Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Belonen, is dat eigenlijk wel zo goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zelf ben ik van mening dat de meeste honden trekken aan de lijn omdat wij mensen te langzaam lopen!
Heel simpel gedacht, maar wij wandelen en de meeste honden zijn dravers; zij moeten zich dus altijd aan ons 'slome' tempo aanpassen.
hier heb ik ooit een artikel over gelezen van een blinde vrouw die voor het eerst met haar begeleidingshond ging lopen. Ze liep uit onwennigheid en onzekerheid veeeel te langzaam voor haar hond die dus in haar ogen trok. Degene die haar en de hond begeleidde moest haar als eerste dus leren haar pas te versnellen.
Nog even ter aanvulling, als Rock serieus bang is van een hond, zoekt hij wel degelijk steun bij mij. Hij heeft wel eens een knauw gehad van een oudere, sterke reu. Dat was gewoon even pas op de plaats, niet om te verwonden. Maar Rock zat letterlijk tussen mijn benen, hij rende niet weg! Dan heeft hij toch wel vertrouwen in me?
Daarom vraag ik me zo stellig af, hoe ik hem het vertrouwen kan geven te bedaren wanneer hij tekeer gaat tegen een andere hond.
Is afstandvergroten dan niet juist angst of onzekerheid van de hond 'bevestigen'???
ik denk dat Rocky zichzelf nooit in zo'n situatie zou laten komen en het misschien niet zo verstandig vindt om daar te gaan lopen? Daarom vind ik honden aan de lijn liver niet in contact met elkaar laten komen. En ondertussen leren dat jij iemand bent die hem niet in situaties laat komen die hij blijkbaar niet aankan. Op deze manier heb ik de dingen opgelost waar ik tegenaan liep met Lola. Eerst afstand nemen, bogen maken.
Gisteren had ik een leuk resultaat, normaal valt ze nooit meer uit (en vroeger dus naar bijna alles), maar er zijn een paar honden waar ze erg fel op was en die ik echt uit de weg ging omdat ze dan nog wel uitviel met veel gegrom en geknor. En gisteren toen we een van die honden aan de overkant van de staat tegenkwamen dacht ik we proberen het maar eens, hield haar goed naast me en hield de lijn redelijk kort en we stapten stevig door. Haar haren waren wel over de hele rug overeind en haar pas versnelde wel, maar geen uitvallen meer.
Ik denk dat dit toch komt omdat we elkaar nu langer kennen en vertrouwen.
@ Kai, hoe kom ik daar dan achter? Hoe weet ik waar de 'ruis' van mijn kant zich bevind? die moet er toch immers zijn?
Of is het simpelweg ook wel eens gewoon zo dat de aard van het beestje de overhand neemt?
Als ik morgen een winkel in loop en van alles ga stelen, is dit dan te wijten aan mijn partner, mijn ouders, de setting of heb ik gewoon zelf deze dwang ontwikkeld om 'ongeoorloofd' iets mee te nemen?
Zeg: kun jij niet een boek voor me gaan schrijven?
Kai, ik had het over geschikte afstanden (mbt dravers). Ik weet niet hoe groot jouw huis is, maar het lijkt me toch redelijk om aan te nemen dat we het binnenshuis niet over kilometers hebben?
Ik heb ook duidelijk niet gesteld dat het voor alle honden geld, of onder alle omstandigeheden en duidelijk vermeld dat er verschillende oorzaken kunnen zijn voor trekken.
Maar ik zou zeggen probeer het eens uit met een trekkende hond (nb geen uitvallende hond, die even trekt, maar een zich normaal gedragende hond met een 'constante trek').
En dan heb ik het dus wel over buiten en over kilometers!!
Als ik het heb over prachtig naast lopen heb, bedoel ik in mijn ogen prachtig. Dat is mi twee richtingsverkeer namelijk naast elkaar lopen, als in, Samen lopen! samen onderweg zijn en niet de een loopt naast de ander. Voor iedereen die het plezier kent van echt met je hond samenwerken lijkt het me niet moeilijk voor te stellen wat ik hiermee bedoel.
Overigens, denk ik dat het niet altijd zo ingewikkeld hoeft te zijn.
Daarin ga ik met Bassie mee, ik denk niet dat het altijd zo is dat een hond uitvalt om jou iets te vertellen. Want hij kan ook rechtstreeks met je communiceren. Ik sluit het niet uit en ik zie het zelfs wel eens. Overigens ook honden die uitvallen, zodat ze afgeleid worden met wat lekkers.. ja ze bestaan
Ik denk dat het heel vaak ook heel simpel is: er is ruimte voor het gedrag. De gelegenheid doet zich voor. De hond moet de andere hond gewoon niet. De hond wil graag ergens heen. En voert uit wat hij wil. Soms heeft het niets met ons te maken, of niet direct. Soms is het gewoon wat het is.
Ik denk ook dat we moeten uitkijken met denken dat wij altijd van invloed zijn als mens. Soms hebben we er niets mee te maken
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Belonen, is dat eigenlijk wel zo goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?