Ik zou graag voor een deel KVV gaan voeren,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

... maar ik heb toch nog een paar vragen.

Hallo iedereen,

Brody heeft af en toe last van geel kleurige diaree. Als eerst verweetten wij dit aan de kaas die hij zo nu en dan kreeg als beloning, toen we hier mee stopte werd het minder en de gele drollen werden ook wat harder.. Brody kreeg de eerste maanden CR en we zijn daarna overgestapt op Beneful kleine genieter 2 in 1, hier zit 30% graan in en wij kwamen laatst te weten dat te veel granen ook voor een gele drol kan zorgen (we weten dit niet zeker en het zou fijn zijn als iemand dit kan bevestigen).

Ik vind het zelf nogal moeilijk kiezen, welke merk KVV zou het beste bij mijn hond passen (gewoon zoveel mogelijk merken proberen?). Brody is ongeveer 11 maanden oud, schofthoogte 25-30 cm, kruising Teckel + Maltezer X Tibetaanse Terriër, zover bekend heeft hij geen allergiën en afwijkingen.

Waar moet ik allemaal op letten als ik ga kijken voor KVV (we willen sowieso zonder granen)? Ik weet alleen dat je 4 vleessoorten per 3 weken moet worden gegeven of hoeft dat niet als je een premix neemt?

Hoeveel gram moeten wij hem per dag geven? Hij krijgt nu ongeveer 160 gram brokken per dag en dit eet hij meestal niet op (kan dus ook komen doordat hij het niet echt lekker vindt), wij gaven hem vandaag diepvries voer van Prins en dit had hij wel zo op. Hij weegt ongeveer 10 kg.

Waar moeten we opletten als we ervoor kiezen om ook nog een brok te voeren? Ik weet dat het verteren van vlees en brokken anders verloopt, dus het is misschien slimmer om dag 1 KVV te geven en op dag 2 een brok en dat dan af te wisselen?

Mochten er nog wat dingetjes onduidelijk zijn bij het helpen an hoor ik dat graag.

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zou graag voor een deel KVV gaan voeren," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Als je een graan vrije KVV wil geven moet je daarnaast geen troep als beneful geven dat bijna alleen uit granen bestaat....

Ga dan over op KVV ( lotgering haaksbarf, darf, shaweca, Alaska tammenga etc ) en dan op een graanvrije brok als wolfsblut, orijen, acana...

Anders heeft t geen nut om grasnvrije KVV te geven... Granen zijn overbodig in hondenvoeding.

Waarom wil hè niet helemaal over op KVV? Veel gezonder.
Als je brok wil blijven geven zou ik een pasr dagen brok geven en en pasr dagen KVV. Je kunt evt smuldier geven uit de supermarkt, of ern kijken op caroba.nl dasr hebben ze ook verschillende soorten KVV. Je zou dan iedere dag een andere soort kunnen geven. Goed voor de afwisseling.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik zou zelf Brody het liefst alleen KVV geven, alleen ik koop niet zijn voer in dat doen mijn ouders (dan verschilt de prijs volgens mij ook niet heel erg met een brok) en daar moet ik dus ook mee rekening meehouden. Mijn ouders zijn nu wel zover dat ze KVV in de weekenden willen gaan geven om te kijken hoe Brody er op reageert en dan kijken we of Brody alleen nog KVV krijgt.

En een brok kunnen voeren is in sommige gevallen wel wat handiger, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of je bent heel de dag met hem op pad. Moet je die graanvrije brokken online bestellen? Ik heb die merken namelijk nog nooit bij onze dierenwinkel gezien.

Je kan dus verschillende merken gebruiken voor het vaste menu van je hond (opmakend uit jou verhaal)?

Nog bedankt voor je antwoord!

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

hier krijgen ze smorgens vlees van smuldier en in de avond brokken van taste of the wild.
dus je kan ze alle 2 geven op 1 dag wordt hier al 30 jaar gedaan .
en ze zijn nog nooit met een ziekte bij da geweest honden zijn (rottweilers 12 en 10 jaar geworden) en nu 1 van 9 en 1 van 1 jaar.
maar je moet zelf de keuze maken

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Hier had ik hetzelfde. Ik woon nog thuis, dus had rekening te houden met mijn ouders die absoluut niet voor het vers vlees voeren waren. Eindelijk had ik ze zover, na heel wat moeite. Mijn moeder wilde het alleen halen bij de fabriek, maar ik zou het moeten geven en ontdooien in de koelkast. Ze vond het maar vies. En nu, een jaar later? Mijn moeder voert Nala zelf, geeft haar zelfs snacks en snijdt het vlees. Ik hoor haar nooit meer klagen ;-)

Maar in het begin zouden wij ook alleen in het weekend vlees voeren. Na een tijdje merkten we wel dat Nala het vlees prefereerde en dat ze haar brokken gewoonweg weigerde doordeweeks. Dus zijn we volledig overgestapt.

Over de prijs: Nala krijgt Lotgering. Een redelijke KVV, die wel heel goedkoop is. Hier mocht het ook niet te duur zijn, maar Nala moest het er wel goed op doen. We zouden met de goedkopere KVV's beginnen met uitproberen en per merk kijken hoe ze het er op deed. Echter, bij Lotgering is de zoektocht gestopt aangezien ze het daar super op doet. Dus daar zijn we op gebleven en ze doet het er goed op.

Succes met je zoektocht!

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

@Luna, ik ga denk ik even naar Brody's ontlasting kijken als die in de ochtend KVV en in de avond een brok krijgt en als het eten om de dag wisselt, of natuurlijk alleen KVV.

@Nala, dat hebben wij dus ook als hij een wat goedkopere variant heel lekker vindt dan is dat goed maar als het niet lekker gaat dan is een wat duurdere niet erg.

Ik vraag me ook af wat iedereen bedoelt met het 'goed doen' op een bepaald soort voer. Ik vind het zelf nogal breed, moet ik in het geval van Brody dan kijken of hij dit wel meteen eet en zijn ontlasting goed is? Of zijn er dan nog wat meer dingen waar ik rekening mee moet houden?

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Ook belangrijk bij de keuze, hoeveel vriesruimte hebben jullie over voor Brody?
Bij sommige merken moet je namelijk bestellen, of je moet toevallig een verkooppunt in de buurt hebben.

En het goed doen op voer is inderdaad nogal breed.
Shanti deed het altijd goed op haar brokken maar doet het nog veel beter op kvv (lotgering).

Op brokken:
Actief, "normale" ontlasting, haar vacht rook je niet. Wel kregen haar tanden tandplak en tandsteen, stonk haar adem en werd ze steeds geler maar dat is normaal. O-)

Nu:
Minder ontlasting, een witte en glanzende vacht, haar adem ruikt nauwelijks meer en haar tandplak/steen is al aan het wegtrekken.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

@Thessa & Shanti, met de vriesruimte zit het wel goed we hebben twee vriezers waarvan er een zo goed als leeg is. Ook bedankt voor het aangeven waar je op moet letten om te weten of je hond het goed doet op een bepaald soort voer.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

" @Thessa & Shanti, met de vriesruimte zit het wel goed we hebben twee vriezers waarvan er een zo goed als leeg is. Ook bedankt voor het aangeven waar je op moet letten om te weten of je hond het goed doet op een bepaald soort voer.
"

Wat voor vriezer is het? Er zit nogal een verschil tussen een tafelmodel en een grote kist. O-)

Andere dingen waar je op kan letten zijn jeuk, zien de ogen er goed uit, laat de hond veel scheten en nog veel meer van dat soort kleine dingen.

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

'Het goed doen op' is per hond afhankelijk. Nala had op brokken last van geïrriteerde huid, uitslag, veel tandplak(en tandsteen) en haar anaalklieren zaten om de haverklap vol.

We zitten nu een jaar op vers, en al deze problemen zijn weg. Dat is voor ons 'het goed doen op'.

En ohja, haar ontlasting is steviger en ze poept maximaal 1 keer per dag, iets wat voorheen 2 tot 3 keer per dag was.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

@Thessa & Shanti, geen grote kist zoals bij de supermarkt maar wel 4-5 lades.

@Nala, ja Brody heeft (gelukkig) nog geen klachten maar hij poept wel 3 keer per dag.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Oke, dan kun je wel wat op internet bestellen.

Hier kun je veel verschillende kvv's vergelijken, als je op prijs klikt zet hij de goedkoopste bovenaan, ook kun je selecteren dat er geen graan in mag zitten en nog meer van dat soort dingen.

Dit is een site waar je verschillende kvv's kan kopen en waar er vanaf 25 euro gratis word bezorgd wat wel handig is als je geen grote hoeveelheden kan bestellen en/of nodig hebt.


Dit is weer een andere site waar je kan bestellen, de bezorg kosten worden bepaald door provincie en hoeveel je besteld in kg. Als je op de diersoort klikt zie je welke producten je ervan kan kopen, lang niet alles is kvv trouwens daar zal je dus wel even naar moeten kijken.

Zo zijn er nog veel meer sites waar je kvv kan kopen maar deze weet ik zo uit mijn hoofd. ':-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Bedankt voor die websites! Alaska ziet er wel veel belovend uit en er zit ook een verkooppunt bij ons in de buurt, gaan we die na de vakantie maar even prberen!

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Wat zie je graag terug in een KVV merk?

Bot als calciumbron?
Het bot van het desbetreffende dier?
Groente?
Premix?
Welke diersoorten?
Biologisch of scharrelvlees?

Als je dat weet, kan ik kijken welk merk het beste bij je wensen past. Afwisseling tussen merken is altijd goed (mits het goede merken zijn).

Ik gebruik alleen graanvrije merken, wat uit rauw vlees bestaat, echt bot als calciumbron en zonder olie.
 
Alaska
All Animal
Carnivoer
Darf
Haaksbarf
Natudog
Shaweca
Tammenga
Tinlo

Alaska
- 4,81 tot 5,00 euro per kilo
- 55% spiervlees 15% bot 15% orgaan 15% groente
- Graanvrij
- Verkrijgbaar in verpakkingen van 400 en 800 gram
- Geen premix
- Beschikbare diersoorten: Rund, kip, konijn, fazant, eend, zalm en lam.
- In elke soort botten van het desbetreffende dier
- KVV kleurt erg rood, waarschijnlijk toegevoegde bieten als groente
- www.alaska-dogfood.nl
- Contact: [email protected]


All Animal
- 3,75 tot 5,95 euro per kilo
- Verpakkingen van 500 en 1000 gram
- Graanvrij
- Exclusief groente
- Geen premix
- Gebruikt hele dieren
- Botten van het desbetreffende dier
- Platte blok als verpakking, vind ik persoonlijk onhandig
- Beschikbare diersoorten: Kip, konijn, haring, kwartel, eend en parelhoen.
- Verkrijgbaar via verkooppunten
- www.allanimal.nl
- Contact: [email protected]


Carnivoer
- 4,50 tot 5,31 euro per kilo
- 50% spiervlees 20% bot 30% orgaan
- Verpakkingen van 200 en 400 gram
- Graanvrij
- Exclusief groente
- Geen premix
- Kleine rollen
- Geen bot van het desbetreffende dier, altijd kippenbot, behalve bij paard en eend
- Verkrijgbaar via verkooppunten
- Beschikbare diersoorten: Eend, lam, paard, kip en rund.
- www.carnivoer.nl
- Contact: [email protected]


Darf
- 3,00 tot 3,50 euro per kilo
- 45% spiervlees 25% bot 20% orgaan 10% groente
- Verpakkingen van 250 gram
- Graanvrij
- Biologisch
- Geen premix
- Gebruikt meestal kippenbotten
- Beschikbare diersoorten: Lam, kip, geit en wild.
- www.darf.info
- Contact: [email protected]


Haaksbarf
- Hoogste kwaliteit naar mijn mening uit de opgesomde merken
- Hoogste prijs (Dit is bekeken vanuit de laagste en hoogste prijzen per merk. De prijs per diersoort kan lager liggen dan bij andere merken, maar in algemeen/totaal opzicht is Haaksbarf duurder)
- 4,40 tot 6,54 euro per kilo
- 55% spiervlees 15% bot 15% orgaan 15% groente
- Verpakkingen van 500 en 1000 gram
- Graanvrij
- Geen premix
- Botten van het desbetreffende dier
- Verkrijgbaar via verkooppunten
- Beschikbare diersoorten: Rund, kip, zalm, paard, geit, lam, konijn en eend.
- www.haaksbarf.eu
- Contact: [email protected]


Natudog
- 2,95 tot 4,95 euro per kilo
- 65% spiervlees 19% bot 15% orgaan 1% ruwe vezels
- Verpakkingen van 500 en 1000 gram
- Geen graan, gluten en aardappelzetmeel.
- Bot van het desbetreffende dier
- Exclusief groente
- Toegevoegde premix
- Beschikbare diersoorten: Kip, rund/kip, lam, geit, pens(rund), paard, eend en zalm. Een biologische variant, kalkoen en konijn worden eind 2012 verwacht.
- Verkrijgbaar via eigen site, verkooppunten en thuis leverbaar
- Verpakkingsinformatie: Ingrediënten, analyse, houdbaarheidsdatum, website en gebruiksaanwijzing.
- Bezorgkosten vanuit fabrikant 7.50
- www.natudog.nl
- Contact: [email protected]


Shaweca (Shaweca stopt met produceren vanaf 1 Augustus)
- 2,30 tot 4,60 euro per kilo
- 55% spiervlees 15% bot 15% orgaan 15% groente
- Verpakkingen van 500 en 1000 gram
- Graanvrij
- Geen premix
- Niet het bot van het desbetreffende dier, altijd kippenbot
- Vanuit dezelfde leverancier als Haaksbarf
- Verkrijgbaar via verkooppunten
- Beschikbare diersoorten: Rund, paard, geit en schaap.
- www.shaweca.nl
- Contact: [email protected]


Tammenga
- 2,00 tot 2,75 euro per kilo
- 70% spiervlees 15% bot 15% orgaan
- Verpakkingen van 500  en 1000 gram
- Graanvrij
- Bot van het desbetreffende dier
- Geen premix
- Exclusief groente
- Grof gemalen, fijn gemalen op verzoek
- Scharrelvlees
- Verkrijgbaar via verkooppunten en thuisbezorging
- Bezorgkosten vanuit fabrikant 12,50
- Beschikbare diersoorten: Lam, rund, geit en paard. Binnekort ook kip
- http://www.tammengadiervoeders.nl/
- Contact: [email protected]


Tinlo
- 3,50 tot 4,75 euro per kilo
- 55% spiervlees 25% bot 20% orgaan
- Graanvrij
- Verpakkingen van 250, 500 en 1000 gram
- Exclusief groenten
- Geen premix
- Niet bij elke diersoort het bot van het desbetreffende dier, wel bij kip, konijn eend en lam
- Beschikbare diersoorten: Konijn, eend, kip, rund, hert, paard, lam en makreel.
- Verkrijgbaar via verkooppunten NL en BE
- www.tinlo.nl
- Contact: [email protected]


Waar verkrijgbaar
KVV is bestelbaar op internet bij verschillende leveranciers. Zij hebben veel keus en bezorgen de KVV aan huis.

Nederland

Caroba
Alaska, Darf en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 25 euro
www.caroba.nl

Het beste voor mijn hond
Alaska, All Animal, Haaksbarf, Shaweca, Tammenga en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 100 kg
www.hetbestevoormijnhond.nl

Lupa
Alaska, All Animal, Carnivoer, Darf, Haaksbarf, Shaweca en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 125 euro
www.lupa-diervoeding.nl

Van Vossen
Darf, Haaksbarf en Tinlo 
www.hanvanvossen.nl

Versvoer
Alaska, Carnivoer, Darf, Haaksbarf en Shaweca
Gratis bezorging vanaf 75 of 100 euro (woonplaats afhankelijk)
www.versvoer.nl

België

Articani
Alaska, Darf, Haaksbarf, Shaweca, Tammenga
www.articani.be

Bruxo
Alaska, Haaksbarf en Shaweca
www.bruxo.be

Food for Dogs
Tammenga
www.foodfordogs.be

Lupa
Alaska, All Animal, Carnivoer, Darf, Haaksbarf, Shaweca en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 125 euro
www.lupa-diervoeding.nl

Kiezebrink
Alaska
Gratis bezorging vanaf 175 euro
www.kiezebrink.be

Hier alle informatie in een handige tabel om makkelijk een vergelijking te maken vanuit allerlei hoeken:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/458735_322885724463762_1278649554_o.jpg

Sommige supermarkten en dierenspeciaalzaken verkopen ook vers vlees, maar vaak zijn dat niet de beste merken of is er erg weinig keus.
Ik zou zelf geen Energique voeren, omdat daar graan in zit.

Middelgrote en grote rassen:
2-4 maanden: 5% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag
4-7 maanden: 4% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag
7-10 maanden: 3% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag
10+ maanden: 2% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag

Kleine rassen:
2-4 maanden: 5% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag
4-6 maanden: 4% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag
6-8 maanden: 3% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag
8+ maanden: 2% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag

Volwassen honden eten gemiddeld 2 tot 3 % van hun lichaamsgewicht per dag.
Bij een hond van 25 kilo die 3% krijgt, bereken je het bijvoorbeeld op deze manier:
25 kilo = 25.000 gram
25000 gram : 100 x 3 = 750 gram per dag
Let wel op, dit is een gemiddelde aanname. Er zijn veel pups die zelfs tot 10% nodig hebben, dus klem je niet te veel vast aan een bepaald gemiddelde. Elke hond is anders en heeft een langzamere of snellere stofwisseling. Het beste is om deze hoeveelheid aan te houden en vervolgens op het oog te voeren. Wordt de hond te zwaar, geef je minder voer. Wordt de hond te mager, geef je meer voer. Het ideale gewicht voor een hond is bereikt als je de ribben niet kan zien, maar wel kan voelen met een platte hand. Zie je de ribben wel? Dan is de hond te mager. Kan je de ribben moeilijker voelen? Dan is je hond te zwaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zou graag voor een deel KVV gaan voeren," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: chow chow pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^