hunter heeft af en toe last van oorontsteking: rood, stinkend met afscheiding. veel viezigheid dus. Normaal krijgt hij antibacteriële oordruppels en gaat het snel over. Nu is het potje bijna leeg en omdat de pipet waarmee ik het aanbreng zit verwerkt in de dop neem je altijd wat viezigheid mee uit het oor weer in het potje. dE laatste dagen is zijn oor wat verergerd, en gaat het niet over na de druppels. Ik heb dus nu het idee dat het niet het zo goed helpt en dit waarschijnlijk kont door de verontreiniging.
Heeft iemand een alternatief middeltje totdat ik nieuwe oordruppels heb. denk dus aan huis tuin keuken middeltjes, zoals bijvoorbeeld wassen met bijvoorbeeld soda oplossing (slechts een voorbeeld)
Hallo,
Die kleine van mij heeft ok regelmatig oorontstekingen.
Wat ik vaak doe is zijn oor uitspuiten met water en azijn!
Ik vul dan zo'n spuit voor de helft met water en de andere helft met azijn, het ruikt niet lekker maar helpt altijd wel goed.
Mijn hond vind het natuurlijk niet prettig, maar als je de spuit in 1x leeg spuit in de oor, dan loopt alle troep eruit. Meestal gaat de troep dan in zijn haren zitten rondom het oor. Maar dat haal je zo weer weg natuurlijk. Omdat mijn hond regelmatig oorontsteking heeft, dus zodra ik zie/merk dat het weer begint op te spelen, en soms bespaart het me zelfs een trip naar de DA.
Ik hoop dat je er wat aan hebt!
Succes met die kanjer van je!
Liefs
wat denk jij, zou met een vochtige doek met dezelfde oplossing ook werken?
thanks voor de tip!
Als je hond regelmatig oorontsteking heeft zou ik door de DA een uitstrijkje laten maken en dat opsturen naar Utrecht.
Rocky had ook een oorontsteking die iedere keer terug kwam.
Door het uitstrijkje kwamen we er achter dat de ontsteking veroorzaakt werd door een gemene staphylococcen infectie.
Een speciaal zalfje uit Utrecht gekregen en het was over en tot nog toe niet terug gekomen.
Ik zou dus zeggen: niet zelf gaan knoeien maar een bezoekje dierenarts.
Kita, Rocky had de laatste oorontsteking september 2011.
Er zat een Staphylococcus Pseudonomas in het oor.
Hij had er, voor zo ver ik weet, al een half jaar last van.
@Kita, ik ben begin juli 2011 begonnen met vers voeren.
De ontstekingen aan de oogjes en het linker oortje bleven toen na het behandelen weg.
Maar van het rechter oortje bleef hij last houden.
Daarom op mijn verzoek een uitstrijkje naar Utrecht met het bekende resultaat.
Daarvoor een zalfje uit Utrecht gekregen van mijn DA en tot nog toe geen problemen meer gelukkig.
Ik heb dezelfde ervaring als rocky.
Fedor eet nu al twee jaar vers, maar bleef af en aan ooronstking hebben.
Ik ben naar een andere dierenarts gegaan, die heeft een monstertje genomen en opgestuurd naar Utrecht. Kosten 50 euro. Het was een gist en moest met een ander middel behandeld worden dan ik eerst had gekregen.
Nu lijkt het al een stuk beter, hij schud niet meer met an kop. Donderdag terug voor controle.
Vraag om een uitstrijkje!
@Kita, ik ben heel blij dat deze problemen zijn opgelost mede door het voeren van KVV.
Hij heeft in dat half jaar dat ik hem toen had ook verschillende AB kuren gekregen wat natuurlijk ook niet meehielp voor een weerstand.
Komt nog bij dat hij ook een flinke tandvleesontsteking had door al het tandsteen + 2 kiezen die al helemaal zwart waren. De tandsteen is door de DA verwijderd en de 2 kiezen zijn getrokken.
Waar ik bang voor was, was dat de oorontsteking zou ontaarden in een middenoorontsteking.
Dat is gelukkig niet gebeurd, dankzij Utrecht.
Heb niet alles direct gelezen.
Maar alstjeblieft ga niet aanklungelen!.
Een oor is zo'n belangrijk orgaan van een dier.
Evenwichtsorgaan alles zit erachter.
Ga naar de dierenarts en vraag of zij kijken.
Zorg dat je niet zelf aan het dokteren gaat, daarvoor heb je niet geleerd denk ik zo.
Bij Andor was het juist zo, hij had ook zijn trommelvlies wat kapot en dan mag er helemaal geen zalfje of wat dan ook in, dat kan hun evenwichtsorgaan definitief aantasten.
Ja dierenarts is misschien wat duurder maar je kan je er ontzettend veel ellende mee besparen, heb de laatste week zelf ook genoeg geld naar de dierenarts gebracht, maar moet er niet aan denken dat ik dit zelf allemaal had willen uitdokteren.
Mijn twee Westies (13) hebben hun hele leven al huidproblemen en om de haverklap oorontsteking. Daar kreeg ik dan Surolan voor bij de huisarts en voor vakanties vroeg ik een extra flesje mee. De laatste keer, vlak voor vakantie, kreeg ik nul op rekest, want ze wilde ze eerst zien. Daar had ik geen tijd meer voor, bovendien is het nogal prijzig om elke keer voor hetzelfde probleem met twee honden naar de peperdure dierenarts te gaan.ik kreeg een doseerspuit met 15 ml. inhoud mee ( 18,50 euro). Thuis keek ik naar de werkzeme stoffen die erin zitten. Dat zijn: vloeibare honing, waterstofperoxide en glycerine. Allemaal in de winkel te koop. De glycerine zorgt ervoor dat de waterstofperoxide in beetjes wordt afgegeven. Behandeling: 1 x per dag. Dus nu maak ik het zelf. De oorontsteking tijdens vakantie heb ik onder de duim gekregen bij beide honden. Het geeft , door de plakkerigheid, alleen wel een klefboel in en rond de oren, waar vuil aan blijft plakken. Dosering: 1 ml. per oor per dag. Een ander middel is Oti-(nog wat) en dat bestaat uit honing met Ketoconazol en een beetje Triamcinoloni. Beide laatste middelen heb ik toevallig in huis wegens een schimmelinfectie aan mijn hand en de laatste voor rode schilferplekjes op mijn ledematen. Die laatste helpt subliem bijn huidontstekingen. Daar ben ik zelf na enige jaren achter gekomen. Heb het tegen de dierenarts gezegd, maar die was niet geïnteresseerd. Jarenlang dus onnodig geëmmerd ermee. Dierenartsen zijn peperduur, maar niet allemaal even kundig, helaas. Niet goed? Geld weg.
Een dierenarts moet een geregistreerd diergeneesmiddel voorschrijven. Dat is zo in de wet bepaald. Evenals dat je alleen een passend antibioticum mag geven als het dier onderzocht is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?