Beestjes, Luizen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

Hallo,
Gisteren zag ik verschillende beestjes bovenop de kop van mijn hond. Het waren er niet zo veel ; 5 denk ik. Ik heb er paar proberen weg te doen.  De beestjes zijn duidelijk zichtbaar als je ze vastpakt springen ze uit je hand. Vandaag keek ik weer aandachtig in de vacht van mijn hond en er was maar 1tje te zien die heb ik weggedaan. 
Kunnen deze beestjes kwaad, zijn het luizen en wat moet ik er tegen doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beestjes, Luizen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

VLOOIEN. vooral als ze springen, als je er een aantal gezien hebt, heb je ook vlooien in je omgeving.

een vlo geeft al heel wat eitjes af .morgen maandag, schoonnaakdag.

een natuurlijk middeltje, spiritus dreft met water mengen, en daar de boel mee aandweilen, even in laten trekken, vooral kieren, en dan op dweilen, klaar.

heb je vloerbedekking of laminaat, dan zou ik een omgevingsspray halen, bolfo. daar je hele huis mee sprayen. is zes maanden houdbaar, kijk goed de gebruiksaanwijzing na.

je hond ? ja hoeveel heb je er aangetroffen, een washand met azijn dat doodt de vlooien. je hebt een kortharijge hond, vlooienkam, daar kan je de vlooien mee weghalen, bakje dreft en ze daar instoppen, gaan ze direkt dood.

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Hallo , die beestjes waar jij het over hebt zijn vlooien, je kan hier verschillende dingen tegen doen maar je moet er wel snel bij zijn anders heb je het hele huis er straks vol mee .. Je kan je hond was met azijn of afwasmiddel en ze er uit kammen met een vlooien kam, je kan pipetjes halen of spray tegen vlooien . Er zijn verschillende manieren om er vanaf te komen , ik denk dat je hier wel veel tips krijgt ;-)

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

oei, ik heb ook katten. Dan zitten ze ook zowiezo daar in? Pff wat vervelend!
en stom tis zondag. Ik heb alleen sendil marseille in huis en sendil afwasproduct variant van dreft en super clean (professionele krachtreiniger) dat is ook geschikt voor dierenverblijfpaatse, staat er op. Kan ik het hiermee doen?
Heb wat schrik hiervoor en hoe kan ik vlooien voorkomen?

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

ohja en zijn kussens / deken waar hij op ligt.Hoe kan ik dat best wassen?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Gelijktijdig ook je dieren behandelen. Je kunt nu wel de omgeving gaan aanpakken, maar dat heeft geen nut als je de dieren zelf ook niet aanpakt. Mocht je geen middelen hebben op dit moment, dan zou ik de hond en katten in een bad stoppen tot aan nekhoogte. De vlooien verzamelen zich dan op de kop en met een sproeier kun je ze dan zo weg sproeien. Ze verdrinken dan in het badwater. Maar goed, katten in een bad zetten, vergt wat consequentie.

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

hmm mijn hond in een bad zetten is ook geen makkelijk karwei, en ik heb 5katten! maar ze zijn wit, dus normaal zou ik die vlooien toch moeten zien bij hun en dat is niet het geval 
Mijn hond gaat niet in bad. En wat als ik mijn hond volledig afsproei en inzeep met hondenshampoo en daarvoor en daarna kam met een hondenkam. 
heeft dat geen nut?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je katten gaan niet in bad je hond ook niet, ja vervelend, maar je moet ze wel kwijt he.

en ga nu niet je hond wassen met dreft, afwasmiddel, de vetlaag van je hond gaat helemaal naar gort.

wassen de kleedjes op 60 graden in azijn, dat dood alles neten poppen larven enz.

en ja niets in huis ? heb je wel een vlooienkam ? dan zou ik zeggen het is warm buiten, te warm om wat te gaan doen, nou zou ik als ik jou was eens lekker gaan vlooien, hond tussen je in, en bekijk goed waar ze zitten, en de vlooien die je vind in een bakje met dreft doen, zo dood.

en morgen is het maandag, poetsdag.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Je hond niet met afwasmiddel wassen hoor, dat is ontzettend slecht voor zijn vacht, de huid en het beschermende vetlaagje op/in de vacht en huid.

Houdt je hond van zwemmen? Dit is hét weer om te zwemmen en de ideale manier om je vlooien uit de vacht te krijgen. Aan de waterkant, maar in het water, kan je de vlooien van de kop af halen.

Grote kans dat je katten de veroorzaker zijn van het vlooienprobleem en zij de meeste vlooien hebben. Morgen een vlooienkam kopen en zowel je katten als hond kammen met - zoals Willemijn al aangeeft - een bakje met water en afwasmiddel er in. Hier doe je alle vlooien in.

Naast het grondig schoonmaken van je huis, wassen van de honden- en kattenspullen en het uitkammen van zowel je katten als je hond, kan je er voor kiezen een vlooienpipetje te geven aan elk dier. Deze kan je bij een dierenspeciaalzaak kopen of bij een tuincentrum. De vlooienkam ook.

Er zijn ontzettend veel topics over vlooien, helemaal op dit moment omdat het echt weer vlooientijd is. Hoe meer je er over leest, des te beter je weet wat je kan doen om vlooien aan te pakken en te bestrijden.

Je kan natuurlijke vlooienwerende middelen gebruiken. Hier weet Willemijn ontzettend veel vanaf. Mocht je daar vragen over hebben, dan is zij dé persoon die je hier alles over kan vertellen.

Verder kan je er voor kiezen om je honden en katten te behandelen met vlooiendruppeltjes. Dit is een pesticide die de vlooien doodt. De druppeltjes komen in de bloedbaan terecht en de vlooien die het bloed drinken van je huisdier gaan hier door dood. (denk aan ratten die rattengif eten).

Er zijn ook vlooienbanden, maar die worden hier op het forum niet echt aangeraden.

Morgen een drukke dag voor de boeg omdat je alles in één keer moet aanpakken.

Heel veel succes!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" hmm mijn hond in een bad zetten is ook geen makkelijk karwei, en ik heb 5katten! maar ze zijn wit, dus normaal zou ik die vlooien toch moeten zien bij hun en dat is niet het geval 
Mijn hond gaat niet in bad. En wat als ik mijn hond volledig afsproei en inzeep met hondenshampoo en daarvoor en daarna kam met een hondenkam. 
heeft dat geen nut? "


Kattenvlooien zijn meestal geen vaste gastheer van de kat zelf als er ook een hond in de buurt is.
Ik zou de hond zowieso wassen. Alhoewel ik geen fan ben van een normale chemische hondenshampoo en indien nodig alleen maar natuurlijke middelen gebruik, stel ik voor om dan toch maar die hondenshampoo te gebruiken ten opzichte van dreft...
Daarna goed doorkammen als je hond droog is. Zwemmen is een optie dat werd genoemd, onderwijl de vacht onder water goed inmasseren zodat je de vlooien triggert om naar die kop te vluchten. Wellicht dat dit helpt. Als je een mensenkam hebt met korte spijlen die erg dicht tegen elkaar aan staan, dan kan dat ook prima fungeren als vlooienkam.

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

ik heb juist onder alles gestofzuigd en grondig gedweild maar dat zal wel niet voldoende zijn. Ik ga zo eens kijken naar  mijn hond zijn vacht. En morgen een vlooienkam en wasazijn kopen.
Ik gebruik hondenshampoo voor mijn hond te wassen :-) 
dank u , succes kan ik gebruiken ;-)

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

ja, welk azijn is het beste...is natuurazijn ook goed?

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Kleedjes wassen in azijn geen wasmiddel gebruiken. wassen op60graden en gewone azijn gebruiken veel succes zoek nog even verder op dit forum er staan zoveel topics over vlooien dus veel succes beslist geen teetrea olie gebruiken op je hond dat is voor katten dodelijk en als je hond door de kat word gelikt heb je problemen groeten Hein.

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

of gewoon wasazijn :-)Mijn hond heeft vandaag eve gezwommen. Maar niet lang, hij heeft wat schrik.
Maar de vlooien zijn niet tevoorschijn gekomen op zijn voorhoofd.
Ik heb hem gekamt en lang gezocht. Heb er 5 gevonden en in dreft water gedaan.
Zou het kunnen dat hij er geen meer heeft?
Heb enkele van mijn katten bekeken , maar ik zie geen vlooien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat Golden daar schrijft, de kat heeft vlooien, dan ook de hond, die diend ook als gastheer.

heb je vijf vlooien gevangen, heus je hebt ze ook in de omgeving, een vlo zet eitjes af, en vijf vlooien nog meer eitjes. morgen echt aan de schoonmaak.

een vlo geeft vele eitjes in je omgeving, dus je huis liggen overal eitjes, ga morgen naar de dierenwinkel en kijk voor een spray, goed de gebruiksaanwijzing lezen, zodat als je sprayt alles het huis uit is, niets van levende haven binnen laten, drie uur je huis potdicht houden, goed luchten daarna voor je je hondenpoezen weer binnen laat.

als je er niets aan doet, krijg je een plaag, en heus dat duurt weken voor je daar van af bent. aanpakken.

honden page profiel Boudi & Nous NousBoudi & Nous Nous

honden foto van Boudi & Nous Nous

Kan ik mijn hond met natuurazijn afnemen, of is het schoonmaak azijn? Alvast bedankt voor het antwoord!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beestjes, Luizen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Honden geur verandert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^