Hopelijk staat mijn eerste topic hier goed
We zijn er over aan het nadenken een 2de in huis te nemen. Zo heeft onze Luca ook zijn gezelschap als we wat langer weg zijn en hij ziet zo graag andere hondjes!
We zagen toevallige dat de mama van Luca een nieuw nestje heeft en zo via contact met de fokker tot een "besluit" gekomen. Een puppy was uitgesloten. We wilden graag een volwassen exemplaar bij de onze plaatsen. Nu kwam de fokker bij het idee om gastgezin te zijn. Dit zou inhouden dat de mama van Luca bij ons blijft en als ze een nestje willen ze terug gaat. En dit voor 2 maanden. Dus ze blijft van de fokker tot ze besluiten dat het gedaan is met nestjes en dan is ze definitief van ons. Het zou nog voor 1 of 2 nestjes zijn.
Ze doen haar niet weg omdat ze toch maar in de weg loopt. Maar bij hun zitten er meerdere honden en ze vinden het tegenover Florreke (de mama) eerlijker dat ze meer aandacht krijgt. Vandaar het gastgezin. Bij ons zouden er dan 2 ronddonderen ipv 10.
Denken jullie dat Luca er last mee zou hebben dat ze 2 maanden terug weg moet? Of gaat een hond hier anders mee om dan wij mensen?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvang gezin" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
waarschijnlijk krijg ik ook zo'n opvanghondje met hetzelfde principe hier. ik denk niet dat een hond er last van heeft. deze hond is nu ook wel eens een paar weken hier en daarna weer bij haar eigen eigenaren.
We zijn al een keertje naar de fokkers geweest om te zien hoe ze het doen als ze bij elkaar zijn. Ik vond dat Luca een beetje uit zijn doen was. Omdat hij in een omheind deel zat wat verder van de mensen. Binnenkort gaan we nog eens afspreken op onbekend terrein voor de beide en dan een keertje bij ons thuis. Ben benieuwd
vreemde omgeving is natuurlijk ook spannend...
thuis en wandelen is het beste.
bij mij kent mijn hond de andere hond al vanaf pup af aan en op allerlei verschillende terreinen.
Spannend seg :p kan niet wachten tot het zover is. We waren nog aan het twijfelen over het feit dat ze er dan een tijdje niet is. Of Luca dan zou treuren ofzo.
OK, het is nu een plan trekker met momenten :p Maar ga zo blij zijn als hij een speelkameraad erbij heeft. Want hij mist het precies wel om samen op de wei te crossen. Zijn baasje loopt dan soms met hem mee maar kan hem niet bijhouden. Snelle bull :p
Toevallig las ik net eerder deze week ook een oproep van een fokker voor een permanent gastgezin.
Ik vraag me af hoe dit in de praktijk geregeld wordt. Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk? Wie bepaald wat hij/zij eet? Wel of niet inenten? Bij medische problemen, wie bepaald of er behandeld wordt en welke behandeling? En hoe zit het financieel? Het lijkt me toch niet zo makkelijk als ik eerst dacht. Ik ben benieuwd naar de ervaringen hiermee.
Wij hebben hier vorige keer een heel gesprek over gehad.
Verantwoordelijkheid :
Als je gastgezin wilt zijn stellen ze een contract op. Zo zijn beide "partijen" zeker moest er ineens onenigheid zijn. De verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij het baasje waar ze op die moment verblijft. Het is dus onze verantwoordelijkheid goed voor Florreke te zorgen en dat verwacht je ook van de fokker als ze terug naar daar gaat.
Voeding :
Wij hebben gevraagd wat Florreke te eten krijgt. Momenteel staat ze op RC brokken. De onze krijgt een KVV van Tinlo. Ik heb gevraagd of ik ze er ook op mocht zetten en dat is geen probleem. Als ze dan 2 maanden terug gaat moet ik gewoon een voorraad meegeven.
Inenten :
Je moet het eigenlijk zien als je eigen hond. Dus die kosten zijn ook voor ons. Je moet ze niet om de 2 maanden inenten dus het zou maar raar zijn als de fokker ineens een spuitje moet betalen voor een hond die bijna fulltime bij ons zit.
Medische problemen / behandelingen :
Alles wat te maken heeft met de bevalling en het fokken is voor de fokkers. Kleine zaken zoals bvb een hoestje/griepje is voor ons. Als het iets ernstig is is het in samenspraak. Het blijft natuurlijk hun hond tot ze definitief stoppen met fokken met haar. Dan is het de onze en alles wat er dan gebeurd is uiteraard voor onszelf. Ivm de behandelingen is dit in samenspraak. Voor een griepje is het ook niet heel ingrijpend. Maar als er iets ernstig optreed is dit in samenspraak met de fokker en de DA. Florreke zit momenteel langer bij hun dan bij ons en ze kennen haar dus ook beter.
Financieel :
Natuurlijk zijn de standaard kosten voor een hond voor degene waar ze verblijft. Dus eten, standaard verzorging, ... dat is voor ons. En als ze 2 maanden terug gaat kunnen we kiezen of we voeding meegeven zodat ze niet terug moet overschakelen.
Moeilijkheidsgraad :
Ik vind persoonlijk het hele zwangerschapsgebeuren moeilijk. Wij zijn hier leek in en ik wil alles zo goed mogelijk doen. Dus dat gaat veel bellen, mailen, overleggen, ... zijn :p Maar we zien er toch enorm naar uit !
Het moeilijke hieraan ga ik vinden als ze in verwachting is. Dus dat gaat veel overleggen zijn met de fokker zodat ik het goed doe.
@Kristina, dank je wel voor je zeer uitgebreide antwoord.
Ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vindt om haar tijdens zwangerschap af te staan, wonen jullie een beetje bij elkaar in de buurt?
En wat goed dat jullie duidelijke afspraken hebben gemaakt.
Wat doe je bij een meningsverschil over inenten ofzo (dat bedoelde ik, niet de kosten) Ik ben zelf niet zo voor (te vaak) inenten, of preventief ontwormen enzo.
En dan heb ik het nog niet eens over de manier van opvoeden, daar kun je toch ook een meningsverschil over krijgen.
Maar zoals ik begrijp, is het echt jullie hond, zijn jullie verantwoordelijk, behalve tijdens zwangerschap en bevalling? Kan de fokker niet naar jullie toekomen als de hond moet bevallen??
Het blijft op papier hun hond tot ze zeggen we stoppen met nestjes met haar. Dan is het de onze en komt ze op onze naam te staan.
Wij wonen in Deurne en de fokker in Essen dat is ongeveer een halfuurtje rijden. De pups vragen ontzettend veel verzorging en in mijn ogen voldoende ervaring van de baasjes. Dus ik zou het zelf liever hebben dat ze bij de fokker zit. Er moest maar eens iets misgaan. En bij een EB kan er wel wat misgaan. Maar we mogen vaak genoeg op bezoek komen dus dat is wel fijn.
Over de entingen e.d. hebben we het nog niet gehad. Dat is iets voor volgende keer Dus ik laat je hier nog iets over weten.
Wij gaan met Luca naar de hondenschool en zou dat met haar ook graag doen. Luca doet het zo graag en is een leuke afwisseling/uitdaging voor ze. Voor de fokker is dit absoluut geen probleem en ik weet zelf dat je dit tijdens de zwangerschap best niet doet. De fokker zegt zelf ze luistert maar is niet ZO getraind als Luca. En dan heb ik het meer over het oproepen, een mooie zitvoor doen, flink aan de voet komen zitten.
Wij zijn gewoon blij dat het zulke goede mensen zijn. We kunnen er altijd terecht met vragen / opmerkingen. Ze weten ook dat ze ons kunnen vertrouwen en stelden het zelf voor om gastgezin te zijn.
Mag ik eens vragen, als ze nu een nestje heeft (ik weet niet hoe oud jullie pup is) wanneer moet ze dan weer puppies geven? En hoe oud is de hond?
Sorry dat ik dit vraag, maar dat zou voor mij toch een hele belangrijke vraag zijn, wanneer ik dit zou willen doen.
Momenteel heeft Florreke een nestje en die mogen half augustus (8 weken oud) naar hun baasje. De fokker wilt binnen 2 jaar een volgend nestje doen.Dit is dan ook misschien het laatste.
Eind dit jaar zal Florreke 3 jaar worden. Onze Luca is net 1 jaar geworden.
lijkt me een goed idee
Ergens denk ik ook dat Luca het er enkel maar beter mee kan hebben. Het is zo een sociaal geval en ziet iedereen zo graag
Hoi Kristina!
Wij hebben een soort gelijke constructie met Jayden (Co-own). Jayden was de mooiste pup uit het nest en de fokker wil dan ook graag wanneer alles goed gaat de lijn voortzetten met Jayden. Dat betekent dat wij over op z'n vroegst twee jaar, Jayden voor een aantal weken naar de fokker zullen brengen voor een nestje. Mits Jayden natuurlijk gezond is en in staat is om een nestje te krijgen.
De afspraak die hier tegenover staat is dat wij de helft van het aankoop bedrag van Jayden hebben betaald en dit terug krijgen nadat Jay een nestje heeft gekregen of wij kunnen één van de pupjes in huis nemen. Ook is Jayden daarna volledig van ons. We mogen haar dan ook laten steriliseren.
De fokker wil daarnaast eventueel shows met haar gaan lopen, de kosten hiervoor zijn voor haar rekening. Alle overige kosten qua verzorging zijn voor ons. De kosten tav het dekken/het nestje zijn ook voor de fokker.
Dit is iig hoe het er bij ons uit ziet
Ik wil je wel de tip geven om iig een aantal afspraken duidelijk op papier te zetten en schriftelijk vast te leggen dat jullie hier beiden akkoord mee zijn. Dit om te voorkomen dat er over wat dan ook onenigheid ontstaat. Je weet nooit waar je tegen aan kunt lopen en het zou zonde zijn om jullie goede band met de fokker op het spel te zetten
We gaan zeker een aantal zaken op papier zetten. Voor het geval dat ... :p
Wij moeten momenteel niets betalen behalve de standaard verzorging. En dat is meer als normaal in mijn ogen :p
Ik weet eerlijk gezegd niet over hoeveel nestjes een teef mag krijgen (ivm gezondheid, leeftijd, ... )
Momenteel is dit haar 2de nestje. En nu willen ze binnen 2 jaar er nog eentje doen en hoogstwaarschijnlijk is dat ook het laatste. Luca komt dus uit het eerste nestje.
Volgens mij is dit redelijk. Gezien ook de tijd tussen de nesten door. Als ik hoor hoe sommige fokkers hun teef aan de lopende band laten dekken en puppy's laat krijgen.
Verbeter me indien ik verkeerd ben
Hmmm... Waar zou ik mee moeten leven? Met een bepaald slecht gevoel? Ik zie hier eigenlijk niet meteen een probleem in Die honden worden super behandeld en komen absoluut niets te kort. Het is ook niet zo dat die mensen het puur en alleen voor het geld doen.
Mijn oorspronkelijke vraag was of Luca er last mee zou hebben dat Florreke een tijdje terug weg is. Maar nu gaat het precies meer over de fokkers. En daar heb ik absoluut geen vragen bij.
Niet iedereen vind alles van een ander in orde. En ik ga natuurlijk niet alle fokkers met elkaar vergelijken. Verder ken ik ook DE standaard van fokken niet. Dit zal bij elk ras en per hond ook wel verschillen.
Dus indien nog tips zijn ze welkom
En momenteel is ons Florreke hier op bezoek! Wat een leuke bullenbende hier, wel veel kwijl voor de moment Het gaat super goed, er zijn een paar snappen en grollen geweest omdat de onze veeeeeeeel te hevig is. Nu liggen ze samen in de tuin af te koelen. Zo een flodderkont ons Florreke
Klopt het dat hier een boel berichten weg zijn?
Ik mis toch toch wat berichten!
Oei? Niet dat ik weet, heb geen mailtjes meer gekregen van nieuwe berichten. Had je nog iets gepost?
Oei zo te zien was ik op deze laptop niet aangemeld :p
Jeej, Florreke komt een weekendje logeren! Het gaat er hier weer heel happy aan toe. Luca is zo blij met zijn vriendinnetje !
Eventjes ook mijn mening geven. Ik vind dat er wel heel er weinig tijd zit tussen de nestjes. Vooral dat luca van vorig jaar is. En nu een jaar later weer een nestje. En dan over 2 jaar weer een.
De fokker van skippa deed 4 nesten elk jaar 1, en de moederhond trok dat gewoon niet. Nu is skippa van een pret fokker.
Maar dan nog vind ik het veel. Zowiezo als florreke dit jaar 3 word was ze dus 1,5 met dr 1e nestje.
Maar dat is mijn mening. Ikzelf zou zeggen nog 1 nest over 2 of 3 jaar, t liefste 3 jaar en dan klaar. Kijk ook naar de gezondheid van de hond. Want een zwangerschap is niet niks!
Nu ik jullie mening hoor zal ik het in het contract laten noteren. Max nog 1 nestje en er ging sowieso volgend jaar GEEN komen maar het jaar erop. Dus dat zullen we ook even bespreken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvang gezin" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?