Hoi,
Ik heb sinds 4 weken een super leuke hond geadopteerd. Ik was al heel lang op zoek maar wilde toch wel heel graag een asiel hond. Hier in Nederland zitten heel veel grote honden en kon ik toch niet vinden wat ik zocht. Zo kwamen we via marktplaats bij stichting lady's rescue terecht waar we onze Gibby hebben gevonden. Hij komt uit Spanje. Hij heeft echt helemaal geen problemen verder alleen dat hij 's nachts poept en plast in huis. In het begin had ik nog zoiets van: hij moet wennen, het kan het voer zijn. Maar nu wil ik toch kijken hoe ik dit er snel uit kan krijgen. Iemand tips? Ik laat hem rond 22 uur 's avonds voor het laatst uit en 's morgens rond 8 uur weer. Ik zit nu te denken om eens om half 7 te proberen en dan steeds iets later.
Alvast bedankt voor jullie reacties!
Marieke & Gibby
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondje uit Spanje, zindelijkheidsproblemen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hallo Marieke,
Hoe oud is het hondje? En heb je hem snachts in een bench zitten of loopt hij los?
Misschien toch ook nog een keer snachts laten plassen,een bench wil ook werken. In de avond niet meer (of heel weinig) laten drinken.
Waar slaapt je hond? Het kan helpen om hem mee naar de slaapkamer te nemen. Eventueel 's nachts even een keertje er uit als je merkt dat hij onrustig wordt.
Mijn asielzoeker, gewoon hollands, maar flink verpest, deed het in het begin ook. Hij was toen ook nog erg zenuwachtig en daardoor vaak wakker 's nachts. Dan komt de "stoelgang" ook niet echt tot rust. Nu hij gewend en minder zenuwachtig is slaapt hij dieper en kan het makkelijk ophouden.
Waarschijnlijk moet hij nog iets meer controle krijgen over zijn blaas. Dat komt met de weken vanzelf vaak wel. Als hij nooit zijn best heeft hoeven doen het op te houden dan zijn die spieren minimaal getraind. Hoe oud je hond is maakt dan niet zoveel uit. Mijn ouders hebben een hond uit Roemenië en die had hetzelfde probleem. De benchtraining heeft geholpen, maar overdag had ze er ook last van. Het gaat nu goed, ze plast gewoon 5 keer per dag tijdens het uitlaten en hoeft niet meer tussendoor eruit.
Laat hem, vanzelfsprekend, goed uit voor de nacht. Zet je wekker op 3 uur, 4 uur. Probeer er achter te komen hoe laat hij plast/poept en probeer dat voor te zijn. Stel dat tijdstip steeds iets uit totdat je op je eigen wektijd zit.
En niet te boos worden. Dat snapt hij ten eerste toch niet, en ten tweede kan hij er niet zoveel aan doen.
Succes ermee!
Hallo,
Gibby is anderhalf. In het begin had ik hem in de bench maar daar jankte en piepte hij de hele nacht. Toen heb ik het geprobeerd om hem een nacht in de woonkamer te laten en dat ging heel erg goed.
Ik word niet boos maar als hij gepoept heeft negeren wij hem. Als hij het niet gedaan heeft dan zijn we heel uitbundig en krijgt hij een snoepje. Als ik de woonkamer in kom zie ik eigenlijk voordat ik de poep zie liggen al dat hij het heeft gedaan, want dan zit hij trillend als een rietje op de bank.. Wat ik ook wel weer heel zielig vind..
Het komt wel goed, gewoon op deze manier volhouden en inderdaad misschien snachts een keertje extra kijken. Niet te laat zijn laatste voeding geven en daarna ( een uur of twee na de laatste voeding) nog een keer goed uitlaten.
Ik doe het ook zo, hij krijgt water bij zijn eten (rond 17 uur) en als ik dan naar bed ga dan zit er niet heel meer in, dan vul ik de bak ook niet bij (wel als hij helemaal leeg is een heel klein bodempje). Ik heb wel het idee dat hij pas in de ochtend plast en poept. Ik moet er dan toch maar wat vroeger uit . Ik ga morgen maar eens half 7 proberen en anders moet het nog eerder... De bench werkte echt niet, hij was er zo bang in. Ze zeiden dat hij misschien wel eens opgesloten heeft gezeten in een kleine ruimte dus dat wil ik hem echt niet aan doen. Maar daar plaste en poepte hij trouwens ook. Dit bevalt mij beter eigenlijk, hij maakt verder niks stuk ofzo. Alleen had hij wel laatst de bak voer voor de gerbils leeg gegeten, maar dat was mijn eigen schuld, ik was het vergeten weg te zetten. Daar zal hij ook wel last van hem gehad qua darmen..
Ik ben evengoed superblij met hem, want het is echt een super lief en sociaal hondje. Ik hoop inderdaad maar dat hij gewoon nog moet leren het goed op te houden.
In ieder geval heel erg bedankt voor jullie hulp!!
Ik ben benieuwd hoe het gaat als je er vroeger bij bent. Dat kan heel goed helpen. Misschien wordt hij wel wakker van een krantenbezorger of een vroege buur. 't Komt echt van zelf wel goed. Bij Kobus gaat het nu eigenlijk alleen nog mis als er bij de avondwandeling iets voorgevallen is waardoor hij niet gepoept heeft. ( Hij is nogal preuts en wil bijvoorbeeld niet poepen als er vreemden meelopen...)
Voor jouw hond denk ik niet van toepassing, maar toch:
Nog even over dat drinken: een hond moet echt altijd water ter beschikking hebben. Als hij meer dan normaal drinkt, zodat hij er 's nachts van moet plassen is er iets anders mis. Diabetes, nier- of schildklierproblemen bijvoorbeeld. Dat is een indicatie om de dierenarts voor te bezoeken. Niet om zijn waterbak weg te halen. ( zegt mijn dierenarts.)
ik heb mijn hond ongeveer met een half jaar gedapoteerd, hij kwam ook uit spanje.
na twee maanden begreep hij ongeveer wat de bedoeling was.
ook hij vond de bench verschrikkelijk, een tijdje ging het goed los in huis (op de ongelukjes af en toe na) totdat hij ging slopen.
overdag ligt hij los dat gaat prima maar hij ligt 's avonds nu vaak in de bench, de stoffen bench vind hij helemaal prima, misschien een idee?
suc6 en het komt allemaal goed, uiteindelijk.
Als je dorst hebt, moet je kunnen drinken, ook een hond - vind ik. Dorst hebben geeft stress, maar ook het alleen moeten zijn 's nachts kan stressvol zijn. Stress zorgt voor verhoogde waterhuishouding en stoelgang.
Hier ook een hondje dat het erg spannen vind om alleen te zijn. zij ontlast zich dan ook veel sneller. Onze oplossing; sowieso niet te lang en te vaak alleen, 's nachts gaat zij mee naar de slaapkamer en we geven haar gewoon wat vaker de gelegenheid om naar buiten te gaan voor een plasje/poepje.
Hallo,
Hier nog even een reactie! Ik ben toch maar even naar de dierenarts gegaan ook omdat ik zijn ontlasting erg dun vond. Gibby bleek buikgriep te hebben, arme hond. Daar bleek het dus toch aan te liggen. Na de medicijnen is het probleem ook helemaal weg. Ik was al bang dat ik hem nooit zindelijk kon krijgen maar de hond kon er dus echt niks aan doen. Heel erg bedankt voor jullie hulp allemaal!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondje uit Spanje, zindelijkheidsproblemen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?