ratel apparaat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Hallo allemaal.

Mijn BC beau heeft een tik. Zodra wij in de buurt komen van een stoplicht met ratel apparaat (dat tik ding voor blinden) wordt hij helemaal panisch. Zo erg zelfs dat hij het stoplicht aanvalt. Wij hebben hem nu een half jaar ongeveer en geen idee hoe het komt. Het begint zodra we op een afstand zijn dat hij het tikken kan horen. Dan gaat hij vol in de ankers. Ik probeer het te oefenen met hem, stok mee, koekjes, maar zodra hij het hoort is hij niet meer af te leiden en het is zo erg dat hij gister letterlijk mijn schouder heeft ontwricht. 25 kilo en vol in de ankers en ik ben zelf maar 53 kilo dus dat is een hele klus. Hij ontsnapte uit zijn halsband. Hoe weet ik eigenlijk ook niet want die had ik al op zijn strakst gedaan, en ik ben niet trots om het te zeggen, maar ik moest hem tackelen anders was hij zo de weg op gerend. Normaal zal ik hem nooit zo stoppen, maar dit was in het heetst van de strijd en er kwamen auto's aan. Heeft iemand dit eerder mee gemaakt en enig idee wat ik er aan kan doen? Ik heb inmiddels al een tuig gehaald zodat hij niet meer kan ontsnappen. tip zijn heeeeeeeel erg welkom.

Groetjes Hester.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



moet je altijd wandelen bij zo'n stoplicht?

Ik zou een behoorlijke afstand gaan houden hierop. Hondenoren zijn scherp dus de afstand zal erg groot worden maar aan je hond kun je al tekenen zien.

Rustig ontspannen wachten en afleiden. Desnoods de afstand nog groter maken. Reageert hij op je aandacht dan gaan verkleinen.

Dit is niet in een weekje goed te krijgen en zal veel geduld van je eisen.

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Ja helaas staat dit stoplicht aan een drukke weg waar wij over moeten om naar het bos te gaan. En welke kant ik ook neem bij elk kruispunt staan die stoplichten dus ik moet er langs met hem. Dat is de enige plek hier waar ze nog los mogen lopen en lekker kunnen ravotten. Daarom wil ik ook heel graag tips, maar ik heb al besloten ik probeer het nog een maand zelf en als het niet lukt moet ik maar eens met een gedragsspecialist naar hem kijken. misschien dat die kan helpen.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Rare jongens hoor die borders... ;-)
Afleiden, consequent en volhouden komen het eerst bij me op.
Lijkt me erg lastig probleem zeg. Sterkte..
Helaas heb ik geen ervaring en dus ook geen bewezen advies.
Professionele hulp inschakelen kan nooit kwaad idd.
Of een ervaren fokker heeft het misschien eerder bij de hand gehad en kan je wellicht helpen met dit probleem.
Succes ermee!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Als je al van plan bent om proffesionele hulp in te schakelen zou ik geen maand wachten hier mee. Je hebt een BC met een gedrag wat je niet wilt zien en nu mag hij dit nog een maand.

De hond heeft het gedrag zich al eigen gemaakt en jij als baas hebt nu niet de mogenlijkheden om dit om te buigen.

Volgende forumvraag: ogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^