Hoe nemen jullie de honden mee op vakantie???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik ga niet meer mee op vakantie om voor Vino te zorgen, moest ik wel meegaan zou ze alleen achter blijven met mijn broer en dan zou ik thuis komen op een magere hond die een week lang niet gewandelt heeft en dat doe ik haar toch maar niet aan. O-)
Ik ben wel van plan om over een paar jaar met mijn beste vriendin en Vino met de auto ergens op vakantie te gaan, maar dan moet ik nu wel beginnen met sparen. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe nemen jullie de honden mee op vakantie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

als wij naar het strand gaan dan blijven de honden bij de vouwwagen.
we hebben 2 lange lijnen met een katrol daartussen en zo kunnen ze liggen waar ze willen.
wat betreft de sneeuw in oostenrijk, deze plakt lang niet zo erg als in nederland hoor, wij smeren de poten alleen in met vaseline.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wij houden erg van fietsen, wandelen en terraszitten! En wij vinden Nederland een prachtig land.
Dus wij gaan (een paar  keer per jaar) in Nederland met vakantie!

Afwisselend in een huisje of hotel. Friso gedraagt zich keurig overal en voelt zich gelijk thuis zodra zijn bedje gespreid wordt.

Onderweg stoppen we altijd ergens om een mooie wandeling te maken, dus de 'reis' is ook leuk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"
Jawel joh, maar dan ga je gewoon niet in de zomer. Zuid Frankrijk, Italie of Spanje in de lente is heerlijk: 18°-20°, lekker zonnetje, weinig toeristen. ideaal! "

In de openingspost ging het over de zomer ;-)
Maar voor of najaar is inderdaad wel te doen.

Ik zit met mijn werk sowieso al aan de vakanties vast.
Vliegen zou ik niet doen met Mellow, lijkt me voor haar niet fijn.
En ik ben ook niet echt geschikt meer voor vakanties naar het zuiden, dus wij gaan lekker naar een van eerder genoemde landen.

Engeland schijnt tegenwoordig ook niet meer zo moeilijk te zijn, maar ik ga haar dus écht niet weet ik hoeveel uur in de auto laten zitten als we met de boot over gaan. Geen Engeland dus ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

@monique; ik laat mijn honden nooit 'onbeheerd' achter, en zeker niet aan een lijn. Ben jijj nooit bang dat er mensen aan je honden zitten, of dat er vreemde honden op ze af komen?

Zachte sneeuw is bij onze honden meestal het probleem niet. Pekel wel en sneeuw als het onder de -15 wordt. Dan worden de ijskristallen messherp, en kun je ook wondje krijgen

@cindy: de kanaaltunnel kan ook nog, trein of in de eigen auto ;-)

Groet, Mireille

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Bij ons was de keuze heel simpel. Beestjes of op vakantie gaan. En bij ons hebben de beestjes gewonnen. Dus wij gaan niet op vakantie. Krijg het niet over mijn hard om mijn dieren achter te laten of te dumpen bij iemand anders.

Meestal ben ik ook de poezen-sitter van dienst als mijn ouders of grootouders op reis gaan :-D

Maar wie weet.... zeg nooit nooit :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Santa is meegeweest op weekendjes en vakantie in Nl en Dld.
Wij waren echte verre reizigers, dus hebben ons leven wel flink aangepast want rondreizen door Mexico ofzo slaat natuurlijk nergens op met een hond, haha!
Maargoed, we hebben nu onze hond en stemmen daar wel veel plannen op af.
Hij zit gewoon op de achterbank, in de gordels.
Hoe vaker en langer we rijden, hoe makkelijker hij het weer vindt.
We gaan in principe overal naartoe, maar een museum of kerk bezoeken is er niet meer bij.
Wel terrasjes, markten, uit eten, dat gaat prima.
Eerst kampeerden we altijd in een tent, nu huren we een huisje o.i.d.
Lijkt me zo koud op de grond voor Santa, en in een tent zagen we de 1e tijd niet zitten, maar misschien dat we het aankomende zomer eens een nachtje gaan proberen, dichtbij huis.

Als je wlt vliegen, kun je ook een goedkoop dichtbij vluchtje nemen om te proberen, bv via Ryan Air vanaf Weeze of Eindhoven.
Ikzelf zou nooit de hond laten vliegen voor een vakantie.
Vind ik te belastend, lichamelijk en mentaal.
"

Voor grote honden is het niet aan te raden om,te vliegen maar een kleine hon die mee in de cabine mag? 1,5 uur in een grote mand waarin hij lekker slaapt of 10 uur in de auto? Hond heeft echt niet veel last hiervan , ikzelf als persoon zit veel ongemakkelijker dan mijn hond , ik heb weinig beenruimte enz, mijn hond had grote ruimte met speelgoed en sliep heel de rit dus of ze er mentaal en lichamelijk iets merken weet ik zo niet , mijn hond dacht dat we in een auto zaten ( in de auto slaapt hij ook in die mand)

honden page profiel MèlanieMèlanie

honden foto van Mèlanie

Ik zou mijn hondjes niet achter kunnen laten zelfs niet voor een weekend dan mis ik ze veel te erg vind het al erg dat ik na school ga, maar ja papiertjes zijn ook belangrijk

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Heb zelf voorheen vaak gezocht naar een leuke vakantiebestemming met hond maar heel veel landen hebben een regelgeving waar ik niet vrolijk van word.

Nu wil ik niet meer, dat scheelt. Dagjes weg enzo doe ik gewoon zonder hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"
Engeland schijnt tegenwoordig ook niet meer zo moeilijk te zijn, maar ik ga haar dus écht niet weet ik hoeveel uur in de auto laten zitten als we met de boot over gaan. Geen Engeland dus ;-) "

De trein Calais-Dover is top! Je rijdt gewoon met je auto de trein in, en iedereen blijft in de auto zitten (dus ook de hond). Dan doet de trein er maar 35 minuten (!) om onder het kanaal te rijden en kom je er aan de andere kant weer uit en hup! Auto van de trein rijden en je bent in Engeland!
Is echt een geweldig land om met de hond te reizen!

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Hier ook camperen en trekken met de hond...
En ook een VW busje, dat ziet er dan zo uit:

Dan slapen we in de auto samen met Sasha, ze heeft dan haar eigen plekje aan onze voeten, tegen de achterruit.
Of we nemen de vouwkano mee, dan is het tent en proviant in de kano, hond in de kano en roeien maar:

Tot hier toe wel altijd met de wagen naar de bestemming gereden, regelmatig stoppen (om de 2 uur) om de benen te strekken en wat te laten drinken.
Soms moet ze wel alleen in de wagen blijven van het vrachtruim, zoals de laatste reis naar het VK. Maar dat is nooit langer dan een paar uur. In de auto zelf heeft ze dan wel ruimte genoeg:

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hahaha, Sara, ik heb zo het gevoel dat wij elkaar ooit es in een bos met onze busjes gaan tegenkomen... ;-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Wij zijn een aantal jaren geleden (toen ik nog bij mijn ouders woonde) naar finland geweest. Toen hadden ze 1 collie. We gingen een bezoekje brengen naar de fokker van die collie (die dus in Finland woont). We hebben er een reisje van 14 dagen van gemaakt. Een mobilhome gehuurd en heel op het gemakje naar daar gereden. Elke avond op een camping en 1 dag 12u op de boot. We zijn daar na een dag of 4 aangekomen en hebben de rest van de vakantie in finland doorgebracht op een camping. Samen met de hond. Was echt superleuk en ik ben van plan om dit ook eens te doen met mijn 2 honden. Het enige nadeel is dat daar wel heel wat voorbereiding aan te pas komt... Zal eens wat tijd moeten vrijmaken O-)

Tot nu toe ben ik met Jerome nog nergens op reis geweest (lasco zeker nog niet, die is nog te jong), maar das voor mij een droom. Ik heb in 2014 wel een huisje geboekt om met de 2 hondjes te gaan in de Ardennen met een volledig omheinde tuin. Maar ik zou graag eens ver weg gaan en dit zal dan met de auto of mobilhome zijn. Nu nog mijn wederhelft overtuigen (die niet graag reist ;-)) en dan zijn we weg!

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Alles wat met de auto gedaan wordt is altijd gezamenlijk met mijn Draakjes.  Dit is -tot nu toe- zo ongeveer het gebied wat valt tussen: Oslo -Stockholm / Warschau - Wenen / Zuid Frankrijk / Ierland- Schotland, waar ze met hun plasjes hebben gemarkeerd.
Ikzelf kan bij lange stukken in m’n auto slapen, en voor langere pauzes heb ik standaard een Tipi-tent mee, die in 5 minuten opgezet kan worden en waarin bovendien erg goed te vertoeven is bij zowel regen, sneeuw hitte als strenge vorst

honden page profiel VivianeViviane

honden foto van Viviane

Wij gaan elk jaar met de honden naar Italie.Pruts is zelfs veertien jaar.Zij rijd trouwens graag auto is haar hobby.Dit jaar hebben we 10 dagen aan trasimenomeer gezeten op een camping heel leuk !.Daarna zijn we nog een week 400 km verder gereden naar de bloemen riviera.Daar hadden we een hotelletje boven op een berg.Ik had voor Pruts haar buggy te bij voor als het te warm was dan kon ze rijden.Op het strand sliepen ze heel de tijd onder de ligzetels en onder de parapluu.Het probleem is daar alleen om een strand te vinden waar de hond op mag.Ik heb speciale hondenstranden geprobeert,maar dat was goed voor enkele malen want dat kostte 40 euro per dag,voor twee ligbedden en parasol.Niet te betalen,voor die prijs mogen ze dan in zee en krijgen ze een drinkpot.Het hotel heeft ons dan naar een gewone badmeester gestuurd,die ook kleine honden op zijn strand nam.De prijs was 5 euro per man en voor de honden moest ik ni betalen,enige nadeel ze mochten niet in de zee.Ik vind trouwens Italie over het algemeen heel diervriendelijk.We hebben ons reuze geamuseerd en de honden ook ! :-D

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

met het vliegtuig nemen we ze altijd mee. In hun reiszak zo. Ze moeten daar eerst aan wennen maar eens ze dat zien als een slaapplek heb je er geen last meer mee. Voor het opstijgen gaf ik hun altijd een been , dan hebben ze misschien niet zoveel last van de druk in hun oren. Ook gaf ik een pilletje voor te kalmeren en maakte ik ze heel moe voor we vertrokken. Zo slapen ze heel de vlucht door. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" De trein Calais-Dover is top! "

Ga ik even onthouden :-)

Ik zie het namelijk niet zitten om minstens 15 jaar niet op vakantie te gaan ;-)
Lijkt me gezellig, lekker buitenlandse wandelingen maken met Mellow :-)

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

@ Christel,

Dat idee heb ik ook als ik jou reisverslagen zo volg... ;-)
(Trouwens, toen we ons busje gingen bestellen, hebben we ook eerst een Hyundai busje bekeken, omdat die 4x4 versie te verkrijgen was, VW ook, maar die is véél duurder, maar mijn man keek tegen het plafond aan, dus die viel af...)

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Wij passen onze vakanties aan aan onze honden. Gaan op een goed te rijden afstand in duitsland in een huisje. Honden lekker op de achterbank en liefst nog met een tussenstop in limburg in een lekker luxe hotel om zo de reis niet te lang te maken.
Wij gaan in het voorjaar en najaar meestal een weekje weg. Geen hoog zomer of diep winter perikelen voor ons dus.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Wij zijn afgelopen zomer met Nero ( we hadden hem net ) naar Drenthe geweest. Op het net gezocht naar 'hond vriendelijke vakantie's', nou.. dat valt best tegen.
Zoek term, omheinde tuin bracht ons in Drenthe. Ideaal voor een pup.
De eigenaar kwam zelfs een tuinslang langs brengen omdat het zo warm was en Nero slecht tegen de hitte kan ;-)
Hij bleek zelf ook AB's te hebben gehad.
Volgend jaar willen we buiten Nederland iets zoeken.  Maar zoals Sam al schreef, er zijn landen waar bepaalde soorten honden niet echt welkom zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Met mijn vorige hond, een duitse herder, ben ik in veel landen geweest en overal is het prima gegaan en hebben we heerlijke vakanties gehad. In sommige landen is men niet gewend dat een duitse herder als gezelschapsdier meegaat op bijv. een bergwandeling, ergens in Slowakije viel een vrouw bijna in een ravijn van schrik toen ze onze hond tegenkwam haha. En aan de zwitserse grens hebben we een paar keer strenge vragen moeten beantwoorden over onze hond. Maar verder absuluut geen problemen gehad. Wij gingen met de auto, ze zat in haar eigen gordel vast op de achterbank. Onze vakanties waren uiteraard wel aangepast aan de hond en niet in drukke touristencentra. We huurden dan een huis ergens in de natuur, meestal in de bergen en maakten vandaaruit dan bergtochten. Dat je dat goed kan combineren met een luie dag aan het strand bewijst bijvoorbeeld een land als Slovenie, daar zijn prachtige bergmeren zoals het meer van Bohinj dat ook een natuurlijke warmtebron heeft waardoor het heerlijk zwemmen is. En allemaal kleine privestukjes strand. En op de achtergrond de bergen, prachtig gewoon.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Ik neem het liefst altijd mijn hond mee op vakantie.
Zo zijn we al op wintersport geweest wat super was voor mijn hond. En heel erg goed ging. 4 uurtjes in de bench elke dag.
Ik denk alleen dat je een kleine hond er geen plezier mee doet om in de sneeuw te laten lopen.

En van de zomer is hij meegeweest naar frankrijk uiteraard niet het warmste deel maar gewoon lekker rond de 24 graden en aan het strandje waar hij gewoon het water in kon lopen.

je moet je dus altijd afvragen gaat mijn hond het wel leuk vinden op vakantie?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik neem het liefst altijd mijn hond mee op vakantie.
Zo zijn we al op wintersport geweest wat super was voor mijn hond. En heel erg goed ging. 4 uurtjes in de bench elke dag.
Ik denk alleen dat je een kleine hond er geen plezier mee doet om in de sneeuw te laten lopen.

En van de zomer is hij meegeweest naar frankrijk uiteraard niet het warmste deel maar gewoon lekker rond de 24 graden en aan het strandje waar hij gewoon het water in kon lopen.

je moet je dus altijd afvragen gaat mijn hond het wel leuk vinden op vakantie? "

Waarom geen kleine hond? :-D

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Waarom geen kleine hond? :-D "
Ik denk omdat die laag op hun poten staan en zo veel meer kou vanuit de sneeuw op de buik voelen.
Twinko is ook bepaald geen sneeuw fan. Hij heeft een dunne chihuahua vacht en vind het allemaal veel te koud. Mietje ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ga trouwens veel met de trein op vakantie en dan gaat Twinko zo mee:



:-D

honden page profiel kaikai

Vorig jaar een weekje Ardennen en zo nog wat kortere stukjes, kun je ook perfect wandelen met de hond overigens. Ik kalleflater hem gewoon op de achterbank, tik m'n adresje in op m'n navigatiesysteem en dan rijd ik aan. Eenmaal in het huisje gaan we de boel markeren, ik de WC en de hond de tuin. Dan is het "van ons" en trekken we er meestal diezelfde dag er nog op uit. 


Volgend jaar hopelijk wat verder weg met de hond, dus dan geef ik hem wel een paar sudokus ofzo voor in de auto, heb je verder geen last van hem. Vliegtuig zou ik dus nooit doen met mijn hond z'n formaat, zo alleen in die ellendige bagageruimte (of waar ze dan ook zitten) vind ik pertinent geen geslaagd plan. Maar goed, dan duurt de rit dus gewoon wat langer, moet je dan gewoon rekening mee houden en dus regelmatig stoppen om de pootjes te strekken.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

" @monique; ik laat mijn honden nooit 'onbeheerd' achter, en zeker niet aan een lijn. Ben jijj nooit bang dat er mensen aan je honden zitten, of dat er vreemde honden op ze af komen?

Zachte sneeuw is bij onze honden meestal het probleem niet. Pekel wel en sneeuw als het onder de -15 wordt. Dan worden de ijskristallen messherp, en kun je ook wondje krijgen

@cindy: de kanaaltunnel kan ook nog, trein of in de eigen auto ;-)

Groet, Mireille "
ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit problemen heb gehad, en ze laten zich over het algemeen niet zien want ze liggen heerlijk achter de wagen of eronder in de koelte.
en al zou iemand ze aaien is er geen man overboord , ook al zouden ze ze losmaken blijven ze liggen waar ze thuishoren , en eten en dergelijke pakken ze ook niet aan van vreemden.

honden page profiel MèlanieMèlanie

honden foto van Mèlanie

" Ik ga trouwens veel met de trein op vakantie en dan gaat Twinko zo mee:

http://www.hondenpage.com/foto/foto/220929.jpg

:-D "

ohh dat ziet er leuk uit en lekker comfortabel voor de hond :-D

honden page profiel kaikai

" Ik ga trouwens veel met de trein op vakantie en dan gaat Twinko zo mee:

http://www.hondenpage.com/foto/foto/220929.jpg

:-D "

Haha, geweldig! 

Ga ik ook eens proberen met 40 kilo hondO-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Ga ik ook eens proberen met 40 kilo hondO-) "
Kan best hoor, Twinko is zwaarder dan hij lijkt ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe nemen jullie de honden mee op vakantie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Teefje neemt pup mee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^