Pup 14 weken trekt lip op, gromt en "bijt"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

" Huisregels aanleren valt ook onder de noemer "trainen"... en dat doe ik dus ook. Commandos opvolgen vind Swift ook leuk, anders doet hij het niet, en heeft hij geen zin, dan stopt hij ermee. Weet je zeker dat je alles goed gelezen hebt? Het is namelij al laat... Medelijden met mijn pup, lekker overtrokken beeldspraak, stel je niet zo aan. Toch bedankt voor je mening.
Groeten Kevin "


Ik vind het eigenlijk vroeg... O-)
Nu goed bezig ,zou ik zo zeggen...als hij geen zin heeft,dan stopt hij er mee...dat is een teken dat je al te lang bezig bent...Heeft er u nog niemand verteld dat je beter zelf kunt stoppen voor je pup het beu is?
Van ons moeten pups de eerste 6 maanden maar 2 dingen doen : dat is slapen en spelen.Voor de rest worden ze gesocialiseerd en opgevoed.Ons jongste is 7 maand ,loopt perfect los mee aan de voet,komt als we ze roepen (ook als ze achter een kat jaagt),blijft liggen daar waar we ze afleggen,apporteert ...ze doet(bijna) alles wat de oudste van 4 jaar ook doet en daar is er nog geen minuut training aan te pas gekomen...Wij leren ze luisteren...straks wordt ze getraind...bij de schapen. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 14 weken trekt lip op, gromt en "bijt"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Over de bench, ik had zelf de bench niet gebruikt om de hond te straffen om hem tot rust te brengen. Ik zou de hond corrigeren en vervolgens het slechte gedrag proberen om te buigen met iets waar ze wel in mag kluiven. Bench is een slaapplaats en rust bij mij, ik schop ze er niet in als ze vervelend zijn geweest omdat ik er absoluut geen negatieve herinnering van wil maken.

Ik heb ook een pup uit een echte werklijn en ik train eigenlijk maar 2 keer per week 20 min met haar! Desondanks doet ze het super. Ze zou wel meer kunnen maar dat wil ik gewoon niet, een hond van deze leeftijd(5 maanden) wil ik eerst qua persoonlijkheid laten groeien. Bij mijn oudste ben ik wel vanaf het begin zo streng er mee bezig geweest en achteraf had ik het wel iets rustiger aan kunnen doen.

Ze is nu lekker een wilde pup, alleen op de hondenclub vraag ik iets van haar. Dus ja 10 min van elk uur vind ik ontzettend veel...

Puberteit heeft niet met je frequentie maar toch echt met je manier van trainen te maken, naast het karakter van de hond.

En de hond laten kiezen wanneer het genoeg is vind ik niet goed, dan ben je eigenlijk al te ver gegaan. Stoppen op het hoogtepunt. :-)

honden page profiel kk

honden foto van k

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Volgens mij hebben we allemaal toch wel eens zo'n moment dat een pup iets overgestimuleerd is? Want daar komt het volgens mij op neer en dat dat een keer gebeurt bij 14 weken, ach dat kan en dat wil toch nog niet meteen zeggen dat TS verkeerd bezig is? Ik vind het juist positief dat hij hier komt, het meldt en vraagt of hij goed gehandeld heeft op dat moment. Vervolgens worden er op basis van 1 incident meteen hele oordelen geveld over alles wat hij met z'n pup doet... Beetje jammer.

Ik heb ook wel eens zo'n moment gehad, bij alledrie de pups die ik tot nu toe heb gehad. Opgelost door hetzij in de bench te zetten zonder veel 'poespas' of door als het ware te 'bakeren' op schoot nemen tot ze in slaap vielen. Als het vaker voor gaat komen, dan idd maar programma kijken.
Verder is tien minuten misschien wel wat aan de lange kant. Ik houd ze graag gretig voor meer en stop als ze nog zin hebben, op die leeftijd was vijf min eigenlijk lang genoeg ook volgens onze puppy cursus trainer.

Groet, mireille

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

Blijkbaar heb je moeite om mij te geloven...
Wijzelf leggen niks van druk op een pup,die leert dat omdat hij dat ziet van de anderen,aapt die na,pikt die commando's op en die doet het dus uit vrije wil.Wij leren ze zindelijk zijn,niet knagen,niet in ons broekpijpen/schoenen bijten e.d. ...
Het is niet omdat je resultaat hebt met je pup dat je daarom op de goede weg zit.
Ik wil de honden die té jong,té veel,té dikwijls getraind zijn en opgebrand na een paar jaar niet te eten geven.(Bene there,done that)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi, heb alles even meegelezen en vind wel dat je goed bezig bent hoor :-) Er zijn ook al genoeg tips gegeven als iets meer rust e.d. waar ik me bij aansluit.
Nog een kleine tip:
Probeer jezelf aan te leren dat je je pupje altijd vanaf onder bij zijn halsband pakt. Hier heb je 2 brokjes voor nodig. Als je hem roept of naar je toe lokt heb je in iedere hand 1 brokje. 
Dan leg je je linker hand in je rechter, ter hoogte van je rechter pols, met je vingers naar boven. Vingers gesloten en de brokjes tussen duim en wijsvinger omhoog gericht.  
Als hij nu naar je toekomt zal hij eerst het brokje pakken uit je rechterhand en daarna lokt je hem als het waren over je rechter hand heen tot hij het andere brokje pakt. Nu is je rechterhand automatisch bij zijn halsband.
Op deze manier maak je het voor je pup fijner om hem te pakken en za hij niet per ongeluk verrast worden als je hem van boven (wat ze soms bedreigend kunnen ervaren) wil pakken.



Even van internet afgeplukt als voorbeeld. Deze jongen is waarschijnlijk links aangezien hij zijn pup met links gaat pakken (onderste hand). Of de foto is gespiegeld ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Oh ja, wat ik ook doe, altijd een 'sessie' positief eindigen. Dus als ik merk dat het toch wat lang of moeilijk was, altijd eindigen met iets makkelijks en belonen of ze de jackpot gewonnen heeft ;-)

Mireille

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 2 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey



Misschien is deze duidelijker :-)
Gr. ALexandra

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" Blijkbaar heb je moeite om mij te geloven...
Wijzelf leggen niks van druk op een pup,die leert dat omdat hij dat ziet van de anderen,aapt die na,pikt die commando's op en die doet het dus uit vrije wil.Wij leren ze zindelijk zijn,niet knagen,niet in ons broekpijpen/schoenen bijten e.d. ...
Het is niet omdat je resultaat hebt met je pup dat je daarom op de goede weg zit.
Ik wil de honden die té jong,té veel,té dikwijls getraind zijn en opgebrand na een paar jaar niet te eten geven.(Bene there,done that)
"


In je eerdere post schrijf je dat ze worden opgevoed en pas later getrained. Opvoeden is toch ook deels trainen? Ligt er maar aan hoe je het definieert. Bij ons leg ik er ook geen druk op, dat wil nog niet zeggen dat wat trainings/ shaping sessies meteen je pup verpesten.
Ik werk zelf bij pups graag met shaping, dan vertaal je als het ware wat de pup doet naar een commando dat jij geeft, zo leert een pup wat je met bepaalde woorden bedoelt, maar da is nog heel wat anders dan een drilkamp waarbij de pup de godganse dag commando's op moet volgen....

Mireille

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

Opvoeden/trainen ...het is natuurlijk 'betrekkelijk'.Opvoeden vraagt al zo veel van een pup dat wij daar echt niks extra's gaan aan toevoegen op die leeftijd.Voor ons moet een pup echt niet kunnen gaan zitten/liggen op commando...
Wij vinden het veel belangrijker dat ze in contact komen met oudere stabiele honden allerhande,dat ze leren rustig zijn als wij dat wensen,hun persoonlijkheid kunnen ontwikkelen,als 'zekere' hondjes kunnen opgroeien...dan dat een pup op 14 weken twintig commando's kan uitvoeren.
;-)

honden page profiel kk

honden foto van k

honden page profiel DD

honden foto van D

Als ik zo je reactie lees, krijg ik ook een beetje medelijden met de pup. Je traint dus veel te veel en al is het spelenderwijs, het is gewoon te veel!

Zelf deed ik het altijd heel anders, ik liet de pup pup zijn en begon met 6 maanden pas met trainen.
Natuurlijk in huis vanaf 10 weken leuk spelen en inderdaad spelenderwijs iets leren, maar niet zoals jij dat doet. Echt, dat is naar mijn mening, te veel. Geen wonder dat je pup dan toch te veel prikkels krijgt en in de "tegenaanval"  gaat.

Nog heel even over die zin: je laat het doen alsof hier de mensen aan het opscheppen zijn in je topic, want je schrijf immers dat andere mensen dat al aan het doen zijn. Maar ik zie dat nergens, vandaar even mijn vraag waarom je dit schreef. Jij bent eigenlijk de enige die dat doet.

Overigens moet je er nooit van uitgaan dat je pup al heel veel weet. Een baby weet toch ook niets als het geboren wordt. Ik denk ook dat je je verwachtingspatroon iets moet bijschaven, want wat als je pup het niet wilt doen zoals jij het in je hoofd hebt?

honden page profiel kk

honden foto van k

gast (Gast)

Had ook ooit eens een pup, was golden retriever.. ze had iets in haar mond dat gevallen was.. kippenbotje.. wou het terugnemen omdat het gevaarlijk was.. wanneer ik het had liep ze aan en beet ze in mijn vinger dat het bloed er zo uitlekte.. niet kwaad geweest heb haar met haar nekvel opgepakt en 5 minute lekker buite late staan voor de deur en uit het zicht... na 5 minute binnegelate.. ze heeft nooit nog gebeten en is het makkelijkste lammeke da je kunt hebben

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

@Gast;

dit heeft niets met het lopende topic te maken dua waarom je de reactie hier plaatst weet ik niet..

Maar opzich niet gek hoor dat je hond nooit weer gebeten heeft, ze was veel te bang voorde gevolgen!!

Bovendien, hoe kwam ze in hemelsnaam aan dat botje?

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Weet je, ik heb pups van een redelijk onafhankelijk c.q. zelfstandig ras en dan ook nog twee tegelijk ;-). Het trainen in de eerste maanden heeft bij als doel gehad aandacht, aandacht en nog eens aandacht voor mij, individueel een op een. Als het ware aanleren dat ik/ wij ook wat te melden hebben ;-).

Er is in mijn ogen ook een groot verschil tussen commando's aanleren in een spelvorm en verwachten dat een pup het dan in alle omstandigheden zal doen..

Daarnaast is natuurlijk belangrijk socialiseren, vertrouwensband opbouwen, werken aan zelfbeheersing en ..... genieten van die puppy tijd want het gaat zo snel voorbij...

Mireille

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

" Had ook ooit eens een pup, was golden retriever.. ze had iets in haar mond dat gevallen was.. kippenbotje.. wou het terugnemen omdat het gevaarlijk was.. wanneer ik het had liep ze aan en beet ze in mijn vinger dat het bloed er zo uitlekte.. niet kwaad geweest heb haar met haar nekvel opgepakt en 5 minute lekker buite late staan voor de deur en uit het zicht... na 5 minute binnegelate.. ze heeft nooit nog gebeten en is het makkelijkste lammeke da je kunt hebben "

Dit heeft idd niets te maken met waar het hier overgaat en daarbij heb je zelf ook nog eens uiterst verkeerd gehandeld.. Ik ga met Isha mee dat het heel logisch is dat je hond beet.
En nu? Is het echt een makkelijk lammetje of een hondje dat zoveel angst heeft dat ze echt niet meer iets zal probreren? Jammer, je hond op deze manier te laten 'luisteren' ..

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ja tussen trainen en opvoeden kan een verschil zitten.
De 1 noemt trainen opvoeden van de pup, de gewone huis tuin en keuken dingen, het is maar welk woord je ervoor wilt gebruiken.

Trainen/opvoeden doe je de hele dag door.
Maar het echte trainen ja persoonlijk zou ik ook nog even wachten.
Je hebt een heel hondenleven voor je waarin je nog jaren echt kunt trainen.
Het zou zonde zijn als je de pup nu al teveel stimuleerd waardoor het koppie te vol raakt.

Hier begint het echte werk ook pas rond een jaar.
Tuurlijk zijn er een paar basis dingen, niet trekken aan de lijn, netjes wachten voor het eten, niet springen, niet bedelen, toen ze nog klein waren niet overal in bijten, het los goed aan leren, zitten kunnen pups overigens al heel goed, en af oefening is leuk om aan te leren maar verder meer tijd besteed aan het ontmoeten van mensen, kinderen, honden, andere dieren, rare en vreemde situatie's.

Je vraag over wel of niet omhouden van tuig/halsband, ik doe het altijd af.
Ben namelijk iemand die overal gevaar ziet O-) en moet er niet aandenken dat ze ergens achter blijven hangen en zich zelf verstikken.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Had ook ooit eens een pup, was golden retriever.. ze had iets in haar mond dat gevallen was.. kippenbotje.. wou het terugnemen omdat het gevaarlijk was.. wanneer ik het had liep ze aan en beet ze in mijn vinger dat het bloed er zo uitlekte.. niet kwaad geweest heb haar met haar nekvel opgepakt en 5 minute lekker buite late staan voor de deur en uit het zicht... na 5 minute binnegelate.. ze heeft nooit nog gebeten en is het makkelijkste lammeke da je kunt hebben "


Ik begrijp het verband met het topic even niet?

honden page profiel kk

honden foto van k

honden page profiel AnnAnn

honden foto van Ann

die van ons durft ook soms bijten, meestal is het mijn fout omdat hij aan het spelen is en ik kom ineens dicht en hij bijt, dan zet ik hem ook in de bench maar niet als straf ik verschiet gewoon en moet kalmeren en hij ook, achteraf knuffel ik hem altijd.Weet niet of dit de goede manier is maar weet niet anders hoe

honden page profiel kk

honden foto van k

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

@Kevin, ik zou me niet teveel zorgen maken. Volgens mij doe je het heel goed. Je klinkt alsof je je goed hebt voorbereid op het nemen van hond, weet wat je wilt en hoe je dat wilt bereiken. Daarnaast klinkt het ook alsof je goed kijkt naar Swift wat hij jou laat zien.

Je hebt mensen die vinden dat een pup nog een baby is en dat het enige wat hij moet doen spelen, eten en slapen is.
Ik ben van mening dat een pup totaal niet te vergelijken is met een baby. Een pup kan al zoveel meer en heeft ook al zoveel meer geleerd van zijn moeder en nestgenootjes. De socialisatieperiode van mensenkinderen duurt jaaaren, die van honden 8 weken..

Natuurlijk kijk je naar je pup en wat hij aankan. Maar de ene pup kan veel meer aan dan de andere pup. Ik ken genoeg pups waar je prima vanaf 8 weken al mee kunt beginnen met de basisgehoorzaamheid, ja op een leuke en vooral speelse manier. En er zijn pups die daar nog niet aan toe zijn met 8 weken.
Er zijn pup die na een rondje buiten wandelen zoveel prikkels hebben gehad dat ze rust nodig hebben en er zijn pup die daar totaal niet van onder de indruk zijn.

Tijdje een Mechelaar uit werklijnen gehad (opvanghond) die was heel gevoelig, totdat het op werken aan kwam, dan kon je een bom naast haar afsteken, maar ze stond er.
En een Duits herdertje uit werklijnen, kon je altijd een bom naast afsteken :-)

Moraal van dit verhaal: jij weet hoe jouw hond reageert en wat hij aankan. Vertrouw op jezelf.

Offtopic vraagje :-) Wat voor ras heb je? Ik kom er niet helemaal uit ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" @Kevin, ik zou me niet teveel zorgen maken. Volgens mij doe je het heel goed. Je klinkt alsof je je goed hebt voorbereid op het nemen van hond, weet wat je wilt en hoe je dat wilt bereiken. Daarnaast klinkt het ook alsof je goed kijkt naar Swift wat hij jou laat zien.

Je hebt mensen die vinden dat een pup nog een baby is en dat het enige wat hij moet doen spelen, eten en slapen is.
Ik ben van mening dat een pup totaal niet te vergelijken is met een baby. Een pup kan al zoveel meer en heeft ook al zoveel meer geleerd van zijn moeder en nestgenootjes. De socialisatieperiode van mensenkinderen duurt jaaaren, die van honden 8 weken..

Natuurlijk kijk je naar je pup en wat hij aankan. Maar de ene pup kan veel meer aan dan de andere pup. Ik ken genoeg pups waar je prima vanaf 8 weken al mee kunt beginnen met de basisgehoorzaamheid, ja op een leuke en vooral speelse manier. En er zijn pups die daar nog niet aan toe zijn met 8 weken.
Er zijn pup die na een rondje buiten wandelen zoveel prikkels hebben gehad dat ze rust nodig hebben en er zijn pup die daar totaal niet van onder de indruk zijn.

Tijdje een Mechelaar uit werklijnen gehad (opvanghond) die was heel gevoelig, totdat het op werken aan kwam, dan kon je een bom naast haar afsteken, maar ze stond er.
En een Duits herdertje uit werklijnen, kon je altijd een bom naast afsteken :-)

Moraal van dit verhaal: jij weet hoe jouw hond reageert en wat hij aankan. Vertrouw op jezelf.

Offtopic vraagje :-) Wat voor ras heb je? Ik kom er niet helemaal uit ;-) "


Oeps staat er toch heel duidelijk hoor: BC

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

"

Oeps staat er toch heel duidelijk hoor: BC

"
Zelfs ik kijk weleens erg overheen ;-) O-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

" Ons jongste is 7 maand ,loopt perfect los mee aan de voet,komt als we ze roepen (ook als ze achter een kat jaagt),blijft liggen daar waar we ze afleggen,apporteert ...ze doet(bijna) alles wat de oudste van 4 jaar ook doet en daar is er nog geen minuut training aan te pas gekomen...Wij leren ze luisteren...
Ja, maar dat is precies wat ik dus "train" op die momenten he :P Verder heeft Swift helaas geen oudere hond als voorbeeld :( Ik ben nog op zoek naar een goede cursus, die bij mij in de buurt is niet zo goed aangeschreven :( en ik heb op het moment geen auto (meer)

dat is een teken dat je al te lang bezig bent...Heeft er u nog niemand verteld dat je beter zelf kunt stoppen voor je pup het beu is?
Kijk, hier kan ik dan weer wel wat mee. Neen, hier had niemand mij nog op geattendeerd. Bedankt.
Zwart monster: Over de bench... nee, ik ook niet en heb daar spijt van, vandaar dat ik dat hier kwam vertellen. Jij vindt dus achteraf dat je het rustiger aan had moeten doen? Oke, dan ga ik ook eens snijden in de activiteiten. Ik zit dus (nog niet) op een club/school en daarom doe ik thuis zoveel, ook iets dat ik misschien had moeten vermelden...
Over het algemeen doet het mij wel wat dat men zegt dat ik teveel "train" Ik heb zelf die indruk niet, het laatste wat ik wil is een averechtse aanpak, maar tot dusver gaat het goed en is er ook resultaat, vandaar dat ik van mening ben dat ik op de goede weg zit/zat. Anyway, juist om jullie meningen kwam ik op dit forum en alle (zinnige) kritiek is welkom en daar wordt zeker ook iets mee gedaan. "


Ja met mijn oudste ben ik heel fanatiek geweest door steeds met hem bezig te zijn en ik heb het idee dat hij daardoor nog steeds een stukje zelfstandigheid en denkvermogen mist. Hij is zo gewend dat ik alles voor hem bedenk/bepaal dat hij zijn eigen probleemoplossend vermogen niet goed heeft ontwikkeld, naar mijn mening. Naast dat het natuurlijk ook zijn karakter is.

Trainen is noodzakelijk en natuurlijk ook erg leuk, maar ik ben er onderhand achter dat ik eerst het karakter volledig wil zien ontwikkelen. Trainen doe ik ook absoluut met mijn pup, heel strak zelfs. Enige verschil is dat ik de frequentie van de training momenteel tot het minimum heb aangepast. Ze maakt snel vorderingen en pikt dingen heel snel op. Tussen de trainingsdagen door is ze lekker een varkentje in het park.

Ik ben niet volledig tegen je manier van handelen en ik heb ook geen medelijden met je pup, maar ik zou het rustig aan doen omdat hij nog zo jong is en je, als je het goed doet, ook zeer goede resultaten behaalt met minder training. Je kunt een hond ook "dood"trainen, dwz, dat een hond na telkens weer de kunstjes vertonen het uiteindelijk een beetje zat wordt. Zeker een jonge en slimme hond houd van een uitdaging. Elke dag zit, hier, af, poot etc kan uiteindelijk saai worden en dan kan het averechts gaan werken.

Je kunt als je elke dag toch iets wilt doen, je trainingsplanning zo indelen dat je elke dag een ander onderdeel oefent. Zo ben je elke dag bezig maar doe je steeds wat anders.

Kudos voor jou dat je het zo leuk vind om met je hond te trainen en dat je het zo serieus neemt! Waren er maar meer baasjes zo betrokken met de opvoeding. Elke hond die je hebt leer je weer iets van.

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Als zoiets nu weer gebeurt, probeer hem dan eens even een tik te geven met twee vingers in zijn nek. Op die manier doe je hem geen pijn, maar doorprik je zijn concentratie. Vergeet niet dat honden meer fysiek met elkaar communiceren dan verbaal ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Waarom toch Jonne?
Concentratie doorprikken? O-)
Gewoon je hond trainen kan ook hoor!

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

@Santa: ik snap je reactie niet helemaal..
Allebei mijn honden zijn (worden) prima getraind hoor dus vind het een beetje vreemd dat je nu zoiets zegt

honden page profiel kk

honden foto van k

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 14 weken trekt lip op, gromt en "bijt"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^