Ik let gewoon goed op met keuken hygiëne, maar ik laat mijn zoontje wel de broodnodige weerstand opbouwen door hem lekker te laten knuffelen met zijn hondenbroers en zussen.
Ik voer ook vers, maar nog nooit een zieke gehad door vers.
Als je kids weghoudt van alles krijg je vanzelf een ziek kind.
Waar is die tijd dat hond en kind samen in de zandbak zandtaartjes aan het eten waren?
Hier gebeurt dat nog hoor!
En mijn zoontje (bijna 3) geeft ook heel liefdevol het plastic paard bij de C&A een kus op z'n hals als hij erop gezeten heeft (hij heeft niet alleen respect voor echte dieren maar ook voor de plastic dieren die braaf zijn haha) en ik denk dat daar heel wat meer bacteriën opzitten dan de hondenvacht!
Om even op de dierenboerderij terug te komen, ik ben zo een mamma die zelf stinkend thuiskomt omdat ik stond varken te knuffelen haha
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet rauw voeren ivm salmonella?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik heb hier een dubbel gevoel bij.Ik denk niet dat een hond drager wordt van Salmonella, ik las laatst een onderzoek naar ontlasting bij brokkenhonden en vershonden, en de ontlasting van vers honden had veel minder bacterien die er niet in thuis horen dan de brokkenhonden. Dus, mijn conclusie, bij vers is de vertering beter, en worden die schadelijk bacterien niet uitgescheiden. Bij salmonella in brokken, wat ook voorkomt, zou ik me veel meer zorgen maken, om de reden dat een hond die brokken eet, een veel minder zure maag heeft, en dus die salmonella niet dood gaat. Daarnaast, hondendrollen opruimen op straat, ook om besmetting te voorkomen.
Salmonella is wel erg gevaarlijk. Mijn zoon heeft een salmonellabesmetting gehad, hij was toen 7. Ik heb nog nooit iemand zo ziek gezien. Hij lag te gillen van de pijn. Hij heeft het opgelopen uit bosbessen. Zou je ook niet verwachten.. Je kan het dus overal oplopen, maar gezien de ernst van zo'n infectie, plus dat er geen antibiotica meer tegen helpt, is het zaak om er heel voorzichtig mee om te gaan.
Ik ben met de bereiding van het vlees erg voorzichtig, ik denk dat daar nog het grootste gevaar schuilt.
Niemand denkt aan de meest simpele oplossing als je angst voor salmonella hebt, maar toch rauw wilt voeren?
Gewoon de kip weglaten, er zijn zat andere diersoorten om uit te kiezen.
Overigens, de ontlasting van Julia is al een aantal keren onderzocht op salmonella toen zij nog volledig op Barf zat, en nooit was het aanwezig. Dus ze is altijd salmonellavrij geweest in die tijd.
Zegt mij voldoende.
Salmonella zit helaas niet alleen in kip.Alle gevogelte is er gevoelig voor, en in wild kan het ook zitten. Zelfs in rundvlees kan het zitten.
Nou ja, ik maak me er ook totaal niet druk om.
Als een dierenarts mij vraagt of ik toch wel salmonella vrije kip geef aan mijn honden, dan lach ik vriendelijk en zeg doodleuk 'nee hoor, daar wordt mijn hond niet ziek van'.
Na al die jaren kan ik me daar totaal niet druk meer om maken.
Maar als een ander dit wel doet, en daarom geen vers wil geven, dan zie ik het probleem ook niet echt eerlijk gezegd, tenzij de hond niet tegen brokken kan, dan wordt het een ander verhaal.
Dat er kip in verwerkt is wil niet automatisch zeggen dat er salmonella in zit, want die kip is verhit geweest.
Maar het is wel een feit dat brokken vaak salmonella bevatten, dat weet ik, dat weet jij, maar dat weet niet iedereen hoor.
En voor de mensen die geen rauw vlees durven geven om die reden, en daarom liever brok geven, tsja, die moeten dat toch echt zelf bepalen.
Zij moeten zich goed voelen bij wat zij voeren toch?
Dit stukje vind ik zo mooi
Goed nadenken dan doen
“Ik ben geen voorstander voor het voeren van rauw vlees omdat het risico’s voor de
gezondheid van mens en dier met zich meebrengt. Daarnaast er is niet bewezen dat het
voor de gezondheid van het dier iets oplevert. Eigenaren moeten zich dus eerst goed
laten adviseren door hun dierenarts voordat ze deze keuze maken. Als ze er dan toch
voor kiezen, is het hun eigen verantwoordelijkheid.”
Uhm mijn dierenarts raad voeren van rauw vlees juist aa
Voor zover ik weet draagt bijna elke hond salmonella sowieso bij zich... En dan zouden er veel meer besmettingen moeten zijn. Trouwens, het schijnt verschrikkelijk te zijn hoeveel bacterien je elke dag binnen krijgt. Denk er alleen al eens aan dat als je ergens wat eten neer legt hoe snel het gaat rotten. Die bacterien hebben geen vleugeltjes of zo dat ze naar het eten vliegen dus die zweven daar gewoonweg toevallig in de buurt en landen op dat eten. Kun je nagaan hoeveel bacterien je in elke ademtocht inademt... Nee, ik geloof niet zo in dat steriele opvoeden en zo. Al zal ik later Dobber nooit mijn neefje op de mond laten likken of zo. Dat is wat te veel van het goede .
Ik stopte als kind altijd mijn ongewassen handjes in mijn mond.
Tot nu toe geen levensbedreigende infecties hoor.
Ik ook Maar ik stak ook stukjes gras en riet in mijn mond, wie weet wat voor zieke hond daar overheen heeft staan zeiken
30 jaar geleden waren er volgens mij niet eens hondenbrokken zoals nu. Of mondjesmaat. Diner had je, en Donatin.
Hier, een artikel over 1980. Marktleiders waren Felix Bonzo, Flora en Pal: http://www.reclamearsenaal.nl/index.php?id=122 met een aandeel van 90%.
Pal is nu Pedigree. Haha, de samenstelling was niet veranderd hoor, toen het overgenomen werd. Maar van de 1 op de andere dag at Freya het niet meer. En geloof me, ze kon echt het label niet lezen.
Ook als je aan oude films denkt is altijd alles blikvoer: Spetters, Flodder. Brokken zijn behoorlijk recent.
Nog een artikel: "de huidige brok is pas zo'n 35 jaar geleden geïntroduceerd": http://www.dierbewust.nl/dierenvoeding/de-geschiedenis-van-hondenbrokken
Dus: wat aten honden vóór de brok? Met de pot mee. Restjes. Af en toe hart en pens. Je zou kunnen zeggen dat natuurlijke voeding, net als de brok een ontwikkeling heeft doorgemaakt (gelukkig is er nu méér dan Bonzo en Pal). En nu is daar kvv.
Voor het gemak ga ik er vanuit dat Barfen en NRV in enige vorm altijd wel bestaan heeft, al was dat misschien met minder wetenschappelijke inzichten qua percentages.
Ach ja, hygiëne....
Bij mij thuis werd op zaterdag een grote pan kippensoep gemaakt voor de hele week.
En die pan verdween niet in de koelkast, maar bleef de hele week doodleuk op het gasfornuis staan en werd iedere avond gelijktijdig met de aardappelen, groenten en vlees weer opgezet.
Geloof me, op woensdag is die zelfde soep mintgroen en zuur... Kop houden en doorvreten was het credo!
Hetzelfde met de gehaktballen... Half om half gehakt, want dat was goedkoper. Op woensdag kon je daar je schoonmoeder mee doodgooien! Kneppelhard en bremzout!
Toetjes op yoghurt over datum, melk met klonten enz... Niet zeuren!
Resultaat:
We gingen met de basisschool een week op kamp en de laatste avond barbeknoei. Niemand wou een 2e kippenpoot want ze smaakten raar...
De volgende ochtend waren er van de 26 er 22 ziek en spugen/diarree e.d. ellende.
Conclusie: Salmonella infectie. En ik? Ik had 7! kippenpoten op die avond ervoor en voelde me niets anders dan normaal haha!
Die zogeheten "Dettol Ouders" van tegenwoordig snappen niet wat ze hun kinderen nu aandoen.
Laat ze lekker met honden spelen en door de modder ravotten, worden ze hard van!!
dat vind ik ook.mijn kids zijn bijna nooit ziek, en ik laat ze ook lekker vies worden.
mijn da raadt trouwens brokken aan, omdat dat beter zou zijn voor de tanden.
toen faith hier kwam, stonk ze gruwelijk uit haar bek, en veel voortanden zaten los.ze had ook veel tandsteen.
nu krijgt ze kvv, stinkt niet meer, tanden weer vast, en nagenoeg geen tandsteen meer.ook haar ontlasting is veel vaster en nog maar 1x, i.p.v. 5x per dag.
vertel mij dan maar dat brokken beter zijn.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet rauw voeren ivm salmonella?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?