Titteren vanaf 1 jaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Onze hond (Golden Retriever) heeft op 6 weken, 9 weken en 12 weken gewoon zijn entingen gehad. Nu willen we gaat titteren alvorens we er weer wat in laten spuiten. Kan dit al vanaf 1 jaar (de periode dat hij weer vaccins zou moeten hebben), of is het bij 1 jaar nog een 'verplicht' vaccin omdat dit bij een begin-kuur hoort oid?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Titteren vanaf 1 jaar?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik volg, die van mij is nu 10 maanden, dus ben ook benieuwd!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ja, titeren kan al vanaf 16 weken. Grote kans dat de 'booster' pas veel later gegeven kan worden. Tot die tijd is jaarlijks titeren een optie. Vanaf het moment dat je hervaccineert, kun je om de 3 jaar laten titeren. Als je het voor de rest niet nodig hebt voor pension of sport, dan is titeren een prima manier om de gezondheid van je hond te waarborgen.
Wil je meer weten over titerbepaling:
http://vaccinatiebeleid.rauwevoedingvoorhonden.nl/ ;-)

Anoniem (Gast)

Dus....de enting op 1 jaar is een herhaling/booster, niks nieuws?
Nu dus elk jaar titteren tot een herhalingsvaccin nodig is, zodra hij die een keer gehad heeft dan pas weer na 3 jaar titteren..nog steeds goed: weer na 3 jaar titteren...of dan na elk jaar om te checken of het nog in orde is en pas weer na 3 jaar na het volgende herhalingsvaccin?

Onze hond zwemt ook..inentingen daarvoor ook niet preventief nodig...alleen titteren?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Denk er wel aan dat de Rabies-enting verplicht is voor het buitenland (ook voor even de grens over naar de buurlanden). Als je nooit op reis gaat met de hond, hoeft dit natuurlijk niet. Als je jaarlijks de rabies herhaalt, kan je eender wanneer de grens over. Als je de jaarlijkse herhaling niet doen, moet je 21 dagen voor je vertrek naar het buitenland de enting laten doen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Dus....de enting op 1 jaar is een herhaling/booster, niks nieuws?
Nu dus elk jaar titteren tot een herhalingsvaccin nodig is, zodra hij die een keer gehad heeft dan pas weer na 3 jaar titteren..nog steeds goed: weer na 3 jaar titteren... "


Dit is een optie van het titerschema. Maar.....stel je moet bijvaccineren en je wilt weten of de vaccinatie ook daadwerkelijk is aangeslagen, dan doe je er verstandig aan om een paar weken na de vaccintatie te titeren. Op dit moment zijn de visies zo dat achteraf titeren na met name de pupvaccinaties een prima 'zekerheid' kan bieden voor een levenslange bescherming. Je weet dan zeker dat er voldoende geheugencellen uit vaccinatie zijn aangemaakt. Op volwassen leeftijd hanteer je dan het zwart gedrukte schema.

" of dan na elk jaar om te checken of het nog in orde is en pas weer na 3 jaar na het volgende herhalingsvaccin? "


Nee, de viralen Distemper, HCC en Parvo waarmee je bijvaccineert zijn 3 jaar geldig. Ook de Puppy DP voor volwassen honden (Distemper/Parvo). Na die 3 jaar kun je weer een titerbepaling doen. Als de titers uit vaccinatie nog voldoende aanwezig zijn, dan heeft het geen enkele zin om te vaccineren en kan zelfs schadelijk zijn als je toch vaccineert. Titerbepaling is weer iets anders dan de geheugencellen uit vaccinatie.
De Rabies vaccinatie is ook 3 jaar geldig, maar valt buiten de standaard titerbepaling.

" Onze hond zwemt ook..inentingen daarvoor ook niet preventief nodig...alleen titteren? "


Jaarlijks zou je een Lepto (Weil)vaccinatie kunnen geven. Deze vaccinatie vind ik dus niet nodig en kan veel schade aanrichten. Wel of niet vaccineren met dit vaccin is een keuze van de eigenaar zelf. Je kunt niet titeren op dit vaccin.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hallo ik heb een 2 jarige Tibetaanse Mastiff teef.
In maart 2012 heeft ze van de DA van de vorige eigenaar
DHPpi vaccinatie gehad en lepto vaccinatie.
Dan heeft het geen zin te titteren?
DHP kan ik gewoon overslaan omdat het 3 jaar geldig is?
Volgens mij is "pi" toch niet echt nodig? toch soort van
verkoudheid?
Dan moet ik dus alleen nadenken over de lepto die 1 jaar geldig is. En die is niet te titteren?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

De DHP van Nobivac is 3 jaar geregistreerd. In 2012 gezet, dan hoef je pas in 2015 weer voor de DHP. OF je laat in 2015 een titerbepaling doen voor die viralen. Dat is een stuk gezonder, want er is grote kans dat je hond nog gewoon goed bescherm kan zijn. Is de titer laag op bepaalde viralen, dan is het mogelijk om bij te vaccineren met een deel vaccin. Los Parvo of de Puppy DP op volwassen gewicht of een DHP.
Pi is zeker geen core vaccin, dus niet nodig in die zin. Pi zit over het algemeen bij de kennelhoestvaccinatie Bordetella nr. 8 in. Heb je deze vaccinatie niet nodig voor sport of een andere verplichting waarbij kennelhoest wordt geëeist (gelukkig worden die eisen steeds milder), dan zou ik de Pi en Bordetella achterwege laten.
De Lepto is 1 jaar geldig en daarvoor is geen titerbepaling, omdat het een bacterie betreft die in het vaccin zit. Dat wil dus niet zeggen dat deze vaccinatie ook 1 jaar werkzaam is. Allerminst. Ook de Lepto is geen core vaccin en in die zin niet 'nodig'.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Dank je wel golden delicious! Dan laat ik de DHP gewoon zitten en ga over 2 jaar titteren dan is het 3 jaar :-)
De pi hoef ik niet verplicht te doen want ze gaat niet in pension of naar hondenschool.Dat is toch geen probleem bij naar Frankrijk gaan voor vakantie als de DHPpi enzo niet in paspoort zijn vernieuwd?
Ze heeft de rabies nog niet gehad die is voor Frankrijk alleen verplicht toch? Dan moet ik die (helaas)nog wel even laten zetten. Ik krijg geen probleem dat DHP en zo niet gedaan is?

De lepto twijfel ik over. Ze komt wel in bos en zandvlakte met wild. Drinkt enkele keer uit onze vijfer waar soms reiger of eenden in komen en waar vissen en kikkers in zitten. Soms zien we een klein muisje door de tuin rennen.
Ze gaat verder niet echt een sloot of zo in. Is al bang voor natte voetjes hihi.



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Titteren vanaf 1 jaar?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zonnige foto's van Joy en Abby
^