Border collie eigenwijs of super goeie luisteraar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik was eens benieuwd naar jullie ervaringen, toen ik over bc las was het allemaal ze luisteren super en zijn baasgericht noem t maar op ze hebben veel bewegeing nodig enzo! Ik heb hier nu een puppy van 7 maanden met een eigen wil en is enorm eigenwijs luistert wanneer ze wil(ja ook pubertijd) xD  ook is ze niet heel baas gericht vind alle mensen geweldig gaat meteen tussen mensen hun benen zitten enzo. Ook de beweging valt mij reuze mee! Hoe ervaren jullie dit? Ik vind dat de bc heel erg word afgebeeld als perfecte luisteraar veel beweging enzo. Maar ik vind dat je dat niet zo kunt zeggen elke hond is anders dus ook elke bc! Ze moeten ze eens niet in zo'n hokje plaatsen, mijn Myra is gwn een knuffelkont!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie eigenwijs of super goeie luisteraar? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Haha heel eigenwijs en heel slim.
Border collies luisteren goed als je ze goed traint, zoniet....dan heb je een slim ongeleid projectiel.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Haha heel eigenwijs en heel slim.
Border collies luisteren goed als je ze goed traint, zoniet....dan heb je een slim ongeleid projectiel. "

idd ze zijn zo slim ze weten precies wat je gaat doen dus ook wanneer ze aangeleind worden haha dat is alleen Myra haar probleem voor de rest gaat t eigenlijk super! Moet nog wel veel cursussen doen maar dat vind ik zelf zo leuk om te doen !

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Dat baasgericht en supergoed luisteren zeggen ze ook vaak van herders. Mikey luistert wel goed, maar ja dan moet ik wel eerst zorgen dat ik de aandacht hebt en dat ik het belangrijkste ben op dat moment ;-) :-D 
Gelukkig is Mikey nu 10 maanden en ook aan het puberen, dus ik heb nog hoop :-)
En dat slimme werkt ook idd wel eens tegen je.
Ik denk ook dat iedere hond anders is. Ook al zit alle slimheid en actie erin, het ligt natuurlijk aan de manier van opvoeden/beweging/uitdaging etc. of deze eigenschappen er ook uitkomen en of je hond hier iets mee kan doen. Verder zou ik gewoon van je hond genieten zoals ze is. Niet per definitie een perfect luisterende veel beweging nodig hebbende border collie, maar gewoon Myra, een hond met een eigen karakter ;-) 

Gr. Alexandra

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hihihi, grappig!Misschien moet je es een dagje mijn hond nemen. Dat is een ras dat gekend staat voor het tegenovergestelde vd BC: ze zijn totaal niet slaafs, niet baasgericht, heel eigenzinnig en weten alles zelf beter.
Dan kan je es zien of jouw BC eigenlijk meer malamute is, of het toch nog allemaal reuzemeevalt met dat koppig zijn.. ;-)O-);-)

honden page profiel DoggyDoggy

honden foto van Doggy

Van de border collie weet ik het niet. Maar ik heb een amerikaantje en die schijnen zo lekker actief te zijn en zo lekker speels. De reden dat wij vorig jaar voor Bil zijn gevallen. Het is echter een heuse schoothond en absoluut niet actief of speels. (al is hij al wel wat veranderd en veel actiever dan toen wij hem kregen en vindt hij speurspellentjes inmiddels helemaal het einde).

Dus dat de rasomschrijvingen niet altijd kloppen voor alle honden binnen het ras, kan ik wel beamen ;-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Denk inderdaad dat dat stukje soms wel eens overdreven word..
Een BC heeft zeker een bepaalde mate van eigenzinnigheid, slaafs horen ze ook niet te zijn.
In het geval van jouw hondje zal het waarschijnlijk een stuk beter worden na de puberteit ;-)

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

Wij hebben 4 borders en geen enkele is eigenwijs.De jongste is 9 maand en die luistert perfect,loopt overal los mee,ook langs een drukke straat.
Geen enkele zit op cursus en toch lukt dat hier heel goed.
Slaafs zou ik ze niet durven noemen,ze zijn heel zelfstandig,ze werken probleemoplossend bij de schapen ...ze krijgen véél vrijheid,maar ze weten dat er grenzen zijn en die respecteren ze.
Eéntje is er hier gekomen als ongecontroleerd projectiel op anderhalf jaar oud met zichzelf aangeleerd stereotiep gedrag en die draait hier gewoon mee.
Wat opvoeden en aanleren betreft,vind ik het de gemakkelijkste honden die er zijn.Maar daarnaast moet je ze natuurlijk hun uitdaging en/of werk kunnen geven en dat vinden ze hier bij de schapen. ;-)

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Ik denk ook dat dat soms iets overdreven wordt. Gizmo moet wel echt goed zijn energie kwijt kunnen, maar dat is lang niet alleen wandelen maar juist ook dingen leren of iig mentaal bezig zijn.
Hij is wel behoorlijk eigenwijs (en nu hij ook nog eens pubert wordt dat behoorlijk versterkt), en gek op aandacht dus dat haalt ie bij iedereen als hij de kans krijgt.
Ik heb wel eens gedacht dat het hem niet uitmaakt met wie hij mee naar huis gaat, maar dat is dus niet waar. Hij is wel degelijk op mij gericht al denk ik van niet. Dus het komt vast nog wel goed :P

Overigens blijk ik lang niet de enige te zijn op de hondenschool met een puberende border die dan heerlijk eigenwijs is :P

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Hihihi, grappig!Misschien moet je es een dagje mijn hond nemen. Dat is een ras dat gekend staat voor het tegenovergestelde vd BC: ze zijn totaal niet slaafs, niet baasgericht, heel eigenzinnig en weten alles zelf beter.
Dan kan je es zien of jouw BC eigenlijk meer malamute is, of het toch nog allemaal reuzemeevalt met dat koppig zijn.. ;-)O-);-) "
haha ja dat zou ik wel is uitwillen proberen! Nou de net tijdens de wandeling was ze echt erg niet terug willen komen duurd wel 5 min ik wachten komt ze nr me toe zeg ik goed zo en weg is ze hahah!

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Ik denk ook dat dat soms iets overdreven wordt. Gizmo moet wel echt goed zijn energie kwijt kunnen, maar dat is lang niet alleen wandelen maar juist ook dingen leren of iig mentaal bezig zijn.
Hij is wel behoorlijk eigenwijs (en nu hij ook nog eens pubert wordt dat behoorlijk versterkt), en gek op aandacht dus dat haalt ie bij iedereen als hij de kans krijgt.
Ik heb wel eens gedacht dat het hem niet uitmaakt met wie hij mee naar huis gaat, maar dat is dus niet waar. Hij is wel degelijk op mij gericht al denk ik van niet. Dus het komt vast nog wel goed :P

Overigens blijk ik lang niet de enige te zijn op de hondenschool met een puberende border die dan heerlijk eigenwijs is :P  "

Gelukkig dat het bij jouw ook zo is! Soms denk ik echt ze houd niet van me knuffeld net zo lief met andere mensen maar eenmaal thuis wil ze niet anders dan mij knuffelen!Dat mentaal bezig zijn doe ik ook heel veel met bordspelletjes voor honden. Nou ik ben blij dat ze lief is en super sociaal, en dat goed luisteren komt hoop ik in de toekomst ;-) Hoe oud is jouw bc eigenlijk?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Mijn voorkeur gaat uit naar zeer zelfstandige en zelfverzekerde honden, honden die hun eigen oplossing zullen proberen door te zetten tot ze overtuigd zijn dat jouw oplossing ook een goede is. Honden die een groot probleemoplossend vermogen hebben, niet snel onder de indruk zijn. Wel willen samenwerken, maar je moet van goede huize komen om ze te overtuigen. Ze zullen niet klakkeloos aannemen wat je zegt en zeker niet zo maar een commando opvolgen.

En van dat type, heb ik er nu 3 rondlopen. Ik vind ze geweldig als werkhond ;-) niet makkelijk, maar wel geweldige werkhonden. Maar slaafs en makkelijk gehoorzaam? Dat zijn ze niet.

Al zijn er genoeg gematigdere border collies die stukken onzekerder/gevoeliger zijn en daarmee 'beter gehoorzamen'.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Oja, ze moeten wel écht werken, écht nadenken. Anders nemen ze een loopje met je. Met echt werken bedoel ik - als ze zo ver zijn qua ontwikkeling - dat ik ze flink op de spanning zet en het werken an sich de beloning is. Anders bouwen ze hun eigen feestje, steken ze hun middelvinger op en heb ik het nakijken :'( Ze zijn zo slim. Maar nu ik heb geleerd hoe en wanneer ik hen echt kan laten werken, raken ze heerlijk voldaan na een training en niet verveeld moe.

Van simpel commando's opvolgen, worden ze niet voldaan moe. Enkel vervelend. Je moet ze aanspreken op hun creativiteit, hun probleemoplossend vermogen. Soms manipuleren/dwingen om samen te werken, maar als die knop om is.... Zalige werkhonden O-) ;-)

Althans, mijn border collies, mijn type border collie, mijn type werkhond :-)

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

als ze los is en ze komt niet, heb je daar wel eens een spel van gemaakt? zodat jij leuk bent om naar toe te komen.

Wat ik deed, om hun aandacht te krijgen is me verstoppen. Als je de kans hebt, en ze kijkt niet duik maar eens een bosje in af ga achter een boom staan en laat hem/haar maar zoeken na je. heeft ze je gevonden dan beloon je uitbundig. daarna verder met de wandeling en elke oor die naar je toe draait belonen. je zult zien als je dit een paar keer gedaan hebt dat het opletten steeds beter gaat.

Een BC luister ook niet automatische, ze willen werken voor je als jij wil werken met hun. anders zoeken ze het zelf wel uit.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" als ze los is en ze komt niet, heb je daar wel eens een spel van gemaakt? zodat jij leuk bent om naar toe te komen.

Wat ik deed, om hun aandacht te krijgen is me verstoppen. Als je de kans hebt, en ze kijkt niet duik maar eens een bosje in af ga achter een boom staan en laat hem/haar maar zoeken na je. heeft ze je gevonden dan beloon je uitbundig. daarna verder met de wandeling en elke oor die naar je toe draait belonen. je zult zien als je dit een paar keer gedaan hebt dat het opletten steeds beter gaat.  

Een BC luister ook niet automatische, ze willen werken voor je als jij wil werken met hun. anders zoeken ze het zelf wel uit.
"

Doe vaak die spelletjes mr die werken niet echt! Mr ging net mee met me vader Myra uitlaten en bij hem komt ze elke keer me vader is wat strenger en daar reageert ze erg goed op! Dus moet denk ik niet zo met me laten sollen xD

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Die van m'n zusje is heel zelfstandig. Loopt hele dagen op de manege rond. Daarentegen luistert ze ook perfect, een keer roepen en ze is bij je.

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

"
Gelukkig dat het bij jouw ook zo is! Soms denk ik echt ze houd niet van me knuffeld net zo lief met andere mensen maar eenmaal thuis wil ze niet anders dan mij knuffelen!Dat mentaal bezig zijn doe ik ook heel veel met bordspelletjes voor honden. Nou ik ben blij dat ze lief is en super sociaal, en dat goed luisteren komt hoop ik in de toekomst ;-) Hoe oud is jouw bc eigenlijk? "


Gizmo is nu 9 maanden :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie eigenwijs of super goeie luisteraar? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: likken en schuren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^