jack russel los lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kyra (Gast)

Mijn jack russel kyra is net twee geworden, het eerste jaar kon ze mooi loslopen maar toen ben ik haar twee keer kwijtgeraakt. Natuurlijk dankzij de konijnen, onder een hek doorkruipen en weg was ze. Via de dierenambulance heb ik haar later teruggekregen. Dus sindsdien nooit meer los geweest om haar maar niet kwijt te raken. Maar ja.........dat is niet wat ik wil. Mijn vorige twee honden, ook jachthonden heb ik altijd los kunnen hebben dus.............. De vraag is hoe pak ik dit aan, heb haar nu wel aan een uitlooplijn en gaan regelmatig naar hondenparkje met hek waar ze lekker kan draven maar wil haar graag los kunnen hebben daar waar het mag. Iemand suggesties?????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jack russel los lopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hmmm... Misschien dat dit kan helpen?

Ga met je hond de tuin in/het balkon op, en train elke dag met Kyra. Zorg voor wat lekkers in je zak, zoals een klein stukje kaas. Je laat Kyra even wat rondsnuffelen, en gaat haar vervolgens een soort commando aanleren. Bijvoorbeeld "hier". Dat commando koppel je aan iets lekkers, kyra reageert > kyra komt > lekkers.
Oefen eerst een paar dagen op een omheind stukje/parkje met een hek, zodat je haar niet kwijt kunt raken. Even laten snuffelen, "hier", Kyra komt en een snoepje.

Daarna steeds grotere gebieden en dan helemaal los. :-)

Succes!

kyra (Gast)

Als ik met haar wandel heb ik idd een hondentasje mee....hihi met brokjes en een tennisbal, de bal brengt ze wel terug. Soms neemt ze even de gek met mij en rent weg maar als ik dan wat strenger roep dan komt ze wel. Maar of dat afdoende is met konijnen..............enfin vanmiddag ook met haar gewandeld, soms als ze vooruitliep heb ik haar geroepen en dan kwam ze onmiddelijk aanlopen. Maar ik weet ook uit ervaring dat als ze de klik van de riem horen ze donders goed weten dat ze los zijn......... enfin bedankt voor je tip in ieder geval. Groetjes

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

ik heb hetzelfde probleem....mijn kruising loopt ver weg, al heeft 'ie loop op 1.5 Ha....is nog niet groot genoeg.

Een gat onder de draad....peanuts.
(ook Jack Russell)

kyra (Gast)

Ze is op zich in huis rustig hoor dus wel voldaan, vernielt niets, ik woon in een flat dus blaft niet veel. Maar ik wil zelf gewoon graag een hond los kunnen hebben. Dus het zit tussen mijn oren. Ik heb wel vaker gehoord dat het gewoon heel moeilijk is met een jack russel, ze kent de commando's zit,af, wachten voor de voerbak.  Kijk elke dag dog whisperer, geweldig programma, zelfs ik word er rustig van....hihi enfin maar er word nooit besproken hoe je dit kunt aanpakken........

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Weet wat je bedoelt.

Maar dat echt blijven in de buurt van de baas, die aandacht die je bewust en onbewust constant krijgt van je hond, dat is wel iets van jaren.':-)

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

Kyra   Ik kan je helpen met het jagen om te draaien tot contact maken bij het zien/ruiken van wild.. Als je wilt kan je mij een berichtje sturen via mijn eigen website.. 

iljasterre.come2me.nl/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jack russel los lopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wie herkend deze hond, gedumpt!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^