Mijn vrouw haar nicht heeft 2 staffords teefjes , 1 rednose en dan hebben ze nog een teefje van de pit en een van haar stafs gelukkig was het maar 1pup en hebben ze die dan gehouden ze zijn ook stereliseerd.
Rednose Cane
Is dit nu een fullbreed rednose volgens de kenners hier?
Christien- zonder stamboom kun je het nooit zeker zeggen maar lijkt me mer op StaffMix
De AmStaff komt uit de APBT en klaar, niks Boerderijhond of dergelijke mooie verhaaltjes xD
De APBT word gemaakt uit alles wat werkte en kon overleven, word nooit op schoonheid of gewicht of kleur geselecteerd.
Toch is het zo dat het gewicht bij een zuivere APBT tussen de 8 en 30 ("Catchweight") kg schommelt.
Verder is denk ik veel gezegd in het stukje Genoeg dat ook mensen het snappen die er niet zo "inzitten"
Goed stuk zeg, complimenten!!
Dit was een Old Family Red Nose reu
en die teef van Elina is ook een OFRN, komt van Bryants
Die spieren van uwe pitts zijn die dan zo opgebouwd door te trekken en veel lopen enz..?
Ze staan heel atletisch e mooi zo.
Nou dan zit ik hier vast goed om er toch misschien eens achter te komen met wat onze staff is gekruist, want dat hij niet het typische staff uiterlijk heeft hoor ik vaak genoeg, wat is jullie visie als betere kenners hierop?
Want wat mij betreft is het waarschijnlijk gewoon een staff vanuit 2 staff ouders maar dan zonder stamboom, dan ben ik ook gelijk wel nieuwschierig wat de kleur is want soms in de zon zit er een verstoptte blauwe gloed door hem heen wat hem een soort van stoffig uiterlijk geeft aan zijn vacht.
Amerikaanse Staffordshireterriër is de Amerikaanse versie en een verre neef van de Staffordshire-bulterriër en een achterneef van de Amerikaanse pitbullterriër.
Staffordshire-bulterriër
Hoewel de bulterriër vanouds gebruikt werd als een (niet raszuivere) huishond en erfbewaker, is de geschiedenis van de bulterriër niet los te denken van hondengevechten (hond tegen hond, hond tegen beer, hond tegen stier = bull). In Engeland waren vooral de hond-stiergevechten zeer in trek bij een zeker publiek. Begin 19e eeuw daalde de belangstelling hiervoor; in 1835 werden de gevechten definitief verboden (Human Ethics Act). Vanaf nu werden er weddenschappen op hond-hond- en hond-ratgevechten afgesloten.
De 'oude' buldogs bleken te langzaam en te zwaar voor de hondengevechten: zij waren meer geschikt voor het vechten tegen stieren. Hun uiterlijk week sterk af van de huidige rashond: aanzienlijk groter, minder gedrongen, en een stuk zwaarder.
Fokkers begonnen na 1835 met systematisch kruisen op bouw en mentaliteit waardoor de nakomelingen "geschikt" werden voor de "vechtkuil" (Eng. 'pit' = kuil) en de pitbullterriër ontstond. Deze honden zijn kleiner, slanker en sneller dan de oude buldogs en konden in een meer flitsende actie vechten.
Het is lastig traceerbaar welke rassen indertijd voor het kruisen werden gebruikt. Er is onder andere sprake van terriërs. Er heerst veel spraakverwarring over de benaming "terriër": indertijd werden ook veel jachthonden van onbekende herkomst onder de noemer "terriër" gerangschikt. Wel is zo goed als zeker dat de English White Terrier, de Black and Tan Terrier uit de streken rond Manchester en de bekende Fox Terrier bijdroegen aan de hond die uiteindelijk de naam Staffordshire Bull Terrier (Staffordshire-bulterriër) zou krijgen.
In 1860 kruiste een fokker uit Birmingham opnieuw een Staffordshire-bulterriër met de English White Terrier, vervolgens met de Pointer en de Dalmatische hond. Dit resulteerde in een wit hondenras dat "White Bull Terrier" werd genoemd. Dit ras staat dan weer aan het begin van de huidige bulterriër. Vervolgens werd dit ras opnieuw gekruist met een Staffordshire-bulterriër om zo een nieuwe kleur in te fokken.
Amerikaanse Staffordshireterriër
12 jaar oude Amerikaanse Staffordshireterriër
Begin 19de eeuw (dus vóór 1835) kwamen met Engelse en Ierse kolonisten bulterriërs mee naar Amerika. Hier werden zij hoofdzakelijk gebruikt als jachthond, boerderijhond en waakhond, soms ook wel als vechthond. Er werd met deze honden verder gefokt waarbij het doel van de fokkerij niet was, zoals bij de Staffordshire-bulterriër, een vechthond fokken, maar een "familiehond met een hoge tolerantie tegenover kinderen". De nakomelingen hiervan ontwikkelden zich dan ook qua type en karakter in een andere richting dan de Engelse variant, de Staffordshire-bulterriër. Uiteindelijk werden in 1898 de eerste exemplaren van een nieuw ras gepresenteerd. Het nieuwe ras was geenszins uniform van type en kreeg in de loop van de tijden verschillende rasnamen: "Pit-Dog", "Half and Half", "American Pit-Bull Terrier", "Pit Bull Terrier", "Yankee Terrier" en ten slotte "American Staffordshire Terrier" (Amerikaanse Staffordshireterriër).
De Amerikaanse Staffordshireterriër heeft een lange en ingewikkelde geschiedenis doorlopen om te komen waar hij nu staat. Van twee dingen is men zeker: in 1935 werd de Staffordshire-bulterriër officieel erkend door de Britse kennel club en in 1936 werd de Amerikaanse Staffordshireterriër officieel erkend door de Amerikaanse kennel club. De eerste Amerikaanse Staffordshireterriër die officieel werd ingeschreven in het stamboek was Pete, die opviel door zijn zachte aard en kalme houding. Hij maakte naam als acteur in de komische filmserie Our Gang die in de jaren 30 van de 20e eeuw veel succes had.
Ah dacht ik het toch goed
De bulldog stamt al vanuit 1200
Zeer interessant stuk!! Ik ben weer wat wijzer.
Ik vind de APBT het mooiste
Doglover: niet alles geloven wat op Wikipedia staat, staat een hoop smoesjes, iedereen kan er zijn bijdrage geven
Ali&Rocky - niet alles geloven wat de SPCA of HSUS jou wil laten geloven hoor. Denk dat jij niet goed weet hoeveel dieren deze organisaties jaarlijks vermoorden en eraan verdienen.
Lulu - Jou Hond lijkt me een StaffMix, verder ook hier zonder Stamboom niks zeker te zeggen
Blauw heb je vooral bij de Staffords, het is eerder zeldzaam bij de APBTs.
Heel goed stuk.
Geweldig stuk!
Mag een Amerikaanse Stafford een Red Nose zijn?
Ik heb altijd begrepen dat het niet mocht volgens de FCI.
Wat me wel opvalt is dat er zo'n groot verschil is qua uiterlijk tussen verschillende APBT, dat maakt het mij zo moeilijk om te weten wat is nu een pitbull en wat is bv een stafford.
Ik zal enkele voorbeeldjes plaatsen;
de eerste zo breed, de tweede zo slank, de derde zo klein. Sorry als ik er ff over heb gelezen, maar als het een officieel erkend ras is, moet die dan niet aan bepaalde standaarden voldoen? Ik herinner me wel iets van een gewicht tussen 20 en 30kg?
Haha..op MP stikt het van de bully's, xl, xxl, xxxl en weet ik veel wat nog meer allemaal. Staat overal pitbull bij maar geen enkele is een apbt. Ze verzinnen de leukste namen/maten om de consument maar te overtuigen van: hoe groter en zwaarder, hoe mooier hoe beter. Helass zullen deze honden nog niet eens 10 minuten aan de fiets volhouden. Kan overigens wel begrijpen dat mensen graag voor het optische gedeelte gaan. Hoewel smaken natuurlijk verschillen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?