Jeuk bij de hond :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mozart (Gast)

Hallo allemaal!
Mijn hond Mozart een golden retriever van 8 maand oud , is afgelopen woensdag waarschijnlijk gestoken door een wesp (volgens de DA) hij een een opgezwollen hoofdje , hij heeft hier een injectie voor gehad en de volgende dag was het weg. Maar nu begon die gister te krabben en te bijten in zijn vacht hij heeft op zijn zelfs een hele pluk weggehaald dat je ze zelfs zijn huid ziet. Is dit een reactie op de wespensteek>? Ik heb hier verder niet echt verstand van weet alleen dat mozart er erg last van heeft.

Ik heb hem vandaag in bad gedaan , eerst een half uur goed geborsteld en toen gewassen met shampoo , helaas krabt die nu nog steeds , en er lijken ook hele kleine bultjes op zijn neus te zitten.

Hij krijgt Royal Canin golder rertiever junior voer (hoorde ook dat het aan voer kan liggen?)
Hij is 3 maand geleden voor het laast ontwormd ( weet niet of dat  wat uitmaakt?)
Voor vlooien heb ik gekeken , maar kon niks vinden en vlo-kam kwam er ook niks uit.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt , groetjes Ricardo  en een poot van Mozart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeuk bij de hond :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nathalie baasje van lukanathalie baasje van luka

honden foto van nathalie baasje van luka

hoi er bestaan ook druppeltjes tegen de jeuk moet je dan op een brokje doen en dan aan de hond geven
of op ander voer zette gr

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ricardo, ten eerste nu niet meteen van alles gaan veranderen want dan kom je er nooit meer achter waar de jeuk vandaan komt.ten eerste weet je zeker dat hij gestoken is door een wesp,angel de wesp gevonden?de kale plek waar zit die?met wat voor shampoo heb je hem gewassen ,had je beter niet kunnen doen ,haal je de vetten van zijn huid.Als ik het zo lees lijkt het me meer op een allergie,kan van een wespensteek.Maar kan ook een reactie zijn op de injectie.Vlo en wormen denken we in eerste instantie even niet aan en doen we ook niets tegen.En zijn voer krijgt hij dat al vanaf pup? even wat vragen voor evt antwoorden.

Mozart (Gast)

Hallo Helene ,
Bedankt voor je reactie.

Heb de angel niet kunnen vinden DA kon hem ook niet vinden maar zei dat het waarschijnlijk van een wesp was , dus zou ook kunnen van een insect. Hij heeft een injectie (weet niet de naam van de injectie, maar was voor de zwelling) gehad van de DA voor zweling misscien dan hier een reactie op) . Hij had hiervoor ander voer (ben de naam even kwijt speciaal voer van de DA ook alleen daar verkrijgbaar )  dat heeftt die drie weken gehad (zeg maar tot de zijn 12de week , omdat hij dat niet zo lekker vond zij we geleidelijk aan overgestapt op royal canin wat hij heerlijk vind en eigenlijk nooit problemen mee gehad. De shampoo is Perfect Solution voor langharige honden.

Mozart (Gast)

Zie net de factuur , de injectie is 3 ml Dexadreson (onstekings remmer)

Anoniem (Gast)

" Ricardo, ten eerste nu niet meteen van alles gaan veranderen want dan kom je er nooit meer achter waar de jeuk vandaan komt.ten eerste weet je zeker dat hij gestoken is door een wesp,angel de wesp gevonden?de kale plek waar zit die?met wat voor shampoo heb je hem gewassen ,had je beter niet kunnen doen ,haal je de vetten van zijn huid.Als ik het zo lees lijkt het me meer op een allergie,kan van een wespensteek.Maar kan ook een reactie zijn op de injectie.Vlo en wormen denken we in eerste instantie even niet aan en doen we ook niets tegen.En zijn voer krijgt hij dat al vanaf pup? even wat vragen voor evt antwoorden. "


De kale plek zit aan de bovenkant van zijn heup.

Sorry dat ik alle berichtjes zo door elkaar doe was weer vanalles vergeten.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ricardo, Het lijkt me bijna een reactie op de injectie.Zou morgen contact opnemen met je da en vragen of je hond daar zo op kan reageren.Sorry dat ik je niet verder kan helpen.maar als je gekeken hebt naar vlooien en niets kan vinden kan je dat uitsluiten, een worm infectie lijkt me dat je daar niet zo,n reactie op krijgt en het wassen met speciale shampoo ook niet, dus nogmaals naar de da want de reactie van je hond is niet goed.Hoop dat je er snel achter bent want jeuk is verschrikkelijk

honden foto van anja jordy ivan tim en ons hondje simba <3  <3

er bestaan middelen tegen de jeuk
veel suces

Mozart (Gast)

Was maandag na de DA geweest , ze zeiden dat hij alle symptonen van een insectensteeke n een erg heftige reactie van jeuk  heeft en heeft nu een prednison kuur gekregen (chemische rommel als je het zo leest ) Maar de jeuk is nu grotendeels weg. Hij krabt af en toe nog. Hij is gelukkig wel weer vrolijk , en slaapt ook weer normaal.
Bedankt voor jullie reactie.

Groeten Ricardo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeuk bij de hond :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^