Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond is geen carnivoor, maar een omnivoor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Voor mij blijft de hond voorlopig een carnivoor, en absoluut geen omnivoor, een wolf word ook niet een omnivoor omdat het een paar besjes eet of de maaginhoud . Er zijn genoeg honden die obsessief alles eten dat maakt van de hond nog geen omnivoor. Wolven eten maaginhoud wat je, denk ik, niet moet vergeten is dat de maaginhoud al aardig verteerd is als ze het eten. Eten van gras of besjes wordt vaak niet geaccepteerd door de maag en komt er vaak redelijk snel voor een gedeelte weer uit, ook verteren veel van dit soort voedsel niet in de maag van de hond en komt er zo ook weer uit.
Misschien krijgen veel honden wel te weinig voer of er wordt op de verkeerde manier gevoerd dat ze daardoor van alles gaan vreten
Nee, ik geloof niet dat een hond een omnivoor is.
In mijn studie leren we dan ook dat een hond een carnivoor is. Dit hebben we zelf moeten uitzoeken naar aanleiding van het gebit en het maag-darm stelsel. Daaruit kon je heel duidelijk je conclusies trekken.
Mijn ideale manier van voeren zou hele prooidieren zijn, met huid en haar. Helaas gaat dat voorlopig niet lukken, want ik ben niet de enige die er hier over beslist.
Wel eet Mike KVV met daarnaast af en toe stukken karkas zodat hij lekker kan kauwen en scheuren, goed voor z'n tanden.
Ook eet hij weleens met de pot mee Maar dit is naar mijn mening geen essentieel onderdeel van zijn dieet.
Nee, oneens.
Een hond is een opportunistisch Carnivoor.
Dit houdt in dat ze in tijden van schaarste of gewoon omdat het lekker smaakt, ook wel eens wat plantaardige dingetjes opzoeken om te eten.
Dat maakt ze nog geen omnivoor.
Hier wat linkjes, haal eruit wat je boeiend vindt.
Ik geloof dat honden eigenlijk nog altijd carnivoren zijn, maar dat het lichaam heeft geleerd plantaardig voedsel te verteren. Een beetje plantaardig voedsel vanwege wat extra vitamines zie ik niet als probleem. Ik geef het zelf ook.
Maar ik weet heel zeker dat een hond heel oud kan worden op enkel dierlijk voedsel, mits dit voornamelijk biologisch en/of wild is.
Ook wel een leuk stukje (op de laatste regels na)
http://www.uwartikel.nl/dieren-huisdieren/101-carnivoren-of-omnivoren-het-hondenvoedingdilemma
Ook wel grappig
http://www.kvg-uitgeest.nl/voeding
Nog een linkje
http://www.dogadvice.nl/wordpress/studiedag-hondenvoeding-en-gedrag/
Ook boeiend
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=4073.0
Nog meer
http://bumo.nu/?page_id=2045
..vraag me af of de hond er dan ook al een paar metertjes darm heeft bij gekregen?
Zou toch een stukje beter zijn als omnivoor..de tandjes alleen schiet hij weinig mee op!
Een hond is een carnivoor.
Een hond of wolf eet de maaginhoud niet als er genoeg voedsel aanwezig is.
Een hond/wolf schudt de maaginhoud uit de maag.
Dat kan je ook een hond zien doen als je hem een stuk pens geeft. De meeste honden gaan automatisch schudden.
Een hond heeft de maaginhoud niet nodig om gezond te blijven.
De stoffen die een planteneter opneemt zit in het vlees en de organen ingesloten.
Dus als de hond de planteneter opeet eet hij automatische de voedingsstoffen die de planteneter eet.
Vegetarische mensen blijven ook gewoon omnivoren ook al eten ze nooit vlees. Dat geldt dus ook voor vleeseters, de blijven vleeseters, wat je er ook in stopt.
Ik vindt Fedor behoorlijk beer-achtig als hij in de tuin op zoek is naar franbozen en hazelnootjes.. Hij scharrelt er graag nog wat bij. Vergeleken met een kat sie idd 100% carnivoor is, wijkt een hond wat vaker ervan af. Maar dat maakt hem nog geen omnivoor zoals wij mensen.. Idd zoals boven gezegd, het gebit en de darmen zijn teveel carnivoor.
Het is ook zo onlogisch eigenlijk. Wolf rent uren achter een konijntje aan om die half verteerde voedingsstoffen uit de maag te plukken. Dan kan ie beter zelf wortels opgraven lijkt me zo. Veel minder moeite.
Geloof best dat groente een toevoeging Kan zijn voor Sommige honden, maar ik geloof niet dat die wolf denkt "Yes! Konijn, kan ik die groentesmurrie naar binnen werken!" Zo dom is ie denk ik niet.
begrijp me niet verkeerd, mijn hond doet een moord voor komkommerschillen
best wel tegenstrijdig dus
maar toch denk ik dat dat voort komt uit wat hier al vaker genoemd wordt : opportunisme
krijgen wat je krijgen kan, en als het dan ook nog lekker is.........
komkommer schillen is niet waar zijn spijsvertering en stofwisseling op gemaakt is, maar lekker vindt tie ze wel, das echt grappig want hij hengelt ze naar binnen als harinkjes
ben wel benieuwd hoor Jana, wat je docente gaat vertellen als je wat dieper met haar op de materie ingaat, wil je dat met ons delen??
waarom zij denkt wat ze jullie gezegd heeft en wat voor (diepgravende) ondergrond ze hiervoor heeft? want ze zal niet voor niets in die richting zich uitgesproken hebben
maar voor mij zelf vraag ik me echt af of dat op grond van "evolutie" gezegd kan worden
of dat ze er andere motivatie's bij heeft.
Ik denk ook dat een hond een carnivoor is.
Buddy lust wel alles, daarom zeg ik als grapje, dat hij een omnivoor is. Maar ik zie toch dat de wortelen bij voorbeeld niet verteerd worden. Als omnivoor zou dat roch anders moeten zijn.
Toch denk ik, dat een wortel geen slechte snack is. Heeft hij iets aan een wortel? Geen idee, maar schaden doet het zeker ook niet.
Off-topic: toch weet ik zeker, dat regelmatig wortelen eten geen wormeitjes voorkomt In iedere geval bij Buddy niet!
Wat betreft de maag en inhoud wel of niet opeten; vraag aan je docent of dat misschien te maken heeft met de Intrinsik Factor. Dit is een stof die de maag afscheidt, om vitamine B12 te kunnen binden, waarna het in de dunnen darm (ileum) geresorbeerd wordt.Deze vitamine is onontbeerlijk voor de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg, en de spieropbouw.(typisch voor carnivoren; grote behoefte)
Voor mij is een hond ook een carnivoor. Sporadisch wat groenten voor de structuur, maar als basisvoedsel, zoals bij een echte omnivoor...nee.
Persoonlijk vind ik fruit er een beetje over...is puur mijn gevoel, niet onderbouwd. Een hond die fruit eet...
En wat het verdwijnen van de premolaren betreft; denk eens aan je eigen verstandskiezen...hoe vaak passen die niet in je mond? Vaak blijven ze zelfs al onderontwikkeld en komen niet meer door, net door onze gewijzigde voedingsgewoontes. We eten te geraffineerd, hebben die extra tanden niet meer nodig om rauw, taai vlees te kauwen...zonder vuur...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond is geen carnivoor, maar een omnivoor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?