Hoi hoi,
Ik heb in Milow's oor een geel raarvormig bultje ontdenkt. Ik zat te denken aan een teek, maar ik kan niks vinden op internet over een gele teek?
Toevallig vond ik net nóg zo'n geel raarvormig bultje maar dan aan de zijkant van zijn hoofd. Hij is alleen zo druk dat ik het niet goed kan bekijken en als je eraan zit begint hij te piepen. Verder heeft hij er geen last,jeuk e.d. van.
Ik heb voor donderdag een afspraak bij de dierenarts omdat hij nog een intenting moet zodat hij meekan op vakantie. Mijn dierenarts kan helaas niet eerder dan donderdag.
Weet iemand of dit teken zouden kunnen zijn? Zo ja, dan kan ik deze gewoon verwijderen met een tekenhaak toch? Zo nee, heeft iemand enig idee wat deze gele dingen dan kunnen zijn?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gele teken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
een geel bultje...
*foto = handig *
Is het geel geel of (heel) licht geel/van kleur?
Is het 'een zakje' of volledig onderhuids?
Als je het niet weet, moet je er niet voortdurend aanzitten.
Mogelijk is het een teek en als jij hem irriteert gaat die bewegen en kan dat inderdaad pijn doen bij Milow.
Maar wat nog vervelender is, is dat een teek kan gaan "braken" als die geÎrriteerd wordt en met dat "braaksel" komen de ziekteverwekkers vrij. Daarom : Als het een teek is, zo behendig mogelijk eruit...
Als je het echt niet kunt zien door het haar van Milow en omdat die niet stil zit kun je beter tot donderdag bij de DA wachten.
Maar leer hem daarna wat rustiger te zijn als je iets wil bekijken Dat zal zeeeeker nog ooit van pas komen
Je bedoeld zoiets?
Zo ja gaat het inderdaad om een teek
Foto! Duidelijker kreeg ik het niet :
Ik zit er trouwens niet constant aan, ik doelde meer op de ruimte eromheen
En ik ben er mee bezig om hem rustig te hebben wanneer ik dat wil ( voor dit soort momenten ) , is erg lastig bij een hyperactieve pup van 3maandjes die alles ziet als spelen haha.
Ik kan het niet heel goed zien, maar aan de vorm te zien is het inderdaad een teek.
Edit : als je goed kijkt zou je aan de voorkant (vlakbij de huid van je hond) een paar kleine dingetjes korte zwarte sprietjes moeten zien (als je het bultje heel voorzichtig een beetje naar voor of naar achter beweegt) ... Dit zijn pootjes.
Zo te zien is dat zeker een teek! Ik heb ook al meedere kleuren teken gezien.
jep, ziet er uit als een teek.
Maar kijk uit dat dat het ook echt is he!
Als je niet zeker bent, lekker tot morgen laten zitten!
http://www.hondenpage.com/club/pagina/4/254.php
ziet er idd uit als een teek ! dit is een teek die al even op de hond zit dus zich lekker aan t volzuigen is :(
Verwijderen met een tekentang en als je t niet durft even de DA bellen
Vaak kunnen de assistenten dat ook '
Dit is inderdaad een teek die al vol gezogen zit
Een teek die al goed gezogen heeft volgens mij hoor.
Die hoeft dat niet allemaal op jou hondje binnengekregen te hebben... Misschien al een eerdere "gastheer" gehad...
Probeer je wel op te letten waar de teek ligt, moest die er nu afvallen ? Want dat kan nu wel gaan gebeuren... En dan kun je hem maar best vernietigen. Tussen plaklint plakken en weg ermee...
PS : Als je de pootjes ziet, ... want de voorkant van de teek, bij de kop is nog net zo klein als bij een niet volgezogen teek, dan kan die weggehaald worden met de tekentang... Niet zo makkelijk met al dat haar misschien... En vermits je toch naar de DA gaat... kun je hem laten zitten of vernietigen als hij eraf valt.
wist je dat er meer dan 350 verschillende soorten teken zijn
Dit doet me wel echt aan een teek denken
Persoonlijk vind ik dat niet echt belangrijk, wel vind ik het goed dat men weet dat er veel verschillende soorten zijn, zodat als ze een teek zien die er iets anders uitziet men hem wel herkend als teek.
weet jij toevallig ook zo hoe dat mini monster heet, de vliegende teek ?(!!IEEHHHH!!Ja die bestaat echt!)
Ik ken ze uit Frankrijk, daar belaagden ze de paarden.
Bruine/goudkleurige beestjes, die vliegen, lijken een beetje op gewone vliegen tot je ze beter bekijkt of laat knappen (Ja dat doen ze *ril*) tussen je vinger toppen.
Ze zien er niet echt uit als een teek, maar dacht dat de functie en manier van parasiteren gelijk was/is aan die vd teek.
Mij is verteld een soort van vliegende teek...
Ik kan t zo niet vinden op het web, dus heb even mn Franse zusje gemaild wat dat ook alweer was.
Ik heb een goede vraag!!!!;
Oke, van een aantal insecten soorten, waaronder sluipwesp, parasiteren weer op de teek (leggen eieren op/in de teek die na uitkomen de teek weer leegzuigen)
de vraag;
Als zo'n teek nu eens ziekmakende bacteriën/virussen in/bij zich draagt, besmet die dan ook zijn parasiet? (dus bijv een wesp)
en zo ja, als die wesp bijv mij dan weer steekt kan ik daar dan ook weer door besmet raken met bijv lyme?
uhuh... das even een goeie
das een goede astrid!
Zal het er straks even bij posten
o.... ..... dit wil ik eigenlijk helemaal niet weten...!
*rent vanaf nu paranoia door het bos, wild alle beestjes van zich af en uit de buurt te slaan*
http://vroegevogels.vara.nl/Forum.35.0.html?&no_cache=1&view=single_thread&cat_uid=3&conf_uid=8&thread_uid=25908
En onlangs is er een teek ontdekt, die met zijn bloedverdunnende speeksel fatale inwendige bloedingen bij honden triggeren kan.
----
Gerrit, welke nieuwe teek bedoel jij? Sinds een paar jaar is wel uit zuid europa een teek in ons land die met name honden ernstig ziek maakt. Dat is de dermacentor reticulatus. En in zuidelijke gebieden is ook een teek waartegen je kunt laten inenten. Helaas is dat tegen "onze" teken merkwaardigerwijs nog steeds niet mogelijk.
Er zijn wel heel veel teken momenteel. Muizen hebben in de zomer gemiddeld dertig teken op hun lijf. Veertig procent van de muizen is dan ook besmet met de Borreliabacterie.
Tineke
en een snelle reactie terug van mn zusje
In frankrijk heten ze mouches plattes = platte vliegen
https://www.google.nl/search?um=1&hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&q=mouches+plattes&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1276&bih=648&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=-2r9T923Oeih0QX84tmuBw
op pagina 4 vd volgende link begint iemand ook over de hertenluisvlieg;
Herteluisvlieg (Lipoptena cervi)
(In de herfst regelmatig aangetroffen in het adoptiegebied, zie foto's)
Herteluisvliegen zijn kleine bloedzuigende insecten die zowel op zoogdieren als op vogels voorkomen. In Nederland spreken we vaak over hertenluis in plaats van hertenluisvlieg. Dit is op zich niet zo verwonderlijk, omdat de hertenluisvlieg maar gedurende een korte periode vleugeltjes heeft en buiten die "vleugelperiode" meer weg heeft van een luis dan van een luisvlieg. Zodra de vlieg een geschikte gastheer heeft gevonden vallen de vleugeltjes af. Alleen aan de overgebleven vleugelstompjes is nog te zien dat ze ooit vleugeltjes hadden.
De herteluisvlieg heeft een klein achterlijf en is hierdoor duidelijk te onderscheiden van een paardeluisvlieg.
Een volwassen hertenluisvlieg is zo’n 3-5 mm lang en heeft een plat lijf. Aan de pootjes zitten klauwtjes waarmee het zich kan vastklampen aan de haren van de gastheer. Ze kunnen zeer snel lopen, zowel voorwaarts, zijwaarts als achterwaarts.
De hertenluisvlieg treft men vooral aan op open plekken in de bossen, langs bosranden, bospaden en wildwissels. Zij komt algemeen voor bij hertachtigen in heel Europa. Deze luisvlieg wordt niet alleen bij herten en reeën waargenomen, maar kan ook bij paarden, wilde zwijnen, dassen en honden aangetroffen worden. Zelfs de mens kan, wanneer men in het najaar in het bos wandelt, deze parasiet oplopen. De mens kan ook gestoken worden, maar dit behoort tot de uitzonderingen. Nadat men gestoken is, ontstaat een jeukend bultje dat enkele dagen blijft.
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=3&t=607516&start=50
hoi iedereen
ik woon op het platte land in frankrijk, en ken wel een beetje de situaties met teken bij honden katten, paarden en mensen.
als ik er een zie haal ik zonder te wacht de parasiet weg en ontsmet de wond. Hoe sneller het er uit is hoe better zeg ik dan altijd, en let goed op dat ik ook de kop van de teek er mee uit trekt anders naar de dokter.
groetjes iedereen
He zusje!
Gezellig dat je er ook bent!
Dank je wel voor je info en bijdrage!
Net bij de dierenarts geweest, was inderdaad een teek! Dierenarts trok 'm er zo uit, omdat hij al zo groot was! Daarna legde ze hem even weg om de andere teek te pakken, en de teek bewoog nog helemaal met zn pootjes en bah!
Gelijk maar even een tekentang geregeld dus ben nu helemaal klaar voor de volgende teek!
Nou , beters geen rare andere dingen aan de hand dus
Je kan beter die koevoeten halen, of zo'n lasso of tikitiki (Tick ke, Tick key) werken makkelijker en naar mijn mening dus prettiger.
een teek haal ik er ook zo uit, met duim en wijsvinger, rechtstandig met een ruk eruit, niets en nimmer een teek gehad wat een gedeelte is blijven zitten.
zaak is snel eruit, zo gebeurd, even bekijken of er alles uit is, dan niet in de wc. maar in een tisseu keukenrol papier, dicht plakken en in kliko.
er zijn vele en vele en vele teken, gaan paniek, gewoon snel eruit dat is de beste oplossing.
bijna vergeten, op de foto is goed te zien, dat het een teek is.
Zei jij niet in een ander topic dat na bestuderen er vaak een soort fascinatie volgde, Isabelle?
Te zien aan het aantal antwoorden van jou is het zover
Teken ? De monsters uit alien-films zijn er niets bij
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gele teken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?