waarom geen asielhond??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel harley en jacxharley en jacx

honden foto van harley en jacx

Eens kijken wat jullie hier nu van vinden... O-)

Hond uit het asiel of een nieuwe pup? Ik vind het zo jammer dat de meeste mensen altijd maar een pup willen,of nog erger 'zelf een nestje'. natuurlijk helemaal mee eens ik ben ook verliefd als ik er een zie,zou er het liefst van elk ras 1 hebben, maar al die zielepieten in het asiel e.d hebben dan steeds minder kans op een lekker eigen mandje. Ben IK nou gek of niet? veel mensen zeggen dan van 'je haalt de problemen van een ander op je nek,en kijken me wat meewarrig aan, is dat nu dierenliefde? toch niet he dacht ik zo.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom geen asielhond??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DanielDaniel 1 doggies

honden foto van Daniel

Waarom niet? Nieet de problemen van een ander maar een nieuwe uitdaging voor jou, en een mooi nieuw leven voor de zielenpiet...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 1 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eens en oneens.
De dieren verdienen een plek dat ben ik met je eens.
Echter zijn veel mensen op zoek naar een bepaald ras en moet er een klik zijn met de hond.
Een chihuahua zoals ik heb en een dwergpinscher zie je niet snel in het asiel of ze zijn al 10 jaar ofzo.
Ik wil best een hond uit het asiel maar niet een van 10 simpelweg omdat je die sneller moet laten gaan.
Had ik een staffie gewild ging ik morgen nog naar het asiel want het asiel zit vol met staffies helaas.

Daarnaast zitten er genoeg zonder problemen en problemen zijn er om opgelost te worden dus voor mij zal dat geen probleem zijn.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Vind dat een hele persoonlijke keuze.

Ik kan heel veel voordelen bij een asielhond (of herplaatser) bedenken maar ook veel nadelen. Net als bij een puppy.

Ook vind ik niet dat je mensen die geen herplaatser willen verantwoordelijk kunt houden voor het overschot in asielen.

Persoonlijk zal ik bij herplaatsers blijven maar dat betekent niet dat ik vind dat iemand anders dat moet doen.

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Wij waren verplan er een te nemen,maar de gene die geschikt voor ons waren waren allemaal al voor iemand . Dus toen hadden we een pupsel genomen.
Maar ik zou niet weten waarom je geen asiel hond zou nemen. Ze Kunnen problemen hebben,maar dat kan je met een puppy ook krijgen.
Mijn moeder heeft altijd asiel honden gehad(ik woon daar niet ;-) ) en daar hebben zij nooit problemen mee gehad

ik ben nu helemaal verliefd op een hond uit het asiel,maar we hebben helaas niet genoeg ruimt voor 2 honden

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Ik ben het eens met Jacqueline.
Als ik terug een hond zoek ga ik sowieso eerst naar het asiel. Maar je moet ook een klik hebben met een hond, en het moet ook een ras zijn dat je aanstaat.
Bij mij is het niet zozeer dat ik een puppy wil (heb eigenlijk zelfs liever een volwassen hond) maar er moet wel een klik zijn met een asielhond anders zou ik na wat zoeken in de asiels toch nog naar een fokker gaan.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Ik heb een hond van de Fokker en een hond uit het asiel

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik vind dat het een persoonlijke en bewuste keuze moet zijn en niet uit medelijden voor 'die zielepieten'. Daar is zo'n hond namelijk niet bij gebaat.

Hoeveel honden komen niet keer op keer terug en worden steeds moeilijker plaatsbaar? Omdat mensen te impulsief kiezen voor een 'zielepiet' of zich verkijken op wat het met zich mee kan brengen. Hier houd ik de asiels zelf overigens ook medeverantwoordelijk voor. Zij moeten op de eerste plaats screenen of mensen geschikt zijn voor een specifiek asieldier en ook de eerste opvang en begeleidingstips geven, dit gebeurt lang niet altijd.

Dus als de passie er is, lees je dan in wat het inhoud en ga niet over 1 nacht ijs vanwege 'zo'n zielepietje'. Bespreek je verwachtingen en mogelijkheden goed door voordat je op een koppie af gaat.

Zelf heb ik nu 2 asielhonden en 2 herplaatsers (gehad). En eerlijk is eerlijk, daar ligt mijn passie toch echt wel. Een uitdaging die ik graag aan wil gaan om een hond met rugzakje datgene te bieden wat het nodig heeft om weer happy hond te zijn en waar nodig helpen het rugzakje wat te legen.

Hoewel niet alle honden in het asiel type 'zielepoten' zijn, ze zitten er toch maar en nemen allemaal hun eigen bagage mee.

En tja, als mensen zeggen ; 'je haalt de problemen van een ander op je nek' en je meewarrig aankijken ... dan zijn ze dus niet geschikt voor een asieldier.

honden page profiel MFCMFC

honden foto van MFC

Ik heb ook een hond uit het asiel, schat van een beest! Maar heeft veel problemen met het alleen zijn (kan natuurlijk door het asiel komen). Ik wist vrij weinig van hem, maar heb het er toch op gewaagd. Dus denk dat het wel belangrijk is om een hond te pakken waar meer informatie over bekend is.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Jullie zijn bezig over dat er een klik moet zijn met de hond, moet die er dan ook niet zijn met een pup? Uit pups heb je toch veel minder keuze dan uit asielhonden.

Al de honden die ik in de toekomst nog ga nemen gaan uit het asiel komen, en als er niet meteen een klik is met een hond, dan zoek ik verder, immers als je een pup wil bij een fokker kan daar ook minstens een halfjaar over gaan, tijd genoeg dus om te zoeken.

Ik wil niemand veroordelen maar heb er toch altijd een dubbel gevoel bij als ik mensen zie die een puppy hebben, hier op het forum bv. Dat zijn hier dan de grootste hondenvrienden, waarom dan geen hond redden? Nog eens, dat is mijn gevoel, ieder doet zijn ding natuurlijk. Ik vind het gewoon zo enorm zielig die hondjes, zou ze liefst allemaal meenemen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik heb 3 herplaatsers en regelmatig opvangers.
maar mijn volgende hond wordt een pup.
waarom; ik wil een husky met stamboom, dat is nou eenmaal verplicht als je mee wilt doen aan wedstijden.

en ja die kan ik nu ook doen met mijn stamboomloosjes, maar wil ook weleens wat anders.

maar goed dit zeg ik nu wel, zal toch wel weer thuis komen met een asielzoeker.

het ligt ook deels aan jezelf, wat wil je in een hond, en verwacht je?
ik kan mij voorstelleb dat er mensen zijn die een bepaald ras willen en deze niet in asiels verkrijgbaar zijn.
net als niet iedereen geschikt is voor een herplaatser.
ik heb 2 mazzeltjes, hele makkelijke hondjes. 1 daarvan scheen oon een probleemhondje te zijn, niks van meegekregen.
dan heb ik een hond die veel herplaatst is, en kan het begrijpen. ik heb mijn handen vol. heb al diverse gts gezien met resultaat, dat ik m accepteer zoals hij is. hij is mijn leerhond. van de 6 jaar in een asiel gewerkt te hebben heb ik in de 3 jaar dat ik hem nu heb nooit zoveel geleerd. dat was met een half jaar dat ik hem had al en ben nooit uitgeleerd door en met hem.
nee dat kan en wil niet iedereen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Wij zijn voor een pup gegaan omdat je die naar je hand kan zetten. En ik vind dat idee wel heel verleidelijk. Een pup kan je dingen gelijk goed leren, en de pup helemaal op jou instellen. Ook is dit onze eerste hond, en wouden wij niet dat we dalijk een hond hadden met problemen die wij niet konden overzien. Van een pup de eerste keer leer je ontzettend veel.
Ook heb ik graag een jonge hond, lekker werkwillend en sociaal. Dan wordt een asielhond zoeken heel lastig. Zeker als daar ook nog eens een rasvoorkeur bij komt kijken. En dan moet er ook nog een klik zijn.

Ik sluit niet uit dat ik later een asielhond zal nemen, maar ook absoluut niet dat ik dat niet zal doen. Mijn uitlaathondjes hebben 2 van de 3 gedragsproblemen, en er zit zo enorm veel tijd in om dit in goede banen te leiden. Iedere keer moet je alert zijn, rustig lopen zit er vaak niet bij. Iets wat ik nu bij mijn eigen hond wel heerlijk vind.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Jullie zijn bezig over dat er een klik moet zijn met de hond, moet die er dan ook niet zijn met een pup? Uit pups heb je toch veel minder keuze dan uit asielhonden.

Al de honden die ik in de toekomst nog ga nemen gaan uit het asiel komen, en als er niet meteen een klik is met een hond, dan zoek ik verder, immers als je een pup wil bij een fokker kan daar ook minstens een halfjaar over gaan, tijd genoeg dus om te zoeken.

Ik wil niemand veroordelen maar heb er toch altijd een dubbel gevoel bij als ik mensen zie die een puppy hebben, hier op het forum bv. Dat zijn hier dan de grootste hondenvrienden, waarom dan geen hond redden? Nog eens, dat is mijn gevoel, ieder doet zijn ding natuurlijk. Ik vind het gewoon zo enorm zielig die hondjes, zou ze liefst allemaal meenemen. "

Klopt bij een pup moet je ook een klik hebben netzoals bij een asielhond.
Echter als ik mijn oog laat vallen op het ras de chihuahua en die zit niet in het asiel kom ik uit bij een pup zo simpel is het.
Ik heb geen medelijden met de asiel honden ik ben namelijk geen reddende engel en kan niet elke hond een goed plekje geven.
Had erop het moment dat ik een chi wou of een dwerg pinscher een in het asiel gezeten had die hier nu geweest.
Je hebt in het asiel helemaal niet zoveel keus immers ben ik geen type voor veel asiel honden moet ik ze dan maar nemen omdat ik het zielig vind en dan thuis totaal geen band met de hond heb?
Zoek ik een amstaff zoals ik al zei dan had ik absoluut geen pup genomen waarom? het asiel zit vol met amstaffs dus dan is de keus in mijn ogen normaal om er daar een vandaan te nemen.
Ben ik dan geen hondenvriend omdat mijn honden hier zijn gekomen als pup?
Nee zo zwart wit is het niet.
Gelukkig is iedereen anders en hebben we pup kopers en mensen die in het asiel kopen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik ben toch voor de pupjes. Vind het erg zielig voor de honden in het asiel, maar ik ben sowieso niet ervaren genoeg als baas, en je hebt met een hond uit het asiel nooit zo'n band als met een hond die als pup bij je is, dat is in ieder geval mijn ervaring na een herplaatser en nu onze Lizzie. Lizzie is compleet op mij gefocust, overal waar we zijn. Ze loopt buiten altijd los, maar ook als ze een hond ziet blijft ze binnen een bepaalde afstand van mij. Ligt natuurlijk ook wel een beetje aan het karakter van de hond, maar dit heb ik met onze herplaatser Benji nooit gehad, al was dat wel de grootste knuffelkont ever en zo dankbaar dat we van hem hielden :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Ik ben toch voor de pupjes. Vind het erg zielig voor de honden in het asiel, maar ik ben sowieso niet ervaren genoeg als baas, en je hebt met een hond uit het asiel nooit zo'n band als met een hond die als pup bij je is, qua vertrouwen en bij je blijven tijdens loslopen e.d. (dat is in ieder geval mijn ervaring na een herplaatser en nu onze Lizzie) "


Ik heb geen ervaring om te vergelijken omdat ik nooit een pup uit nest gehad heb. Maar ik heb wel de ervaring met enorm hechte en vertrouwensvolle band met de asielhonden, dus ik denk dat dit dus niet altijd opgaat wat jij schrijft.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

"
Klopt bij een pup moet je ook een klik hebben netzoals bij een asielhond.
Echter als ik mijn oog laat vallen op het ras de chihuahua en die zit niet in het asiel kom ik uit bij een pup zo simpel is het.
Ik heb geen medelijden met de asiel honden ik ben namelijk geen reddende engel en kan niet elke hond een goed plekje geven.
Had erop het moment dat ik een chi wou of een dwerg pinscher een in het asiel gezeten had die hier nu geweest.
Je hebt in het asiel helemaal niet zoveel keus immers ben ik geen type voor veel asiel honden moet ik ze dan maar nemen omdat ik het zielig vind en dan thuis totaal geen band met de hond heb?
Zoek ik een amstaff zoals ik al zei dan had ik absoluut geen pup genomen waarom? het asiel zit vol met amstaffs dus dan is de keus in mijn ogen normaal om er daar een vandaan te nemen.
Ben ik dan geen hondenvriend omdat mijn honden hier zijn gekomen als pup?
Nee zo zwart wit is het niet.
Gelukkig is iedereen anders en hebben we pup kopers en mensen die in het asiel kopen. "


Ik snap je redenering, en idd zijn er niet veel chihuahua's of dwergpinchers in het aasiel. Voel je niet aangevallen, dat is gwn mijn gevoel. Ik ga ook niet zeggen dat het de schuld is van de puppykopers dat de asielen zo vol zitten, dat probleem zou aan de bron aangepakt moeten worden, maar zover zullen we nog niet snel zijn. Ik neem een asielhond omdat ik anders last zou hebben van mijn geweten, heb ook nog geen slechte ervaringen met asielhonden gehad, ik zou geen hondje pakken uit medelijden terwijl ik er geen klik mee heb, die moet er idd zijn.

Btw, er zitten momenteel 2 chihuahua's (7maand en 4jaar) in 2 asielen in België, moest je er nog eentje bij willen
;-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik ben toch voor de pupjes. Vind het erg zielig voor de honden in het asiel, maar ik ben sowieso niet ervaren genoeg als baas, en je hebt met een hond uit het asiel nooit zo'n band als met een hond die als pup bij je is, qua vertrouwen en bij je blijven tijdens loslopen e.d. (dat is in ieder geval mijn ervaring na een herplaatser en nu onze Lizzie) "


dat verschilt dus. ik heb met al mijn honden een band. denk echt niet dat dat anders was geweest wanneer ze als pup waren gekomen.
lisa moest herplaatst worden omdat ze wegliep, ontsnapte en ging jagen. bij mij wijkt ze niet van mijn zijde. kan overal los, wat voor husky's al mazzel is. wat een verschil dan met haar vorige eigenaren.
job kan niet los, loopt wel weg, doet alles eraan om te ontsnappen.
maxje kan ook overal los.
ja mijn husky en terrier luisteren zeer goed. en zijn nog herplaatsers ook.
mijn pleeghondjes konden ook prima loslopen en luisteren.
en ach job maakt alles op zijn manier weer goed.

die 1 op de 5 die een 'probleemhond'is......

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik snap je redenering, en idd zijn er niet veel chihuahua's of dwergpinchers in het aasiel. Voel je niet aangevallen, dat is gwn mijn gevoel. Ik ga ook niet zeggen dat het de schuld is van de puppykopers dat de asielen zo vol zitten, dat probleem zou aan de bron aangepakt moeten worden, maar zover zullen we nog niet snel zijn. Ik neem een asielhond omdat ik anders last zou hebben van mijn geweten, heb ook nog geen slechte ervaringen met asielhonden gehad, ik zou geen hondje pakken uit medelijden terwijl ik er geen klik mee heb, die moet er idd zijn.

Btw, er zitten momenteel 2 chihuahua's (7maand en 4jaar) in 2 asielen in België, moest je er nog eentje bij willen
 ;-) Voelde me niet aangevallen hoor wou gewoon even uitleggen hoe ik het zag :-)
Uhm nog een nee ik denk dat ik dan ruzie heb en heb me handen vol aan 2 dames van 2 jaar en een dochter van 12 weken haha.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Tot nog toe 3 keer een pup gehad. De volgende hond wordt een herplaatser. Ik hoop dat ik tegen die tijd een Whippet kan vinden bij de rasvereniging of het asiel. Leeftijd maakt me niet uit. Dat hondje van 12 jaar oud wat niemand wil hebben kan zomaar 18 worden.

honden page profiel harley en jacxharley en jacx

honden foto van harley en jacx

Kijk, deze discussie wilde ik nu eens hebben, gewoon om maar eens te kijken wat anderen er nu van vinden, geweldig!! bedankt voor alle reacties. Het is ook helemaal mijn bedoeling niet om een hond te nemen, daar ben ik nog lang niet aan toe, na het overlijden van mijn harlieke, maar was wel nieuwsgierig over hoe erover dit item gedacht wordt :-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

je hebt gelijk hoor, maar heel veel mensen hebben een verkeerd beeld van een asiel. Velen denken dat daar enkel honden zitten met zware gedragsproblemen zoals agressie of dergelijke. Ze zien geen andere reden hoe een hond anders in een asiel zou terecht komen. 
Hier zijn ze altijd verbaasd als ze vragen van waar onze brave, allemans vriend Larah komt en ik antwoord dat ze van het asiel komt. Vele deinzen dan zelfs terug met aaien omdat ze denken dat ze agressief zou zijn, terwijl ze een minuut ervoor met haar aan het knuffelen waren.
Mensen denken er niet bij na dat honden ook in beslag genomen kunnen worden, of dat de baasjes kunnen sterven of niet meer voor hen kunnen zorgen maar wel voordien goed opgevoed hebben...

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Mij maakt het niet heel veel uit.

Ik zoek een hond die geschikt is om ermee te werken! Vind ik een hond op een site van een asiel, dan ga ik langs om te praten en te kijken, maar ik kijk ook naar herplaatsers of pups (alleen maar bij erkende fokkers en waarvan we weten dat ze betrouwbaar zijn)!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wij hebben bewust voor honden met stamboom gekozen van verantwoorde fokkers, ik wilde namelijk een gezonde hond, die ik nog helemaal zelf kon opvoeden. verder waren we in verband met de kinderen toch ietwat huiverig voor een asielhond, en de plannen om te fokken waren ook al in mijn hoofd, en dat doe je natuurlijk ook niet met een asielhond. verder vind je vrijwel nooit een australian shepherd in het asiel........

ik wilde ook gewoon een hond die overal mee naartoe kon, en waar ik van alles mee kon doen qua sport en show e.d.
en ook al zijn asielhonden heel leuk, het blijven toch vaak honden met een gebruiksaanwijzing. soms klein, soms groot, maar het is toch anders dan een netjes gefokte pup die je vanaf 8 weken in huis hebt.

het lijkt me nog wel een keer leuk om een rottweiler uit het asiel te halen, maar ik vind mijn situatie daar nu niet geschikt voor. dus misschien over een aantal jaar.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Ik heb voor mezelf al besloten dat als er in de toekomst een nieuw hondje (bij) komt dit een herplaatstertje of asielhond word...
Er zijn zoveel dieren die hulp kunnen gebruiken, dus waarom hun die hulp niet geven...

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik heb een hond die ik sinds pup heb, en een asielhond.
Met Pebbles heb ik 'n unieke band die ik nooit met 'n andere hond zal krijgen, maar met Faun, ben ik ook 'n unieke band aan het ontwikkelen.

Echt, onlangs hebben mijn vriend en ik het er nog over gehad,
een makkelijkere hond dan faun hadden we ons niet kunnen voorstellen, en een pup hadden we veel meer werk mee gehad.

Oke, we moeten bij faun heel erg werken aan zijn zelfvertrouwen. Maar dit is geen punt voor ons. we doen dit door spelletjes, commando'tjes, veel belonen, hem veel in zijn vrijheid laten en rustige ontspannende momenten in de natuur. en na een maand zijn we gegaan van een hondje dat onder tafel dook als er een bezoeker binnenkwam, naar een hondje dat rustig, maar wel vrolijk hallo gaat zeggen.

Gisteren zijn we zelfs met hem naar de Olmense zoo geweest, en daar heeftie zich keurig gedragen. En sinds eergisteren heb ik een konijntje gekregen en ook daarmee is geen enkel probleem met onze faun...


Niet al mijn honden zullen herplaatsers of asielhonden worden, maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst weer eentje op ons pad komt. toch ben ik me nu aan het oriënteren voor een pup in de toekomst :-) Gewoon omdat ik eens wil meemaken hoe het is een goede pup van een stamboomfokker te halen. en nee, daar ga ik me niet schuldig over voelen.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" en je hebt met een hond uit het asiel nooit zo'n band als met een hond die als pup bij je is "

Hier ben ik het totáál niet mee eens.

Mellow is onze eerste hond. Een asielhond, van toen 4 maanden oud.
Hoewel er zeker nog wel het een en ander beter kan (luisteren vooral! ;-)) hebben we een hele goede band.

Wij hebben bewust 2 asieldieren (poes Puk en Mellow).

Vroeger thuis 2 keer een Dalmatiër pup gehad en ook met die honden had ik een goede band (vooral met Max).

Als het even kan probeer ik asieldieren wel altijd te promoten.
Tuurlijk heeft een asieldier wel een iets andere behandeling nodig (ze hebben niet altijd een goede start gehad of er mankeert iets aan waardoor ze in het asiel zijn gekomen), maar dat weet je als je er aan begint.

Ik ben superblij met mijn 'tweedehandsjes' en als er ooit nog een hond komt (kat kan gewoon niet met Mellow), dan weten we het asiel zeker weer te vinden :-D

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Ik ben het wel met jaqcueline eens.
Natuurlijk sta ik open voor een asielhond, ik heb ook heel veel op internet gezocht en gekeken.
Maar..ik wou echt graag een praagse rattenvanger, en die vind je niet van de een op de andere dag in het asiel.

Een pup is ook maar even pup..voor mij gaat het inderdaad om de 'klik' met de hond.

Had ik niet mijn zinnen gezet op een bepaald ras, dan zou ik zeker naar het asiel gaan.

honden page profiel BenoitBenoit

honden foto van Benoit

Hoi,

ik zou voor mezelf altijd voor een asielhond gaan. Als ik een werkhond zou willen dan wel eerst laten testen op de gebruikelijke zaken ofwel indien geen geschikte asielhond te vinden is toch gaan voor een pup van bij een kweker. Ook in het asiel zitten vaak (raszuivere) pupjes! Dat is toch wel belangrijk om te vermelden aangezien veel mensen denken dat enkel oude knarren in het asiel terechtkomen :-D

Ik zie het zo: bij een kweker kies jij de pup maar een asielhond kiest jòu. De band die je dan achteraf hebt is onbeschrijflijk. Geen hond zo dankbaar als een asielhond :-)

Persoonlijk heb ik ervaring met beide 'types' hond. Onze twee hondjes die als pup van bij een kweker kwamen vonden naar mijn mening hun 'situatie' normaal. Daarmee wil ik zeggen dat ze nooit iets anders hadden gekend dan ons gezin en af en toe wel eens op eigen poten een stapje in de wereld durfden zetten :-D Onze twee asielhondjes hadden meer 'respect' voor ons. Zij waren net iets meer aanhankelijker, liepen nooit weg,... Ze voelden zich gelukkig bij hun nieuwe gezin...
Dit is hoe ik het heb ervaren maar waarschijnlijk is er niet veel verschil tussen een volwassen hond, afkomstig van een kweker en een goed opgevoede asielhond (denk ik) :-D

honden page profiel Julika en RakkerJulika en Rakker

honden foto van Julika en Rakker

Ik wil over een paar jaar een Newfoundlander (ben aan het sparen en inlezen :-D ), ik wil eerst kijken in het asiel maar als er dan geen zijn dan neem ik toch een pup.
Wij hebben nu ook een herplaatser (niet uit het asiel)en heb er ook geen problemen mee.
Hij kende alleen geen commando's, heb hem commando's geleerd en luisterd nu heel goed.
Hij is een allemansvriend dus echt helemaal geen problemen verder.

Het is heel persoonlijk of je een pup neemt of een herplaatser,ze verdienen toch beide een goed thuis? O-)
Ik ben opgegroeid met een pup (Daisy, al overleden), ik ben nu 15 en heb Rakker alle commando's geleerd.
Maar toch voel ik wel nog steeds een speciale band met Daisy, heel anders dan met Rakker. Ook al hou ik evenveel van ze natuurlijk.
Ik zou zo voor een pup gaan maar ik wil asielhonden ook een kans geven op goed thuis.

Groetjes Julika en Rakker

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom geen asielhond??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: update sem en mexx
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^