Pup doet tijdens het uitlaten niets..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Beste forummers,

hier even een vraag..

Hoe kunnen wij ons probleempje met Bobbie oplossen...
We zijn nu pas verhuist, en in het begin geen problemen met uitlaten, maar sinds 1,5 wk doet Bobbie tijdens sommige rondes helemaal niets meer.

Hij vind de herfst bladeren reuze interessant en hapt plukken los liggend gras waar hij van de week al goed van aan de diaree is gegaan.. Maar plassen of een grote boodschap ho maar.

We moeten er wel bij vertellen dat ie in huis dus ook niets doet behalve dus snachts, of liever gezegd smorgens vroeg, want wwe staan dagelijks om 5.30 op en dan ligt er dus nog een dampende boodschap in zijn bench..
Terwijl hij s avonds rond half elf voor het laatst naar buiten gaat en hij het normalite wel dan netjes hield in zijn bench.

Dus hoe kunnen wij onze Bobbie leren dat buiten echt voor e plassen is en hem afleiden van de mooie hopen herfstbladeren..

Graag jullie tips...


Groet Simone

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup doet tijdens het uitlaten niets.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

ik kan jou helaas niet helpen

want ik heb hetzelfde probleem :'(

frustrerend is dat he? :-D

als je hondjetijdens het uitlaten niks doet

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hoe vaak ga je overdag met hem naar buiten?

Ik zou gaan aanhouden dat hij elke 2 uur naar buiten gaat,en in de ochtend de wekker zetten om 4:00,om met hem naar buiten te gaan,zodat hij buiten poept en niet in zijn bench.
Hebben jullie een tuin?Of gras voor de deur?

Zijn voeding is ook belangrijk,welke voeding krijgt hij?

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

ik ga zo rond de 2 en 2 en half uur lopen

ik heb wel een tuintje achter grasveldje en een stoep

ik geef max cavom brokken soraya maar wil miss over op prins

hij wordt wat te dik met cavom brokken zijn aardig vettige brokken

hij heeft ook een groeiachtand gehad ivm 3 verschillende darm parasieten toen hij 10 weken was

is behoorlijk ziek geweest

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

@ Soraya


Bobbie laten we om de 3,5 uur uit.  En is al langere tijd snachts compleet zindelijk.
Dus om nu weer de wekker op 4 uur voor hem te zetten is nu niet echt iets waar wij erg veel trek in hadden, zeker gezien hij gewoon snachs al gelangere tijd gewoon zindelijk is en we niet willen dat we nu door dit gedrag maar weer vaker naar buiten gaan.

Klinkt mischien wat bot naar de hond toe maar we vinden het erg vervelend dat hij nu iedere ronde achter alle bladeren en losse plukke gras aan zit en daar door dus niets doet want hij is lichamelijk ok, en ook al zindelijk en weet precies welke tijden ie uit mag.

Verder zit zijn voeding okay, hij krijgt cavom en doet het er prima op heeft een uitstekende vacht en zijn ontlastingspatroon en ontlasting is goed.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

@Heidi


ja het is behoorlijk frustrerend, en we hopen dan ook dat we gauw een goede tip krijgen zodat Bobbie weeer normaal tijdens zijn rondes plast en poept inplaats steeds met bladeren enz bezig te zijn

honden page profiel Cassandra & MilaCassandra & Mila 3 doggies

honden foto van Cassandra & Mila

Heb met mijn kleine meid ook hetzelfde probleem, de herfstbladeren lijken VEEEEEL interessanter..
Zeer vervelend en al zeker als ze dan haar plasje binnen doet... :-(

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

ja dat heb ik dus ook

ben al niet terug riempje af

trek mijn jas uit en kijk om

ja hoor plasje in de keuken of in de gang :'(

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Vervelend en ik merk dat meerdere honden dus last hebben van speelse buien met al die dwarrelende herfst bladeren...


Maar goed, bobbie doet het gelukkig wel erg goed op cavom, en doet overdag dus niets binnen het probleem is echt dat tijdens het laatste rondje hij de herfst bladeren wel erg interresant zijn en meneer dus zijn plasje en grote boodschap niet doet...

En we het heeft geen zin een andere ronde te lopen voor ons want tsja overal liggen hier veel herfst bladeren...

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Gewoon een beetje geduld hebben, voor honden heeft poepen/plassen iets meer betekenis dan gewoon ontlasten het verteld gelijk ook wie je bent enzo. Probeer een normaal dagelijks ritme te vinden voor overdag en 's avonds. De keren dat de pup zich ontlast in de bench gewoon opruimen en verder niet teveel veranderen. Het komt allemaal goed met de tijd, het gaat alleen iets sneller wanneer je een vast ritme hebt. Succes

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Misschien is het een kwestie van iets meer tijd nemen of het plasje "aanmoedigen" door even te spelen. Na wat opwinding willen ze ook wel eens plassen.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Misschien je pup aanmoedigen om water te drinken om half 9. Dan 2 uur benchrust. Daarna zal hij echt nodig moeten plassen wanneer je om half 11 naar buiten gaat. Misschien lost het poepprobleem niet direct op, maar hij gaat het wel gebruikelijk vinden om rond die tijd zijn behoefte te doen.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

iets meer tijd nemen betekend voor Bobbie: Jippie, nog langer met de bek over de grond en bladeren happen maar, waar ie dus van het weekend al een goeie buikpijn met diaree aan over hield....

Dus das hier geen optie, en om nu een uur te gaan lopen net zolang tot ie wat doet vind ik wat ver gaan gezien we al eens een half uur hebben gelopen zijn laatste ronde en meneer het vertikt wat anders te doen dan bladeren happen en vrolijk losse grasplukken in de lucht te slingeren....

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

Ja dat hoort wel bij een pup,aanpassen.

Ookal was hij al helemaal zindelijk..blijkbaar toch nog niet helemaal,ergens gebeurd er iets waardoor hij het buiten niet doet en om 05:30 al in de bench heeft gepoept,dan is het normaal dat je eerder gaat opstaan om dit te voorkomen en hem net over die drempel te helpen ,zodat hij weer gewoon buiten gaat poepen.

Achter bladeren aan gaan of gras happen dat is wat pups doen,ze zijn jong en gek O-) Als kleine kinderen die net zindelijk gaan worden spelen,vergeten ze ook naar de wc te gaan en zit het in de broek,ze zijn het dan ook aan het leren,net als jouw pup.

Iets meer inzet is hier wel op zijn plaats,niet meteen roepen dat het geen optie is enz,want daar heb je zelf echt niks aan en de pup ook niet.Even meer moeite doen en dan is het weer voorbij.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

@ soraya


sorry hier ben ik het niet met je eens.
Bobbie is echter zindelijk, en de uitlaat tijden werken ook al lange tijd prima.
Het probleem is dat Bobbie afgeleid is door de herfst bladeren en plukken los gras en dat ie daar door tijdens vooral zijn avond rondes niets doet.

Dus aanpassen, als wij thuis alles moeten aan passen aan de hond.....
Bobbie weet heel goed waar hij aan toe is, gezien er een duidelijke structuur zit in de dag, wat een pup ook nodig heeft.
Moeite doen wij genoeg voor de hond en ik vind dat ook een niet gepaste opmerking gezien je niet weet wat wij al geprobeerd hebben, en hoe wij met de hond omgaan.

En de opmerking blijkbaar was hij dus niet helemaal zindelijk is onzin, Bobbie is zindelijk en we zoeken een manier zodat hij ook in de avond tijdens zijn laatste ronde zijn behoefte doet en niet denkt dat het  speelkwartier is.

Dus graag tips daar vroeg ik om, en geen insinuatie's waar ik niet om vroeg.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mooi,ik lees het al,jij hebt helemaal geen tips nodig meid ;-)

honden page profiel robrob

honden foto van rob

doe hem even om 21:00 uur en dan om 23:00 het zelfde rondje. en een andere vraag hoe lang is zijn laaste rondje.

mvg,rob

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 1 doggies

honden foto van Jamie & Lela

Hoi Simone,

Het is aan jou om te kiezen of je een tip wel of niet bruikbaar vind. Er zitten vele honden liefhebbers hier op HP maar niet allemaal met dezelfde mening.

Als eerste is jouw hond nog niet zindelijk. Je zou wel kunnen stellen dat hij 90% zindelijk is. Af en toe een 'terugval' hoort er allemaal bij, pas als een pup daar helemaal van af is kunnen we stellen dat hij zindelijk is.

Bij een terugval hoort dus wel weer een gepaste reactie. Dit houd dus concreet in dat je wel weer de wekker gaat zetten om het onzindelijk zijn s'nachts tegen te gaan en het dus voor te zijn.

Ik snap dat dit niet iets is wat je al juichend wilt doen maar het hoort er wel bij.

Qua het niets doen op bepaalde rondes..heb je ook een bepaald commando aan het plasje doen verbonden?
Zo liet ik Lela namelijk vanavond uit en ook zij was vol dolle pret, eendjes, bladeren, etc. en aan het eind van de wandeling bedacht ik me dat ze nog niets had gedaan, maar ik weet dat ze heus wel moet, dan is het voor mij een simpel commando ' plasje doen ' en mevrouw deed het gelijk :-)

Dus wellicht kan een commando eraan koppelen voor jou de oplossing zijn, plasje doen staat bij mij overigens voor zowel de kleine als de grote boodschap.

Omdat bobbie dit gedrag vooral op zijn laatste ronde vertoond..komt het wel eens of vaak voor dat bij deze wandeling zodra bobbie iets gedaan heeft er rechtomkeerts naar huis word gemaakt? Als dit zo is koppelen honden vaak behoefte doen = naar huis = pret over aan elkaar. Dit kun je dus oplossen door na het plasje doen toch nog een stukje te wandelen of te spelen.


honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou 3 doggies

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

Mag ik vragen hoe je reageerd als hij het toch binnen doet?

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

ik negeer de hond en ruim het op :-D

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

negatief gedrag wordt genegeert zover je het kunt negeren

positief gedrag wordt uitbundig beloont door even met hem te gaan spelen of een door middel van iets lekker

een aai etc :-D

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

@Heidi

Misschien kan je beter even je eigen topic openen? Nogal verwarrend als jij en simone door elkaar heen reageren namelijk.

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou 3 doggies

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

De reden waarom ik het vraag is dat mensen toch nog vaak "straffen".


Als je foei zegt of je wordt op een of andere manier toch een beetje boos op je hond, leert je hond dat behoefte doen bij het baasje een boos baasje oplevert. Dus doet hij het als je het niet ziet. Buiten zal hij dan ook niets doen. Doet hij het wel buiten prijs hem helemaal de hemel in. Doet hij het binnen, opruimen en negeer daarbij je hond, maar vooral niet boos worden.

Ik weet niet zeker of dit van toepassing is hier, maar dan weet je het in ieder geval.


En sorry maar je moet je gewoon deels aanpassen aan je hond. Als je er nu iets meer tijd in steekt heb je er later plezier van. Zindelijk is nooit een plasje in huis. Dus je kan je hond nog niet helemaal zindelijk noemen. Maar je bent er bijna, investeer nog een beetje tijd in hem en hij is helemaal zindelijk.

Wat je kan doen is op een plekje gaan staan waar vrijweinig afleiding is. Je hond heeft niks te doen en merkt dan pas dat zijn blaas vol is. Tijdens het spelen of als er veel afleiding is vergeten ze dit gevoel helemaal en wordt er dus pas geplast als er weer ontspanning is. Zorg dus dat je een plekje vind waar weinig afleiding is.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Bedankt voor de bruikbare tips.....


Ik neem de tips mee die ik handig acht voor Bobbie en we gaan kijken of dat voor onze Bob werkt.
Verder hoef ik het niet met ieder eens te zijn, ieder zijn mening en het lijkt me dat ik dat gewoon kan zeggen!
Maar nogmaals dank voor de bruikbare tips!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup doet tijdens het uitlaten niets.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Farmfood HÈ donkere ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^