Los laten lopen, Hoe eng!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn

honden foto van Josephine & Flynn

Hoi allemaal,ik wou jullie het volgende vragen!Hoe kan ik mijn 6 maanden oude hondje leren om los te lopen?
of beter gezegd, hoe kan ik dit leren en over mijn angst heenkomen om hem los te laten!

Toen hij een kleine pup was liet ik hem vaak los meelopen,omdat ik dacht ''jong geleerd is oud gedaan'' en als hij ergens heengaat ben je hem toch wel voor.
Maar toen hij 4 maanden oud werd, ging hij er altijd vandoor als een speer!
Nu loopt hij dus al erg lang terug aangelijnd, maar dat is erg lastig, want hij kan maar de helft van zijn energie kwijt!

Ik durf hem eigenlijk gewoon niet los te laten omdat ik bang ben dat als hij wat ziet,hij erachter gaat. Hij vindt de weg niet meer terug,en ik hem niet.
Maar eigenlijk weet ik niet eens zeker of hij wel weg zou lopen, want in huis plakt hij aan me als superlijm. Ik durf gewoon niet O-)

Wie heeft er goede tips voor me om mijn pubertje te leren loslopen?

Groetjes Josephine en Flynn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Los laten lopen, Hoe eng!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Weet je niet ergens een afgesloten deel waar je kunt oefenen. Hier is bv een stuk bos voor honden dat helemaal omheind is. zo krijg je zelf meer vertrouwen. Of een andere hond mee nemen vaak blijven ze dan wel bij je. ALs die aan de lijn wel luistert kun je proberen de lijn eerst eens op de grond te leggen. Ook leuke dingen doen zoals tussen de takken voertjes verstoppen helpt om meer met je samen te werken. Of je hond over een brede boomstronk laten lopen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Is er geen omheind uitrenveld ergens, waar je kunt oefenen ?
Als dat er niet is kun je misschien met een heel lange lijn en beloningskoekjes gaan proberen
hem naar je toe te laten komen. Ik zou dan wel ergens naar toe gaan, waar geen verkeer en
geen andere loslopende honden zijn.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou een rustige plek uitzoeken, niet in de buurt van drukke wegen.

daar loop je aangelijnd naartoe, terwijl hij aan de lijn loopt vraag je af en toe zijn aandacht, of laat hem een oefening doen. hierbij beloon je met superlekkere dingen zoals kaas en worst. zodat hij van te voren al weet dat je lekkers hebt.

als je hem loslaat is het eerste wat je doet meteen weer aandacht vragen, en belonen met worst/kaas. dan beloon je hem regelmatig als hij losloopt en bij je komt, en na een paar minuutjes lijn je hem weer aan.

als je het spannend vind, moet je hem loslaten als je alleen ergens bent, dus niet als er ook een andere hond loopt o.i.d. want dan vindt hij die hond misschien interessanter.
verder is het natuurlijk ook belangrijk dat hij een beetje honger heeft. anders heeft hij natuurlijk geen zin in die kaas.... dus sla zijn ontbijt even over, en maak de wandeling s'ochtends, en dan kan hij daarna zijn ontbijt krijgen.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ga met hem oefenen en zo vertrouwen opbouwen met een lange lijn, bv een lichte paarden lijn, ik heb er eentje van 20 meter.
Zo heb ik met mijn honden het her komen geoefend met vaak beloning natuurlijk als zij als ik riep ook daarwerkelijk bij mij kwamen.
Je kan zo ook met een balletje spelen, komt jou hondje als je hem roept, ga eens spelen als beloning, zo wordt jij de leukste van allemaal en met een beetje geluk ben jij over een tijdje zelfs belangrijker dan andere honden :-D

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hoi!
Mijn pupje is nu vier maanden en ik vind het ook dood eng om hem los te laten maar het is beter voor zijn ontwikkeling en hij vind het leuk. Ik weet niet waar je woont maar in Huizen (noord holland) is een heel groot omheind stuk bos en hei waar honden los mogen. Ik heb Bo van het weekend voor het eerst echt los laten lopen daar en hij vond het geweldig . Als ik hem riep en snoepjes gaf kwam hij gewoon terug. Enigste tip die ik dus heb ik gewoon doen en het "loslaten" ;-)

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn

honden foto van Josephine & Flynn

Goedemiddag allemaal,bedankt voor het de snelle antwoorden! :-D


Snoepjes kan ik idd proberen,vrijwel alles wordt hier aangeleerd met snoepjes, en alhoewel ik weet dat sommige mensen daar tegen zijn,werkt het hier prima!
Helaas is hier nergens een losloopgebied, bij de hondenschool staan wel bordjes met ''losloopgebied'' maar voor zover ik kan zien zijn deze niet omheind en vlakbij een baan waar mensen erg hard rijden,beetje vreemd dus!
De meeste mensen hier laten hun honden los op het grasveldje in het park.
Dit is de enige plek waar het mag want in derest van het park moet hij aangelijnd,dus als hij dan achter een eendje aangaat krijg ik een hele lading boze mensen over me heen ben ik bang :-D
Wij hebben zelf echter een hele grote tuin,maar ook een hele grote vijver waarin de kans van verdrinken echt 90 procent is, we zijn bezig met de tuin omheinen,maar dit kan nog even duren.
Als dit klaar is heeft hij hier een perfect trainingsgebied!
Maar tot die tijd ga ik eens even kijken in een dorpje in de buurt of ze hier hondvriendelijkere dingen hebben!

Hij loopt bij de tante van mijn vriend wel altijd los in de paardenweides,deze zijn ook niet afgezet,maar wel voor heel erg veel maisvelden, dus daar voel ik me wel veiliger,maar ook niet confortabel O-)
Hier komt hij echter wel altijd terug,terwijl hij eigenlijk ook wel weg zou kunnen, dus misschien is hij niet zo duivels als ik denk :-D

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

De tip die wij ook kregen was om als hij een eindje bij je vandaan is achter een boom/bosje/whatever te gaan staan en dan de naam van je hond roepen zodat hij je moet zoeken, als je dit een paar keer doet schijnt hij/zij heeeeeel goed op je te gaan letten en niet meer ver weg te rennen :-) overigens, mocht de hond wegrennen, ren dan zelf de andere kant op en roep de naam van je hond, dat schijnt goed te werken ipv dat je naar je hond toe rent want dan wordt het EEN LEUK SPELLETJEEEEE ;-)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Hoi!

Ik kan me je angst mega goed voorstellen.
Wij hadden een Alaskan Malamute die we op latere leeftijd (4jaar) kregen. Deze wou ik ook los laten lopen. Nou, wat een drama, ging er iedere keer vandoor en ik maar zoeken, panieken en rennen.. (Hij vond het wel geweldig trouwens ;-))

Ik heb altijd gedacht.. waarom zou je je er bang voor maken, je moet het gewoon proberen! Nou, ik ben nu ook angstig om de hond los te laten lopen.
Zorg dat hij een labeltje (Gewoon een felgekleurde sleutel-label) met je telefoonnummer aan zijn halsband heeft, veel worst of kaas op zak, en toch maar op goed geluk proberen.
Ik weet dat je ook van die naamkokertjes hebt (of misschien gechipt), maar zo'n label valt toch behoorlijk op, en als mensen je hond zouden vinden of tegenkomen is het opvallender, en bellen ze je sneller.
De bedoeling is natuurlijk dat je je hond NIET kwijtraakt, maar MOCHT het gebeuren, dan heeft ie in ieder geval je telefoonnummer bij zich.

Probeer je angst onder controle te houden, voorkom drukke wegen in de omgeving, en ONTZETTEND veel belonen. Iedere keer roepen, (ookal is ie maar een meter van je af), en continue belonen. Zorg dat hij het leuk vind om bij je terug te komen. Nooit straffen als het te lang duurt, want dan gaat de lol ervanaf om naar jou te komen.

Ik heb nu makkelijk praten, en het is makkelijker om het te denken dan om het uit te voeren, maar je moet het eigenlijjk gewoon toch proberen. Ik ben benieuwd naar je ervaringen, en hoor het dan ook graag.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Is er niet iets waar je hondje helemaal gek op is? BV een balletje? Mijn Lotje kan op deze manier altijd los lopen. Ze heeft alleen maar oog voor haar balletje. Soms gaat ze nog wel eens achter een poes of konijn aan, maar zodra ik haar roep en met een balletje zwaai, komt ze direct terug. Ik neem standaard een werpstok mee tijdens de wandelingen. Daar kan ze zich lekker moe mee maken en vooral het speuren naar haar balletje vindt ze geweldig. Ze vindt het balletje altijd terug! Je moet jouw hond natuurlijk ook het vertrouwen geven dat ze het kan. Dat je het eng vind, kan ik mij helemaal voorstellen. Gewoon eerst maar eens op plekken oefenen waar het kan. Het oefenen zou ik met een lange lijn doen. Laat haar een stuk gaan en roep haar bij je, komt ze dan goed belonen!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb loslopen als pup nooit als een passieve bezigheid beschouwd. Loslopen betekent, zeker in het begin, dat je veel contact maakt en beloont (waarbij de hond uitmaakt wat een beloning is). Beloning kan bijvoorbeeld zijn dat ie weer weg mag, of een bal, of even samen gek rennen. 

Verder weet je pup waarschijnlijk heel goed waar jullie elkaar voor het laatst gezien hebben en zal ie daar terugkeren als ie al echt aan de wandel is.
Je kan ook verstopspelletjes doen of opspringen en hard van je pup weglopen, komt ie mee kan je bv belonen met een sjorspelletje. 
Lang verhaal kort, jij moet een bron van leuke dingen zijn die je hond kan verdienen door af en toe bij je te komen kijken en te komen als jij roept. En het moet ook niet saai worden, dus niet steeds hetzelfde.
En met 6 maanden wordt je pup wat minder afhankelijk en zal je nog creatiever moeten zijn om leuk te zijn voor je hond.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik heb eerst veel geoefend thuis in de tuin met de commando's hier en zit. Ik laat Kyra vier keer per dag uit 's ochtends nadat ze wakker is. Tussen 12.00 en 14.00. Na het eten en voordat we naar bed gaan. Twee keer per dag mag ze los in het bos. Ook daar zijn andere honden los en dat gaat prima. Ik laat haar vaak 'hier' komen, beloon haar en laat haar daarna weer vrij. Kyra luistert ook minder als er andere interessante dingen zijn zoals vogels, andere honden, maar het gaat telkens beter. Ik vind persoonlijk het 'hier' komen en belonen als ze los loopt een goede oefening, daarmee komt ze telkens eerder als ik Kyra roep.
Veel succes er mee...

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn

honden foto van Josephine & Flynn

We zijn daarstraks naar een hondenuitlaatstukje geweest!

Het was eigenlijk niet heel groot,maar wel afgezet.
Ik heb Flynn losgelaten en elke keer als ik een beetje te ver ging naar zijn zin kwam hij achter me aangerend als een gek.
Als ik hem riep kwam hij ook braaf even kijken wat het probleem was.
Op het einde had hij alleen niet zoveel zin meer om te komen,want er was een vogeltje.
Toen heb ik hem omgekocht door met de zak snoepjes te rammelen, en toen duurde het nog geen second O-)

Daarna zijn we nog lekker bij oma in de tuin gaan rennen,dus alle energie weer kwijt voor vandaag!
Maar de eerste ''training'' vond ik toch fijn gelukt :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Los laten lopen, Hoe eng!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: tuinhulp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^