KVV en snacks, wie helpt mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Hoi allemaal,

Over 1,5 week komt mijn Engelse staffordpup (dan 8 weken) en ik wil deze week graag een bestelling doen bij Lotgering. Nu zie ik daar van alles staan, maar ik heb geen idee wat ik wel of niet kan bestellen... Ik ken eigenlijk alleen honden die brokken krijgen en tussendoor een kauwstaaf of een koekje, dus ik zou graag willen weten wat ik er allemaal bij mag geven.

Ik bestel eerst een combikrat met zes soorten KVV (totaal), zodat ik eerst kan zien wat Zara lekker vindt. Daarnaast kan ik kiezen uit de volgende snacks:

- lamshartjes
- runderkraakbeen
- kippen- en eendennekken
- kippen- en eendenkarkassen
- grote en kleine mergpijpen

Zijn al deze dingen geschikt voor een pup, of kan ik er beter mee wachten? En hoe vaak kan ik zoiets geven? Zijn het echt snacks, of zijn de karkassen bijvoorbeeld ook hele maaltijden?

Ik heb ook uit een ander forumtopic een hele lijst met snacks gevonden, onder andere bullenpezen, runderoren, gedroogde lamslong, koehoefjes, buffelhuid, etc. Kan ik dit gewoon van pups af aan geven?

Verder kan ik bij Lotgering ook zalmkoppen bestellen, die krijgt ze nu bij de fokker ook al af en toe. Hoe vaak mag ik die geven? En is dat dan een maaltijd voor één keer, of voor de hele dag? Ook heb ik hier op het forum ergens gelezen dat je beter niet vis en vlees op één dag mag geven. Betekent dit dan dat ik bijvoorbeeld geen zalmkop en lamshartjes op één dag mag voeren? En hoe zit het met vis uit de supermarkt? Kan ik bijvoorbeeld gewoon ingevroren zalmfilet kopen en dat aan mijn hond geven? En is dat dan een volwaardige maaltijd?

Ook weet ik dat je geen brokken en vlees te snel achter elkaar mag geven. Nu krijgt mijn hond geen brokken, maar ik vroeg me af of ik haar dan wel koekjes mag geven, gemaakt van granen? Bij de Lidl hebben ze bijvoorbeeld best veel soorten koekjes en \'vlees\'strips. Zou ik dat kunnen geven, of is dat echt rotzooi? Ik heb in het begin namelijk veel beloningen nodig en het lijkt me niet zo fijn om met rauw vlees op pad te gaan O-)

Sorry voor het lange verhaal, maar ik ben echt nog een leek op dit gebied ;-) Alle tips zijn welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV en snacks, wie helpt mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Wat krijg je pup bij de fokker te eten? Brokken? Dan zou ik de eerste dag pens geven en hierna de eerste weken enkel KVV. Pas na een week of drie een platgeslagen kippe of eende nekje. Karkassen etc zijn geen snacks maar onderdelen van een maaltijd. Barf of nrv noemen we dit.
Mergpijpen geef ik nooit veel te gevaarlijk. Kunnen tussen de kaken vast komen te zitten.

Heeft de hond bij de fokker al vers gehad zou ik me de fokker overleggen wat de pups al gewend zijn

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Mijn hondje krijgt nu ook al Lotgering, dus problemen met overstappen zijn er gelukkig niet.

Oke, mergpijpen en karkassen kan ik dus beter niet bestellen, maar ik kan dan wel al meteen een platgeslagen nekje geven? Dat is gewoon een tussendoortje? En kunnen ze dat helemaal opeten, of moet ik dat op een gegeven moment weghalen?

Ik voel me echt onnozel, maar tot een paar maanden geleden wist ik niet eens van het bestaan van KVV af O-)

Edit: ik ga morgen weer bij mijn hondje kijken, dus dan zal ik het nog even navragen. De fokker geeft zijn honden eigenlijk nooit tussendoortjes, alleen stukjes kaas bij het trainen, vandaar dat het me handiger leek het hier te vragen

:-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Mekken kun je zien als snack maar ook als toevoeging ij een maaltijd. Honden moeten vaak wel leren kauwen hou een nekje dus altijd even vast met t eten. Zou dit niet te vaak als tussendoortje geven dan komen de verhoudingen uit balans..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik zou persoonlijk geen mergpijp geven, veel te hard voor het gebit. Vooral voor een puppygebit.
Dat geef ik zelfs niet aan volwassen honden.

De andere dingen kun je wel geven, kippennek en kiporganen bijvoorbeeld, maar in mate. Want alles wat je extra geeft naast een KVV maaltijd, haalt de verhoudingen uit balans. Een nekje maakt niet veel uit, maar als je veel geeft krijgt je hond bijvoorbeeld te veel bot binnen.

Karkassen is 50% spiervlees en 50% bot. Dat is dus geen complete maaltijd. Een complete NRV maaltijd is 15% bot 15% orgaan en 70% spier.

Ik droog de snacks voor mijn hond zelf, omdat dit goedkoper is en ik weet precies wat ik geef, zonder toevoegingen die bij gedroogde snacks zijn toegevoegd die je in de winkel ziet liggen. 

Vis dien je geloof ik 2 weken in de vriezer te leggen voordat je het kan geven.

Waarom zou je koekjes met grannen wíllen geven? Als je zo goed op weg bent? Ik zou zeggen niet doen, het is inderdaad rotzooi. Voor de hondenschool gebruik ik gedroogde kipfiletsnippers, niet van die commerciele 'botjesvormen'. Je wilt niet weten wat er in zit. Dus niet rauw, maar gedroogd. ':-)

Verder geef ik als snack/tussendoortje:
Gedroogde pensstaafjes (koop ik wel in de dierenspeciaalzaak, té ranzig om zelf mee te tobben.

Aanvullend op vers vlees
Aanvullend op het vers vlees wat ik voer, geef ik ook
zuivel. Hiervoor gebruik ik naturel zuivel; karnemelk, huttenkaas, magere kwark, yoghurt of griekse yoghurt bijvoorbeeld.


Zolang het geen gewone melk is, of toevoegingen in zitten (zoals fruityoghurt). Vooral in de zomer is dit lekker fris. Bij de zuivel voeg ik knoflook toe. Parasieten (vlooien, teken en wormen) houden hier niet van en blijven op afstand. Ik doe er dan knoflookpoeder bij uit een potje, maar je kan ook verse knoflook persen. Het middelste steeltje aan de binnenkant van een knoflookteentje is onverteerbaar geloof ik, dus die snijd ik er dan tussen uit. Je kunt maximaal 1 teentje per 9 kilo lichaamsgewicht per dag geven. Bij een groot teentje geeft je maximaal een 1/2 teentje. Er kunnen bloedarmoede en nierfalen ontstaan bij teveel knoflook. Hier voeg ik koudgeslagen/koudgeslingerde honing aan toe, wat bijdraagt aan de weerstand. Deze is verkrijgbaar bij een reformwinkel of de tuinen (winkel). Alleen koudgeslagen of koudgeslingerde honing helpt voor de weerstand, geen gewone honing uit de supermarkt.
Op deze manier hoef ik geen gebruik te maken van pipetjes, spray en andere chemische middelen wat erg hardnekkig is voor de parasieten, maar ook zeker voor de hond zelf.

Ook geef ik schapenvetbonbons met knoflook. Dit helpt ook tegen parasieten en het schapenvet is goed voor de vacht. De schapenvetbonbons zijn verkerijgbaar in dierenspeciaalzaken.


Daarnaast geef ik elke week een rauw ei, dit is ook goed voor een gezonde vacht. Je kunt 1 ei per week per 5 kilo lichaamsgewicht geven. Hier kan de schil bij gegeven worden als de hond dit lust. Gekookte eieren kunnen ook, maar dan zonder schil. Dit omdat gekookte schil scherp kan zijn. Gebakken ei is eigenlijk te vet om te geven.

Je kan ook een dag vette vis of een vuile penslap geven. NRV'ers zien een penslap als een complete dagmaaltijd. Volgens de BARF methode is het toegevoegde orgaan in een complete maaltijd. Een penslap is goed voor de darmflora en reinigd het gebit. Dit komt doordat het erg taai is en de hond hard met zijn kaken moet werken de penslap te verslinden, een uitdaging voor de hond. Het stinkt enorm, houd hier rekening mee.


Wat ook leuk is om aan je hond te geven is een kong. Het is een uitdaging voor de hond, mentale inspanning. Onderin de kong zit een opening. Hier kun je plakkerig lekkers in proppen, met de taak aan de hond dit er op een manier uit te krijgen met de tong of door er op te bijten. Het kan eventjes duren voordat de gehele vulling eruit gevist is, een leuke en lekkere bezigheid. Ik geef de kong als ik van huis ga of haar wil plezieren met een kleine activiteit.
De kong kun je vullen met speciale recepten of een speciale kongvulling uit de dierenspeciaalzaak. Ik heb me niet verdiept in de ingrediënten van deze kongvulling uit de dierenspeciaalzaak, daar heb ik geen ervaring mee. Ik zelf gebruik smeerworst (varkensvlees, maar niet rauw, kan geen kwaad als tussendoortje, wel als hele maaltijden. Er is ook kalfsleverworst beschikbaar bij Aldi), smeerkaas, kwark, KVV of pindakaas. Zolang het plakt en een uitdaging is het eruit te krijgen met de tong. Wat ook lekker is in de zomer, zuivel in de kong vullen, folie er omheen wikkelen en in de vriezer leggen. Dan is het een soort ijsje en lekker fris in het zomerseizoen.
Er is een zwarte, rode, blauwe en roze variant van kong. De zwarte variant is voor honden met sterke tanden en kaken die het alledaagse speelgoed snel kapot maken. Deze kong is de stevigere variant. De rode kong is de normale variant voor een volwassen gebit. De roze en blauwe kong is van zachter rubber gemaakt, speciaal voor de puppytanden. Deze kong zal sneller kapot gemaakt worden door een volwassen hond. De kong is ook in verschillende formaten verkrijgbaar, naar de formaten van verschillende rassen.

Misschien vind je het handig om hier eens naar te kijken:
http://www.hondenpage.com/dogboek/2068/vers-vlees-voeding.php

Heel veel succes, je bent goed op weg!

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Bedankt voor de reacties!

Goed om te weten dat je een nekje eerst even vast moet houden, maar misschien is het dan beter wanneer ik het voorlopig sowieso even niet geef, als het toch niets toevoegt?

Aan de verhoudingen had ik helemaal niet gedacht, dat is natuurlijk ook belangrijk. Als ik gewoon één keer per dag iets 'echt' lekkers geef en daarnaast alleen beloninkjes, is dat dan goed? En wat geven jullie je hond om op te kauwen, want dat is ook belangrijk toch? Ik heb wel zo'n rubberen speeltje gekocht dat goed is voor de tanden, maar dat is volgens mij toch weer wat anders...

Tja, dat is inderdaad wel een punt. Waarom zou ik granenkoekjes geven? Het leek me wel lekker makkelijk, ook omdat je ze makkelijk mee kunt nemen onderweg en ze lang goed blijven. Die gedroogde kipfiletsnippers, waar koop je die? In het begin zal ik wel vaak beloningen geven, is het daar gewoon geschikt voor, zoveel?

Ik lees inderdaad wel vaker dat mensen vlees drogen. Wat heb je daar voor apparaat voor nodig? En wat voor dingen doe je daar dan in?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Oh, daar kwam nog een heel stuk achteraan! :-D

Ja, dat was inderdaad ook iets waar ik mee zat, het vlooienspul. Mijn schoonzusje zweert met haar twee rottweilers bij Advantix, maar daar heb ik hier op het forum heel slechte verhalen over gehoord.

Als ik dus jouw 'recept' volg van zuivel, knoflook en honing, hoef ik er dan niets meer bij te geven voor vlooien en teken? En geef ik dat dan het hele jaar door, of alleen in de zomer? Hoef ik dan ook geen ontwormingskuur meer te geven? En geef je je hond iedere dag een schapenvetbonbon?

Die penslappen zijn volgens mij ook via Lotgering te bestellen, daar zal ik ook eens naar kijken als mijn hondje wat groter is!

Een kong krijg ik cadeau bij de 'kraamvisite', ik zal daar ook eens mee experimenteren!

Hoeveel snacks krijgen jullie honden eigenlijk per dag?

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

" Als ik gewoon één keer per dag iets 'echt' lekkers geef en daarnaast alleen beloninkjes, is dat dan goed?

En wat geven jullie je hond om op te kauwen?

Het leek me wel lekker makkelijk, ook omdat je ze makkelijk mee kunt nemen onderweg en ze lang goed blijven.

Die gedroogde kipfiletsnippers, waar koop je die?
In het begin zal ik wel vaak beloningen geven, is het daar gewoon geschikt voor, zoveel?

Ik lees inderdaad wel vaker dat mensen vlees drogen. Wat heb je daar voor apparaat voor nodig? En wat voor dingen doe je daar dan in? "

Je kunt inderdaad best eens per dag een kippenorgaan of kippennek geven, met daarnaast kleine beloningen om te trainen.

Ik laat mijn hond kauwen op pensstaafjes en een gevulde kong.

Gedroogd vlees is ook lang houdbaar en makkelijk voor onderweg. ;-)

Ik koop geen gedroogde kipsnippers, die droog ik zelf. Dan koop ik kipfilet en snijd dit in zo'n klein mogelijke stukjes. Je kunt beter veel kipfilet geven dan veel koekjes vind ik.

Om te drogen gebruik ik een droogmachine. Dus snacks zonder conserveringsmiddelen, zout, graan, suiker en andere dingen wat er niet in thuis hoort naar mijn mening. De droogmachine zet ik gemiddeld 10 uur aan per droogbeurt, maar dit kost nog geen euro aan stroom. Je kan er van alles in doen, pens, kipfilet, fruit, etc. Ik droog persoonlijk het liefst kip. Dit snijd ik klein om op de hondenschool te gebruiken. Op deze foto heb ik lamslongen gedroogd.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

" Als ik dus jouw 'recept' volg van zuivel, knoflook en honing, hoef ik er dan niets meer bij te geven voor vlooien en teken? En geef ik dat dan het hele jaar door, of alleen in de zomer? H

oef ik dan ook geen ontwormingskuur meer te geven?

Die penslappen zijn volgens mij ook via Lotgering te bestellen, daar zal ik ook eens naar kijken als mijn hondje wat groter is!

Hoeveel snacks krijgen jullie honden eigenlijk per dag? "

Ik denk dat Yuna één teek per 3 weken heeft in het hoogseizoen, tja die haal ik er dan uit met een tangetje en klaar. Je hebt honden die vol zitten als ze naar het bos zijn geweest. Ik geef dit alleen in de zomer, niet in de winter. Maar je kan het gerust door blijven geven hoor in de winter. Op de verpakking staat hoeveel je hond mag hebben.

Ik ontworm niet preventief. Twee maal per jaar laat ik de ontlasting van mijn hond controleren via www.wormbestrijding.nl in een labratorium. Hieruit blijkt of mijn hond last heeft van wormen of niet. Zo ja, haal ik een ontwormingskuur bij de dierenarts. Zo niet, is een ontwormingstablet onnodig. Hierdoor hoef ik geen onnodige medicatie te geven.
Pens kun je inderdaad bij Lotgering bestellen, maar dat kan nu ook al, daar hoeft de hond niet volwassen voor te zijn om pens te kunnen eten.

Ik geef Yuna een snack als ze bijvoorbeeld in de bench moet als ik ga, dan beloon ik haar met die snack. Of tussendoor 1 of 2 keer per dag.

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Wauw, er gaat een wereld voor me open, haha.

Waar kun je zo'n droogmachine kopen? En hoe bewaar je de snacks na de tijd? En waar koop je dan bijvoorbeeld die longen om te drogen? Want in de dierenwinkel zijn ze al gedroogd toch?

Wat een goed idee, om de ontlasting eerst te laten controleren. Doe je dit ook nog in een bepaalde tijd van het jaar? Ik neem aan dat ik de eerste keren, nu ze nog pup is, wel gewoon een kuurtje bij de dierenarts haal?

En als ik een zalmkop of een penslap geef, is dit dan niet teveel voor één maaltijd nog? Wat doe ik met de rest? En kan ik dan bij de andere maaltijd wel de gewone KVV geven?

Echt superbedankt voor alle tips!

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik heb mijn droogmachine op internet bestelt. (kon het nergens in winkels vinden)
Ik heb de Rommelsbacher, ik weet niet waar je die op dit moment het goedkoopst kunt bestellen.

Snacks bewaar ik gewoon in bakjes of zakjes, voor de zekerheid vries ik de helft in als ik veel heb, dan blijft het nog langer goed.

De longen, kipfilet, pens koop ik allemaal via KVV leveranciers. (goedkoper dan supermarkt of slager)
Caroba
Alaska, Darf en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 25 euro
www.caroba.nl

Het beste voor mijn hond
Alaska, All Animal, Haaksbarf, Shaweca, Tammenga en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 100 kg
www.hetbestevoormijnhond.nl

Lupa
Alaska, All Animal, Carnivoer, Darf, Haaksbarf, Shaweca en Tinlo
Gratis bezorging vanaf 125 euro
www.lupa-diervoeding.nl

Van Vossen
Darf, Haaksbarf en Tinlo
www.hanvanvossen.nl

Versvoer
Alaska, Carnivoer, Darf, Haaksbarf en Shaweca
Gratis bezorging vanaf 75 of 100 euro (woonplaats afhankelijk)
www.versvoer.nl

Leverancier België
Alaska, Darf, Haaksbarf, Shaweca, Tammenga
http://www.online-hondenvoeding.be

Toen Yuna nog pup was heb ik haar nog tabletten gegeven. Toen ze een half jaar oud was ben ik begonnen met het opsturen van haar ontlasting, en nooit wormen gevonden dus ook nooit meer een pil gegeven. ;-)

Als je hond bijvoorbeeld 200 gram KVV op een dag krijgt, geef je ook 200 gram aan vis/pens. Een hele penslap van een kilo is wat veel inderdaad haha. Die kan je snijden net als KVV (rotwerk bij pens). Als je ze in stukjes hebt gesneden kan je ze bijvoorbeeld in diepvrieszakjes verpakken (lekt minder door dan boterhamzakjes) en terug in de vriezer leggen voor een andere dag.

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 3 doggies

honden foto van Roos & Pip

Hoi Sabine,

ik heb even meegelezen en ben nogmaals tot de conclusie gekomen dat Eefje hier op hondenpage echt heel veel weet over verantwoorde voeding haha. ik had dezelfde vraag wat de droogmachine betreft, dus dat wacht ik ook even af (:

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Bedankt roos, wat een eer ;-)
Ik ben blij dat ik jullie op weg kan helpen, ben zelf ook altijd erg goed geholpen hier en kan dit nu doorgeven.

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik heb zojuist een bestelling bij Lotgering geplaatst. Ik heb eerst een combikrat, lamshartjes en zalmkoppen besteld. Eerst maar eens zien of dat in de vriezer past, haha.

Dan ga ik nu even op jacht voor een droogmachine en vlees om erin te drogen. Zou kip uit de supermarkt ook gewoon kunnen? Dat is dan wel wat duurder, maar dan heb ik eerst niet de bezorgkosten :-)

Haha ja, een kilo pens is wel érg veel, dat moet maar niet
;-)

Toen ik concreet begon na te denken over een hond, dacht ik nog dat ik gewoon Cavom en hondenkoekjes zou geven. Moet je me nu eens zien ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik heb zelf ook ooit een combinatiekrat van Lotgering besteld toen Yuna nog pup was, erg handig!
Nu geef ik allerlei merken door elkaar.

Kip uit de supermarkt is prima, maar érg duur! Ik heb nu kip van kiezenbrink gekocht voor 1.98 per kilo!
Als je dit meebesteld met je KVV dan zijn de verzendkosten niet meer zo hoog. Maar de verzendkosten van Lotgering zijn wel érg hoog naar mijn mening. Maar dat compenseerd de goedkope kiloprijs van de KVV.

Ik ben zelf ook begonnen met Royal Canin hoor. ;-)Gelukken weten we nu beter. ;-)

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik ben Eefje dan ook heel dankbaar, haha!

Ik heb allemaal Wordbestandjes op de computer staan met dingen die ik nog eens na wil lezen en zo ook één over voeding. Ik sla dit alles dus mooi op, zodat ik het makkelijk terug kan zoeken :-D

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Haha ja, al doende leert men ;-)

Ja, Lotgering is inderdaad goedkoop, maar ik schrok wel een beetje van de verzendkosten. 12 euro en dan ga ik er vanuit dat ik uiteindelijk elke twee maanden moet bestellen, dus 6 euro per maand! Als je de kip en dergelijke met je KVV meebestelt, valt het inderdaad wel mee, maar ze hebben dat helaas niet bij Lotgering. Ik zal eens kijken hoeveel ruimte ik overhoud in de vriezer straks en dan ga ik dan vlees kopen om te drogen :-D

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

ik ben even gaan zoeken op inetrnet, en vind de rommelsbacher nu voor 99 euro als goedkoopste(ben nog niet ver hoor)
zie ook merken van 20-30 euro, maar ik ga er van uit dat dat gewoon slechte kwaliteit is.
verder zijn er ook merken duurder dan rommelsbacher van 110, tot 320 euro ongeveer.
dus daar gaan we maar niet aanbeginnen haha.
rommelsbacher staat op m'n lijstje (:

wat heb jij er toen voor betaald Eefje?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ja, ik ben ook al érg dure tegengekomen...
Ik vond ook een wat goedkopere:

http://www.defrieslandshop.nl/catalog/bomann-dr435cb-droogautomaat-p-70482562.html

Zou dat wat zijn?

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

Eefje,

als ik bij Caroba kipfilet intyp dan krijg ik geen resultaat.hoe heet het online?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik zag dat je bij Kiezebrink echt enorm veel kunt bestellen, maar ik zie niets over de bezorgkosten. Het enige dat er staat is dat het vanaf een bepaald bedrag gratis is, maar ik kom nooooit aan een bestelling van 186 euro ofzo ;-)

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 3 doggies

honden foto van Roos & Pip

" Ik heb zelf ook ooit een combinatiekrat van Lotgering besteld toen Yuna nog pup was, erg handig!
Nu geef ik allerlei merken door elkaar.

Kip uit de supermarkt is prima, maar érg duur! Ik heb nu kip van kiezenbrink gekocht voor 1.98 per kilo!
Als je dit meebesteld met je KVV dan zijn de verzendkosten niet meer zo hoog. Maar de verzendkosten van Lotgering zijn wel érg hoog naar mijn mening. Maar dat compenseerd de goedkope kiloprijs van de KVV.

Ik ben zelf ook begonnen met Royal Canin hoor. ;-)Gelukken weten we nu beter. ;-) "


hahaha echt he!
vanuit waar Pip vandaan komt gaven ze dat ook..
faal..
gelukkig bestaat er zoiets als hondenpage!(:
wat zijn we toch goede baasjes O-)

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Onze hondjes treffen het maar met ons, verwende nesten ;-)

En dankzij Hondenpage heb ik inderdaad heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik moet er zelfs om denken dat ik anderen daar niet teveel mee 'stoor'. Ik heb laatst nog ruzie gehad met mijn schoonzusje omdat ze haar pup van amper 4 maanden met een grote slipketting laat lopen, in de oren/wangen knijpt, op de rug legt, aan de halsband optilt als ze boos is... Tja, wordt me niet altijd in dank afgenomen O-)

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 3 doggies

honden foto van Roos & Pip

" Ja, ik ben ook al érg dure tegengekomen...
Ik vond ook een wat goedkopere:

http://www.defrieslandshop.nl/catalog/bomann-dr435cb-droogautomaat-p-70482562.html

Zou dat wat zijn? "


ik ga even kijken (:
niet dat ik dat kan beoordelen haha.
misschien wil Eefje even kijken wat ze er van vind?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Eefje, onze reddende engel :-D

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 3 doggies

honden foto van Roos & Pip

" Onze hondjes treffen het maar met ons, verwende nesten ;-)

En dankzij Hondenpage heb ik inderdaad heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik moet er zelfs om denken dat ik anderen daar niet teveel mee 'stoor'. Ik heb laatst nog ruzie gehad met mijn schoonzusje omdat ze haar pup van amper 4 maanden met een grote slipketting laat lopen, in de oren/wangen knijpt, op de rug legt, aan de halsband optilt als ze boos is... Tja, wordt me niet altijd in dank afgenomen O-) "


haha dat kunnen wij als "goede baasjes" niet aanzien hahaha.
Mijn tante (heeft een amstaff pup van 2,5 maand) vind het niet normaal dat pip hier om de bank mag, en dat ik haar op mn kamer ga laten slapen als ze volledig zindelijk is etc. ook is ze er van overtuigd dat 'het gezin, de roedelleider' als eerste moet eten, en de deur door etc etc. maar volgens m'n honden trainster is dat allemaal achterhaalt en van vroeger, toen de honden ook nog met de pot mee aten haha.mn tante zegt ook 'je wilt toch het beste voor je hond, dus ontworm je preventief, je wilt toch niet dat ze wormen krijgen' toen ik overwormbestrijding.nl vertelde.

maargoed, ieder zo zijn eigen manier hoor, dat respecteer ik ook. alleen mogen ze best weten dat ik het anders zou doen.

hier wordt ik echt aangekeken alsof ik gek ben als ik het woord KVV noem, en als mn moeder hoort dat ik een droogmachine aan wil schaffen (voor Pip) dan stuurt ze me vast naar een psycholoog omdat ze vind dat ik geobsedeerd ben. achja. het is allemaal nieuw voor ons en we willen het zo goed mogelijk doen. de obsessie wordt vast minder :P

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 3 doggies

honden foto van Roos & Pip

die droogmachine ziet er wel mooi uit met al dat fruit erin ..
verder heb ik eigenlijk geen idee wat een droogmachine moet hebben om een goede droogmachine te zijn haha.

sorry voor de hoeveelheid reacties we , maar zo houden we dit topic wel recent in ieder geval :-D

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Haha, inderdaad heel herkenbaar.

Ik zeg er ook niet echt iets van hoor, maar als mij naar mijn mening gevraagd wordt of mij met oprechte verbazing gevraagd wordt of ik écht nóóit een slipketting wil, tja, dan kan ik het niet laten ;-)

Was het zelfs ook niet 'wetenschappelijk' bewezen dat die dominantiemethode achterhaald is? Iets met dat de roedel in een dichte ruimte is geobserveerd in plaats van in de natuur. Volgens mij is die man er zelf op terug gekomen zelfs...

Ja, het KVV voeren vinden sommige mensen al wat vreemd ("die van mij doen het prima op een brok hoor"), maar die droogmachine zal inderdaad wel inslaan als een bom, haha :-D

Achja, onze eerste hondjes, dan wil je toch alles zo goed mogelijk doen ;-)

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik heb ook geen idee, maar ik vond de prijs alvast erg mooi O-)

Ach, houdt het gezellig toch ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik geloof at ik vorig jaar 75 euro heb betaald voor mijn droogmachine. Maar dan heb je natuurlijk wel kwaliteit, een goede droger die niet lekt en met veel watt. Dat hoor ik wel eens over de Bomann dat hij niet genoeg vermogen heeft en doorlekt en dat mensen dan alsnog een goede droogmachine nemen, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee met deze Bomann. Er zijn ook mensen die er wel mee overweg kunnen.

Met Caroba heb ik nog geen ervaring, daar wil ik de volgende keer een bestelling plaatsen. De laatste bestelling die ik heb geplaatst was bij Het Beste Voor Mijn Hond. Daar heb ik de goedkope kipstukjes van Kiezebrink besteld.

Ik deel de obsessie met jullie mee hoor. O-) Ieder zo zijn ding toch, niks mis mee hoor! Wij kijken gewoon verder dan wat de rest doet. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV en snacks, wie helpt mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Altijd ver voorlopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^