze slaat bv met haar poot voor har oog langs. Dit ziet er grappig uit maar we denken dat dit door te weinig zicht komt.
Wat de laatste weken erg helpt is met de hondjes te wandelen in het bos waar ze verder weinig kanten op kan. (1 bospad) Hier kan ze loslopen en leren ons in de gaten te houden.
Ik wist niet dat er zoveel angst in dit ras zat. terwijl ik er toch veel over gelezen heb.
Dit zou wel meer beschreven mogen worden.
gr Esther
ja, ik ben er ook later achter gekomen wist wel dat ze terughoudend zijn naar vreemde net zo als een Greyhond
terwijl Lucky een goede socialisatie heeft gehad bij de fokker tevens keurmeester van dit ras
maar ik kan ermee leven
gr Leydia
Heb de verblijven die je bedoelt volgens mij daar ook wel eens gezien toen ik daar was... Ja ze is meer het roedelleven gewend zo te horen en minder het familieleven, en dat is juist waar ze nu aan moet leren wennen bij jullie. Maar het is zeker geen uitzichtloze zaak, gewoon goed door blijven zetten !
Een oogafwijking maakt alles natuurlijk nog enger voor 'r dus dat zal zeker ook meespelen. Daardoor heeft ze nog meer steun en socialisatie nodig eigenlijk om uiteindelijk uit te groeien tot een zelfverzekerd hondje.
Het hoort overigens niet hoor, dat er veel angst in het ras zit! Een Chinese Naakthond hoort terughoudend en afwachtend te zijn maar niet angstig!
Het is wel echt iets wat fokkers er uit proberen te fokken, of beter gezegd uit zouden moeten proberen te fokken. Ik ben hier van tevoren ook voor gewaarschuwd want het blijkt in veel lijnen nogal te zitten. Daarom is goede socialisatie bij de fokker van jongs af aan al ook zo belangrijk. Dit was voor mij dus ook echt een eis bij het zoeken naar een hondje maar ik heb ook gemerkt, maar weinig fokkers doen hier aan dus het is moeilijk er eentje te vinden die hier echt de tijd en moeite voor neemt. Het grootste deel zul je dus zelf moeten blijven doen als pupkoper.
Ik vind het ook jammer om te zien en horen dat zoveel hondjes van dit ras zo terughoudend zijn, zelfs bij onze Elphaba die eigenlijk nog best stoer en pittig is hoor (voor een Crestie bedoel ik dan)! Ik ben dan gelukkig Chihuahua's gewend dus het kan altijd nog erger... Maar het is wel iets binnen het ras wat moet veranderen dat ben ik absoluut met je eens, er wordt ook meer op gelet tegenwoordig dus dat is al een begin maar er is nog een lange weg te gaan.
het is jammer dat ze terughouden zijn,
voor mij niet hoor en
niet alle chineesjes zijn zo
Lucky heet een paar pittige zusje en een stoere broer alleen die van mij is gelukkig een watje
want daar hou ik wel van.
de terughoudendheid naar vreemde duurt maar heel kort even ruiken ( die van mij gebruikt altijd zijn neus eerst ) en dan is het over de volgende keer is hij niet te houden,ik wist het van mijn chineesje had de fokker vermeld.
een chineesje is niet te vergelijken met een Chihuahua dat is een leuke grote hond in kleine verpakking
Nou onze Chinees is soms aardig goed te vergelijken met onze Chi hoor ...
Elphaba was altijd een beetje er tussenin, ook in het nest al. Ze had een zusje die wat tuttiger was en een zusje die veel pittiger was. En dan nog 3 broers, maar goed jongens zijn altijd al wat meer mensengericht binnen dit ras over het algemeen.
Ik wist ook waar ik aan begon dus heb er niet zozeer problemen mee. Maar neemt niet weg dat iets minder terughoudendheid in z'n algemeenheid binnen dit ras wel prettig zou zijn. Want er zijn genoeg fokkers die helemaal niks aan socialisatie doen wat de karakters lang niet altijd ten goede komt.
Overigens als je eenmaal bevriend bent met mijn meisje ook... Nou hoor dan weet je het wel, hahaha!
Jammer om te horen dat Quiz zijn nestgenootje dus blijkbaar heel anders is dan Quiz zelf. Ik wil niet grof zijn mar aan de fokker zal het niet liegen.
Wendy staat er net om bekend te fokken op open, vrije chineesjes. Quiz vindt idereen en alles geweldig, en nieuwe dingen is na 1x ervaren oke. Hij kan wel eens tegenspruttelen maar vaak is dit meer koppig wezen dan angstig zijn.
Zoals ik eerder ook al tegen je zei in een privé bericht Miora... Meningen verschillen en ik kan me best voorstellen dat Esther, Leydia en jij hele verschillende ervaringen hebben dan bij een bepaalde fokker (volgens mij komen al jullie hondjes bij dezelfde fokker vandaan ). Ikzelf heb dit in het verleden ook vaak genoeg meegemaakt. Bij fokkers die ik alleen als vrienden ken (waar ik heel positief of juist minder positief over ben en andere heel anders over denken) maar ook bij de fokkers van mijn eigen honden. Ik weet dat de meningen over de fokkers van enkele van mijn honden flink uiteen lopen. En dit begrijp ik op zich ook wel ondanks dat ik er misschien wel heel anders over denk dan andere pupkopers. Mijn pupkopers zullen ook vast niet allemaal precies dezelfde mening over mij hebben. Zullen sommige dingen anders ervaren en zien. Betekend niet dat een fokker meteen slecht is in z'n algemeenheid, dat die iets verkeerd doet. Betekend alleen dat het hondje niet aan de verwachting van de pupkoper voldoet. Dat is altijd jammer want dat is toch je doel als fokker een hondje te verkopen aan een pupkoper die aan diens eisen en wensen voldoet. Maar ik denk zeker niet dat iemand dit berichtje hier opvat als een sneer naar de fokker van Queeny, tenminste dat hoop ik dan maar. Het is gewoon hoe Esther dit heeft ervaren en jij hebt duidelijk wat anders ervaren. Denk dat het goed is om ook die kant hier te laten horen zodat het niet overkomt inderdaad alsof het een lijnprobleem is. Een kritische noot is altijd goed.
Maar laten we inderdaad het wel duidelijk houden hier dat we geen fokkers zwartmaken, helemaal niet deze die een goede naam hebben in het wereldje !
Hallo Allemaal
even voor de duidelijkheid ik ben zeer te vreden over mijn fokker .
ben zeer goed ingelicht en heb precies een hond gekregen met een karakter wat bij mij past.
heb nog contact met de fokker kan er altijd bij te recht met vragen!
Ik beschrijf alleen de feiten en geef heel af en toe een mening tav de start van Queeny.
Ik ben vanaf het begin open geweest naar de fokker over het karakter van Queeny.
Queeny durft vanaf deze week zelf naar buiten te lopen. (voordeur)
Ze bleef altijd terughoudend twijfelen. Ik heb er niet altijd geduld voor om te wachten tot het kwartje valt.
Soms lijkt het wel of ze een ontwikkelingsachterstand heeft. Ze loopt echt achter op andere jonge hondjes. Omdat haar oogje niet goed is en ook haar schedel niet symetrisch is op die plek, zou het kunnen dat haar hersens een 'deukje' hebben opgelopen.
Maar goed dat is gissen natuurlijk. Feit is dat haar schedel niet symetrisch is.
gr Esther
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?