hallo,
mijn hond is rody een 2 jarige jack russel (reu).
mijn vriendin woond nu zo'n 4 maanden bij mij in, en die lief en goed voor rody. maar de laaste maand rody niet tegen haar, hij loop te gromme en te snauwen als mijn vriendin me aanraakt. of hij kijkt de andere kant op en loopt weg.
hij trekt zijn lip om hoog en heeft ook al een paar keer naar haar gehapt.
het begint nu een beetje vervelend te worden, als ik er niet ben (het baasje) dan gaat het wel goed tussen rody en mijn vriendin, niet altijd.
ik weet niet wat ik er mee aan moet, maar op deze manier is het voormij en mijn vriendin niet leuk meer, en voor rody ook niet.
wie kan mij helpen,
met vriendelijke groet harold en marrie
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jaloerse hond help!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Je vriendin zou naar Rody wel eens te zorgzaam kunnen zijn, iets wat sommige honden kunnen opvatten als 'op de wenken bediend worden'. De volgende keer dat hij iets van haar nodig heeft, zou ik hem dus ook eens een keertje in zijn sop gaar laten koken.
Harold, ik denk dat het ook heel belangrijk is hoe jij je opstelt t.o.v. Rody. Jij bent de baas, maar je zult Rody duidelijk moeten maken dat je vriendin nu nr. 2 is, en niet hij. Dus als je b.v. thuis komt begroet je eerst je vriendin, en daarna is Rody pas aan de beurt. En andersom ook. Jouw vriendin begroet eerst jou en daarna pas Rody.
In het begin zal het verzet van Rody eerder sterker dan minder worden. Maar als jullie allebij duidelijk en consequent blijven, dringt het vanzelf wel door in zijn koppie.
Ik weet niet van wie Rody altijd het eten krijgt, maar ook dat zou iets zijn wat je vriendin eens kan doen.
Succes!!!
dat is volgens mij jaloezie van de hond,wij hadden vroeger een hond, die beet in de handen van mensen die ons gedag wilde zeggen,als ze op visite waren geweest, en ze stapten weer op, gaven ze ons een hand en een zoen, dat mocht niet van onze hond!hoe pak je zoiets nou aan?ik moest altijd de hond vasthouden,als ze weer naar huis gingen. maar ook als we haar ergens mee naar toe namen,dus bij een ander thuis,was het precies hetzelfde!groetjes lucia.
Hoi Harold,
Ik ben er geen voorstander van om direct te roepen dat een hond jalours gedrag vertoont. Die emotie kent een hond helemaal niet.
Je vriendin is 4 maanden in je huis en dit gedrag past daar precies bij. Jij bent altijd zijn Alpha geweest en diezelfde Alpha deelt ineens het bed (het huis -zijn leven- en heel het huis ruikt ineens naar Marrie) met 'iemand'. Juist, je vriendin. Wat jullie een beetje vergeten zijn is dat je vriendin dit voordeeltje in feite moet verdienen, beredeneert vanuit de handelswijze van je hond.
Vriendin zal dus aan de slag moeten met jullie hond. Hiervoor zou ze b.v. een gewone basiscursus kunnen gaan volgen bij een plaatselijke hondenschool. Niet dat je hond dat nodig heeft om beter te leren luisteren maar wel om de band tussen Marrie en jullie hond te bemoedigen. Op het trainingveld leert de hond naar haar te luisteren en zij leert om goed met hem om te gaan. Je hond gaat Marrie dan als zijnde hoger in rang accepteren en daarmee de huidige thuissituatie.
Laat de moed niet hangen, het is een proces en niet elke hond accepteert zomaar een nieuweling in huis. Meestal zijn het 15 a 18 lessen, een keer in de week, ongeveer een uurtje.
Op het veld staat Marrie naast hem en een verstandig baasje zit in de kantine, zodat zijn geur niet alsnog over het veld waait. Jouw lieve Marrie, gaat nu de basisbeginselen uitvoeren, ook al kent je hond dit door en door. De enige verandering is nu dat niet jij naast jullie hond staat, maar Marrie! In het begin kan dit lastig zijn. Hij kan zich zelfs gaan verzetten. Geloof me, de aanhouder wint!!
Heel veel succes en veel plezier op het veld....gaat best lukken.
Hoi harold
Wat wilma schrijft is een heel goed idee dat je vriendin met hem op cursus gaat .Maar inderdaad hij mag jou niet zien anders zal die nog steeds naar jou toe trekken Ik dacht ook dat taat jaloers gedrag had maar op cursus zeiden ze dat een hond dat niet kon .Echt als jullie er even aan werken gaat dit helemaal goed komen .
groetjes joke en taat
het lijkt idd soms net of honden jaloers kunnen zijn mijn zwager heeft sinds kort een amerikaanse stafford schat van een beest maar... het gekke is dat als er bv iemand naast hem zit en ze zijn aan het knuffelen ofzo dan moet zij perse achterlangs komen en naast hem gaan zitten!
vorige x hadden we syco mee we hadden hem buiten en kyra ( zijn hond ) binnen ging goed totdat mijn zwager syco ging aaien kyra werd helemaal gek!en krabben aan de deur en wild worden!
ze kan evengoed niet met honden maar nu laten we ze helemaal niet meer samen vandaag ging het ook net goed kyra had syco bijna te pakken!
ze ontmoeten elkaar nog wel als syco volwassen is ( ong. 50 kg ) kyra ( 23 kg ) hahaha
liefs
wat zou het trouwens dan zijn inplaats van jaloers?
Hoi Aadje,
Zoals je weet is het gezin waar een hond woont, zijn roedel.
Iedere hond heeft een plaats in de roedel. Als het goed is, is dat altijd onderaan.
Zodra de Alpha een andere hond aanhaalt, zal de "eigen" hond de conclusie trekken dat hij vermoedelijk nóg een stapje lager in de rangorde zal dalen.
Soms dringt de eigen hond zich dan op aan z'n eigen baas/Alpha, om hem te vertellen dat hij in beeld wil zijn en belangrijker is, dan de vreemde hond.
Maar soms ontstaat er ook ruzie tussen de twee honden onderling.
Dat heet dan geen jaloezie, maar je "plekkie" verdedigen...
Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*
ooooooh ok bedankt voor de uitleg dus je kunt het wel een klein btje met jaloezie vergelijken maar het is duidelijk nu!
liefs
Duidelijk uitgelegd, Wilma & Ilja!
Mijn vriendin en ik hebben zelf 4 honden, 2 reuen, 2 teefjes. + Regelmatig oppashonden over de drempel. Soms 7 hijgers op de mat... Wel veel ja. Hier ook soms voor buitenwereld kennelijk jaloezie in het spel, die idd niet meer is dan 'leiding' nemen van de hond. Een vriendin van ons past wel eens op één van de reuen. Zij heeft heel hoge stem, maar het 'm vooral doet is dat ze alles vraag aan de hond. Bello: Zit??? Bello: Kom hier??? Bello: Ga af??? Vinden de honden geweldig: zij luisteren niet meer en nemen 'de leiding! Wat soms chaos tot gevolg heeft. En die honden trots: hebben ze toch alweer een mens gedresseerd! (klinkt alsof Rody de vriendin van zijn baas misschien inclusief baas? heeft gedresseerd...)
Onze honden vormen een roedel, waarin één de leider is (alfa male / 1e mannetje). Dan het tweede mannetje etc. Dan volgt (volgen) de (5) teefjes. Dat lijkt 'zielig', maar dat is het alleen maar vanuit ONS gezichtspunt. Wij willen democratie, honden kennen alleen maar autocratie: zij begrijpen alleen zo precies wat er aan de hand is. Het is duidelijk en zij voelen zich er veilig en prettig bij. Een van de teefjes is hond van 52kg. Maar zij onderwerpt zich probleemloos aan de beide mannetjes (1e leider 23kg, 2e leider 16kg!)
Nu en dan is er een 'rangorde gevecht', vooral onder de vrouwtjes. Laat maar vechten: 't ziet er eng uit, veel herrie, lost zich vanzelf op: is niet meer dan rangorde bepaling in het roedel. Voor de hondjes wordt weer duidelijk: wie staat boven wie? Let op: er is nog nooit bloed gevloeid! (Wel altijd opletten, eventueel klaar staan om in te springen!) (De alfa male staat in zo'n geval rustig op, loopt sloffend naar de plaats van het gevecht, kijkt even wat er gebeurd, en draait zich om om weer lekker te gaan pitten, terwijl het 'gevecht' voortduurt...
(Zelfde geldt eigenlijk ook voor honden op straat: een honden gevecht lijkt op een vechtpartij van twee flink dronken kerels: ze rijen een beetje tegen elkaar op, stompen eens wat op elkaar in (per ongeluk een bloedneus) maar is zelden ernstig. Wel altijd je hond LOS laten )
Wat betreft mensen: mensen staan ALTIJD boven de roedelleider, en dus de rest van de honden. Daarom hebben wij onze lieve vriendin 'afgericht' om haar opdrachten aan de hond(en) gedecideerd te geven.
Wanneer een hond jaloers naar mensen toe doet, wordt het dier naar zijn 'plaats' gestuurd. Bij ons geldt het volgende schema: komt er bezoek, dan vragen we het bezoek het even te melden wanneer ze bijna voor de deur staan (mobieltje = geweldige uitvinding!). Vervolgens gaan alle honden op hun plaats (de mand) met de opdracht 'Bello: Blijf!'. Vervolgens komt het bezoek binnen. WIJ begroeten het bezoek, en vervolgens roepen de roedelleider (=alfa hond) Die wordt uitgebreid begroet. Feitelijk is dat al genoeg: honden begrijpen dat! Maar bezoek begrijpt het niet en wil alle honden begroeten.... Dat gaat dan op het rijtje van rangorde.
Het zelfde geldt voor eten geven: de leider eerst, de tweede als tweede, etc. En, het wordt eentonig: het zelfde geldt voor voertje voor slapen gaan en het pilletje… en gewoon aanhalen en bij het aanlijnen… en bij de deur door gaan: altijd eerst de baas.... En bij.... alles
Oh, bij eten nog een probleem: nooit te gelijk met de honden eten. Ideaal is eerst de mensen eten, daarna de honden. Wij doen eerst de honden, en eten dan op zijn vroegst 10 minuten na de honden! En NOOIT voeren tijdens eten: voor je het weet heeft de hond weer een mens prima gedresseerd...
Ook het rijden van honden (swaffelen…?) op elkaar is niets meer dan vertellen wie er de baas is. Komt erg seksistisch over, maar een lager in rang staand hondje dat 'geen zin heeft' bijt altijd van zich af wanneer ze er niet ontvankelijk voor of wanneer ze weer weet wat haar plaats is! En dat wordt ALTIJD gerespecteerd, hoe opgewonden de reu ook is! (anders dan bij mensen dus?)
Het komt er dus op neer dan te baas altijd de leiding neemt, niet zal aarzelen (zelfs ook al is het in jouw ogen oneerlijk, of maak je een beoordelingsfoutje: niet herstellen op dat moment…) en altijd heel erg consequent te zijn. En, tja… ook al ben je nog zo geroutineerd, je maakt daarbij altijd fouten…
Ik hoop dat met deze voorbeelden nog wat meer duidelijkheid ontstaat.
Lees bijvoorbeeld:
De hondenfluisteraar (Klaas Wijnberg)
De taal van je hond (Stanley Coren)
Honden trainen voor dummies (Jack en Wendy Volhard)
En tal van andere boeken. Maar een boek is maar een boek, soms kom je er dan nog niet uit. Wordt dan niet boos op je hond! Hij volgt zijn natuur, snapt jou gewoon niet (en jij hem niet.... oeffff) en kan echt niet anders.
Ga dan naar een honden trainer (vraag bij de dierenbescherming!)
hallo
wij hebben een mand of zes een poedel van 7 jaar zeer lief beestje ,maar met verleden is ooit achtergelaten in het bos ,eerst bleef ie aan me jas trekken dat ik bij hem bleef maar werd steeds minder, nu hebben we sind kort een dezelfde poedel er bij en is 13 maanden dus een spelertje is hem niks bijgebracht altijd op bed geslapen enz ,nu bromt max erg naar hem en leidt wel eens tot een gevecht, ik laat ze maar uitvechten maar max wind het ,maar kan dat brommem over gaan is niet dat ie altijd de hond grijpt maar meer een idee dat ie zo gek op mij is dat ie beschermend naar mij toe is dat gebeurt bijna altijd allen in huis veder heb ik geen last,hoe kan je dat voorkomen ,of moet je er gewoon weg niet mee bemoeien
Kan iemand mij vertellen of het wel goed is om een hond van 2 jaar, die steeds op bed heeft mogen slapen, opeens niet meer in de kamer toe te laten?
Zit met een dominantieprobleem nu denk ik, het gaat hier over een Staffordhire Bull Terrier van 2 jaar, die echt heel erg lief is verder, maar de laatste tijd ( heb nog 1 Fox Terrier van 10 jaar en 1 American Stafford van bijna negen maand ) dominerend gedrag laat zien tegenover mij en de andere honden.
Tot hiertoe was alles rustig en harmonieus maar het is begonnen vanaf hij een kat heeft doodgeschud (ik denk aan prooischudden want hij heeft het diertje niet gebeten, nergens bloed te bemerken, nadien ook nog een kip.)
Hoi Brigitte,
Het klinkt idd dat je stafford de privilege te hoog neemt.
Terug naar af en niet meer in de kamer. Ze zal wel gaan protesteren maar het is beter voor de roedel.
Groetjes van Esther
Ik dacht indd. ook meteen dat je vriendin te lief is..Je hond zal denken dat hij hoger is dan je vriendin..dus je vriendin is misschien te lief en laat teveel toe..de rangorde is in dat geval verschoven denk ik...
ik had ook een vraag over jaloezie maar dan de honden onderling.
ik heb samen met mijn vriend een american stafford: Joy(vrouwtje) van 6jaar en we hebben een rottweiler: Locca (vrouwtje)van 3jaar.
en nu moet ik wachten tot de 23ste december dan kan ik mijn nieuwe pup : Mercedes op halen een mini dwergkeesje (MANNETJE) van 9 weken jong.
mijn vraag is : locca is heel erg aanhankelijk bij mij maar als mercedes er dalijk bij gaat komen ben ik bang dat met name locca jaloers word.
kan iemand mij helpen?
groetjes kitty
hallo mensen
ik zit eigelijk met een probleem en tis al een jaar in gang
sinds da mijn vriend bij mij komt wonen is de hond zeer jaloers geworden
als mijn vriend van zijn werk komt heeft hij mij een kus en dan ga hij bij zijn beesje !
en als mijn vriend naast mij komt zitten begin hij te wenen en als em niet aan staat begint hij te plassen in huis ! wij gaan er mee buiten een uurke nadien pist hij weer
kan er iemand mij zeggen wat het is want dit is zeer vervelend !
grtz melissa
Zit het verhaal te lezen en zie dat dit al van een aantal jaren geleden is.
Maar wil toch nog even reageren erop.
ik denk dat het aan je vriendin heeft gelegen waarom jou hond zo reageerd.
Honden reageren op je energie en je gedrag dus ik heb het vermoedde dat jou vriendin de oorzaak van dit alles is.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jaloerse hond help!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?