even antwoorden op het berichtje van THERA.....
over haar conclusie of het wat uitmaakt of je vers geeft of brok...
jawel...veel maakt dat uit, een brokken hond heeft lang zo,n hoge zuurgraad niet als een vleesetende hond.
het onderzoek team vraagt niet voor niets, of je brok geeft of vlees. het heeft er zeker mee te maken.
honden die brok eten hebben meer kans om toch wormen te krijgen, de hoge zuurgraad van vleesetende honden hebben meer kans dat de worm dat dus niet overleeft.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoelwormen onderzoek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zo dat ging lekker snel, gister de ontlasting opgestuurd en nu al bericht dat het binnen is
Heb gelijk de enquete ingevuld en nu maar wachten op de uitslag ben benieuwd!
Ik heb me gisteren ook aangemeld, eerste pakketje komt binnenkort mijn kant uit.
Ben benieuwd.
Ontwormen heb ik sowieso nooit gedaan (ja, alleen vanuit het asiel volgens mij, kreeg een paar pilletjes van een mij ontschoten merk mee), want wat er niet is, kan ook niet worden 'vernietigd' tenslotte.
Mellow poept ook niet van die grote poepjes. Sterker nog, poes Puk heeft soms grotere drollen...
ja het poeppakket is binnen! moest wel lachen om de erg kleine bakjes. daar past het drolletje van drum niet in
en dat je het zo lekker moet inpakken dit in dat en dat weer in dat haha
wij kunnen ook poep gaan vangen en dan wachten op de uitslag.
Hier werd de envelop net ook door de brievenbus geschoven (onder luid en woest geblaf van Mellow).
Vind het wel een net pakket, moest wel lachen om het tissuepapier, dacht eerst dat dat was voor het geval je door het zakje heen prikte, om je handen mee af te vegen haha
Deze week maar een drol opvangen. Ik zou ook een zakje onder haar staart kunnen maken, kan ik het rechtstreeks opvangen
Heb het het resultaat van het ontlastingsonderzoek binnen en de heren teckelmeneren zijn wormvrij!
@Willemijn
De zuurgraad van de maag is niet altijd hetzelfde, het past zich aan aan wat voor voedsel er binnen komt en ja, dan is een vers vlees maag vaker zuurder dan een brokken maag. Maar nuchter zijn ze gelijk.
Ook hier de uitslag binnen...
Sammy en Camila wormenvrij...
Cloudy, in zijn ontlasting zijn zweepwormeneitjes aangetroffen.
Hij mag nu 3 dagen echt niks opeten buiten, dus hij gaat ook niet in de tuin even nu.
Dan weer ontlasting opsturen, als blijkt dat er dan nog eitjes aangetroffen worden zal hij moeten worden behandeld.
Ik googelde even, zweepwormeneitjes zijn het meest voorkomende bij honden maar ook erg hardnekkig zoals ik nu gelezen heb.
Dat stond ook in de mail dat als een hond eenmaal deze eitjes heeft, er vaker eitjes aangetroffen kunnen worden.
Heb me ook maar aangemeld, mag wel 'maar' meedoen met 3 van mijn 4 meiden dus moet nog even kiezen met welke maar goed beslis ik ter zijnde tijd wel ...
En hoe komt hij dan aan die eitjes Nanda?
Het lijkt me ook lastig om uit 4 honden maar 3 honden te kiezen, stel dat je nét die hond overslaat die wél eitjes van de een of andere worm heeft.
Heb mijn moeder ook de link van de site gestuurd.
Maar haar kennende gaat ze dat niet doen.
Ik vind het juist wel fijn, helemaal omdat Mellow nog wel eens wat wil eten (tegenwoordig met name gras en ze kauwt vaak op blaadjes, verscheurt ze en spuugt ze tijdens het lopen 'pfft' weer uit).
De uitslag van Cloudy was: zweepwormeitjes (Trichuris) aangetroffen.
Dit kan twee dingen betekenen:
1. Cloudy maakt op dit moment een infectie door die tot ei-uitscheiding leidt
2. Cloudy heeft ontlasting gegeten van een andere diersoort (schaap, paard, muis, etc.) en de eitjes die daarin zaten bevinden zich in de ontlasting (= passage)
--> let op: eitjes vanuit de ontlasting kunnen door bijv. regen uitspoelen en in het gras terecht te komen. de hond hoeft dus niet zichtbaar ontlasting te eten om toch wormeitjes binnen te krijgen.
In het eerste geval moet de hond behandeld worden, in het andere geval niet.
Op Google staat dat zweepwormen de meest voorkomende wormen zijn bij honden.
Honden krijgen ze vaak binnen via aarde waar de eitjes dan inzitten.
Naar mijn weten heeft Cloudy niks gegeten tijdens wandelen, maar 100% zekerheid heb ik daarin niet. Camila eet juist wel vaak iets van de de straat, had bij haar dit eerder verwacht. Al is dat nu heel goed onder conrtole, ik zie het als ze iets wil pakken zeg `nee` en ze loopt netjes door. Dus dat is al bijna verholpen.
Cloudy had wel veel last van diarree met soms ook bloed, dan ging het weer goed en dan weer diarree.. Hij komt natuurlijk uit Spanje en je weet niet of hij het daar opgelopen kan hebben. Die kans is wel best groot. Juist omdat hij uit Spanje komt heb ik hem wel ontwormd , sinds December is hij twee keer ontwormd waarvan de laatste keer nog geen 3 maanden geleden is. Het verbaasd me juist ook dat Sammy dan weer niks heeft, ik ben wel heel erg benieuwd of Deva het dan ook heeft dus die wil ik binnenkort ook laten testen, desnoods bij het woud om daar zekerheid in te hebben want die plukt altijd takjes, gras etc tussen de tegels in de tuin. Cloudy poept ook wel eens in de tuin, ruim alles altijd op en spoel de tuin dagelijks ook schoon (tegels) maar toch. Maar Sammy komt ook in de tuin natuurlijk en die heeft weer niks dus daarom wel erg benieuwd naar Deva.
Heb hun alsnog even een mail gezonden met wat vragen, waaronder wat ik het beste met Deva kan doen nu.
Ik ben erg blij dat ik aan het onderzoek mee doe, nu weet ik in ieder geval dat Cloudy dit heeft en kan ik volgen wat voor effect dit op de andere honden heeft en of hij er weer snel vanaf is.
Hier ook bericht gehad vanmiddag: Sam is worm(eitjes)vrij!
@ Nantastic!
Heb jij ook speicaal nog vermeld dat Cloudy uit Spanje komt ?
Er word niet gevraagd naar afkomst viel me op, maar juist voor 'warme-landen-hondjes' lijkt het mij wel relevant dat ze dat weten.
Helemaal nu blijkt dat er niet alleen op spoelworm word gecontroleerd.
Toch wel fijn dat je weet dat je hond besmet is...., niet leuk natuurlijk, maar als het dan toch zo is, kan je het maar beter weten toch.
Ik heb bij aanmelding vermeld dat mijn Cloudy en Camila uit Spanje komen..
Of ze dat genoteerd hebben weet ik niet.
Maar de zweepworm is de meest voorkomende worm bij honden ook in Nederland, dus of je dat kan linken aan Spanje vind ik weer moeilijk. Vooral omdat hij na zijn komst meerdere keren ontwormd is voor de zekerheid.
Even kijken wat de volgende test gaat zeggen als hij echt een paar dagen niks gegeten heeft buiten. Stiekem hoop ik dat het dan goed is, maar de kans is groter dat hij toch een kuurtje moet krijgen denk ik.
Het was ook niet direkt bedoeld naar aanleiding van de zweepworm uitslag, meer als aanvullende info naar het spoelwormteam.
Ik vond het opvallend dat er niet naar afkomst word gevraagd, juist omdat er dus op meer dingen word gecontroleerd als alleen spoelworm.
Ik had in eerste instantie dus niks vermeld, omdat spoelworm zo algemeen is, maar hartworm bijvoorbeeld is iets wat niet Noord-Europees is.
Daarom heb ik pas tijdends de enquete vermeld dat Misty uit Spanje komt, omdat ik hier op het forum ontdekte dat er ook andere dingen worden gecontroleerd...., wat ik alleen maar geweldig vind
Helemaal mee eens, honden uit landen als Spanje kunnen zeker meer dingen bij zich dragen.
Dat is ook de reden waarom ik het bij aanmelding heb vermeld.
Wel goed om dit alsnog eens te vermelden bij de volgende vragenlijst.
Beter twee keer vermelden dan 1 keer en dat het niet meegenomen wordt in het onderzoek..
Hartelijk dank voor uw vragen. Heel begrijpelijk dat u hiermee komt.
De zweepwormeitjes kunnen inderdaad lang in de omgeving zitten, maar onze vraag momenteel is of het gaat om een infectie van Cloudy zelf of dat uw hond toevallig eitjes van andere diersoorten binnen heeft gekregen (=passage). In het eerste geval gaan we u nog wat extra informatie verschaffen (en ontwormingsmiddel), in het tweede geval is er niets aan de hand.
Ons voorstel is om even de ontlasting van aankomende dagen af te wachten en dan verder te kijken wat nodig is. U kunt gerust (wat ons betreft) op zondag al ontlasting versturen, dan komt het maandag hopelijk al aan. Maar maandag mag ook. Als het om een infectie van Cloudy zelf gaat, blijft uw hond uitscheiden, dus zullen we de eitjes weer terugvinden. Gaat het om een passage, dan zien we (als Cloudy braaf geen dingen meer uit de omgeving heeft opgenomen) geen eitjes meer in de ontlasting. Maandag is dus niet te vroeg.
Voor zover in de wetenschap bekend is, komen er geen zweepwormen (Trichuris) voor bij vogels. Dus de kans dat Cloudy daar wat van heeft gekregen, is zeer klein. En zou dat wel het geval zijn, dan zou het alleen maar gaan om passage en geen infectie.
Een echte infectie met zweepwormen heeft vaak weinig consequenties (= geen verschijnselen). Alleen bij een zware infectie (= veel wormen) kan er diarree optreden en eventueel wat vermagering. Helaas kunnen we op grond van onze methode geen uitspraak doen over de hoeveelheid wormen in een darm.
Aangezien alleen de echte infectie voor andere honden besmettelijk is, kunt u -zoals u nu ook al doet- de voorzorgsmaatregel nemen om ontlasting meteen te verwijderen (als uw honden in de tuin poepen). De eitjes die in de verse ontlasting zitten, zijn namelijk nog niet besmettelijk. Dat zijn ze pas na een dag of 9-21 (afhankelijk van de temperatuur e.d. in de omgeving). En pas dan kunnen eitjes die opgenomen worden eventueel wormen worden. Eitjes die nog niet besmettelijk zijn als ze worden opgenomen, zullen niet tot wormen vormen in de darm van een hond.
Hopelijk bent u niet teleurgesteld in deze nog enigszins karige informatie. Het is niet nodig om uzelf bang te maken. Mocht er uit komen dat er sprake is van een infectie, dan stellen we u daar met voldoende informatie over op de hoogte.
We zien uit naar de ontlasting en hopen u daarna compleet gerust te kunnen stellen!
Mocht u nog dringende vragen hebben, dan kunt u die gerust stellen.
Met vriendelijke groet,
het spoelwormteam.
Het is even volgende week afwachten...
Ik hoop natuurlijk dat hij geen infectie heeft, maar de kans lijkt me eigenlijk wel groot.
Voor de zekerheid nogmaals laten weten dat Cloudy uit Spanje komt en gevraagt of de kans bestaat dat hij het al vanuit Spanje heeft en dat de 3 wormenkuren die hij dan in totaal heeft gehad geen werking hebben gedaan..
Zondag gewoon weer ontlasting posten en maar even afwachten.
Ziek is hij gelukkig niet en het is met een kuurtje wellicht weer te verhelpen, maar leuk is het niet natuurlijk. Vooral omdat je andere honden nu ook weer die eitjes binnen kunnen krijgen misschien.
De uitslag van Tybor,s onderzoek binnen enkele dagen terug ontvangen en Tybor is wormeitjes vrij.
Nog even een aardige opmerking deed voorheen wormonderzoek bij Het Woud, waarvan ik deze week een mail ontving dat Tybor zijn ontlasting weer getest moet worden,waarop ik terug mailde dat ik meedoe aan het onderzoek van de Faculteit.Ik werd bedankt voor de mail en ze waren er van op de hoogte kende ook de mensen die het onderzoek leiden , en vinden het een zeer goed en interessant onderzoek.
krijg je eigenlijk ook de uitslag te horen van het onderzoek?
Ja na de enqette die je moet invullen krijg je de volgende dag de uitslag via je e-mail.
Of bedoel je het resultaat van het onderzoek over twee jaar?
NANTASTIC.... geweldig dit antwoord, ze geven alle informatie die je wenst .
eitjes kunnen ook snuivend opgezogen worden hoor, niets geen gras aarde of ontlasting etend van een ander veroorzaken eitjes in het maag en darm kanaal, ze kunnen snuffelend de eitjes naar binnen zuigen.
enne vandaag weer een drol opgestuurd. wachtend gelijk op een nieuw pakket doosjes deksels enz.
Ik heb gister ook al weer voor de 3e keer een drolletje opgestuurd.
krijg je automatisch een nieuw pakket toegestuurd?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoelwormen onderzoek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?