Voorstellen aan Duuk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Duuk (Gast)

Hallo sinds zaterdag hebben wij onze pup Duuk, een lieve, ondeugende aussiedoodle. Ze doet het al prima. Wij hebben ook nog Toby, een oude oma-hond van bijna 17 jaar oud. Tussen die 2 gaat het ook al goed, Toby vindt het allemaal prima, als het haar teveel wordt negeert ze Duuk compleet en daar reageert Duuk dan weer goed op door iets anders te gaan doen.Wij hebbe verder 2 dochters van 6 en 3 jaar. Zij zijn natuurlijk al gewend aan t hebben van een hond en zij weten goed wat de regels zijn. 
Duuk heeft de nachten ook al prima doorstaan, even gepiept toen heerlijk gaan slapen en zich 2 x gemeld voor een plasje en vervolgens weer lekker verder geslapen. Gisteren overdag al niets in huis gedaan, maargoed we laten haar dan ook steeds na slaap en eetmomenten uit. Eten doet zij nog niet zo heel goed, drinken wel prima. Hopelijk gaat vandaag al wat beter eten, ik ga zometeen wat KVV halen, veel over gelezen hier...
Duuk komt overigens bij het hondentrainingscentrum vandaan. Zij trainen honden voor autistische en lichamelijk beperkte kinderen. Zij trainen dus een aantal pups uit een nest maar verkopen er ook een aantal. Zij hebben al veel aan socialisatie gedaan, hierbij heb ik mee mogen helpen, erg leuk. Ook benchtraining had zij gehad, is goed te merken daar zij echt zonder problemen lekker in haar bench gaat slapen.
Zojuist is Duuk meegeweest in de buggy om de oudste dochter naar school te brengen. In het weekend al laten wennen aan t in de buggy zitten, dit vindt zij nog niet alles. Op school kwamen wij aan toen net de kinderen al naar binnengingen, had ik zo getimed zodat ze niet te veel over zich heen zou krijgen, het wandelingetje in de buggy, en bezoekje aan de bakker was wel even voldoende, ze ligt nu weer heerlijk te slapen.
Ik heb overigens de bench verkleint door er een boodschappen kratje in te zetten....ligt mevrouwtje nu dus óp het kratje te slapen....
Oja Duuk is een teefje, wel een jongensnaam, maar ik heb haar vernoemd naar de eerste hond van mijn vader, hij is helaas 4 weken geleden overleden. Gelukkig wist hij nog van de komst van onze pup en vond hij het erg leuk dat we haar Duuk gingen noemen. Helaas heeft hij haar niet meer kunnen zien....

Zoals jullie lezen gaat voor nu alles hier wel oke, we zijn gewoon lekker aan het genieten van haar streken. 
We hebbe voor een aussiedoodle gekozen daar ik erg allergisch ben voor de huisstofmijt en daar veel klachten door heb. Mijn arts stemde in om een hond erbij te nemen als we dan voor een vacht zouden gaan die weinig tot niet zou verharen. Toby haart wel enorm, maarja dat beestje heb ik al weer bijna 17 jaar geleden uit het asiel gehaald, die mag hier gewoon haar oude dag slijten.

Nog 1 vraag, hoe vervoeren jullie je pup in de auto? De kinderen zitten al op de achterbank. Is voor op de stoel met zo'n speciale gordel iets? Ik dacht er ook over om evt een nylonbench voor achterin aan te schaffen...Toby ligt altijd voor de voorstoel op de grond, ik wil Duuk eraan wennen vast te zitten. Ben nu wijzer ;-) en weet dus dat los in de auto geen optie meer is.
Nou wellicht ben ik vaker hier te vinde op het forum, ik heb de laatste dagen hier meezitten lezen. Even kijken of ik em hier thuis kan gaan voelen....
Groetjes en een pootje van Toby en Duuk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorstellen aan Duuk!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Van harte welkom!
Ik ben benieuwd naar foto's van de Aussiedoodle!
Hoe kwam je zo bij deze kruising? Ik zie het niet vaak!
En natuurlijk van harte gefeliciteerd met de pup.

In de auto zou ik ook voor een bench achterin gaan. Een nylon bench is een optie. Je hebt alleen wel kans dat hij zich daar uit gaat knagen zolang hij nog niet volwassen is. Een metalen bench is misschien wat beter bestand tegen puppytandjes :-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo

Gefeliciteerd met je pup...
Wij vervoeren Kyra met een tuigje en een verlengstuk aan het tuigje wat je in de gordelhouder klik dan zit ze wel vast maar heeft bewegingsruimte en werkt perfect...
Geniet van je pup, voor je het weet is ze groot...

honden page profiel lisettelisette

honden foto van lisette

Klinkt super :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ooo wat heerlijk als ik dit lees, je geniet echt van je pupje, en het gaat goed zo.

in de auto ? de kinderen zitten er al in, zou hem niet voorin plaatsen, dacht dat het verboden was. is er nog een achterbak achter de kinderen ? tuigje om, en vastzetten, of eventueel zolang die klein is een bench daar ?

weet je een jonge hond los, als er een noodstop komt, kinderen zitten ook vast neem ik aan ? dan lanceert de hond naar voren.

heel veel plezier met je pup. en wat verdrietig dat je vader overleden is, jammer dat tie de pup niet meer mee gemaakt heeft.

Duuk (Gast)

Leuk jullie reacties!Het gaat nog altijd lekker hier. Duuk begint beter te eten en gisteren heeft ze genoten van vers vlees.
Ze is vanaf zaterdag hier, heeft alleen die dag 3x binnen haar behoefte gedaan, daarna helemaal niet meer! Vannacht al van 22.30 uur doorgeslapen tot 7 uur! Ongelofelijk, ik had me keurig voorbereid op een hele poos nachtelijke plasmomentjes.
Zojuist haar even laten checken door dierenarts, ze is goedgekeurd. Ze vond het daar wel spannend, piepte er flink op los.
Ik heb gisteren een tuigje en een gordel gekocht, en dat gaat prima zo in de auto.

Wat ze wel heel erg doet is echt overal in bijten. Ik weet dat dat bij het pupzijn hoort maar vroeg me af of jullie nog extra tips hierin hebben. Ze hangt graag aan mijn broekspijp, bijt in de bank, aan de stoelen etc etc. Ze hapt ook geag naar de kinderen die daar erg van schrikken. Heb hen al geinstrueerd dat wanneer Duuk naar hen hapt dat ze dan moeten stoppen met spelen en weglopen. 
Verder geef ik haar steeds als zij ergens in bijt een rubber speeltje of een kauwkluifje als alternatief. Maar dat is weinig interessant vindt ze....bijten in al die andere dingen is veel leuker....Maar dus wel iets wat ik haar heel graag bij wil brengen dat dat niet mag.
Wellicht hebben jullie nog wat tips?!

honden page profiel marianna marianna

honden foto van marianna

Wij hebben onze doodle in de kofferbak met een riem vast gezet gelijk met 9 weken mee begonnen en hij vind het prima als we nu de kofferbak openen spring hij er gelijk in,
Dat bijten heeft hij ook veel gedaan en nu nog als hij een dolle bui heeft. We draaien ons om als hij dat doet en geven hem dan geen aandacht en als hij dan door blijft gaan gaven we hem vroeger een kong bot in zijn bek nu als hij doorgaat met zon bui moet hij even in de gang om af tekoelen en dan is het in 5 min. over veel succes er mee

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorstellen aan Duuk!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: reu of toch teef
^