Geloven jullie dit nou?!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

pfff ik zou er een mooi briefje onder hangen dat ze dan lekkahhh pech hebben
en de honden lopen zeker door de achtergebleven vislijnen en haakjes heen?


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geloven jullie dit nou?!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anita van Floris & Senna (Gast)

Ik woon naast ( 50 meter ) een stadsbos zonder opruimplicht en aan de overkant van mijn straat is een kinderspeelveld. De halve buurt laat zijn hond uit op het kinderspeelveld en daarvan ruimt 1 stel het netjes op. Een van mijn honden is graag alles kwijt voordat hij het bos inloopt en poept niet graag op gras dus dat is meestal in de straat en dat ruim ik altijd op. Mocht er iets op een kinderspeelveld of straat/stoep worden gedeponeerd ruim ik het gewoon op geen probleem.

Wat schets mijn verbazing ik ga maandag avond on half 10 voor het laatste plasrondje en wat ligt er in mijn voortuin, ongeveer 20 hondendrollen inclusief bladeren van de bomen van het speelveld en gras.

Ik hoop dat ik er achter kom wie het was want ik denk toch wel dat ik dan een gesprek aan ga want ik vind het geen stijl.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Bij ons het dorp geld ook overal opruimplicht, ook op de losloopplaatsen. Ik heb er niet echt een probleem mee, zo houden we het gewoon schoon en een stuk aangenamer met elkaar. Geef toe, het is ook zo goor als je er vol met je schoen doorheen gaat, brrrr..getsie!

Wat ik wel helemaal met je eens ben,, is dat ''als'' wij hondenbaasjes eindelijk eens een plekje toegewezen hebben waar de riem af mag, er dan niet allerlei visser, hangjongeren, BBQ liefhebbers en kinderen het plekje weer moeten claimen.

Dat is bij ons in het dorp ook het geval. Nu vind ik dat op zich zo erg nog niet, maar ik wens dan ook geen gezeur te horen! Langs scheurende honden, geblaf en wellicht een verse hoop, is daar te verwachten! Wie daar niet van houd moet dan maar goed lezen op het bordje: ''losloopplaats'' en dan maar wegblijven.

Wij betalen ook hondenbelasting toch?

Ik had in het geval van Michaja een mooi aanplakbiljet teruggehangen!

''LET OP!
DIT IS EEN HONDEN LOSLOOPPLAATS,
POEP ONDER DE SCHOENEN,
VOOR EIGEN RISICO!

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Trek het je niet al te veel aan, waarschijnlijk de actie van een kind!

Jij hebt op jouw beurt gewoon het recht jouw hond daar los te laten lopen, en dat moet vooral blijven doen.

Zelf ik wel een voorstander van gewoon overal de poep opruimen, ook op losloop plaatsen. Het blijft zo schoner en aangenamer, ook voor jezelf.

Bij ons geldt overal opruim plicht.

wel begrijp ik dat het je frustreert,, dat dan weer precies dat enkele plekje waar honden van de riem mogen, geclaimd wordt door anderen.

Dat is bij ons in het dorp op losloop plekken ook zo. Bij mooi weer zit het vol met vissers, hangjongeren en bbq liefhebbers. Het is al niet zo'n heel groot stuk dus de ruimte om even te rennen met een bal is er dan niet meer!

Dat vind ik zelf ook zwaar balen hoor!

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" ik snap het ook wel hoor...

Ik irriteer me af en toe ook gek, ben gek op kinderen maar hier achter hoor je ze ook iedere dag schreeuwen en gillen...

En als ik dan gisteren max 30 min weg ben en de hond heeft buiten geblaft ( woon hier net een paar dagen, moet nog wennen )

Dan ligt er een brief in de bus dat de hond heel de middag blaft en ze naar de stadswacht gaan,

ligt er een tegel kapot in de tuin ( naar beneden gegooit!!!) en liggen er elastiekjes!!!! Hebben ze naar de hond afgeschoten..

Echt het bloed onder mijn nagels vandaan.. gaat veel te ver!! Ik gooi toch ook geen tegels en elastiekjes naar hun kids als ze weer staan te schreeuwen!! "


Als ze spullen naar mijn hond hadden gegooid had ik allang een vuilniszak met afval in hun tuin geleegt. Aan mij mag je komen ik kan me verweren maar kom je aan m'n hond oooooooh dan heb je me toch een probleem !

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Beetje de omgekeerde wereld sommige reacties. Als ik zo om mij heen kijk zijn veel hondeneigenaren ronduit asociaal. Honden overal tegenaan laten plassen, tot fietsen, kinderspeelgoed en zelfs rolstoelen aan toe! Wat voor moeite is het om de poep op te ruimen???

Ik geniet van mijn honden en heb nog nooit een klacht gehad. Ik laat ze niet mensen of andere dieren lastigvallen, ik ruim de poep op en mijn reu is netjes opgevoed en piest dus niet overal tegenaan. Willen ze dollen, dan neem ik de moeite om lekker met ze naar een geschikte plek te gaan.

Ik heb zelf een dochter en ik vind het ook ronduit vies dat ze bijna nergens door het gras kan rennen omdat het helemaal volgepoept is.

Laten we eerlijk zijn... de verscherpte aanlijnplicht en weerstand van mensen hebben veel hondeneigenaren aan zichzelf te danken...

En dan nog het gezeur over gillende kinderen... zijn jullie zelf nooit kind geweest? Kinderen maken wat meer lawaai bij het spelen en voor boven proportioneel gillen zouden ouders inderdaad moeten ingrijpen.

Wie goed doet, goed ontmoet?

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Oh ja hoor Puzzle en Pim ik ben ook kind geweest, en ik zal vast wel eens gegild hebben.. Enkel was ik meer een binnen kind wat lekker met de kleurpotloodjes zat. Mocht ik te hard praten in de tuin werd ik hier door mijn moeder ook op gewezen.

Maar hier ging het mij niet om.

Mij ging het erom zoals je in mijn stukje kunt lezen , ik klaag nooit over de kinderen hun gegil, heb nog nooit ( tot deze week ) een melding gemaakt, naar niemand geen woningbouw geen stadswacht geen politie.

Maar mijn hond die max een half uurtje heeft geblaft, NET nadat ik verhuisd ben ( nog geen week ) wel mogen bekogelen met stenen, elastiekjes én dan ouders die dreigen dat ze naar stadswacht gaan wegens geluidsoverlast etc.

Daar irriteer ik me aan, ik heb steeds alle geduld van de wereld, een half uurtje hebben ze blijkbaar geluidsoverlast gehad.. Heel spijtig, spreek me er even op aan , stuur me een briefje en dan kan ik het hele verhaal uitleggen.

De manier waarop het is gegaan lijkt me echt niet de juiste manier. Dit gaat veel te ver.

En dat haalt het bloed onder mijn nagels vandaan.

Wie goed doet, goed ontmoet? wellicht in jouw wijk.. maar hier werkt dat dus blijkbaar niet zo

;-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

yjjythtyjtyj

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

sorry, was een test.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Snap niet zo goed waarom er perse in een uitrenveld gevist moet worden.
Hier doen ze het ook.. en kan er ook pissig om worden. Max is namelijk hyperactief en door al die poep in het veld ga ik er zelf niet in. 
De kinderen doen gillen en gek doen als de hond er in komt.. Hallo! het is een uitrenveld! 1 meter buiten het renveld en veel verder erbuiten. is ook overvloed aan visplekken.


Zoals je hier boven ziet.. het uitrenveld heeft een klein strookje water er naast, die er buiten het hek ook gewoon is rechts en links deels die uitloopt op een grote vijver. 

Daarnaast..het brood wat ze voor die vissen gebruiken, ligt op de grond, wat de hond pakt en opeet. 
Laatst was er een meneer (niet helemaal wijs), die ging in het uitrenveld de grond spitten opzoek naar wormen!!! (ben je helemaal gek geworden?) ;-) Kwam Max enthousiast aangerend (wanna play?!)
en nieuwschierig! Krijgt ie bijna de schop voor z'n kop, waarop een andere vent gelukkig uithaalde naar die niet helemaal wijze vent! Dan denk ik ook.. ga weg! Of een vrouw met twee kids, die in een uitrenveld een boekje gaat lezen!? bang voor honden.. en in een stinkveld zitten? dan ben je toch ook niet helemaal wijs met al die andere fijne plekjes waar je heerlijk kan zitten zonder hondenpoep en honden om je heen? 

Ik snap het gewoon niet en ben het helemaal eens met je ts!

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra 3 doggies

honden foto van Gio en Kyra

Tsja, ik begrijp beide kanten eigenlijk wel.

Bij ons in de buurt zijn diverse hondentoiletten, kleine afgebakende stukjes waar je de poep niet hoeft op te ruimen (maar ja, je hond moet dan wel op commando precies daar poepen of je moet de poep er naar toe brengen).
Verder moet je altijd en overal de poep van je hond(en) opruimen, ook op de loslaatstrook. Lijkt me duidelijk, maar ik schat dat 75% van de hondenbezitters het "lekker" laat liggen. Ik heb zelf twee honden, maar vind het lastig om steeds naar de grond te kijken of ik niet in de poep sta; ik let liever op mijn tweetal.

Aan de andere kant geeft het geen pas zo'n briefje op te hangen, daar komen alleen maar irritaties van. Als er genoeg andere speel- en visplekken zijn, kunnen de kinderen zich daar vermaken.
En veel kids zijn wel erg luidruchtig tegenwoordig, hoor, dat gaat maar door (en dat heeft een grote mond...) en ouders grijpen nooit in. Mijn eigen, oudere, kinderen hebben daar zelfs last van ;-)

Dus geen irritante briefjes en gemopper (of erger) op elkaar, maar een beetje rekening met elkaar houden en normaal met elkaar communiceren graag.

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Ik vindt juist dat jij wel de poep moet opruimen. Het is jouw hond jij bent verantwoordelijk voor de rotzooi die je hond maakt. Heb je wel eens poep onder de schoenen van kinderen uit moeten halen? Ik Sta Dan te kokhalzen terwijl de poep van je eigen hond niet smerig is... Opruimen dus. En we moeten blij zijn dat kinderen buiten spelen! Beter als achter de computer met chips en cola en dan veel te dik worden zodat de kosten in de zorg nog meer stijgen. Nee soryy op dat gebied vindt ik dat je geen gelijk hebt..


Maar dat kinderen jouw hond bekogelen vindt ik wel veel te ver gaan engebruik aan opvoeding / gebegeleiding. Ik zou dus proberen een camera neer te hangen of ze op een andere manier op heterdaad proberen te betrappen en dan naar de ouders gaan. Werkt dit niet stap hoger huisbaas of conciërge oid.

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Ik vindt juist dat jij wel de poep moet opruimen. Het is jouw hond jij bent verantwoordelijk voor de rotzooi die je hond maakt. Heb je wel eens poep onder de schoenen van kinderen uit moeten halen? Ik Sta Dan te kokhalzen terwijl de poep van je eigen hond niet smerig is... Opruimen dus. En we moeten blij zijn dat kinderen buiten spelen! Beter als achter de computer met chips en cola en dan veel te dik worden zodat de kosten in de zorg nog meer stijgen. Nee soryy op dat gebied vindt ik dat je geen gelijk hebt..


Maar dat kinderen jouw hond bekogelen vindt ik wel veel te ver gaan engebruik aan opvoeding / gebegeleiding. Ik zou dus proberen een camera neer te hangen of ze op een andere manier op heterdaad proberen te betrappen en dan naar de ouders gaan. Werkt dit niet stap hoger huisbaas of conciërge oid.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

nou sorry hoor...ik ga niet op een honden uitlaat strook poep rapen...
daar zijn die plekken toch voor!???

het ging hier toch om een losloopplaats/uitlaatstrook?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

de gemeente heeft beslist dat daar de poep niet opgeruimt moet worden. als hondeneigenaar kies je zelf wat je daarmee doet.
ouders die het daar niet met eens zijn die kunnen zich beter tot de burgemeester wenden of op zijn minst 1 briefje hangen waarop ze op een vriendelijke manier vragen of je de poep wilt opruimen.
de brief op de foto vind ik niet zo respectvol naar hondeneigenaren toe en dan hangt die nog is aan alle bomen.

als mij 1 maal vriendelijk gevraagt wordt om aub mijn hondenpoep opteruimen dan zal ik dat sneller doen dan dat iemand mij zo'n brief de hele tijd onder mijn neus duwt.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

allemaal de poep van onze eigen hond opruimen. Dan kan overal normaal gewandeld en gespeeld worden.

Bovendien zijn al die hopen poep enorme besmettingsbronnen voor mens en dier. Niet alleen ter plekke, maar ook door vliegen en andere insecten die alles vrolijk rondbrengen.

En nogmaals, ik ben het er helemaal eens dat ''losloop plaatsen'' op de eerste plaats voor honden zijn bestemd zijn.
Mensen die om andere redenen zo'n plek ook bezoeken dienen, zich daar wel aan aan te passen vind ik.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Jeroen&Lola, bij ons geld overal opruim plicht: ook bij uitlaatstroken en losloop plaatsen. Bij jullie niet?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

@ Rocky
nee..
maar hier zit het krom in elkaar hoor...volgend jaar geld wel overal opruimplicht. ik betaal hier hondenbelasting, en waarvoor??..ik weet het niet..een paar uitlaatstrookjes en losloopstroken langs de dijk...die bermen waren er al, er zijn dus alleen paaltjes in gezet O-)
en 1 klein omheind veldje, that's it..slecht geregeld hier voor honden. kun je volgend jaar ook nog zelf poep rapen, ik betaal hier echt voor jan joker...

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

ik snap niet dat als er geen opruimplicht is die oudeers hun kinderen daar laten spelen, ze kunnen jullie niks maken, je mag je honden daar laten dus ik zou zeggen, gewoon het briefje van de boom halen en lekker je hond daar uitlaten :-D

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

@Jeroen&Lola: Mee eens, zo lang de gemeente daar opruimt hoeven de hondenbaasjes dat niet te doen, vind ik.

Wie besluit door zo'n uitlaatstrook heen te banjeren, kan een dikke bonus onder de schoen verwachten. Tja...

wel moeten de trottoirs, fietspaden, speelvelden en zeker andermans voortuin, vrij van stront gehouden worden, want dat kan echt niet hoor!

Bij mij in de buurt stikt het van de honden, maar er ligt eigenlijk nooit iets! het kan dus echt wel!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je zou van zo'n briefje er spontaan iets onder hangen in de trant van "Dit is woef de enige plek waar woef wij mogen spelen. Woef. Speel ergens anders. Woef."

Kijk, een beetje inschikken en rekening met elkaar houden is niet erg, maar als de gemeente zegt dat je het daar niet op hoeft te ruimen, hebben andere bewoners dat te pikken. Of ze gaan naar de gemeente als ze het er niet mee eens zijn. Anders zou jij als hondeneigenaar ook eigen rechter kunnen spelen en je hond uitlaten in de speeltuin en het niet op hoeven te ruimen. De gemeente bepaalt.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Ik heb wel eens geprobeerd mensen er op aan te spreken om het op te ruimen. Iedereen zit te zeuren over de hondenbelasting. Ik ben het er wel mee eens.. maar voor de veiligheid zou ik het fijn vinden om dan bij de hond in het veld te lopen. Maar het is ronduit smerig daar!


* als het even regent is het een modderpoel hier!

Mensen die ik aansprak zeiden dus dat het daar vies is, ze er niet in gaan en ze belasting betalen en er geen opruimplicht is. 
Ik heb de gemeente gemaild en gevraagd of ze niet kunne controleren oid en opruimplicht maken. Ze hebben denk ik 2 x controle gedaan en verder staat er nu een bordje. 

Ik heb ook eens een paar dagen drollen geruimd van andere honden.. ronduit smerig! 
Maar ik ben er mee gestopt.. het was toch dweilen met de kraan open. Mensen volgenden niet het voorbeeld en met de dag kwamen er meer bij.. jammer.... dus ik ben er ook mee gestopt en mijn trouwe viervoeter z'n poep ligt er nu ook bij...

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Overigens vind ik dat op het ''piesgedrag'' ook gelet kan worden.

Mijn eigen reu is er ook zo een die overal wel even zijn poot wil optillen, dat wil ik niet hebben.

Hier en daar een boom, okay, dat hoort erbij!

Maar tegen tuinhekjes, hagen, geparkeerde auto's, vuilcontainers en fietsen,, dat zijn privé eigendommen en daar mag hij van mij niet tegenaan piesen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kun je zelf de poep op rapen, hihi, het is van je eigen hond meiden. hahaha


als iedereen het netjes opruimt, waar dan ook, is en zijn er geen problemen toch ?

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Pfff, niet zeuren, gewoon je rotzooi opruimen. Plicht of niet. Doe je het niet voor de kinderen, dan doe je het om besmetting van andere honden met parasieten/wormen te voorkomen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me een beetje stoor aan de toon van je bericht. Wat hebben we het toch zwaar met al die vervelende kinderen die van het kleine stukje groen dat ons land kent nog gebruik maken. Die rot-jochies horen lekker op hun flatje te zitten met een computer, 2 liter cola en een mega-sized zak chips... Kom nou, niemand trapt graag in een drol en ik weet zeker dat als elke hondenbezitter de ontlasting opruimt het wormen-probleem van de 1 op de andere dag met 90% verminderd zou zijn.

En dat is verder ook niet aanvallend bedoeld, hooguit een andere kijk op de zaken ;-)
"


De toon van mijn bericht? ... Heb ik ergens gezegd dat we het zwaar hebben met die kids en dat ze achter hun computertje moeten zitten? Nee dus.. Enige wat ik heb gezegd is dat ze met al die speeltuintjes en speelveldjes in de buurt niet hoeven te gaan spelen op die éne plek waar honden worden uitgelaten buiten het losloopterrein.. ;-)
Wat betreft het wormenprobleem; we kunnen natuurlijk ook gewoon zorgen dat onze honden geen wormen hebben he ;-) Dat doe ik al jaren nu..

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Haha na het commentaar van Jose wil ik nog een aanvulling doen, niet alleen moeten wij hondenbezitters onze zooi opruimen, de kids en vissers moeten hun zooi natuurlijk ook opruimen :-)

Kom je elkaar ergens in het midden tegen, krijg je een geweldig leefbare omgeving van :-) "


Ja en dat gebeurt op dat ene strookje gras langs de sloot dus ook niet! Overal lege pakjes drinken, half opgegeten broodjes, snoeppapiertjes en inderdaad; kapotte vishaken .. en dan moet ík de poep van mijn honden op gaan ruimen terwijl het daar van de gemeente niet eens hoeft?? Denk 't dus niet he ;-)

Moet je nagaan; wij hebben van die plantenbakken in onze voortuin staan, maar die planten die erin stonden zijn doodgegaan en hebben nog geen nieuwe planten erin staan... Onze "lieve" buurtkindjes, gebruiken die plantenbakken in ONZE voortuin dus gewoon als vuilnisbak! Zoals ik al zei; ik heb niets tegen kinderen, maar hier in de buurt gaat het gewoon te ver!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" pfff ik zou er een mooi briefje onder hangen dat ze dan lekkahhh pech hebben
en de honden lopen zeker door de achtergebleven vislijnen en haakjes heen?


"


Jep.. en hoe vaak moet ik chocopasta uit de vacht van mijn ceasar halen omdat er weer ergens een broodje half opgegeten lag.. en dan nog niet te spreken over lege pakjes drinken, snoeppapiertjes e.d.. als zij dát opruimen en een wat vriendelijker verzoek ophangen, wil ik best poep opruimen.. maar dan wil ik ook geen enkel pakje drinken, snoeppapiertje of half broodje meer vinden! ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" nou sorry hoor...ik ga niet op een honden uitlaat strook poep rapen...
daar zijn die plekken toch voor!???

het ging hier toch om een losloopplaats/uitlaatstrook? "


Jij snapt mijn gedachtegang, Jeroen. Het gaat hier om een uitlaatstrook naast een sloot. Een plek die niet eens veilig is voor kinderen om daar te spelen.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Overigens vind ik dat op het ''piesgedrag'' ook gelet kan worden.

Mijn eigen reu is er ook zo een die overal wel even zijn poot wil optillen, dat wil ik niet hebben.

Hier en daar een boom, okay, dat hoort erbij!

Maar tegen tuinhekjes, hagen, geparkeerde auto's, vuilcontainers en fietsen,, dat zijn privé eigendommen en daar mag hij van mij niet tegenaan piesen. "


Neeee, dat sowieso niet! Mijn honden mogen van mij overal plassen, maar NIET tegen andersmans eigendommen aan... Dus geen fietsen, hekjes, hagen om een tuin heen, en ze mogen van mij ook zeker niet overal poepen.. Ook in het park hier laat ik ze niet poepen, waarom.. Omdat het een park is waar mensen wandelen, kinderen spelen en er daar alleen honden aangelijnd mogen lopen op het pad.. wat ik wel doe, is daar trainen met de hond, dan is hij los, maar ik zorg wel dat hij voor de tijd alles heeft gedaan, zodat hij dat dus niet daar doet! Plus dat als ik daarheen ga, ik altijd zakjes bij me heb, mocht het dan toch fout gaan, kan ik het wel opruimen.. er staan daar namelijk wel prullenbakken.

honden page profiel MèlanieMèlanie 3 doggies

honden foto van Mèlanie

ik zou er schijt aan hebben, het is door iemand opgehangen en geen oficeel bord of iets van de wet.
als mijn hond moet poepen moet hij poepen dus ik laat hem poepen waar hij wil poepen (alleen dan niet voor iemand zijn huis)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geloven jullie dit nou?!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Giardia, en nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^