Hallo,
Heb hier al wat gelezen over eigenaars wiens hond na vacinaties (al dan niet combinaties van verschillende inentingen of niet) ziek zijn geworden en zelfs veel erger: overleden.
We weten natuurlijk nooit zeker of we er goed aan doen of niet. Sommige honden zijn ook gewoon sterker dan andere...
Zelf hebben we ook wat nare ervaringen gehad met vacinaties en we hebben dan ook besloten onze honden niet meer te laten inenten.
Mijn eerste hondje, Maltezer, is 2maal enorm ziek geworden na vacinatie. We hebben toen destijds ook besloten hem niet meer te laten vacineren. Hij is er toch 12 jaar mee mogen worden en heeft al die jaren zonder nooit ziek geweest.
Onze huidige honden, Havanezers, hebben tot 2 jaar geleden (ze zijn nu 8 jaar)ook hun vacinaties gehad.
Ons mannetje is echter 2 jaar geleden tot het levensbedreigende af ziek geweest. Het scheelde maar enkele uren of we hadden hem verloren.
We vermoeden ook heel sterk dat het door de vacinatie is gekomen (ik denk dat hij toen combinatie inenting heeft gehad, ons vrouwtje ook maar die heeft gelukkig niets voorgehad)
Hij werd kort na de vacinatie enorm zwak, levensloos, geen eetlust,...
Je kent je hond dus je merkt direct dat er iets scheelt. Toen we opmerkten dat zijn tandvlees en zijn ogen helemaal bleek waren (dat herkenden we door een vorige hond die we op enkele uren tijd verloren hadden door inwendige bloeding, ook helemaal bleek tandvlees enzo) hebben we gelukkig op een zondag toch een dierenarts vlak in de buurt kunnen bereiken. Direct aan een infuus maar ze had er geen goed oog op. Bange bange nachtelijke uren, 's ochtends was hij gelukkig al stukken beter en levendiger. We hebben hem toen overgebracht naar onze eigen dierenarts (die we tenslotte al meer dan 10 jaar kennen) Daar verder aan infuus, bloed getrokken...
Besluit: auto-immuunziekte, hij stootte dus zijn eigen cellen en stoffen af.
Hij kreeg direct heel hoge cortison (eigenlijk overdosis om hem er zo snel mogelijk door te krijgen)
Hij heeft lang hoge dosis cortinson moeten nemen, het heeft ook een hele tijd in beslag genomen om de juiste dosis te vinden. We wilden hem geen te hoge geven omdat dat ook zijn nevenwerkingen heeft maar te lage, daarmee verzwakte hij dan ook weer direct.
Enfin, zo'n jaar ging voorbij en de volgende jaarlijkse vacinatie tijd kwam eraan. Na wat overleg en twijfelen besloten we hem toch te laten vacineren.
Kort daarop ontwikkelde hij een enorme kist op zijn zij die helemaal ontstoken raakte.
Hij was waarschijnlijk door heel die auto-immuun ziekte toch nog te verzwakt om die vacinatie aan te kunnen, vermoeden we.
Doordat hij dus toch nog te weinig weerstand had kon hij deze ontsteking zelf niet genezen dus na weer vele twijfelmomenten besloten we deze te laten wegnemen. De operatie zelf zou hij volgens de dierenarts zonder problemen doorstaan maar achteraf, de genezing zou misschien voor problemen kunnen zorgen.
Gelukkig is de operatie goed gelukt zonder complicaties en eigenlijk vrij snel is de wonde toch genezen door vooral de cortison.
Blij dat dat allemaal in orde is gekomen.
Een half jaar geleden ontdekten we dat zijn haar begon uit te vallen achteraan en ook zijn huid werd overal donker, echt haast zwart.
Na wat opzoekingswerk kwamen we syndroom van cushing tegen wat vaak veroorzaakt schijnt te worden door hoge cortinsongebruik.
Zonder die cortison hadden we hem natuurlijk niet meer gehad maar sja, het heeft ook zijn slechte kanten dus.
We zijn op eigen houtje beginnen afbouwen met die cortison. Zachtjes aan, ene dag een heel pilletje, andere dag een half... enkele weken...
Hij is begonnen aan 10mg (weegt ongeveer 10kg)toen hij dus echt heel zwak was.
We zijn dan na een maand ofzo mogen afbouwen van de dierenarts, in de gaten houden welke dosis hij aankon wat dus wat wikken en wegen was, en dus nu zelf blijven afbouwen om dus die cushing.
Nu geven we 1mg en *HOUT VASTHOUDEN* hij lijkt het aan te kunnen.
Zijn vel is veel rooskleuriger terug, zijn haar is terug beter, die kale plek is ook terug weg beginnen gaan.
We houden hem natuurlijk heel goed in de gaten: nakijken op kleur van tandvlees, ogen, zijn kleur van vel enzo. En natuurlijk zijn manier van doen.
Wat een lange uitleg maar misschien kunnen sommige eigenaars hier wat mee zijn.
Vele groetjes
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "problemen na vacinaties (auto-immuun ziekte, cortinson+cushing )" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ik lees hier net een eigen fout: de cortison maakte dat hij geen weerstand had natuurlijk, wat veroorzaakte dat die kist genas, beetje te vlug geschreven...
lap dat die kist NIET genas, ik ga maar ophouden nu. ben er precies niet bij...
groets
heb het goed doorgelezen , en ja de angst slaat bij mij om het hart.
ik heb bamse haar pupentingen laten geven, en toen ze een jaar oud was de laatste enting, pas een kaart gekregen voor dat ze ingeent moet worden, gelukkig nog even tijd, wand de dierenarts is twee weken op vakantie, nu lees ik dit weer, en de twijfel slaat weer toe, daar wordt ik zelf dus doodziek van.
ook heb ik papieren uit amerika en londen, dat vacineren helemaal niet zo goed is, en toch slaat die twijfel weer steeds toe, bamse is ook niet geent tegen rabbies, dus moet ze deze maand daarvoor de enting hebben, de cocktail is een ander verhaal, ensteeds door eigenaren met ervaringen van entingen die niet goed zijn gaangeslagen , ja ga je wel twijfelen he, mijn vorige honden heb ik altijd laten enten, en na een enting waren ze altijd wel een beetje van slag een paar dagen, maar nooit bij stil gestaan dat ik niet meer zou enten, nou heb ik bamse, en ja wat nu he ?
willemijn.
Ja een mens zou wel schrik krijgen als ik dit zo lees !
Tibo is volledig in orde met zijn entingen. Ook tegen rabies. Probleem is gewoon dat als ik het niet laat doen, ik hem niet mag meenemen naar de Ardennen, Nederland etc.
Het is dan immers toch verplicht om hun boekje bij te hebben om te laten zien dat ze met alles in orde zijn...dus veel keuze heb ik niet, want wil hem ook niet thuis laten en tijdens mijn vakantie trekken we er weer op uit.
Liefs,
Marie-Rose
ja marie-rose, zo is het natuurlijk wel, je kan het nou wel achterlaten die entingen, maar je komt nergens meer voor je hond, je zal eens ziek worden en dan ? pension, dierenbeschermingsasiels , ze moeten je niet.kan Bamse niet eens donor laten worden, want ze moet jaarlijks dan haar entingen gehad hebben.
en zo weet ik er nog wel meer, en ook rabies is verplicht al je naar het buitenland gaat, het risico dat je aangehouden wordt daar is toch aanwezig, en als je niets kan overleggen, dan ben je de klos, gaat ze in qwarentaine, ja nog twijfel ik.
Ik begrijp je goed Willemijn, ik heb ook getwijfeld hoor !! Onze katten moeten zogezegd ook elk jaar hun entingen krijgen, maar dat doe ik dus al niet meer !
We hadden vroeger 5 katten en geen enkele werd daar van ingeëint en ze waren nooit ziek. Onze DA zegt dat het voor de honden ook niet echt nodig is en dat het veelal wordt ingegeven omdat het een goede bron van inkomsten is voor de DA. Hij zegt dit dan zelf...Yoshi wilde hij op latere leeftijd, toen hij toch niet meer mee kon, dan ook niet langer zijn entingen geven, was pure geldklopperij volgens hem en niet altijd het beste voor de hond. Geeft vertrouwen hé...
Maar zoals je zegt je kan nergens meer naartoe met je hond en stel je voor dat je controle krijgt...en bij ons moeten we zelfs niet naar het buitenland, de Ardennen is al ver genoeg, daar controleren ze soms ook...
Hallo,
Het is inderdaad een lastige zaak: zijn vacinaties nu echt gevaarlijker dan we weten?
Ik heb ook al vaker horen zeggen en gelezen dat vacinaties ergens idd een zaakje zou kunnen zijn van geldklopperij.
Ik geloof zeker dat vacinaties tegen bepaalde ziektes noodzakelijk zijn net zoals bij mensen maar ik denk ergens dat het niet nodig is om ze jaarlijks in te enten en ik vermoed ook dat de dosis doorgaans misschien ook te hoog is bij die inspuitingen.
Ik denk dat het vooral belangrijk is in de pupjaren.
Dan zijn ze denk ik doorgaans allemaal vatbaarder voor ziektes en allerlei kwaaltjes.
Ik weet het uiteraard niet maar wij hebben besloten onze honden niet meer te laten vacineren.
Zeker niet ons mannetje net omdat hij momenteel toch goed en sterk genoeg lijkt te zijn en we geen risico's willen nemen.
Het lastige is idd ook vaak dat ze om ergens toegelaten te worden zoals in kennels, bepaalde landen ze die vacinaties verplicht moeten gehad hebben. Mensen die gaarne al eens ergens op vakantie gaan hebben hier inderdaad vaak problemen mee.
Bij ons is het zo: mogen onze honden niet mee, dan gaan we zelf ook niet. Samen op vakantie gaan zit er dus eigenlijk nooit in maar zo is het dan maar.
Ze naar een kennel doen hebben we nog nooit gedaan of overwogen. We zouden dat echt helemaal niet kunnen. Dan blijven we echt liever gewoon thuis.
(geheim: ze zijn eigenlijk ook nooit alleen...)
Ja, slaaf van je honden zijn noemen ze dat inderdaad.
So be it...
Bezeten is misschien beter uitgedrukt.
Groets
lastige zaak! Ik vind alleen alle ppyintentingen belangrijk. Rabbis is handig voor als je nog eens weg wil, maar noodzaak niet. Wij doen dit al 12 jaar zo en tot nu toe hebben we geen problemen gehad.
Ik ben trouwens linda nieuw hier. Hoe kan ik trouwens nieuwe berichten van oude onderscheiden? Groet linda
Hallo,
Je zou naar een klass. homeopaat kunnen gaan..
Dan wordt je hond beschermt via nosoden..
Het is een géén officiele enting..
Als je met je hond naar het buitenland mee moet, dan heb je daar niets aan..
Maar je hond is wel beschermd...
Ook bestaat er een mogelijkheid je hondje te titteren..
'Titter' is bloed afnemen vóór er eventueel geënt wordt..
Heeft je hond nog genoeg antistoffen dan behoeft er niet geënt te worden.
Zo raakt je hond nooit overent..
Ik kies er voor om niet te enten..
Maar ik kies er dan óók voor NIET met m'n hond naar het buitenland te gaan...
En Nederland is prachtig...
Ja, het is maar net waar je de prioriteiten hebt liggen...
Lieve groet, Ilja
Hoi,
Ik heb vrijdagavond Tibo laten inenten tegen kennelhoest, dit moest twee keer na elkaar volgens de DA met een termijn van 4 weken tussen de twee inentingen.
Ik deed dit om goed te doen, want Tibo had al kennelhoest gehad toen hij uit het asiel kwam en ook omdat ik hem tijdens mijn vakantie overal mee naartoe wil nemen.
Sinds gisteren is hij echter zichzelf niet, heel tam en ik krijg hem met geen stokken vooruit !
Hij wil gewoon met rust worden gelaten, gelukkig heeft hij geen koorts !
Ik maak me dus enorme zorgen en hoop dat hij snel weer opknapt !!
Ik laat hem nooit meer inenten !
Liefs,
Marie-Rose
wij hebben zelf 1 hond en 6 katten die allemaal geent worden...de hond van mijn ouders is ondertussen 14 en wordt ook nog steeds geent.
wij hebben nooit problemen gehad na een enting ook niet van lusteloosheid of zo...
ik blijf dan ook mijn dieren enten. het is hetzelfde als de entingen voor ons en onze kinderen...sommige worden er ook ziek van andere weer niet maar bijna iedereen geeft ze.....
Heb altijd 2 katten gehad en nu mijn 2e hond. De katten zijn alle 2 erg oud geworden zonder inentingen maar de honden moeten, denk ik, ingeent worden omdat ze meegaan op de boot en dus ook in open water zwemmen. Dat is eigenlijk de enige rede
Ik heb de studie Diergeneeskunde gedaan en ons is verteld dat je tot een jaar of 4 zou moeten enten, daarna heeft de hond genoeg antistoffen voor zijn hele leven! Ik heb ook nooit te horen gekregen dat het schadelijk zou zijn om het wel te doen, maar het is dus je reinste geldklopperij om ieder jaar te gaan.
Zelf zijn wij met onze oude hond dus direct gestopt met enten toen ik dat hoorde. Hij is nu 15 jaar en al zo'n 8 jaar niet meer ge-ent. En gezond joh...
Dat is ook de reden dat ik hem liet enten...terwijl de DA het zelf geldklopperij noemde en in veel gevallen onnodig ! De injectie tegen de kennelhoest zou nog al problemen hebben gegeven, het is ook die injectie die ik hem niet meer ga laten geven.
Maar gelukkig begint Tibo zich ondertussen al wat beter te voelen....ik ben opgelucht !!
Liefs,
Marie-Rose
Hoi,
Willen jullie meer info. over wel of niet enten, wat er gebeurd o.a. met het immuunsysteem de hond....
Welke nadelen/voordelen het heeft..
Of niet te enten/alternatieven te gebruiken of eerst te titteren...
Binnenkort is er een lezing van dierenarts Tannetje Koning..
Zij komt expliciet vertellen over enten...
Ik weet niet eens meer OF er nog plaatsen zijn...
Maar je kunt het allicht nog proberen..
Er zijn vaker dit soort themadagen dus er volgen er vast nog wel meer...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/10794/themadagen-homeopathie-enten-of-niet-enten?-trauma's.php
Lieve groet, Ilja
Had echt iets voor mij geweest, spijtig genoeg woon ik in België dus...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "problemen na vacinaties (auto-immuun ziekte, cortinson+cushing )" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?