Pebbles van de trap gevallen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Deze morgen de shock van m'n leven toen Dieter helemaal in paniek mij wakker maakte. Pebbles was van de trap gevallen en wilde/kon niet meer normaal/recht stappen.

Hij gaat 's morgens altijd 'n eerste plasronde maken met de honden voor zijn werk, en buiten hebben wij 'n ronde trap waarlangs we naar beneden moeten. Hij heeft Quiz vast (mag nog geen trappen lopen) en loopt dan achterwaarts, met Pebbles achter hem (dus als laatste). Zo zou hij haar kunnen tegenhouden als ze ooit zich zou misstappen. Dat is dus niet gelukt, en Pebbles is van halfweg de trap naar beneden gebolderd...

Haar wat gekalmeerd, ze hield zichzelf helemaal krom. Na 5 minuten was ze gekalmeerd en wandelde ze min of meer naar haar slaapplekje (grote kussens van een oude zetel op de grond)... Nu ligt ze zielig in de zetel, ik zorg dat ze niet springt of teveel rondloopt, maar ze kan wel min of meer normaal stappen...

Ze heeft ook een sneetje blokpaté gegeten, dus dat zit op zich wel goed, ze at het met veel smaak op...(meteen geprobeerd gezien haar eetlust bij Pebbles echt een héél goeie barometer is hoe ze zich voelt, als ze dat niet had opgegeten was ik meteen naar de dierenarts van wachte gerend)

Even afwachten dus en anders vanavond naar de dierenarts... Ik hoop dat ze geen hernia heeft... :( Maar dat vermoed ik niet gezien ze nu wel relatief normaal stapt...

Als er iets was mocht ik Dieter meteen bellen en rijdt die met ons naar de dierenkliniek hier vlakbij...

Arme meid...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pebbles van de trap gevallen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mandymandy

honden foto van mandy

dat is zeker even schrikken

hou je me even op de hoogte hoe het gaat
hoop dat ze snel weer haar zelf is

honden page profiel r&sr&s

honden foto van r&s

ahg, arme pebbles!wat moetten jullie geschrokken zijn!
sterkte en beterschap voor pebbles.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Arme pebbles!!
Beterschap voor je mooie meisje :-)!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

heb haar net laten stappen en dat ziet er goed uit!! denk dat ze zich ff pijn heeft gedaan, maar het lijkt al over. k houd haar goed in de gaten vandaag en laat haar niet uit tot m'n vriend thuis is,
(ik kan haar niet de trap afdragen en neem momenteel dat risico ook niet)
maar, het ziet er goed uit! :-D ze stond al op haar achterpoten toen ik 'n stukje vlees aan het nemen was en draafde al terug naar de zetel ipv te strompelen. net of er niets gebeurd was. gelukkig maar. :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

traphekje, zodat ze niet alleen de trap af kan.

hou ze goed in de gaten, kan ook bloedingen te weeg brengen bij een val van de trap.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" traphekje, zodat ze niet alleen de trap af kan.

hou ze goed in de gaten, kan ook bloedingen te weeg brengen bij een val van de trap. "


dr staat duidelijk in het topic dat ze samen met dieter van de trap liep. maar dieter is gewoon te snel doorgegaan terwijl we haar normaal vlak achter ons houden. 's nachts en overdag kan ze niet alleen van de trap gezien we de deur van de slaapkamer 's nachts sluiten en de deur van de living overdag. ze is dus enkel in de ruimtes waar wij ook zijn. dit ook omdat onze pup anders de trap op rent en die mag dat nog niet voor zijn gewrichten.

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Gelukkig dat het er al beter uitziet.

Houd haar zolang het gaat wel in beweging vanwege eventuele spierpijn. Je hebt kans dat ze morgen wel heel erg stijf is en stram gaat lopen. Het is nogal wat natuurlijk een rollebol van de trap af maken.

Geef d'r maar een lekkere knuffel...

Anoniem (Gast)

Aach, sneu hoor. Mijn hond (westie van 14) is vorige maand van de trap gevallen, gelukkig ook goed gekomen, wel kneuzing in zijn rug,   waarvoor hij pijnstillers kreeg.
Op advies van de dierenarts heb ik opgelet of er geen bloed in zijn urine zat (bij het plassen een stuk keukenrol eronder gehouden), om te controleren of er geen inwendige bloedingen zijn. Ook opletten of  ze haar poepie kan doen.
PS ik heb wel traphekjes, maar hij rende naar boven, terwijl hij normaal nooi uit zichzelf de trap op loopt!

Veel sterkte,
Dominique

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Awhhh gossie, gelukkig gaat alles goed.

Waarom kan Dieter ze niet alle twee dragen? Zo groot zijn Pebbles en Quiz toch niet?

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Awhhh gossie, gelukkig gaat alles goed.

Waarom kan Dieter ze niet alle twee dragen? Zo groot zijn Pebbles en Quiz toch niet? "


Pebbles weegt 14 kg. en nee, daar zit geen grammetje vet bij, dat is puur spieren. :-) de trap is daar gewon niet voor gemaakt en Pebbles kan goed genoeg trap lopen. dieter heeft gewoon 'n fout gemaakt door door te wandelen terwijl pebbles bleef staan.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"

Pebbles weegt 14 kg. en nee, daar zit geen grammetje vet bij, dat is puur spieren. :-) de trap is daar gewon niet voor gemaakt en Pebbles kan goed genoeg trap lopen. dieter heeft gewoon 'n fout gemaakt door door te wandelen terwijl pebbles bleef staan. "


daarbij als dieter ze allebei draagt , ik kan dat niet en ik ben overdag alleen thuis; ik kan ze ook niet van zeven tot half vijf binnen houden, da's ook maar sneu;;. we zijn opnieuw aan het zoeken om te verhuizen (wonen hier nog maar 'n maand O-) ) gezien die trap dus echt wel levensgevaarlijk is (gevaarlijker voor de mens van voor pebbles trouwens, ik ben er zelf al drie keer bijna afgevallen en dat is 'n risico dat ik niét mag lopen momenteel)

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Hoop dat ze er niets van overhoud, maar zo te lezen gaat het al beter! ;-)Je kan haar misschien al boven aanlijnen zodat je de lijn kan vasthouden als ze de trap afgaat, om toekomstige ongelukken te voorkomen :-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Hoop dat ze er niets van overhoud, maar zo te lezen gaat het al beter! ;-)Je kan haar misschien al boven aanlijnen zodat je de lijn kan vasthouden als ze de trap afgaat, om toekomstige ongelukken te voorkomen :-) "


doen we hoor, maar dieter laat de lijn altijd los in het naar beneden gaan... zal ie na vandaag niet meer doen!! anders zorg ik daar wel voor!! en ze loopt achter ons, zodat als ze zich misstapt, we haar meteen kunnen opvangen ;-)

ze heeft net wat met Quiz gespeeld, ik heb t wel afgeblokt gezien ik t niet wil uitlokken ook niet. maar ze heeft nog wat snackjes gegeten en springt zelf in de zetel alsof er niets aan de hand is... ik houd haar de ganse dag in't oog, maar ik ben al wel wat gerustgesteld... je hart slaagt toch ff twee slagen over hoor!

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Misschien een idee om ze apart uit te laten??
Vind het best zielig als ze de hele dag niet buiten komen..

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Misschien een idee om ze apart uit te laten??
Vind het best zielig als ze de hele dag niet buiten komen.. "


ik kan pebbles anyhow niet van de trap af dragen, en ze hebben hier wel 'n buiten waar ze behoeftes op kunnen. maar ze is inmiddels zo goed dat ik haar eigenlijk al wel naar beneden durf laten wandelen (op mijn manier die dus duidelijk véél efficienter is dan die van dieter!)

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Als je ze apart uit laat en het gebeurd nog een keer heb je allebei je handen vrij om Pebbles op te vangen.. Anders heb je Quiz ook nog in je handen en zie dat dan ook niet echt goed gaan.. Maar jou keuze natuurlijk ;-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Als je ze apart uit laat en het gebeurd nog een keer heb je allebei je handen vrij om Pebbles op te vangen.. Anders heb je Quiz ook nog in je handen en zie dat dan ook niet echt goed gaan.. Maar jou keuze natuurlijk ;-) "


als ze naar beneden worden gebracht zoals ik dat doe (en dieter vanaf nu dus ook, daar zorg ik wel voor! O-) ) kan ze hoogstens 1 trede uitschuiven en tegen onze benen aan vallen. het is 'n smalle draaitrap. Ik kan ze gerust apart uitlaten maar da's niet de bedoeling dat ze altijd apart wandelen denk ik dan ;-) denk dat ik straks quiz naar beneden draag, beneden vast maakt en dan pebbles haal. probleem is gewoon dat ik zélf schrik heb op die trap. Normaal zou ik haar gewoon dragen hoor,val ik, dan val ik maar. maar gezien ik nu aan twee mensjes moet denken ipv alleen aan mezelf neem ik toch dat risico niet :-)

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Oei wat een schrik.
Goed tuigje en riem om als je de trap afgaat misschien? Dan kan ze echt niet vallen

honden page profiel Krullenbol and meKrullenbol and me

honden foto van Krullenbol and me

Balen joh!! Een ongeluk is niet altijd te voorkomen helaas ;-)
Idd een goede om de plas in de gaten houden ivm de nieren!!
En als ze gewoon attend is/blijft dan zal het vanbinnen wel goed zijn hoor!!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

alles is in orde. haar plas was normaal, ze was alert en heeft nog met de kat van m'n schoonmoeder gespeeld. nu is ze wel doodop (ook normaal na 'n dag met zoveel schrik, overbezorgde baasjes en dan nog eens met de kat moéten spelen ;-) ) dus ik ben gerustgesteld! :-D

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

"

als ze naar beneden worden gebracht zoals ik dat doe (en dieter vanaf nu dus ook, daar zorg ik wel voor!  O-) ) kan ze hoogstens 1 trede uitschuiven en tegen onze benen aan vallen. het is 'n smalle draaitrap. Ik kan ze gerust apart uitlaten maar da's niet de bedoeling dat ze altijd apart wandelen denk ik dan ;-) denk dat ik straks quiz naar beneden draag, beneden vast maakt en dan pebbles haal. probleem is gewoon dat ik zélf schrik heb op die trap. Normaal zou ik haar gewoon dragen hoor,val ik, dan val ik maar. maar gezien ik nu aan twee mensjes moet denken ipv alleen aan mezelf neem ik toch dat risico niet :-) "

Ben je zwanger dan?
Nog het beste met pebles

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pebbles van de trap gevallen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Onze lieve Dobermann
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^