Puberen met 4 maanden?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Goedenavond!

Mijn vriend en ik hebben bedacht dat Juno begonnen is met puberen. Dit omdat:
1. hij soms ineens oost indisch doof is (zitten, moet dat?)
2. hij met veeeel moeite nog terugkomt na het loslopen, waar voorheen een lekker koekje en 'kijk eens' meestal wel voldoende was, en anders een sprintje trekken of raar dansen.
3. hij altijd met alles voorloopt (groeien, tanden wisselen etc).
4. wat ik het ergste vind: meneer houd sinds 2 weken niet meer van knuffelen. Voorheen sprong hij op schoot als hij de kans had (dan ging ik op de grond zitten), maar nu verkiest hij zijn bench boven ons :(.

Dus ik hoooop van harte dat dit idd de pubertijd is, en dus van tijdelijke aard.
Maar nu is mijn vraag: lieten jullie je hond nog wel los tijdens de pubertijd? Ookal moest je soms errrggg geduldig zijn met het terug krijgen van je pup? Wij laten hem alleen los op veilige stukken, maar ja, je kan er natuurlijk op wachten dat hij echt een keer niet meer komt, en je hem moet gaan halen.

En: denken jullie dat zijn knuffeligheid nog wel terugkomt, of kan ik dat voortaan op mijn buik schrijven? (ik ben al aan het proberen hem te paaien met koekjes op schoot, maar hij eet ze echt op en gaat zijn eigen gang weer :S).

Groetjes Anne-Wil

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puberen met 4 maanden?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

4 maanden oud, dus acht weken bij jullie, langer niet.
nee puberen is dat niet, jullie hondje moet nog zoveel leren, niet op de hondencursus {school} ? ga daar eens met je pup naar toe, leer je van alles.

het hier komen, af liggen, zit, en het leren luisteren.
met vier maanden is je hond nog niet uitgeleerd en een volwassen hond geworden, die alles doet wat jullie willen, gehoorzaamheid enz.

met veel geduld en liefde heb je als je hond ruim een jaar is, een fijne en stabiele hond, daar komt heel veel voor kijken.

loslaten lopen als je hond niet terug komt, oefen met een lange lijn, als je hond niet terug keert, vormt dat een gevaar voor de hond en anderen.

ga naar een hondenschool, en ga daar eens kijken of het jullie bevalt.

dat je hond niet wilt knuffelen, dat is mens eigen, niet iedere hond wil dat en is daar van gediend, laat je hond zelf naar je toe komen, en niet paaien met koekjes, zelf laten komen, wil die niet ? dan laat je je hond in zijn waarde, heus hij komt vanzelf, is het vandaag niet dan morgen, dwing niets, je hondje is nog zo jong. mooi op cursus gaan met je hond, leren jullie zeker van.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ja, ik liet de hond los in hun pubertijd, op een veilige plek uiteraard, ik verstopte me vaak.
En dat knuffelige, weet ik niet, die van ons willen altijd wel knuffelen, ook toen ze puber waren.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

@ willemijn; ja we gaan op cursus. Hij is inmiddels 18 weken en al 8 weken bij ons. Hij kan sinds 12 weken al veel commando's, en voerde ze tot op heden altijd perfect uit. Op de cursus is hij dus ook de ster van de klas (als de aandacht er is, dat is een grooote uitdaging - andere puppies zijn zooo leuk).

Hetzelfde met het knuffelen: tot op heden wilde hij niet anders dan bij je zijn. Nu gaat hij echt zijn eigen gang. Vast heel natuurlijk, maar ik vind het wel jammer.

@baasje diesel/bumper - ja verstoppen / wegrennen werkte voorheen dus ook supergoed. Nu, kan hij soms je wel komen zoeken of achter je aan rennen, maar vervolgens ook net zo hard weer wegrennen... haha. Het is dan ook lastig; de momenten dat hij oog voor je heeft en komt, gaat het toch ook door je hoofd 'hij is er, nu, aanlijnen', maar ja als we dat gaan doen komt hij natuurlijk helemaal nooit meer.. ;-) we hopen maar dat het een fas eis. En anders idd maar een lange lijn, dan maar even niet los.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het zijn geen robots hoor, dat er een wisselvalligheid in zit, is heel normaal, het weer heeft er ook mee te maken, warm , en hangerig, ook al zie je dat niet van je pup. soms zijn het net kleine kinderen in de eerste klas, gaat goed, en dan opeens even minder, gewoon lekker doorgaan met de conseqwentie van je bevelen, hier is hier, maak de oefening af, lukt het niet ? dan neem je de lange lijn. en oefen je daarmee, heus het kwartje gaat vallen, alleen niet direkt. :-D

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wat Willemijn al zegt het zijn geen robots. Misschien dat het allemaal een beetje teveel is voor je hond momenteel en sluit die zich een beetje af. Hij zit nu in een periode dat die ineens andere dingen ontdekt die hij voor die tijd nog niet zag. Laat hem lekker genieten en probeer eens een weekje niets te doen op misschien wat zoekspelletjes na. Je zult merken dat je pup zich daarna weer anders gaat voelen.

honden page profiel JolineJoline

honden foto van Joline

Ik denk dat het ook wel ligt aan hoeveel energie je hond heeft. Ik heb een amstaff van 1,5 jaar en die heb ik ook weleens los gelaten, maar kon daar al gauw mee stoppen want ze kwam indd niet snel meer terug. nu heb ik ook nog een kruising bordeau x am bulldog, die niet zoveel energie heeft en die laat ik áltijd los lopen. Ze luistert ook niet altijd even goed, maar heb haar wel aangeleerd dat ze altijd op t gras loopt.
Ik oefen nu wel op veilige plekken met m'n amstaff om haar los te laten en dan bij me roepen en koekjes geven (niet gelijk weer aan de lijn doen).
Ik kan haar ook lokken met takken.

Wat aanhankelijkheid betreft; ik denk dat je je pup gewoon de gang moet laten gaan. als zij in de bench gaat liggen wil ze gewoon ff rust denk ik. bovendien toont dat ook aan dat ze dit als haar plekkie ziet, dus zal je ook minder gedoe hebben met 'benchangst', zoals die van mij helaas O-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 2 doggies

honden foto van Siberienne

Volgens mij hebben honden net als kinderen groeispurts en dan is ookeven alles vergeten, hebben ze meer rust nodig en misschien ook wel even minder knuffelig. Gewoon met andere dingen bezig in zijn lijf.
Spot was met vijf maanden ook ineens vergeten dat terugkomen een goed idee was, hem laten we niet vaak los, te groot risico met al het wild in de buurt.
Verder denk ik dat wij nu in de puberteit zitten, hoewel we dat volgens mij ook al maanden tegen elkaar zeggenhoor ;-). Maarnu zie je echt gedrag veranderen, makeren, af en toe terug reagerenals eenandere hond agressief doet ed.

Groet,mireille

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

Ik kan verkeerd zitten maar naar mijn gevoel.. ik zou niet proberen de hond hele tijd te knuffelen of aandacht te vragen.. als ik merk dat hij zo wat afstandelijker zou doen zou ik het wat terug doen tot hij vanzelf afkomt.. niet meteen aandacht geven maar zo lichtjes maar, na een tijd gaan ze meer afkomen.. te veel liefde is soms te veel.. ik hoop dat men neus niet afgebeten wordt maar dat is wat ik denk toch.. ik ken iemand met een chihuahua.. ze lag hele tijd te knuffelen met dat diertje.. het was na een jaar echt agressief geworden en gromde en beet als zij ze wou knuffelen.. ze heeft het wat gelaten en ook afstandelijker gedaan en nu is die agressie gestopt en kan ze het wel knuffelen regelmatig en valt hij ook niet meer uit. Tenslotte een moederhond of roedelleider ligt ook niet constant te knuffelen maar hij zegt wanneer wel en niet

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Als je pupje opeens zijn bench verkiest boven knuffelen, èn minder goed luistert naar commando's die hij voorheen goed kende.. Is de kans dan niet zeer aanwezig dat je voor nu nog teveel aan hem vraagt en hij overprikkelt is? 4 maanden oud en nu al puberteit lijkt me onwaarschijnlijk. En ik kon het ook merken toen mijn jongens nog jonger waren wanneer ze moe waren, commando's werden toen veel minder snel opgevolgd. Dus wat doe je momenteel allemaal met je pupje op een dag? Zorg je voor voldoende rust? Misschien daar eens naar kijken ;-)..

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Ik kan verkeerd zitten maar naar mijn gevoel.. ik zou niet proberen de hond hele tijd te knuffelen of aandacht te vragen.. als ik merk dat hij zo wat afstandelijker zou doen zou ik het wat terug doen tot hij vanzelf afkomt.. niet meteen aandacht geven maar zo lichtjes maar, na een tijd gaan ze meer afkomen.. te veel liefde is soms te veel.. ik hoop dat men neus niet afgebeten wordt maar dat is wat ik denk toch.. ik ken iemand met een chihuahua.. ze lag hele tijd te knuffelen met dat diertje.. het was na een jaar echt agressief geworden en gromde en beet als zij ze wou knuffelen.. ze heeft het wat gelaten en ook afstandelijker gedaan en nu is die agressie gestopt en kan ze het wel knuffelen regelmatig en valt hij ook niet meer uit. Tenslotte een moederhond of roedelleider ligt ook niet constant te knuffelen maar hij zegt wanneer wel en niet "


Ik vind het helemaal geen gekke suggestie, ik probeer het ook altijd te respecteren als mijn honden niet willen knuffelen, knuffelen is immers toch voornamelijk een mensending en niet een hondending. Ik zie ook wel mensen een hond knuffelen die dan gelaten de andere kant op kijkt, ze doen het dier er soms helemaal geen plezier mee. Ook een hond heeft recht op respect voor lijf en privacy ;-)

Mireille

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Overprikkeling denk ik niet.. onze ervaring is dat als we dit voor elkaar hebben, hij gewoon echt onhandelbaar is. S'ochtends om 7 uur staan we op, en lopen een klein rondje. Dan even spelen, eten, en weer in de bench. Dan oefenen we het 'alleen' zijn (straks is Juno s'ochtends alleen), nu opgebouwd tot 3 uur. Vervolgens weer een wandeling, even trainen / spelen / autorijden /trein of iets dergelijks (een ding per dag) en vervolgens weer slapen. Dan weer wandelen en verder rust. Savonds rond 19.30 zijn laatste rondje (soms nog even zwemmen ofzo of op visite), laatste keer eten en dan rond 9 uur gaat hij zijn nacht in. Om half 11 maken we hem nog een keer wakker om voor een plasje te doen, en dan zien we hem de volgende ochtend om 7 uur weer.

In dit geval is het gewoon echt een verschuiving in gedrag sinds 2 weken.

Ik ga hem idd niet 'dwingen' om te knuffelen. En zal ook wat meer afstand nemen. Hij is nu overigens ook begonnen met het 'meerdere plasjes doen' tijdens een wandeling, waarbij we 'nee' zeggen totdat we weer op een punt zijn waar we hem wat meer vrijheid geven, en hij daar nog weer een plasje mag doen.

Verder is het nog steeds een schat van een beest hoor, alleen gewoon nog wat zelfstandiger geworden. We gaan in ieder geval onze uiterste best doen om errrug leuk te zijn ;-)

honden page profiel IslayIslay

honden foto van Islay

En jij denkt dat het geen overprikkeling is met zo'n schema?

Je pup heeft een behoorlijke drukke agenda! (Vind ik in iedergeval O-) )

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Kiya is 5 maand en soms ook oostindisch doof ;-) Tis nog een baby/peuter en die luisteren ook niet altijd. Zitten kan Kiya ook goed op commando, maar soms heeft ze gewoon geen zin, is ze afgeleid door alle veertjes, blaadjes, vogels en takjes op de grond. Ze kijkt me dan aan en gaat gewoon niet zitten O-) Blijf dan altjd maar wachten en uiteindelijk doet ze het ;-)

Kiya komt ook niet altijd terug als ik haar roep. Meestal wel, maar ze wacht ook vaak op Taiko en als hij er dan aankomt, rent ze met hem mee.

Ook met wisselen van de tanden is Kiya vroeg en ze is nu al loops. Dus ook zij is vroeg met alles.
MAar je moet geduld, geduld en geduld hebben ;-) Als dit de pubertijd nog niet is, hahaha, staat ons nog wat te wachten ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puberen met 4 maanden?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oud Duitse Herder - kleuren.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^