verzorging vacht tibetaanse terrierpup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Mijn tibetaantje van 7 mnd is van vachtje aan t veranderen, waar het eerst een heel zacht pluizenbolletje was is het nu een raar plukkerig vachtje wat elke dag vreselijk in de knoop zit.. wie heeft tips hoe hier het beste mee om te gaan en door deze fase heen te komen zonder al teveel knoopjes te moeten doorsnijden want daar wordt de vacht ook niet mooier van maar soms kan het niet anders. Elke dag met borstel erdoor doe ik al maar er is bijna niet tegenaan te borstelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verzorging vacht tibetaanse terrierpup " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Heb je je hond laten castreren?

Mischien even contact op nemen over hoe het beste je de vacht kan verzorgen.

Mijn collie had een vreselijke puppyvacht die heel snel vervilte toch deed en doe ik maar 1x per week borstelen.
Als je een klit/vilt hebt kun je deze het beste inknippen vanaf de huid naar de uiteinde van het haar en dan rustig uitkammen met een kam.

Je hebt ook speciale verzorgingsproducten die je kunt gebruiken.
Zelf gebruik ik naar tip van een fokker van Loreal Elvive een droogconditiner dit spuit je op de vacht en hoef je niet uit te wassen.
Masseer het even in en dan is de vacht makkelijker door te kammen.
Ik gebruik het maar heel af en toe want te vaak is ook weer niet goed voor de vacht.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Het is echt niet normaal, heb 2 bobtails gehad (ongeschoren met lang haar) en die hebben nooit zoveel klitten gehad als deze pup, het lijkt wel of het niet klit maar meteen een viltflapje is, heb er nu goeie anti klit van de paarden in gedaan maar het blijft een drama, misschien toch maar eens wassen met cremespoeling? Ze krabt ook de hele tijd, nee geen vlooien, omdat volgens mij die klitjes haar irriteren maar ik borstel haar al 2 keer per dag, echt tot op het huidje alles eruit en ene uur later is het weer raak.. dat wordt nog wat met mijn grobbebollie de komende tijd ;-)

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Is jullie tibetaantje een echt rashondje! Geen kruising? Stamboom? Ik zou contact opnemen met de fokker. Heb hier nog niet van gehoord bij een tibetaan? Erg vervelend voor het hondje en voor jullie.
Ik gebruik ook wel anti klit spray, maar dan voor honden. Ik gebruik de productlijn van Jean Peau. Hoe vaak was je hem/ haar? Vraag eens rond over de vachtverzorging specifiek voor de Tibetaan! Mijn Lhasa also, moet wel elke maand gewassen worden ivm conditie vacht. Sterkte ermee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verzorging vacht tibetaanse terrierpup " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: voetballen met hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^