hallo, ik heb een kruising boomer jack russel van 1.5 jaar oud bij een fokker gehaald.die man zij dat pedigree een geweldige brok was. Ik heb zelf research gedaannen het is rotzooi!
Nu heb ik besloten om profine te geven. Goede brok en betaalbaar. maar nu is mijn vraag: Hoe moet ik wisselen van brok. Het is slecht voor de spijsvertering als je meteen wisselt toch?
Alvast bedankt!
Ps:Ik ben nieuw op dit forum.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe doe ik dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Pedigree is inderdaad een van de slechtere brok maar profine is niet veel beter, als je dan brok wilt voeren ga dan op zoek naar een brok met geen graag en een groot vlees aandeel. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ook die brok niet goed genoeg vindt, ik ben van het verse vlees.
ik ken niet echt de 2 brokken maar ik weet wel als je van brok wisselt moet je eerst het meeste van de oude brok geven en zo geleidelijk volledig naar de nieuwe brok overstappen, dit duurt ongeveer 14 dagen, want als je het te snel doet kunnen ze darmproblemen krijgen
gewoon in een keer overstappen.
Desnoods paar dagen pens geven om de maag schoon te maken.
Niet gaan mengen want het zijn 2 verschillende brokken.
Ook ik vind profine niet goed genoeg.
Als je dan kijkt naar geld vs kwaliteit zijn er vele betere dingen op de markt.
Het mengen van de brok en langzaam aan is onzin.
zou het geleidelijk aan doen!
Ik heb het met mijn pup als volgt gedaan;
dag 1 en 2 dat hij hier was gewoon zijn eigen voer geven.
dag 3 en 4 3/4e eigen brok 1/4e nieuwe brok
dag 5 en 6 half om half..
dag 7 en 8 3/4 nieuwe brok 1/4e oude brok
en dag 9 en 10 geheel nieuwe brok..
zo is mij door mijn DA geadviseerd.. wat jij er mee doet laat ik bij jou!
Succes er mee!
wat vaak wel wordt aangeraden en wat ikzelf ook doe is 4 dagen pens geven, en dan de nieuwe brok werkt goed nooit geen dune poep.
wat moet ik geven? Het moet wel betaalbaar zijn.
kvv is betaalbaar, wolfsblut/acana etc is wat duurder maar de hond zit sneller vol en het belangrijkste het is goed voor ze.
Ik weet natuurlijk niet of je kvv wil voeren maar dat kost je max 15 tot 20 euro per maand en dan neem ik het ruim.
Ik heb 2 honden en voer lotgering en dat kost me 35 euro per 3/4 maanden.
Een dierenarts heeft een opleiding van 6 jaar, daarvan wordt aan voeding besteed ; 1/2 dagdeel.
Dus je kunt absoluut melden, dat de meeste dierenartsen, zo niet allemaal, geen verstand van voeding hebben. Heel vaak hebben klachten, zoals jeuk, diarree, anaalklierproblemen, oorontstekingen, darmproblemen, hun oorsprong in voer. Dierenartsen hebben deals met fabrikanten, zoals RC, Eukanuba, Hills en daar verdienen ze enorm aan.Deze producten zitten boordevol graan, chemie en zout. Ze houden zo de klachten in stand. Van het vele zout krijgt de hond op den duur nierfalen en dan adviseert de dierenarts voer voor honden met nierproblemen en gaat dan de hond behandelen met dure consults. De dierenarts wilde de anaalklieren van Luca operatief verwijderen, terwijl hij daarvan incontinent kon worden en toen ik overging op granenvrij voer, ging het over. Zonder ingrijpende, dure operatie.De dierenartsen houden zo de klachten in stand en gaan dan behandelen. Kassa ! Ze verkopen ook Advantix en daar kunnen dieren doodziek van worden, katten zelfs sterven en toch adviseren ze het. Vervolgens gaan ze dan weer de dieren behandelen, die ziek worden van deze vreselijke chemie. Ook dierenwinkelmedewerkers hebben geen verstand van voer. Laatst sprak ik nog een baasje dat advies vroeg voor een hond met gevogelte-allergieen. Het voer dat Faunaland adviseerde heeft het baasje 1 jaar lang gebruikt en de klachten verergerden. Toen ze op de ingredientenlijst een woord zag, dat ze niet kende en het op zocht op internet,bleek dat woord te staan voor: diverse soorten gevogelte. Ik vind dit schokkend. Het zou zo moeten zijn, dat dierenartsen juist heel veel verstand hebben van voeding en niet
alles zouden bestrijden met chemie of honden jarenlang jaarspuiten toedienen, die niet nodig zijn.
Dierenartsen bestrijden het symptoom en doen niets aan de oorzaak.
Wil er wel aan toevoegen dat er wel..... Dierenartsen zijn die er wel!!! Verstand van hebben en er zich ook in verdiepen..
De mijne godzijdank................
helemaal mee eens de meeste dieren artsen(blij dat ze bestaan) die hebben geen verstand van goede voeding , mijn vorige DA had rc in de schappen en vertelde dat dit de meest gezonde brok zijn , hahahah nou ja oke van wat hij ervan weet.
heb nu een andere DA(had te maken met woonplaats) die heeft dus niks in de schappen staan en alleen maar info over kvv en alles watbetrefd rauw geweldig deze dame is uniek in de dierenartsen werled en als je vraagt om brokken dan raad ze je dus wolfsblut,orije of arcana of totw aan .ze respecteerd ook als je wat anders geeft
succes
Ben ik met je eens, Debbie. Het zou echt zo moeten zijn, dat dierenartsen je in voeding zouden moeten kunnen adviseren. Ik zelf ben ook altijd afgegaan op wat de dierenarts adviseerde, daarom heb ik Luca helaas 9 jaar op Hills gehad en hij had steeds vage klachten, die door de dierenartsen met injecties, zalfjes werden bestreden, terwijl het gewoon van hun voer kwam. Toen Luca in jan. voor zijn dood overgaf, meldde de dierenarts dat het waarschijnlijk was, dat de prostaat te groot werd en deze op de ingewanden drukte en Luca daarom overgaf. Hij wilde nog castreren. Ook dat deed ik niet en maar goed ook, want Luca had in jan. al levernecrose, onontdekt en stierf in juni erna. Ik ben blij dat ik hem beide operaties heb bespaard, want die zouden zinloos zijn geweest. De enige die er beter van werd was de dierenarts. Ik ben ervan overtuigd dat Luca gestorven is door al die chemie. Geen enkele dierenarts onderzocht waarom Luca overgaf, ze gaven telkens injecties en deze maakten nu net, dat mijn ventje gestorven is. Toen Luca dood was, kreeg ik een maand na zijn dood, nog een rekening van euro 1.200,00. Al die chemie is hem fataal geworden.
Ik was erbij vergeten te melden, dat de dierenarts de anaalklieren van Luca ook wilde weghalen, dus operatief verwijderen, omdat hij heel veel last van zijn anaalklieren had. Het schijnt dat honden daar incontinent van kunnen worden en ook die operatie deed ik niet, ging over op granenvrij voer en de problemen waren na een paar weken over, zonder operatie. Dat zijn dus twee zinloze operaties, waar alleen de dierenarts beter van wordt. Ik krijg nog steeds uitnodigingen voor de cocktail, ook dat doe ik niet meer, ik laat Romeo elders titeren. Al die zinloze chemie krijgt Romeo echt niet.
Zelf ben ik voor in 1x over te gaan op een andere voeding. Heb dat ook gedaan toen van brokken over ging op kvv. Er was niks aan de hand. Je kunt dus gewoon switchen.
een goede brok, tja acana, orijen.... Tegen een wat leukere prijs heb je farmfood geperste brok, en biofood. Maar verder weet ik ook niet zo. Misschien kun je via google een voeding vergelijker vinden...
John, het overstappen hoeft dus geen probleem te zijn.
Winderigheid is in het begin mogelijk, wil je de darmflora ondersteunen, dan kun je probiotica even bijgeven.
Je hebt het speciaal voor honden, maar er zijn ook menselijke varianten die voldoen. Yakult, karnemelk (niet echt probiotica) Lacteol (apotheek).
Goede brokken; Acana, Orijen, taste of the Wild ea.
Vers is natuurlijk ook een optie!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe doe ik dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?