Wordt zeker weer een geval voor "de rijdende rechter"
Denk dat beide partijen fout zijn geweest.
De DA is al gelijk van het ergste uitgegaan en aangeraden op een operatie, je oom had ook verder kunnen vragen en het even kunnen laten bezinken en thuis nog wat nawerk kunnen doen of second opinion kunnen doen.
Hij is akkoord gegaan heeft er ook voor getekend de Da heeft gewoon zijn werk gedaan na opdracht van de klant.
Vind het heel moeilijk geval, k.t voor je oom maar denk dat de da ook niet geheel blij is met deze situatie achteraf.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "OMG! De dierenarts heeft PER ONGELUK 8 pup geabborteerd! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Men kan hier lang over blijven zeuren. er is door je oom getekend . dus hij heeft de da toestemming gegeven. ik heb nog nooit hoeven tekenen bij mijn dierenarts . lobke is ook ge holpen. normaal worden de eierstokken afgebonden ,echter bleek Lobke een beginnende baarmoeder ontsteking te hebben. was aan Lobke,s gedrag niet te merken dus heeft de arts de baarmoeder ook verwijderd . ik was het daar helemaal mee eens , toen ik dit hoorde ze kon er toch niets meer mee . keurig afgehandeld. groeten Hein.
Ten eerste vind ik het een heel raar verhaal, ten tweede was de reu geholpen, maar des ondanks was de teef zwanger, ra ra.
We horen maar een kant van het verhaal, we zijn er niet bij geweest, we weten het verhaal van de DA niet.
Dat het een raar verhaal is, kunnen we wel zeggen.
Okee, een echo had de DA beter kunnen doen, maar voor de rest ga ik echt met Veronique mee met haar eerste bericht.
Zo erg is het niet naar mijn mening. Onverantwoordelijk fok, niet getest, geen idee wie de vader is.......enz. enz.
En ik heb nog nooit wat hoeven tekenen bij mijn DA, ook niet toen er werd overgegaan op een keizersnede toen ik nog fokker was. En bij sterilisatie ook niet en castratie ook niet. Dus ik vind dat een beetje raar.
Je kan het lezen zoals je wilt.
In mijn ogen betekend " laten opereren' dat er iets wordt gedaan.
Een kijkoperatie is, de naam zegt het al, kijken wat er aan de hand is.
Nu weten wij niet wat de DA heeft gezegd, een kijkoperatie of laten opereren. Het zijn toch echt 2 verschillende dingen!!
Een kijkoperatie is ook opereren, enkel met een camera en kleine openingen voor instrumenten. Resultaat is hetzelfde.
Via laparoscoop gaat dat ja.
Eigenlijk heb je wel gelijk. Maar je hebt ook kijkoperaties waarbij ze alleen kijken wat er mis is. Moet er dan wat gebeuren dan kunnen ze overgaan tot een operatie of via de laparoscoop alsnog wat verwijderen.
(gebeurd vaak bij de vrouw, ik weet er alles van.)
De enige fout die ik van de dierenarts kan ontdekken is dat hij te snel aan castratie (want dat is het eigenlijk) heeft gedacht en dat heeft doorgevoerd als oplossing van het probleem en niet verder heeft gekeken.
Verder heeft jou oom ingestemd met de operatie. Hij heeft niet doorgehad dat de hond zwanger was.
De dierenarts stond tijdens de operatie voor een verrassing en had geen andere keus.
Dat de hond er bijna aan onderdoor is gegaan hoeft ook niet perse aan de dierenarts te liggen. Een operatie brengt altijd risico's met zich mee. Ook het risico dat de hond niet uit de narcose komt of er dat er complicaties optreden. Het weghalen van de baarmoeder met ongeboren pups is natuurlijk geen kleine ingreep.
Ik vind het heel schappelijk dat de rekening gehalveerd is.
Wat ik van mijn kant bij deze even wil rechtzetten is dat mijn eerdere reacties gebaseerd waren op,, zo begrijp ik nu, een door mij verkeerde interpretatie van het verhaal.
Ik had het echt gelezen als: Hond doet steeds kleine plasjes, baasje maakt zich zorgen dus gaat naar de dierenarts.
Dierenarts wil binnen in de buik kijken wat er aan de hand kan zijn.
Hond geraakt in kritieke toestand en verliest als bonus haar baarmoeder met inhoud!
Tja, misschien ben ik nu heel stom maar ik heb het verhaal nu meerdere keren grondig gelezen, en zo komt het toch echt op mij over.
Dat blijkt dus een misverstand van mijn kant. De operatie was dus een sterilisatie! Dat veranderd het verhaal wel.
Toen ik mijn poezen liet steriliseren kregen ze een zwangerschapstestje door wat bloedafname. Het pootje moest toch al kaalgeschoren worden en voor een infuusje geprikt worden, dus werd er meteen wat bloed afgenomen om niet voor een onverwachte abortus provocatus te staan.
Ik blijf er echt bij dat dit 'welkome nestje' niet verloren had hoeven gaan. Maar ja, oom lief had hier in duidelijker zijn wensen aan moeten geven!
De operatie was (zo heb ik het gelezen) echt opgezet om de baarmoeder te verwijderen, omdat die honden nogal bevattelijk zouden zijn voor die kankers. En de oom had liever een gezonde hond dan een nestje in de toekomst...hij had allebei kunnen hebben, maar helaas is het dus anders gelopen...
Helemaal goed samengevat Saskia. Nu het me allemaal helder is geworden is dit naar mijn idee eigenlijk gewoon een 'pechverhaal'
(al blijf ik het jammer vinden van het niet gedane bloedonderzoek)
ja, Suzan, en de grootste 'fout' die er dan zou zijn, is dat de da te snel bij de baarmoeder zat, en dus niet meer terug kon.(had waarschijnlijk al wat bloedvaten onderweg moeten dichtbranden)Hij was waarschijnlijk op dat ogenblik ook verschrokken, en kon de baarmoeder niet meer redden.(ik denk zoiets, ben ook geen da)of hij was niet op de hoogte dat de oom een 'wensnest' had gewillen. En de telefoon niet binnen bereik...
Allemaal spinsels...en het blijft natuurlijk een risicovolle ingreep(zeer risicovolle bloedingen bij dracht)...nogmaals, een jammerlijke uitkomst.(als hij een nest wilde van onduidelijke oorsprong, dat moet je je erbij ook wel realiseren)
Ik hoop maar dat de oorzaak niet een foute castratie bij de reu is, want dat zou dus wel een medische misser zijn, met dit als resultaat.
denk dat ze zover nog niet hebben terug geredeneerd..(misschien toch de da wel?) de halvering van de prijs?Verklaart veel.
Heeft een da een resultaatsverbintenis, of een middelenverbintenis? Is juridisch groot verschil qua aansprakelijkheid.
Zover ik begrepen heb is een reu na castratie na 6 weken onvruchtbaar. (ik heb het 2 maanden na de castratie van Boss nog nagevraagd).
Dus als de reu in dit geval een hele poos terug al geholpen was moet je oom misschien toch de omheining eens goed nakijken.
Vergeet niet dat zowel reuen als teven heel erg veel kunnen en doen om toch bij elkaar te komen.
Of lees ik het nu fout? heeft de dierenarts gezegd dat die honden gevoelig zijn?
Maria, da heeft idd gezegd dat BS ers gevoelig zijn om een baarmoederkanker te ontwikkelen, vandaar...
Heel triest verhaal maar het is nog altijd de eigenaar van de hond die beslist wat er met de hond gebeurd en trouwens de DA lijkt me niet echt op de centen uit, want dan zou die eerst voor die overgaat tot opereren nog wat bijkomende onderzoeken doen, dat brengt ook weer extra geld in de lade. In dit geval was een operatie natuurlijk niet nodig geweest, maar dan was het ook aan de eigenaar om eerst die dingen te vragen vooralleer over te gaan tot deze drastische ingreep.
Blijft een lastig verhaal, we horen nu maar 1 kant van het verhaalEn wat je oom de dierenarts heeft verteld weten we ook niet... Daarop heeft de DA gehandeld, tja over het handelen dan de DA kunnen we ook discussiëren.
Heeft geen zin het is nu eenmaal gebeurd en je krijgt pups er niet mee terug!
Wel kan je je af vragen of je blij bent met deze DA
Ik ga voor de huis, tuin en keuken dingen zoals enten enz gewoon hier in het dorp naar de DA
Maar vermoed ik iets anders ga ik speciaal naar Eersel (ruim een uur rijden)
In dit geval hadden ze met bloedprikken al een eind geweest en binnen een uur hadden ze aan de waarde al kunnen zien dat het hondje zwanger is/was
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "OMG! De dierenarts heeft PER ONGELUK 8 pup geabborteerd! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?