Cesar Millan, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

" Oja voor de rest worden alle honden van te voren bekeken, en pikt CM de honden zelf uit, geloof ik. Als hij die correcties toepast op een hond, die serieus denkt van "Ik eet je op", dan is CM er niet meer, hoor. Hij pikt de honden uit waarvan hij weet dat hij ze aan kan, waarvan hij weet dat ze angstagressie hebben. Maar stel hij zou een grotere hond die HEEL zeker is van zichzelf een schop in de lies geven, of een tik weet-ik-veel-waar, dan kan CM opeens niets meer toepassen, hoor :-) "


Als je het niet zeker weet, gooi het dan niet in de discussie. CM ie ik best wel eens werken met een hond, waarbij ik zelf angstig zou worden. En ik heb met valse honden (dus totaal verknipt) gewerkt. Ik neem aan dat hij wel interessante zaken wil filmen, want anders stort zijn show in, natuurlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ow yes eindelijk een topic die niet op slot staat over CM hihi O-) Ik heb niet alle reactie's gelezen.. Ik ben groot fan.. Maar ik vind inderdaad wel dat veel mensen het onnodig toepassen.. Cesar komt vaak aan als de mensen radeloos zijn, en dan zal hij ietwat fysiek te werk moeten gaan soms, een jonge hond opvoeden zou inderdaad gewoon positief moeten.. Op mijn cursus mag je ook amper Zijn naam hardop zeggen, want ze willen positief opvoeden, helemaal mee eens, het positief opvoeden dan, maar dan denk ik "als je een hond heb die erg dominant is die helemaal strak aan de lijn tekeer gaat, kom je er dan met een koekje en een gek sprongetje?" Dat vinden hun.. Als ik iets moet doen en ik zeg 3x "Chelsea" op verschillende tonen en ze kijkt nog steeds de andere kant op (ze doen ook flyball verderop op het veld) dan raak ik 'r ook ff aan zo van "hallo", geen por, een aanraking, zo van "goeiemorgen!" Dan word me instructrice gelijk hysterisch, want je moet "met een koekje en wat gekkigheid de aandacht vast zien te houden", best hoor, maar als je zo'n hond heb die helemaal de weg kwijt is dan gaat dit niet meer op hoor..

Ik ben naar z'n show geweest 21 mei, en hij vertelt dat 'ie in de toekomst honden uit "dodenasiels" wil adopteren, rehabiliteren en herplaatsen, ze dus redden van dat spuitje (want in Amerika krijgen ze amper een week de tijd om geadopteerd te worden), maar hoe bijzonder is dat? Ik vind het super, en ik hoop dat het "ooit" bespreekbaar wordt hier op HP, want ondanks we er niet over mogen praten betekent niet dat we dan CM maar helemaal niet meer volgen..

En vergeet niet, wat wij vaker zeggen hier op HP, het ligt niet aan de hond als 'ie verkeerd gedrag vertoont, altijd aan het baasje, want een hond wil altijd in balans zijn.. Hihi ja ik heb de dvd box en heb het halve weekend zitten kijken dus ben helemaal opgeladen.. En jullie kunnen alles zeggen, voorlopig loopt mijn Amstaff altijd overal los en luistert super.. Niet omdat ik Cesar z'n methodes dagelijks toepas hoor, nogmaals, die komen pas als de hond helemaal ontspoord is.. En nee mijn Amstaff heb totaal geen stress of iets, ze willen juist geleid worden..

Ik liep gisteren met mijn zusjes kruisingen aan de riem langs de weg, Chelsea loopt dan gewoon los want die luistert super goed, ff iets te dicht bij de weg, 1x "Chels!" en ze komt weer me kant op.. Dan zie je mensen ook kijken, "heb ze die 2 schattige hondjes vast en die draak los....!" ja want die 2 schattige hondjes smeren 'm als ik ze loslaat, en grommen naar andere mensen en honden.. (komen uit Bulgarije en zijn erg onzeker)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"

Helemaal mee eens, honden corrigeren elkaar wel degelijk en dat gaat absoluut niet zachtzinnig, heb er 3 en maak het vaak genoeg mee dat de ene hond de andere op zijn plek zet waarna er weer complete rust en harmonie is...
Ze gaan het gerust niet netjes aan elkaar vragen hoor.. "

Mij ging het er om dat er eerst verwezen werd naar wolven onderling, met vandaaruit het recht hebben van ons mensen om fysiek te corrigeren.
Daarna als antwoord op dit stukje heb ik geprobeerd uit te leggen dat als je drie honden bij elkaar zet dit uiteraard niet te vergelijken is met een natuurlijke roedel en daar uiteraard spanning kan ontstaan en honden naar elkaar uitvallen, de sterkste hond zal dan idd winnen, de anderen geven toe. Als eigenaar zou ik dan idd tijdig ingrijpen.
 Ik vind dit nog steeds helemaal geen reden om fysieke correcties van mensen naar honden toe te rechtvaardigen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ow nog een kleine toevoeging, Chels gaat altijd eerder de deur uit dan ik, ligt op de bank, en met wandelen loopt ze ook vòòr me uit want steeds omkijken vind ik lastig.. En toch ben ik de leider.. Die dingen zijn alleen van toepassing als de hond begint te domineren..

Op me cursus zei me instructrice dat allang achterhaald was hoe ouderwets z'n methodes zijn, maar hoe ouderwets is het natuurlijke roedel systeem? Slaat nergens op.. Die taal snappen ze.. En een hond wil geleid worden, en ook in z'n waarde gelaten te worden als hond.. Veel mensen vermenselijken een hond, ik ook hoor soms hihi, maar dat schijnt dus averechs te werken..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ps als ik eventueel een grens overschreden heb excuses modjes..

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ben het compleet met mijn bovenbuuf eens, het is hier gewoon not done om het te bespreken.
 
Positief voedt ik mijn hond ook op, slaan en schoppen komt niet eens in me op in geen enkele gezonde hondenbaas is dat zo, ik luister naar de signalen van mijn hond en let op mezelf, ik vind een positieve opvoeding een opvoeding waarop jou hond positief reageert en wat jij doet zijn vruchten afwerpt. Het is zeker niet zo dat ik altijd "ssstt!" naar mijn hond roep want daar heeft ze niets van, als ik met haar aan de lijn loopt, loopt ze achter mij met haar oren naar achter en haar kop een beetje hangend vele vinden dit zielig, maar waarom? Ze is geheel ontspannen en vertrouwd op mij dat ik alles wel regel, en dat is zo dat doe ik en niet zei. Maar dit deed zei op het begin totaal niet, liep voor me bepaalde alles deed grof agressief naar andere honden als ik dan aankwam met een koekje of me omdraaide om de situatie uit de weg te gaan bleef ze zich omdraaien en ze bleef in de enegrie waarin ze zat kreeg op geen enkele mogelijk haar aandacht, wat dan als ze opeens los breekt ja dan heb ik een probleem.. dus ik wou het oplossen! Nu gaat het er geheel anders aan toe ik benader de situatie en zei loopt achter mij, wil ze mij voorbij dan krijgt ze wel een correctie en dan? Is er niets aan de hand blijft ze braaf lopen waar ze is, de andere hond is nog wel spannend natuurlijk maar ze blijft naast me.

Vind het ook niet meer dan normaal dat ik gewoon rustig de deuren kan doorlopen zonder dat ik de deur wordt uitgetrokken of er niet doorheen pas omdat mevrouw er scheef in staat, nee ze gaat uit haarzelf netjes zitten totdat ik over de drempel heen ben, dan pas komt zei, gewoon omdat ik dit prettig vindt, methodes die ik van hem toe pas en ik ben er erg tevreden over en mijn hond is verreweg van zielig. Als ze los loopt en aan het spelen is ga ik haar niet remmen dan mag ze doen wat ze wil, maar aan de riem is het netjes achter de baas en dit weet ze.

Pas ook alleen de methodes toe waar ik wat aan heb, en natuurlijk van weet hoe het werkt en de timing is hierbij ok van groot belang. Natuurlijk als je dit allemaal niet weet, niet doen...

Vindt ook best dat hier wat losser met het beleid m.b.t. CM omgegaan mag gaan, zolang er geen advies wordt gegeven "agh geef die hond een knal!" en dit wordt er niet en gaat er niet worden gegeven ook, alles is goed bedoeld en bij de ene hond werkt het beter dan de andere..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Nog 1 allerlaatste reactie hihi, heel veel mensen die ik ken laten hun hond niet of maar hele korte stukjes uit.. In dan worden de honden dus druk en slopen en ongehoorzaam, en als ze dàn die CM methodes gaan toepassen ja dan is het niet eerlijk.. Maar daarom staat er ook steeds dat je de technieken alleen met een professional mag uitvoeren.. O-)

Nu ben ik echt klaar hoor hihi

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hoe ik "de hond is de spiegel van zijn baas" uit moet leggen weet ik nog steeds niet, maar wat ik vanochtend wèl bedacht is; òf je hebt het in je om de hond aan te voelen en volgens mij ga je dan óók van signalen/hondentaal uit, maar onbewust......òf je verdiept je erin, maar ipv dat het een verstandelijk handelen wordt, moet je het naar "doen"/"handelen" laten zakken en stoppen met in het hoofd steeds te beredeneren. Je moet het als het ware "eigen"maken. "Eet" het geleerde en laat het z'n werk doen, het wordt toch wel opgeslagen in je doen en laten. Een gezonde maaltijd laat je ook niet in je mond zitten om steeds maar met je tong te beredeneren wat er nou precies inzit en waar het goed voor is, nee dat slik je door en het doet z'n werk.
Ik denk dat we met wat voor een methode dan ook, tè veel in het "denken"blijven hangen, en dan kan het zijn dat alle goede bedoelingen niet bij hondlief aankomen. Bovendien, het baasje loopt dan zo ongeveer met een waterhoofd vol beredeneringen rond, en vanuit een stukje "spiegelen" bekeken loopt hond ook met een waterhoofd met de beredeneringen van het baasje rond.:-D "

haha ja hoor mee eens in het normale leven ga je natuurlijk niet de hele tijd lopen denken en verklaringen zoeken, ik denk (jawel) dat daar nog teveel de fout ingegaan wordt en er ook teveel foute conclusies getrokken worden ten nadele van de hond en vanuit ons eigen ego.

Daarom zou ik altijd voor de respectvolle weg gaan en uitgaan van het goede en niet het slechte.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Allereerst wil ik even zeggen dat ik het fijn vind dat dit topic nog even doorgaat.


Verder is het volgens mij zo dat er onder alle hondenrassen zóveel verschil is, dat je er met maar 1 of 2 methodes niet komt.

Ik denk dat je kinderen en honden niet kunt vergelijken, maar wat je wel kunt vergelijken is het verschil tussen grenzen en vrij laten, en wat een levend wezen aankan.
Daar moet ik toch off topic een kinder voorbeeld bij aan halen. Een paar mensen in mijn oude buurt hadden de kinderen op de vrije school. Van de 4 kinderen ging het met 2 van hen helemaal niet zo goed, vervelend, druk, depressief, 1 daarvan had het zelfs over dat hij dood wilde, enz enz. Beide waren rond de 8 jaar. Allerlei testen gedaan en men kon er niet echt de vinger achter leggen. Tot er een hulpverlener op 't idee kwam om de kinderen een tijdje naar een gewone, openbare school te doen en 1 jaartje te kijken hoe dat zou gaan. Daar was structuur, grenzen en een zekere mate van "streng zijn", zelfs straf als er iets niet door de beugel kon. Om een lang verhaal kort te maken, daar lag de sleutel. Ik heb die kinderen zien opbloeien. Moraal..........O-), deze kinderen hadden dat nodig om zich happy te voelen.

Terug naar de honden....het is gewoon voor iedere hond/ras verschillend.

Dan nog even het woord "porren". Een beweging waarbij je tikkend "aanraakt".
Dit kan heel zacht/subtiel, maar resoluut gedaan worden en kan lijken alsof het hard gaat.
Als ik een van mijn honden zachtjes in de zij kriebel, maar onverwachts, dan kunnen zij ook schrikken en uit een fixatie raken.

Ik ben het er wel mee eens, dat dergelijke handelingen niet zomaar door iedereen gedaan moet worden. "

Ik ben het deels met je eens.
Maar ik vind structuur iets anders dan fysieke correcties. Om duidelijk te zijn, eerlijk te zijn (iets wat mag, mag altijd - iets wat niet mag mag nooit) om consequente regels te volgen hoef je niet perse over te gaan tot fysiek afwingen van deze regels. Sterker nog. Ik ben van mening als een regel goed wordt aangeleerd (dmv beloning en gewoonte) dan zal deze regel sneller blijven hangen en zonder protest worden nageleefd, omdat het 'gewoon'  is geworden.

Gedrag afleren is iets heel anders, maar afleren kun je ook goed ombuigen naar nieuw gedrag aanleren.
Als je er echt consequent voor blijft zorgen dat het nieuwe gedrag meer oplevert en blijft zorgen dat dit nieuwe gedrag de gewoonte wordt, dan zal het ' oude/ af te leren ' gedrag langzaam uitdoven.
Maar ja.. dit kost tijd/geduld en consequent handelen en niet iedereen kan dit opbrengen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Oja voor de rest worden alle honden van te voren bekeken, en pikt CM de honden zelf uit, geloof ik. Als hij die correcties toepast op een hond, die serieus denkt van "Ik eet je op", dan is CM er niet meer, hoor. Hij pikt de honden uit waarvan hij weet dat hij ze aan kan, waarvan hij weet dat ze angstagressie hebben. Maar stel hij zou een grotere hond die HEEL zeker is van zichzelf een schop in de lies geven, of een tik weet-ik-veel-waar, dan kan CM opeens niets meer toepassen, hoor :-) "


Nou wat flauw zeg.. Sommige mensen moeten altijd kritiek hebben.. Ik weet niet of u wel es een heel programma heb uitgezeten maar ik zit soms met me handen voor me mond hoor, als hij een tuintje inwandelt met een woedende rottweiler binnen.. Of gisteren nog, 2 flinke honden vallen mekaar aan, hij springt ertussen en haalt ze uit elkaar.. Eerder werd juist al gezegd dat hij de meest dramatische zaken neemt om de kijkers vast te houden..

En als het hem te moeilijk wordt neemt ie de hond mee naar z'n eigen roedel voor rehabilitatie.. En dan komt het alsnog goed..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

CM wordt hier op HP toch een beetje gedemoniseerd. Ik begrijp de argumenten maar het wordt allemaal wel erg simpeltjes zwart/wit afgedaan, hoewel ik het deels het wel eens ben met de kritiek. Dat bekomt HP gewoon erg slecht.

CM heeft goede en slechte dingen. Hij heeft ook niet echt een methode zoals hier wordt geweerd. Een methode suggereert een gereedschapskist met allemaal standaard hulpmiddelen en oplossingen. De kracht aan CM is dat hij dat niet heeft maar voornamelijk vanuit intuïtie werkt. Dat is zijn kracht omdat hij niet vastgeroest zit in een bepaalde vorm van denken.

Zijn zwakheid is ook dat intuïtief werken. Zeker in het begin van zijn carrière was hij wetenschappelijk en gedragskundig nauwelijks onderbouwt. Daarom zie je bijvoorbeeld in die show van hem allerlei dingen terugkomen waar je echt wel je vraagtekens bij mag zetten, die worden dan ook regelmatig benoemd hier. Ze mogen ondertussen bekend zijn.

Ik heb een aantal boeken van hem (en boeken van anderen waar hij wordt genoemd)  gelezen. In zijn laatste boek zie je heel nadrukkelijk hoe hij op gedragskundig gebied aan het bijleren is en hoe hij op basis daarvan echt wel zijn werkwijze aan het veranderen is. Dat siert hem want laten we eerlijk zijn, feeling voor honden heeft hij zeker, dat mag duidelijk zijn.

Wat nog veel belangrijker is, is dat hij een internationaal podium heeft. Zijn werk spreekt aan en laat mensen wel heel duidelijk zien dat je met vrijwel elke hond dat kan bereiken wat je zelf wil. Dat WIJ de werkwijze zoals hij die in het verleden heeft gebruikt niet ok vinden doet daar niets aan af. Dan kan je hem wel steeds afzweren en in dat hoekje stoppen en dat standaard moderator afvuren, maar daar doe je de bezoekers van deze site tekort mee.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Is positief trainen het uitblijven van fysieke correcties? Dat vind ik onzin, je kan prima positief zijn en hier en daar een gematigde correctie geven. Alles op het juiste moment natuurlijk en het moet een correctie zijn en geen afstraffing. Een honden eigenaar die zegt dat de lijn nooit strak komt te staan ziet het van zich zelf niet of jokt een beetje. Je moet van cm begrijpen dat het bijzondere gevallen zijn en dat het een show is. Je moet niet gelijk met je dwerg tekkel al hakkie gevend door de straat lopen met het uitblijven van voer alleen omdat je dat op tv hebt gezien.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Wat super dat dit topic niet gesloten wordt! En even mijn complimenten voor iedereen aangezien er hier op een hele respectvolle en vriendelijke manier gediscussieerd wordt over een onderwerp wat een hoop mensen aan het hart gaat :-D! Ik wil natuurlijk ook graag reageren...hoewel ik de eigenschap heb een beetje lang van stof te zijn, bij voorbaat mijn nederige excuses ;-)

Ik vind Cesar echt bewonderenswaardig, het natuurlijke overwicht wat hij op een hond heeft!
Ik weet niet meer wie het precies schreef maar ik las een reactie van iemand die aangaf dat een methode als die van CM in verkeerde handen heel verkeerd uit kan pakken, maar in eerste aanzet niet per defenitie verkeerd is. Daar kan ik me bij aansluiten. CM heeft iets unieks als het om de communicatie met honden gaat. Ik zou Jayden nog zo vaak tussen de schouder/nek een duwtje kunnen geven maar daar gaat ze echt niet van onder de indruk zijn....dus dat is gewoon niet de juiste methode voor mij en mijn hond. Maar wie weet helpt het bij andere honden wel...en misschien werkt het alleen bij Cesar.
Ik denk dat het net als met zoveel nieuwe methodieken over welk onderwerp dan ook ook hier een kwestie is van de juiste balans. Voor iets daadwerkelijk (succesvol) in de praktijk gebruikt kan worden, experimenteren mensen met uitersten. Ik ben bang dat dat om dit moment veel op bepaalde scholen gebeurt. Propageren dat ze zo'n voorstander van Cesar zijn en zijn visie inzetten bij hun cursusaanbod...maar vervolgens totoaal geen benul van zijn methode omdat ze zich er eigenlijk nog geen minuut écht in verdiept hebben....ik vraag me af om er iemand bij die scholen ooit in de leer geweest is bij CM zelf of iemand anders die er daadwerkelijk verstand van heeft....
Maar goed blijkbaar zijn er een hoop 'moeilijke' honden, want mensen staan echt om advies/hulp te springen. Doordat een GT best een dure grap is kan ik me voorstellen dat er best wat wanhopige mensen zijn, die zich aan iedere (betaalbare) oplossing vastklampen.
Je moet nooit iets klakkeloos overnemen, zeker niet als het gaat om de opvoeding ( van een hond ).
Om een voorbeeld te geven. We kennen allemaal de super nanny (eerste hulp bij opvoeden). Je weet wel die leuke stevige dame met die strakke oma knot ;-).
Sinds zij op TV verscheen zijn er ineens een hele hoop mensen die de 'naughty chair/steps' gebruiken....maar vraag deze mensen eens waarom zij dit doen...met welk doel en welk idee er achter zit? Blijkbaar hadden deze mensen behoefte aan een handvat om hun kind beter op te voeden. Maar of het de juiste manier is? Ik spraak ooit een moeder waar dit niet bij werkte. Ik vroeg of zij antwoord kon geven op bovenstaande vragen. Wat blijkt, toen ik door vroeg bleek dat het meisje het heerlijk vond om lekker alleen te zijn en een beetje te kletsen met haar denkbeeldige vriendjes. Dus voor haar was in de gang op de trap zitten helemaal geen straf! (overigens heeft de super nanny geen enkele relevate opleiding of iets dergelijks gevolgd...daar kun je dus wat van vinden).
Zo zie je dus dat een methode voor welk onderwerp dan ook, alleen werkt en verantwoord ingezet kan worden wanneer mensen zich bewust zijn van de achterliggende filosofie en duidelijk weten wat zij er zelf mee willen bereiken. Klakkeloos maar iets nadoen, kan enorm veel schade aanrichten. Daarom is het ook goed dat er bij alles van CM duidelijk aangegeven wordt dat zijn methoden niet zonder supervisie/begeleiding van een proffesional toegepast mag en kan worden.
Helaas wordt dit advies wel met regelmaat in de wind geslagen!
Toen we wisten dat we voor hond wilde gaan kijken ben ik, obsessief als ik ben, alles, maar dan ook echt alles van CM gaan kijken en lezen om zo voor mijzelf een aantal handvatten te hebben bij de opvoeding van Jayden. Maar bij alles ben ik achtergrond informatie gaan zoeken en voor mijzelf gaan bepalen wat de achterliggende verantwoording is en met welk doel ik een bepaalde interventie in wil zetten.
Wat CM aan praktische tips geeft kun je prima thuis inzetten, daarbij zegt hij ook duidelijk dat het iets is wat je thuis zelf kunt doen. CM zal echter nooit adviseren zelf een 'moeilijke' hond te heropvoeden.
Ik denk dat de interventies waar juist zo'n verdeeldheid over te zien is, interventies zijn die alleen CM toepast en waarvan hij nooit adviseerd dit maar even zelf te proberen.
Om nog heel kort even te reageren op een discussie tav gedetineerden. In Noorwegen is een gevangenis, Bastoy genaamd....daar werken zij met een visie gebasseerd op een uitspraak van een indianen opperhoofd....behandel een mens al een beest en hij zal zich gedragen als een beest. Behandel een mens als een mens, en hij zal zich gedragen als een mens. De recidive onder gevangenen verbleven op Bastoy  bedraagt 29%....voor de duidelijkheid; in Nederland bedraagt de recidive momenteel ongeveer 75%!!
In principe past deze visie bij wat CM doet....behandel een hond als een mens....en je zal een labiele, onvoorspelbare hond krijgen...behandel een hond als een hond en je zal een evenwichtige, kalme onderdanige hond krijgen...
Helaas hebben we dat in Nederland alleen nog niet helemaal begrepen....I rest my case O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"

Ligt ook maar net aan de hond...
Snoepjes op de grond gooien als Elah gefixeerd is??Nou vergeet het maar, niks leid haar dan af, klakken met mijn tong?? Ze hoort me niet eens, er is maar een ding wat zij op dat moment wil en dat is aanvallen...

Ze hoort en ziet niemand...
Gt's erbij, allerlei tips , allerlei regeltjes , niks heeft geholpne, ben zeer benieuwd wat CM bij haar zou bereiken..
"

als je een snoepje voor je hond houdt terwijl hij al gefixeerd is gaat dat natuurlijk niet werken he voor geen enkele hond, dan ben je te laat, dan werkt uiteraard ook een klakje van je stem niet meer of een ruk aan een riem of een kickje van CM, ok de hond kan dan schrikken en uit haar fixatie gehaald worden misschien, maar dit kan zich ook tegen je keren, zie mijn verhaal van de hond die zich tegen CM keerde en dan ben je verder van huis.
Timing is cruciaal, je moet dus de hond voor zijn en hem vooreerst nog niet in situaties brengen die hij nog niet aankan dat brengt rust in de hond en als je dan eens onverwacht toch in een situatie komt waarbij er confrontaties zijn en je bent qua timing te laat, zal de rust die je in de hond gebracht hebt helpen om de hond sneller weer tot rust te brengen.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

"
als je een snoepje voor je hond houdt terwijl hij al gefixeerd is gaat dat natuurlijk niet werken he voor geen enkele hond, dan ben je te laat, dan werkt uiteraard ook een klakje van je stem niet meer of een ruk aan een riem of een kickje van CM, ok de hond kan dan schrikken en uit haar fixatie gehaald worden misschien, maar dit kan zich ook tegen je keren, zie mijn verhaal van de hond die zich tegen CM keerde en dan ben je verder van huis.
Timing is cruciaal, je moet dus de hond voor zijn en hem vooreerst nog niet in situaties brengen die hij nog niet aankan dat brengt rust in de hond en als je dan eens onverwacht toch in een situatie komt waarbij er confrontaties zijn en je bent qua timing te laat, zal de rust die je in de hond gebracht hebt helpen om de hond sneller weer tot rust te brengen. "

Helemaal mee eens, fixatie krijg je de hond niet meer uit, en dus voorkomen.

Ik kom ook regelmatig in een situatie waarin mijn hond deze niet aankan en niet weet wat ermee te doen, ik zorg op dit moment alleen dat de hond naast mij blijft dat is stap 1 voor ons, op het begin trok ze me alle kanten op en dus ook richting honden, vindt ik niet fijn, andere mensen niet fijn, niemand fijn! Mijn eerste stap was dus om haar naast me te houden dan heb ik iniedergeval de controle over haar en kunnen we verder aan stap 2.:-D

honden page profiel MandyMandy

Das opzich wel leuk natuurlijk als je zegt, je moet fixeren voor zijn.Maar wat al je te laat ben. En de hond fixeert. Dan moet je dan ingrijpen
en heb je weinig aan een tip van voor zijn of oefenen in die situatie.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Als je te laat bent let je niet op de signalen die de hond afgeeft, deze komen duidelijk voorrraf.
Maar mocht je door een onverwachte situatie toch te laat zijn, ligt het eraan wat de hond precies doet bij het fixeren, blijft het bij kijken of gebeurd er meer?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Na voor de zoveelste keer mijn antwoord, waar ik veel tijd in heb gestoken, te zien verdwijnen, ben ik er klaar mee.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Na voor de zoveelste keer mijn antwoord, waar ik veel tijd in heb gestoken, te zien verdwijnen, ben ik er klaar mee. "

herken je frustratie..
Als je nog in je reactie zit en je maakt een rare fout dat alles weg is kun je ctrl + z indrukken. (=ongedaan maken...) misschien heb je hier wat aan. Groetjes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Das opzich wel leuk natuurlijk als je zegt, je moet fixeren voor zijn.Maar wat al je te laat ben. En de hond fixeert. Dan moet je dan ingrijpen
en heb je weinig aan een tip van voor zijn of oefenen in die situatie. "

tuurlijk kan je weleens te laat zijn, er kan onverwacht in een onoverzichtelijke bocht iets aankomen en jij had vergeten voor die onoverzichtelijjke bocht de aandacht van je hond te vragen bijvoorbeeld. In dat geval is het voor de hond ook een verrassing, maar is hij nog niet in de fixeerstand en kan je alsnog snel doorlopend of teruglopend de aandacht vragen. Was je te langzaam en of de hond loopt zo gespannen naast je dat hij meteen uitvalt, dan had je hopelijk bedacht dat de hond aan de kant moet lopen waar geen tegenliggers kunnen zijn en had je hoop ik ook bedacht dat de hond naast je moet lopen in die situatie en niet voor je, zodat je makkelijker de hond in bedwang hebt en hij ook niet naar de andere hond (of kind, jogger, fietser etc) kan uitvallen. De situatie dan niet helemaal kunnen voorkomen, maar wel zo goed mogelijk;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Das opzich wel leuk natuurlijk als je zegt, je moet fixeren voor zijn.Maar wat al je te laat ben. En de hond fixeert. Dan moet je dan ingrijpen
en heb je weinig aan een tip van voor zijn of oefenen in die situatie. "


Dan heb je daar weldegelijk wat aan: Je hebt nu namelijk geleerd dat je NU te laat was. Is een leerpunt.;-)
Bekijk de situatie goed en leer hiervan.. Herken wanneer de situatie een volgende keer zou kunnen gebeuren en handel hier naar.
En ja, tuurlijk moet je iets doen om in te grijpen, maar dit is niet wat het belangrijkste is.
Belangrijk is ervan te leren en dit in het vervolg te voorkomen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

@ dorby

Ik had jouw antwoord nog niet gezien, volgens mij bedoelen we het zelfde :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"
herken je frustratie..
Als je nog in je reactie zit en je maakt een rare fout dat alles weg is kun je ctrl + z indrukken. (=ongedaan maken...) misschien heb je hier wat aan. Groetjes "

Hahaha, zo speel ik spider solitair.... Helaas zitten die knoppies niet op de ipad.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik kijk vaak naar zijn programma, ik ga er echt voor zitten.
Ik haal er uit wat ik kan gebruiken, de rest vergeet ik. Dus waar ik niet achter sta, onthou ik dus gewoon niet.
Dat is in het dagelijks leven ook zo, als ik dingen leer en/of hoor, dan onthou ik alleen die dingen die voor mij belangrijk zijn, de rest verdwijnt.

Dat er veel commotie rond hem is, vind ik op zich een beetje vreemd. Vroeger werd immers niet anders gedaan en de ouderen onder ons (waaronder ik zelf) hebben altijd geleerd om te trainen met slipketting, Het was gewoon niet anders vroeger. Heb mijn honden van pup tot de IPO gebracht met slipketting. Het was niet anders!

Maar tegenwoordig moet alles met zachte hand, ook al werkt dat niet, het zal en moet met zachte hand.
De ene hond is de andere niet; als je vroeger mijn ene bouvier met zachte hand had willen trainen, zou je bedrogen uit gekomen zijn. En als je mijn andere bouvier met harde hand (nou ja, slipketting bijv.) had willen trainen, dan had je een bange hond gehad.
Zo is het gewoon; net zoals kinderen, het ene kind heeft een zachte aanpak nodig, het andere kind toch een iets strengere aanpak.

Ik heb veel aan de tips van CM gehad, mijn hond luistert nu een stuk beter en doet ook niet meer zo debiel als de voordeurbel gaat. Ook met wandelen, ik rechtop, schouders naar achteren en de borsten naar voren..............het is simpel maar het werkt wel! Ze trekken niet aan de riem en lopen niet voor mij uit.

Dit is mijn eerdere reactie en daar wil ik nog bij toevoegen dat CM het helemaal okee heeft als hij zegt dat wij mensen onze gemoedsrust overbrengen naar onze honden.
Hoe vaak is het niet zo dat men van te voren al denkt dat het fout zal gaan als men met de hond gaat lopen en ze komen een andere hond tegen? Van te voren wordt dus al bedacht dat wandelen niet zo leuk is. De hond voelt dit aan en zie daar, het gaat fout.
Waarom deze uitleg van CM ook niet wordt getolereerd, snap ik in het geheel niet. Want het is wel degelijk zo dat het zo werkt.

En als je gewoon dat bekijkt wat voor jou wel gaat werken, of waar je achter staat....... en waar je niet achterstaat dat vergeet je gewoon. Maar daarom is het toch wel gewoon bespreekbaar, grote onzin als men zegt dat het niet bespreekbaar kan zijn, omdat zijn methode waar men het niet mee eens is.
Heel veel dingen in de grote boze wereld zijn not done, maar moeten we het dan maar in de doofpot stoppen? En dan maar niet meer over praten? Lekker makkelijk zal dat zijn zeg!

Gewoon realistisch blijven, alles is een leerproces, ook hoe je met de dingen omgaat en hoe er over praat. Dat is mijn persoonlijke mening. En daar behoort ook Cesar Milan bij, die gewoon zijn eigen methode heeft. En of je het daar nu wel of niet mee eens bent, bespreekbaar maken is juist goed.
Haal eruit wat voor jezelf interessant is, en de rest laat je gaan. Hoe simpel kan het zijn.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" "Dat er veel commotie rond hem is, vind ik op zich een beetje vreemd. Vroeger werd immers niet anders gedaan en de ouderen onder ons (waaronder ik zelf) hebben altijd geleerd om te trainen met slipketting, Het was gewoon niet anders vroeger. Heb mijn honden van pup tot de IPO gebracht met slipketting. Het was niet anders!

Maar tegenwoordig moet alles met zachte hand, ook al werkt dat niet, het zal en moet met zachte hand. "

"Heel veel dingen in de grote boze wereld zijn not done, maar moeten we het dan maar in de doofpot stoppen? En dan maar niet meer over praten? Lekker makkelijk zal dat zijn zeg!"
"

Precies! Dat is ook waar Moniek op doelde in één van haar reacties volgens mij. Tegenwoordig moet alles in een overlegstructuur, op basis van gelijkwaardigheid en respect.
Dat is opzich een hele mooie gedachte, maar wel wat idealistisch. Respect, dat absoluut! Maar gelijkwaardigheid?? Helaas past dat niet bij deze samenleving en zijn mensen gemaakt voor een vorm van hiërarchie. Net als honden gemaakt zijn om in een roedel te leven....':-)

En inderdaad zijn we tegenwoordig in deze samenleving geneigd discussies over beladen onderwerpen maar uit de weg te gaan, omdat dat misschien wel moeilijk is en al dan niet kwetsend zou kunnen zijn....lekker makkelijk inderdaad. Die struisvogelpolitiek heeft ons nooit iets opgeleverd.
Maar in ieder geval heel goed dat dit onderwerp hier op het forum nu wel toegelaten wordt. En zoals ik mijn eerdere reactie al aangaf; kijk hoe vriendelijk en respectvol men hier van gedachten wisselt!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

" Bij mij op de hondenschool is ook een vrouw die haar pup volgens mij met de CM-methode opvoedt.. Ziet er niet zo leuk uit dat geknijp in het nekvel en geprik in de flank :'( "


Dit vind ik dus het vreselijke...
Ik snap niet hoe je een pup kunt opvoeden via deze methode?

Ik heb een beetje respect voor Cesar Millan omdat hij wel mensen helpt met hun honden die echt niet meer te redden zijn. Deze mensen zitten met hun handen in het haar, weten geen oplossing meer en de honden hebben vaak ook erge gedragsproblemen.
Ook vind ik het goed dat hij laat zien dat gedragsproblemen grotendeels komen door de eigenaar, door de energie van de baas.
Ik snap dus dat zijn methode een oplossing kan zijn voor honden met gedragsproblemen, maar ik snap niet waarom je dit zou gebruiken bij een pup!

In mijn ogen verpest je een pup als je hem gaat corrigeren en een negatieve houding hebt, als je hem gaat straffen voor alles wat hij fout doet.

Ik wil dat mijn pup initatief durft te nemen, met een vrolijke en open houding in het leven staat.
Wanneer je de pup gaat straffen voor alles wat hij fout doet, dan krijg je in mijn ogen een hond die niet zelf durft na te denken, geen initiatief durft te nemen,

Het is misschien een standaard voorbeeld maar ik noem hem toch even:
Stel, je zit op een typecursus en elke keer wanneer je een foute toets in drukt krijg je een tik op je vingers, dan durf je op een gegeven moment toch helemaal niks meer te doen? Dan ben je bij elke toets bang dat het de verkeerde is, dan ben je bang voor een tik op je vingers.

Ik denk dat honden hierdoor ook afgeremd worden, door correcties en straffen. Ik vind dit persoonlijk echt niet goed.
Daarom zou ik mijn pup nooit zo opvoeden.


honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

CM voed puppies niet op deze manier op.

CM raad ook nergens aan om puppies op deze manier op te voeden hoor.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

" CM voed puppies niet op deze manier op.

CM raad ook nergens aan om puppies op deze manier op te voeden hoor. "



mee eens! sommigen doen dit na zonder er bij na te denken , en dat is dan niet cm z'n fout!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Nee, maar hij brengt dit wel over. Mensen interpreteren dit blijkbaar toch zo. " Cesar Millan doet dit zo op tv, dus doe ik dit ook maar bij mijn eigen hond/pup "

Dat is echt heel erg jammer.

honden page profiel MandyMandy

"
tuurlijk kan je weleens te laat zijn, er kan onverwacht in een onoverzichtelijke bocht iets aankomen en jij had vergeten voor die onoverzichtelijjke bocht de aandacht van je hond te vragen bijvoorbeeld. In dat geval is het voor de hond ook een verrassing, maar is hij nog niet in de fixeerstand en kan je alsnog snel doorlopend of teruglopend de aandacht vragen. Was je te langzaam en of de hond loopt zo gespannen naast je dat hij meteen uitvalt, dan had je hopelijk bedacht dat de hond aan de kant moet lopen waar geen tegenliggers kunnen zijn en had je hoop ik ook bedacht dat de hond naast je moet lopen in die situatie en niet voor je, zodat je makkelijker de hond in bedwang hebt en hij ook niet naar de andere hond (of kind, jogger, fietser etc) kan uitvallen. De situatie dan niet helemaal kunnen voorkomen, maar ?wel zo goed mogelijk;-) "

Het is ook niet zozeer een vraag van mijn kant hoor. Maar ik zie wel eens advies waarvan ik denk. Ja dat
Had je moeten doen om het te voorkomen, maar in een situatie zitten is heel iets anders. Zo bedoelde ik
het.

En Rebecca&Roxy
Heb het niet met je eens. Honden geven signalen, maar elke hond doet dit anders. Bij de ene hond zou je
het direct kunnen zien, bij de andere hond is het weer anders. En niet elke hond geeft hetzelfde soort signaal.
Weet dit uitervaring.
Dus ik vind het wat kort door de bocht zeg maar om te zeggen dan heb je niet op je hond gelet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 29 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^