Hallo Hp'ers,
Ik zit met het volgende: Tiamo is een reutje van net anderhalf jaar oud en is eigenlijk al vanaf dag 1 bij ons super actief. Dit heeft heel wat voeten in aarde gekost om hem af te remmen. De hyperactiviteit resulteerde in het begin ook in feite dat hij niet voldoende aankwam in gewicht. Ondanks meerdere geestelijke uitdagingen per dag als ook lichamelijk was Tiamo nooit "verzadigd" te krijgen. Nadat hij eindelijk geleerd had dat rust ook echt rust betekende begon hij langzaam aan wat bij te komen en voelde goed aan. Echter zijn we nu weer op een punt beland dat ik persoonlijk vind dat hij weer sterk is afgevallen. Ik heb wel vermoedens van wat de oorzaak kan zijn maar toch wilde ik het even voorleggen.
Oorzaak mogelijkheid nr 1: Tiamo ervaart deze zomer eigenlijk pas zijn eerste echte hormonen dit in het bijzijn van mijn herderdames. Ik kan me dus voorstellen dat dit enorm veel energie kost om "iets" te willen maar er geen mogelijkheid voor is. Ze mogen van ons absoluut niet samen zijn in de dames hun periode en zijn hier ook ontzettend alert op. Ik kan me indenken dat dit een bepaalde stress teweeg brengt waardoor afvallen heel snel gaat.
Verdere speculaties laat ik achterwege omdat ik natuurlijk niet weet of dit daadwerkelijk zo is.
Oorzaak mogelijkheid nr 2: Tiamo heeft vorig jaar een ontvlooimiddel gehad genaamd Advocate, hier heeft hij destijds zo slecht op gereageerd dat ik het niet meer aandurfde om nog maar iets van die troep te gebruiken. Hij reageerde er te overgevoelig op. Toch maanden later bleek Tiamo weer veel jeuk te hebben en controleerde hem regelmatig op vlooien. Ikzelf heb nooit een vlo kunnen vinden bij hem maar dat minderde de jeuk natuurlijk niet. Aangezien 99% van de vlooien zoals men zegt in huis zit en die 1% op de hond kon het gerust zo zijn dat ik tijdens het controleren die ene vlo over het hoofd gezien heb. Misschien had hij wel wormpjes dat hij toen ook zo afviel?? Nooit geen enkele worm gevonden maar ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en heb toen Stronghold geregeld voor hem. Hier reageerde hij perfect op.
Echter nog geen twee weken later ongeveer begon het krabben weer, ik kon mij niet voorstellen dat het van nieuwe vlooien kon komen maar ook dat is natuurlijk puur giswerk. Toch heb ik niets meer toegediend omdat ik niet wil dat hij onnodige rotzooi op zich krijgt. Nu is Tiamo weer enige tijd behoorlijk aan het krabben en met name in zijn zij. Ik heb hem gisteren weer gecontroleerd, goed uitgeborsteld en evt. klitten verwijderd, toch blijft hij op eendezelfde plek krabben, meer obsessief inmiddels, met dien verstande, hij krabt zich even, loopt een stukje en krabt zich dan weer op die zelfde plek. evt. een vlooienallergie???
Er is op zijn huid geen enkel teken te vinden van roodheid of dergelijke. De enigste kenmerken zijn veel krabben en wederom veel afvallen maar of dit de stress is van jeuk en hormonen samen of ieder apart durf ik niet te zeggen.
Ik sta dan momenteel ook op het punt om weer iets te gaan halen en evt. bespreekbaar te maken waarom Tiamo zo rap kan afvallen, echter weet ik dat veelal castratie word geadviseerd als het afvallen een gevolg is van de hormonen, daarbij een vlooienmiddel word gegeven als hij zich veel krabt.
De vraag is en blijft alleen in hoeverre zijn dit werkelijk de oorzaken van de jeuk en het afvallen voordat men besluit over te gaan tot drastische maatregelen??
Misschien dat jullie nog een aantal tips hebben waar ik op kan/moet letten en wat evt een mogelijkheid is om te doen/gebruiken om hem van zijn jeuk af te helpen en weer aan te laten komen.
Groetjes Sjattukuh
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tiamo valt snel af, Oorzaak??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
als jouw hond zo heftig heeft gereageerd op een chemisch middel ten behoeve van vlooien, neem dan een natuur produkt, er zijn zoveel produkten die dan veilig voor je hond zijn, kijk bij verzorging...en dan bij het topic..natuurmiddelen tegen vlo en teek.
afvallen, zomaar afvallen is natuurlijk niet goed, hormomen kunnen zeker opspelen wat betreft jouw dames, er zijn vele reuen die dan gewoon minder eten, voor vele is dat niet erg, maar voor jouw hond wel, hij valt te veel af.
je kan een paar uur van te voren voor het etenstijd is, de hond apart houden van de dames, lekker mee gaan wandelen, en dan bij thuiskomst, apart houden, zodat als het etenstijd is dat tie trek heeft. is maar een idee hoor, zelf heb ik geen reu, en een vreetwolf in huis.
karnemelk geven, dat is bloedzuiverend, ook een goede optie. en heel goed tegen de jeuk.
Tnx Willemijn voor je reactie. De honden hier hebben niet speciaal etenstijd, hier staat juist altijd eten ter beschikking.
Wel al ze smuldier krijgen dan is dit op gezette tijden maar dit krijgen ze er nog eens naast als extra. Wel word de voerbak dan een paar uurtjes weggehaald omdat juist dan de eetlust word opgewekt en ze zich teveel vol eten maar dat even terzijde, staat los van Tiamo natuurlijk. Hij eet iedere dag voldoende ook ondanks zijn hormonen nu.
Als ik Tiamo karnemelk geef hoeveel zou hij mogen hebben per dag?? Aannemende dat dit opgebouwd dient te worden ivm verandering voeding??
De herderdames hebben we dit in het begin ook willen geven echter dronken zij dit niet, hoe los je dit op zodat het wel lekker word??
Gr. Sjattukuh
altijd eten tot de beschikking van je hond is niet goed.
Een hond als deze volwassen eigenlijk maar 1 keer per dag. Ook is het zo dat als je hond niet de juiste voeding krijgt het lichaam niet alle benodigde voedingsstoffen op neemt. al eet een hond nog zo veel, als de voedingsstoffen niet goed zijn komt het gewoon in een andere substantie aan de achter kant er weer uit, echter heeft het geen toegevoegde waarde gehad. Hormomen kunnen altijd meespelen in de eet lust maar lijdt niet zo snel tot afvallen. Ik zou dus gaan kijken naar de voeding. Karnemelk is helemaal niet zo goed voor een hond.
Ik zou eerst eens naar de voeding an sich kijken. Is de reden van weinig eetlust hormonaal, dan kun je daar zelf ook wel iets mee doen door voedingsaanpassingen en dan die zaken geven die ook echt goed door het lichaam worden opgenomen, zoals vlees, vuile pens, vis.
Een middel wat ik een tijd heb gegeven, is:
http://www.astfarma.nl/html/bijsluiters.aspx?id=74
Weet je zeker dat dat krabben van jeuk komt? Sommige honden kunnen de hele dag krabben als een vorm van oversprong gedrag...Als je het vermoeden hebt dat timo veel afvalt door stress, dan zou het kunnen dat het krabben daar ook zijn oorsprong in vindt.
Mijn hond kan ook vreselijk zitten krabben als hij onrustig is over iets..
Tnx Kita voor je reactie,
Hier staat het eten al jaren ter beschikking de gehele dag door en de honden hebben er nooit problemen aan ondervonden, misschien dat ze op een goed moment er TE goed doorvoed uitzagen, tja dan is aanpassen natuurlijk ook zo gebeurt zodat ze wel op een gezond gewicht blijven.
Opvallend is dat al mijn katten onder invloed van hormonen altijd hun eetlust bleven behouden zo ook de honden. Toch vielen de katten een voor een af. Nadat castratie was toegepast ging het allemaal na verloop van tijd weer beter. Bij de katten speelde de hormonen wel degelijk een hele grote rol bij het afvallen.
Wellicht dat ik een hond en kat niet mag vergelijken maar het is wel opvallend dat de herderdames met hun periode beginnen en Tiamo ook ineens een hormonale verandering ondergaat waarbij afvallen mede een gevolg is.
Is het dan niet aannemelijker dat het afvallen wel degelijk komt van zijn hormonale verandering en evt de bijkomende jeuk dat stress teweeg kan brengen en het proces van afvallen versnelt?
Wat betreft het karnemelk verhaal heb ik idd al eerder gehoord dat dit menig jeukprobleem uit de wereld kan helpen. Zo ook een meneer hier uit de buurt die jarenlang geprobeert heeft om zijn hond van de jeuk af te helpen met kaalheid als gevolg. Hij is de hond ook karnemelk gaan geven en naar verloop van tijd verbeterde de situatie. Voor de rest heb ik persoonlijk geen ervaring met karnemelk.
Gr sjattukuh
@Golden: Tiamo heeft niet meer of minder eetlust gekregen, dus daar kan ik geen oorzaak vandaan halen. Ze krijgen hier met regelmaat vlees met name in de vorm van smuldier. Ook hierbij de variaties, kip, pens, compleet enz.
@Joelle en Sammie: Daar heb ik ook aan zitten denken, het krabben is meer geworden de afgelopen anderhalve week ongeveer. Toen begon ook de perdiode van de dames. Een keer krabben is geen enkel probleem maar hij doet dit nu stelselmatig in zijn zij wat ik op zicht al vreemd vind.
Wellicht dat ik de jeuk en het afvallen niet als twee aparte dingen moet zien maar te meer dat Tiamo juist door de hormonale verandering jeuk krijgt en zich daardoor meer gaat krabben, dit stress met zich te weeg brengt in combinatie met loopse dames waar hij niet bij kan en dit zich uit in het afvallen??
Klinkt dit enigzins logisch?
Tnx Golden voor je uitleg hieromtrendt. Dit is natuurlijk info waar ik niet van op de hoogte was maar it makes sense.
Met andere woorden, de mensen die al karnemelk gebruiken of gebruikt hebben, kunnen daarmee geluk hebben dat het effectief is maar in feite zeg je dat het product teveel stoffen bevat die het aannemelijk maken dat het probleem in stand houdt zoniet verergert?
Ik heb hier voor enige tijd geleden ook de tip gelezen om magere kwark te geven?? Natuurlijk ook een zuivelproduct, valt deze in dezelde categorie als karnemelk??
Heb je al eens een groot bloedonderzoek laten doen om medische oorzaken uit te sluiten en te onderzoeken? Ik zou dit zeker overwegen en meteen ook zijn schildklier laten onderzoeken middels een bloedtest (T4 en T3)
Hyperactiviteit kan namelijk zeker van de schildklier afkomstig zijn en dit gaat vaak ook gepaard met oa huidklachten.
Als je echt op het punt van castratie aankomt: Je zou natuurlijk ook kunnen beginnen met een chemische castratie. Als het werkt weet je dat de problemen inderdaad gerelateerd zijn aan de loopsheid van jouw teven. Als de problemen niet minder worden zal er alsnog een andere oorzaak zijn. De chemische castratie is na een jaar uitgewerkt. Zeker daar je aangeeft dat castreren niet je voorkeur heeft (wat ik overigens goed kan begrijpen) kan dit een uitkomst zijn. Sam is een tijd terug chemisch gecastreerd, omdat hij zo onrustig was in huis en niet eens meer slapen kon. er zijn in mijn directe omgeving een aantal fokkers, dus er zijn altijd wel loopse teven in de straat..Ik moet zeggen dat ik echt tevreden ben met het resultaat. Sam kan gewoon weer lekker slapen, en zelf op loopse teven reageert hij helemaal niet. Gister kwam ik in het bos nog een loopse teef tegen. Sam had helemaal niks in de gaten..
Bedankt wederom weer voor jullie reacties.
Ow, wat ben ik op het moment toch erg boos zo niet pissig op mijn eigen vent.
Ik heb hem gisteren geheel uitgelegd dat ik me zorgen maak over Tiamo en zijn afvallen en daarbij gedragingen. Nu belt hij mij op dat hij vorige week de dierenarts gebeld heeft omdat hij de avond van te voren in slaap was gevallen en Tiamo zonder toezicht heeft gelaten. Toen hij wakker schrok zat hij dus blijkbaar tussen de dames.
Ik ben hier dan ook echt boos op en vind dit zeer onverantwoord gedrag. Met name dat hij me niet direct er iets over gezegd heeft. Hij durfde het me niet te zeggen ivm consternaties terwijl ik hem uitleg dat hiermee de gevolgen groter kunnen zijn juist omdat ie het niet verteld heeft.
Hij heeft de DA gebeld en gevraagd hoe groot de kans was dat er iets gebeurt zou zijn. Hij weet zelf geeneens hoe lang hij al lag te knikkebolle laat staan dat hij weet of Tiamo wel daadwerkelijk vast heeft gezeten.
Verdorie zeg! Ben ik 24/7 oplettend en houdt ze gescheiden en doe er alles aan dat niets kan gebeuren en een ander......grrrrrr
Maar goed straight to the point nu: Kan dit evt te maken hebben met wat inmiddels al boven staat beschreven, zijn evt afvallen?
Nu heb ik dus een groot probleem erbij niet wetende of er iets gebeurt is. Ik wilde in elk geval vanavond naar de dierenarts gaan om toch e.e.a kort te sluiten over zijn jeuk en afvallen. Zou het evt ongewenst kunnen dekken te maken hebben met Tiamo zijngesteldheid?? Lijkt me onwaarschijnlijk maar you'll never know.
Wat evt. stel dat in het ergste geval er wel iets gebeurt is, waar moet ik op letten bij de dames om hier achter te komen en is er een mogelijkheid om dit ongedaan te maken, nu pas een week later??? Ik wil absoluut geen nestje hebben.
In ieder geval kan ik wel ontezettend boos zijn op mijn eigen vent maar daarmee los ik nu niets op. Ik moet nu weten hoe verder.
Gr. Sjattukuh
Hoi Sjattukuh,
Hier ook een hond die flink aan het afvallen was en vreselijke jeuk had/heeft!
Oorzaak hier is inmiddels gevonden, meneer heeft een eiwit intolerantie!
Hij krijgt nu sinds twee weken een brok met minder eiwit en het begint al beter te worden, al is het nog maar heel sumier!
Ook krijgt hij yoghurt door zijn brokken, dit helpt super en hij eet er ook nog eens beter door, het afvallen is gestopt, hoop dat hij binnen kort ook weer aan gaat komen, al zal dat wat langzamer gaan.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
Wat het andere probleem betreft, het is zeker onverantwoord geweest, maar eens in te dommelen is menselijk en kan gebeuren.
Goed het is niet wenselijk maar komt er een nestje, dan is het niet anders, denk maar zo, ook jou man heeft voor de toekomst een goede les gehad en het zal vast niet weer gebeuren.
Sterkte met alles.
Hoi Rita, dank je voor je reactie.
Dat indommelen menselijk is begrijp ik heel goed, echter in onze situatie is het zo dat als ik naar bed toe ga mijn man een paar minuten later Tiamo naar boven brengt ivm 38 weken zwangerschap. Had hij dit direct gedaan was er niets aan de hand geweest, vandaar dat ik hem dit natuurlijk wel in zekere mate kwalijk neem.
Ik ga zo dalijk naar de dierenarts toe en ga e.e.a voorleggen wat hier genoemd is, als ook eiwit-intolerantie en betreffende de schildklier.
Ben eens benieuwd wat mijn dierenarts zo dalijk te melden heeft.
Gr sjattukuh
Mijn eerste bouvier teefje viel ook opeens heel erg af. Bleek dat ze heel erg ziek was en leverkanker had.
Nu wil dat uiteraard niets zeggen voor jouw hond, maar ik had allang bij de dierenarts gezeten en niet eerst op een forum gevraagd wat het zou kunnen zijn. Wij zijn geen dierenartsen en zien niet hoe de hond is en wat hij doet enz.
Ik hoop voor je dat het niets ernstigs is en wens je veel sterkte bij de dierenarts.
@Sophie:
Zeer spijtig wat je overgekomen is met je hond maar zoals je hierboven allemaal kunt lezen zijn de genoemde kwaaltjes wel degelijk situatie gerelateerd juist omdat ze plaats vinden bij aanvang van loopsheid van de dames. Logischerwijs ga ik niet direct doemdenken, Ik probeer realistisch te blijven en eerst alles op een rij te zetten vooraleer ik naar een dierenarts ga. Zelfs een dierenarts heeft niet alle wijsheid in pacht en dat is helaas ook vaker gebleken. Dat beweegt mij juist dat als de situatie niet ernstig is om eerst aan anderen ervaringsdeskundige te vragen wat het mogelijk zou kunnen zijn ipv weer een medicijn mee te krijgen dat toch niet helpt of het advies krijg van een castratie terwijl er misschien meerdere wegen zijn die naar rome leiden.
Bij ernstige omstandigheden die a la minute hulp behoeven geef ik je gelijk maar soms kan het echt geen kwaad ten behoeve van je huisdieren om eerst eens na te gaan wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn om met deze tips en adviezen naar de dierenarts te gaan en deze voor te leggen.
Maar wij kunnen als ervaringsdeskundige toch niet achter onze pc vertellen wat er aan de hand is?
Wij zien de hond niet, we kennen de hond niet, we zijn geen dierenartsen maar gewoon een stel mensen bij elkaar die honden hebben. Sommige werken met honden, sommige ook niet. We kunnen wel meedenken, maar meer ook niet.
Sophietje van ons is zondagmorgen om half 6 gevonden bij de woonkamer deur. Maandag gelijk naar de dierenarts gegaan; had hier wel gevraagd of het aan de warmte kon liggen, omdat het zo verschrikkelijk warm was. Maar ik wist al gelijk dat ik naar de dierenarts zou gaan, die kon niets constateren en/of bewijzen op dat moment. En als die al niets vind, dan kunnen de leden hier wel meedenken, maar nooit zeggen wat het is.
Ik had kunnen wachten totdat ze het nog een keertje zou krijgen, maar dat was voor mij geen optie.
En omdat ik lees dat jou hond het al eerder heeft gehad, dat afvallen en krabben, dan denk ik, was dan eerder naar de dierenarts gegaan ipv te wachten totdat hij het weer krijgt. Ik had dan gelijk een bloedonderzoek laten doen.
Ik hoop dat het allemaal meevalt voor je.
We zijn gisteravond wederom weer naar de dierenarts geweest, nu ruim op tijd zodat we de eerste zouden zijn.
Ik heb dan ook gevraagd om Tiamo helemaal te onderzoeken en ik de zaken die hier genoemd zijn geopperd wat evt mogelijk als oorzaak aangewezen kan worden.
Ze bvestigde idd dat als een reutje geconfronteerd word met loopse dames dat zijn eetlust kan minderen en daardoor kan afvallen. De stress van de loopsheid er niet aan mogen maar wel geconfronteerd worden met ze zou een reden kunnen zijn van overmatig krabben. Daarbij als Tiamo zich veel krabt hij totaal geen rust kan krijgen zelfs snachts niet waardoor afvallen dan zou versnellen.
Ik heb aangegeven dat Tiamo geen verminderde eetlust heeft en gewoon als een bouwvakker erop los eet. Het was natuurlijk alleen de vraag voldoet de voeding op dit moment nog steeds aan zijn behoefte gezien de situatie met de loopse dames?! M.a.w het zou goed kunnen zijn dat het huidige voer net voldoende is in een "normale" situatie maar niet voldoende bied in een stressvolle situatie.
Mogelijk zou er ook sprake kunnen zijn van evt. wormen, deze echter nooit aangetroffen in zijn ontlasting maar het zekere voor het onzekere genomen hem toch laten ontwormen.
Na algeheel lichamelijk onderzoek kon zij niet constateren dat er mogelijk iets meer aan de hand zou kunnen zijn. Dit uiteraard alleen gebaseerd op klinisch onderzoek. Buik afgetast op evt verdikte organen die mogelijkerwijs een reactie gaven van een ontsteking, slijmvliezen na gekeken en de ogen daarbij ook goed geluisterd naar zijn hartje of deze niets apart vertoonde.
Al met al was er op het oog niks merkbaars, ze vond het uiteraard wel opvallend dat als een reu toch eet als een bouwvakker ondanks zijn stressvolle situatie hij toch veel afvalt. Dit was wel normaal geweest als hij verminderde eetlust had.
De logische verklaring was dus te meer dat er meerdere eters waren. Hiervoor is hij nu behandeld. ook heeft hij iets gekregen om de jeuk te doen stillen zodat hij niet obsessief blijft krabben.
Over een weekje moeten we hem weer wegen en kijken of hij daadwerkelijk goed is aangekomen. Zoniet dan moeten we terug komen en word er verder onderzoek verricht omdat er wellicht dan sprake kan zijn van organen die niet naar behoren functioneren en dat daar alle energie naar toe zou gaan. Let wel! momenteel was er geen enkele aanleiding om deze gedachte aan te nemen dat er iets acuuts aan de hand zou zijn.
We geven hem dan ook nu twee keer per dag smuldier Compleet en nog wat extra bijvoeding zodat hij in ieder geval voldoende binnen krijgt. Ook hebben we besloten om de hoeveelheid spelen te reduceren omdat we anders bang zijn dat aankomen moeilijk gaat worden. We zullen ons deze week meer richten op de geestelijke uitdaging ipv lichamelijke zodat het lichaam de kans en de rust krijgt om aan te komen.
Al met al is het dus even afwachten en we hopen natuurlijk dat het verders niet veel om handen zal hebben dan wellicht een paar mee-eters in zijn buikje. Als dit zo blijkt te zijn dan zullen wij in de toekomende tijd meer aandacht daar aan besteden ondanks dat hij 2 maanden geleden al ontwormt is. Dit is iets voor later nu moeten we eerst oorzaken uitsluiten.
Gr. sjattukuh
Goed dat je naar de dierenarts bent geweest. Jammer echter dat de dierenarts de schildklier niet gecontroleerd (en geen verder bloedonderzoek deed) hij heeft en mi alleen symptomen behandeld.
Immers alle problemen die jij beschrijft duiden heel sterk in de richting van een overactieve schildklier:
Erg nerveus, afvallen bij v eel eten vachtproblemen enz.
Ik zou het eens opzoeken op internet, mischien vind je zelf ook dat het beeld past?
Hallo Chris,
Dank je wel voor je reactie.
Ik ben direct op zoek gegaan naar aanleiding van jouw reactie en kom op het volgende uit:
Het komt in de meeste gevallen inderdaad voor dat er sprake kan zijn van Hypothyreoïde, dit is echter aan de orde als er sprake is van een te traag werkende schildklier.
Zijn er symptomen aanwezig die duiden op een Te snel werkende schildklier dan spreekt men over Hyperthyreoïde, dit is een zeldzame aandoening bij honden die in 90% van de gevallen veroorzaakt word door een kwaadaardige tumor bij de schildklier. Verwijdering is dan noodzakelijk en omdat er juist sprake is van kwaadaardig is de prognose op langere termijn gematigd.
Echter de symptomen die erbij beschreven staan komen niet geheel overeen met wat Tiamo vertoont.
Te weten:
gewichtsverlies ondanks enorme eetlust ->Tiamo eet normaal zoals wij van hem gewend zijn.Tijdens loopsheid dames heeft hij ook geen eetlust verloren,
veel drinken -> Tiamo drinkt zekers niet overmatigd, vergelijkbare frequentie net als mijn herderdames.
veel plassen -> Tiamo plast ook niet overmatigd, uiteraard bij veel drinken zou dit dan een gevolg zijn.
hyperactiviteit -> Tiamo is ontzettend actief en kan uren spelen zonder zijn grenzen te kennen, echter bij beetje "boos" worden en verplichte rust opleggen gaat hij gewoon slapen.
rusteloosheid -> Tiamo heeft hier nooit last van gehad, het is dat hij sinds een tijdje jeuk heeft dat het lijkt alsof hij rusteloos is maar dat lijkt mij een logisch gevolg.
verhoging van de hartfrequentie -> Er is geen sprake van een verhoogde hartfrequentie.
spijsverteringsklachten als diarree -> Hier heeft Tiamo ook absoluut geen last van.
Al met al denk ik dat we wel kunnen constateren dat evt. een te snel werkende schildklier hier niet aan de orde hoeft te zijn. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het ook daadwerkelijk zo is want daarvoor zal idd eerst onderzoek verricht moeten worden. Anderzijds denk ik wel dat de da gehandeld heeft op basis van mijn verhaal en klinisch onderzoek en juist omdat deze symptomen niet geheel overeen komen er ook geen dringende aanleiding zou zijn geweest om per direct een bloedonderzoek te doen, maar ook voor mij is dit maar gissen natuurlijk.
Ik zal gauw weer even met de da contact opnemen aangaande zijn jeuk. Stiekem moet ik toch steeds aan vlooien denken alhoewel ik er zelf geen kan vinden. Ik heb een aanloopkat hier rondlopen die iedere dag buiten komt en die vertoonde wel degelijk gedragingen alsof het leek dat die vlooien zou hebben. Je kent het wel: Zit de kat/hond voor zich uit te staren en ineens door een beet van een vlo reageert ie acuut door zich fanatiek te gaan krabben/bijten. Ook deze kat is afgelopen vrijdag behandeld tegen vlooien en wormen, just in case.
Ik ga even telefonisch overleggen en hoop gauw voor Tiamo iets te kunnen krijgen vwb de jeuk.
Gr sjattukuh
Bij een afwijking, wil het niet zeggen dat alle mogelijke symptomen voorkomen, hij kan een gedeelte van de symtomen hebben in meer of mindere mate (zelden dat alle symptomen aanwezig zijn), en ik vind toch bij jouw eerdere omschrijving aardig wat matchen.
Je hebt diverse vormen van schildklierafwijking. Een zeer ruime hoeveelheid is secundair gerelateerd. Dat wil zeggen dat een onderliggende desfunctie verantwoordelijk kan zijn voor een te snel of een te traag werkende schildklier.
Ik denk dat je jezelf de vraag moet stellen, wat wil je met een dergelijke uitslag? Want heel veel secundair gerelateerde aandoeningen kunnen holistisch behandeld worden, waardoor de hond niet vroegtijdig aan bijv. schildklierhormoon hoeft. Eenmaal aan dit hormoon zal het de schildklierfunctie stil leggen, waardoor de schildklier zelf niet meer in staat is om hormonen te produceren en je hond dus altijd afhankelijk blijft van toegediende schildklierhormoon. Belangrijk is dan ook om zeer regelmatig bloedonderzoek te laten verrichten, zodat de medicatie goed blijft ingesteld. Doe je dat niet, dan kan het toegevoegde schildklierhormoon ook zijn flinke bijwerkingen hebben. Jouw hond is nog erg jong om dan zomaar aan schildklierhormoon gezet te worden.
Ik heb een hond met een te traag werkende schildklier, met zeer onduidelijke symptomen. Ondanks dat de bloedwaardes licht afwijken, wordt hij holistisch behandeld en dat gaat erg goed voor dit moment.
Ik heb vorig jaar dit topic aangemaakt waarbij veel vragen kwamen kijken hoe het e.e.a nou kon gebeuren.
We zijn nu een aantal maanden verder en daarbij ook wat knopen doorgehakt. Het moge duidelijk zijn dat Tiamo afviel puur en alleen gerelateerd aan zijn hormonen. Het was werkelijk waar een lopende hormonenbom en ondanks dat ik geen voorstander was van castreren was dit toch de beste oplossing voor hem als ook ter voorkoming van evt. een oeps-nestje.
Tiamo is deze week 2 jaar oud geworden en twee weken voor zijn verjaardag heb ik hem dan ook laten castreren, heel lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch het beste. Ik heb dan ook nog steeds twee dames hier rond lopen die loops kunnen worden en daarmee sluit ik alle risico's ook uit dat er iets kan gebeuren. Ook is al heel snel te merken dat hij wat aan komt in gewicht, natuurlijk niet super veel maar het begint er aan te komen.
Al met al een geen gemakkelijke maar toch een goede keus geweest.
Gr sjattukuh
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tiamo valt snel af, Oorzaak??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?