Hallo allemaal,
Ik ben benieuwd of er op dit forum ook baasjes zijn die een therapie/hulphond hebben. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig met mijn pup (13wkn) naar het bejaardehuis om de oudere mensen uit hun isolement te halen. Dit is heel leuk om te doen, je ziet de mensen helemaal opleven. Dit is dus een soort therapie voor de ouderen.
Bij mijn foto's staan enkele foto's van Buddy in het bejaardehuis.
Groetjes,
Maud
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Therapie/hulphonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik heb wel een gehandicapte vriendin met een hulphond
en als ik ooit Kyra niet meer heb dan wil gastgezin worden van een hulphond maar dan van een oudere hulphond die niet meer voor een baas mag werken na 7 jaar mogen die honden niet meer voor een baas werken en daar wordt nog wel eens gastgezinnen voor gezocht. ben zelf chronisch rugpatient en zulke honden mogen nog wel bijv. dingen voor je oppakken maar niet meer dat zwaardere werk zeg maar zoals mensen uitkleden de was doen ect.
Ik vind het prachtig werk wat een hulphond allemaal doet!!! Ik heb er voor school een heel werkstuk over de hulphonden gemaakt. Toevallig ben ik gister nog naar een presentatie/demonstratie van een hulphond geweest, prachtig wat een hond kan betekenen.
Ik heb geen hulphond. Maar 1 van de hondjes gaat zondags wel altijd mee naar mijn oma in het verzorgingscentrum. Ze heeft dan idd nergens anders aandacht voor, alle aandacht is voor de hond.
En ook de oudjes die je op de gang tegen komt roepen ahhh en ohhh, en willen ze aaien. Nu neem ik meestal 4 honden mee. die wel geaaid willen worden. Maar die ene ligt echt de hele middag op schoot bij oma.
Deze foto is thuis genomen. Wel bij oma op schoot. Zo ligt ze dus de hele middag.
Ik doe vrijwilligerswerk in een bejaardencentrum maar daar zijn huisdieren gewoon toegestaan er zijn heel wat ouderen die zelf een huisdier mogen hebben kom regelmatig een oudere man tegen die woont in een apartement op de afdeling waar ik werk en die heeft een hondje heel veel mensen daar hebben poezen maar ook grote honden zoals labradors en goldenretrievers zijn daar toegestaan om te houden. Het is 1 van de weinige bejaardencentra's waar huisdieren zijn toegestaan.
Herkenbaar.... Ik ga meestal met een stichting mee die dit een dag in de week in verschillende tehuizen doen. Ze nemen niet alleen honden mee maar ook kippen, konijnen, cavia's, varkentjes en ezels. Je ziet de mensen dan helemaal genieten van de beesten.... Sommige beginnen verhalen te vertellen van vroeger. Echt heel mooi vrijwilligerswerk om te doen!!!!
Wat ik het erger vindt van hulphonden daar wordt vanaf volgend jaar behoorlijk in gesneden terwijl die honden heel veel werk wat anders een ADLer moet doen kan verrichten. En bovendien zo'n hond is goedkoper dan een ADLer
ADLers zijn mensen die je helpen met bijv. na bed brengen douchen aan en uitkleden. ADL staat voor algemeen dagelijks levensonderhoud of levensbehoefte.
Een hulphond kan een gehandicapte helemaal uitkleren en de kleren bijvoorbeeld in de wasmand doen waardoor er geen mensen meer nodig zijn voordat soort dingen. Die vriendin kan haar benen niet meer gebruiken waardoor ze in een electrische rolstoel zit maar ze heeft nog wel 2 gezonde handen en ze is licht spastisch. die hond van haar kan de was in de machine doen waardoor er ook geen mensen meer aan te pas hoeft te komen. Die honden kennen 65 comando's. die vriendin woont in een apartementen complex gewoon tussen valide mensen er zitten in die apartementen complex zo 15 a 20 mensen met een handicap. Er is daar ook een kantoortje waar die ADLers zitten voor als er echt wat aan de hand is. heel wat gehandicapten hebben gewoon regulier werk en zijn overdag niet eens thuis. Die mensen hebben alleen hulp nodig met douchen en het naar bed gaan en naar de wc gaan.
Die labradoodle is van die vriendin we zijn toen een dagje naar het park geweest.
Bij het verzorgingscentrum bij mijn oma mogen ze zelf wel honden hebben, mits ze ze zelf kunnen uitlaten of iemand hebben die ze uitlaat. Het personeel doet dit dus niet. Logisch
Ik heb het weleens overwogen om te doen, maar hier in mijn woonplaats zijn nu enkele hondjes (oudere en kleine) die als aai hond fungeren. Maar verder willen ze niet uitbreiden, wordt te druk.
Wel heb ik laatst eens Tara meegenomen naar het ziekenhuis, toen een goede kennis van mij daar opgenomen lag. Ze had zoveel narigheid mee gemaakt, en ik wist dat ze op zou fleuren als ik mijn hondje mee zou nemen, omdat ze zelf ook van honden houdt.
het was toen een geslaagde middag met haar en Tara. Alleen moesten we wel buiten blijven of voor in de hal, verder mocht de hond niet komen, tja logisch...
Wat leuk, Maud, dat je dat met Buddy doet!
Mijn Buddy is daar ietsje te lomp voor Onlangs waren ze van de hondenschool op zoek naar rustige honden die mee naar de open huis van een verpleeghuis gingen. Maar Buddy en ik kwamen niet in aanmerking. Had ik anders heel graag gedaan.
Even off-topic: is jouw Buddy een meisje?
Jammer dat jou Buddy er niet voor in aanmerking kwam. Mijn Buddy is nu bijna 14 weken en is al 2 keer mee geweest. Ik ga dan met een stichting mee die nog veel meer dieren hebben. Zo gaat er dan nog een Berner van 8 jaar mee en een Berner die 2 maanden ouder is al Buddy... Het is goed voor z'n socialisatie en de mensen worden helemaal verliefd op haar.
Mijn Buddy is idd een meisje en jou Buddy? Wij hebben nu in het totaal 4 Berners gehad en het zijn altijd teven geweest van dezelfde bloedlijn (wel zonder stamboom). Ze hebben een heel sterk karakter de super oma van Buddy is 10 geworden en de Tante bijna 11.
Hihi - mijn Buddy is een mannetje
Ja, dat was inderdaad jammer. En ik denk niet dat Buddy zo heel onrustig is. Op de jonge hondenles is die natuurlijk heel enthousiast met de anderen hondjes, maar tegen mensen niet zo enorm - zeker niet als die eerst eens flink uitgelaten is. Maarja, een hond van 8 maanden is natuurlijk enthousiaster in vergelijk met eentje die al 10 jaar oud is. Mischien bij een volgende keer.
Buddy is ons eerste berner, voor mij zelfs de eerste hond! De ouders van Buddy zijn zelf nog jong (was hun eerste nestje). Dus oma en opa zijn ook nog niet zo heel oud (in berner jaren gerekend....). Maar bij de generaties daarvoor hebben vele de 10 jaar gehaald Dus we hopen natuurlijk!
Mag ik vragen waar jullie buddy vandaan komt??? Is buddy met of zonder stamboom??
Evy wordt een klein beetje hulp hond voor mijn moeder. Mijn moeder heeft een slechte rug, slechte armen en slechte voeten.Voor nu gaat het allemaal nog wel, maar het word natuurlijk alleen maar erger. We willen Evy kleine dingen leren, zoals aan koorden trekken en daarmee deuren open maken en dingen oppakken en aangeven. Maakt voor mijn moeder het leven doenbaar.
als drum niet zo angstig was naar vreemde zou hij daar ook een goede voor zijn denk ik..
wij krijgen vandaag huisbezoek van het kngf om te kijken of we geschikt zijn om een pup zo'n jaar op te voeden ze komen straks om 10u spannend!!!
Ik heb Kyra vroeger toen ze nog maar een paar maanden was meegenomen naar de spelletjesclub woensdagmiddag ik doe daar vrijwilligerswerk in een bejaardencentrum. Maar Kyra was te druk. Gelukkig hadden ze daar een heel groot balkon heb haar op een gegeven moment daar maar neer gezet het was toch mooi weer met een bak water. De oudjes vonden het wel leuk Kyra kreeg aandacht genoeg en werd natuurlijk volgepropt met koekjes door de oudjes ze vonden haar ontzettend lief enzo. En dan kwamen de verhalen los over dat een paar van die oudjes vroeger ook een hond hebben gehad. Maar door Kyra kwamen we bijna niet meer aan de activiteit toe Alle aandacht ging naar haar. De eerste anderhalf uur heb ik haar in de huiskamer gelaten en de 2 anderhalf uur heb ik haar op balkon gezet. vond ze niet erg want er was genoeg tezien. Uiteindelijk ging ze slapen.
Met Lola heb ik deels de opleiding therapiehond doorlopen. Ik deed puppycursus bij een hondenschool waar ze ook therapiehonden opleiden. Hier in Duitsland gaat dat allemaal een beetje anders.
Mijn instructrice vroeg of ik het wilde doen, Lola´s karakter beviel haar.
Je hebt honden die het allemaal maar over zich heen laten komen, maar Lola vond het allemaal geweldig.
Enfin, zo gezegd, zo gedaan.
Tsja en dan ga je voor het eerst naar een school en een bejaardenhuis en dan kom je erachter dat je hond toch een stempel heeft als Bullmastiff. Zeker hier in Duitsland. Mensen zijn bang voor haar. Ook al is ze nog zo lief.
Dus we zijn er maar mee gestopt. Ik wil Lo niet confronteren met mensen die haar niet leuk vinden.
Ach aan de andere kant heb ik nu een hond die niet opkijkt van rollators, rolstoelen, rennende kinderen, lawaai en drukte.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Therapie/hulphonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?