KCS (Keratoconjunctivitis Sicca)of Droog Oog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annemarieannemarie

honden foto van annemarie

Hoi
Onze Ginger (Maltezer-chizu) ook bekend als boomer.
Heeft last van KCS we zijn druk met medicatie bezig e.d
*Cavasan-Optimmune2x daags-prednoral en duodrops(kunst tranen)
Kan 1 van jullie vertellen of dit helemaal te genezen is?????
Heb veel verhalen gelezen maar geen afloop van dit hele verhaal.
Ook is ze al 2x geopereerd aan blaas stenen waarvoor ze nu speciaal voer voor heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KCS (Keratoconjunctivitis Sicca)of Droog Oog" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ToshiToshi 2 doggies

honden foto van Toshi

Beste,

uit ervaring "vorige hond had zelfde probleem" weet ik dat dit ook met een operatie verder nog voor problemen kan blijven zorgen.
heb volgende tekst ook gelezen op het web - laatste stukje tekst is over de behandeling =
KERATOCONJUNCTIVITIS SICCA (KCS)

Deze term staat voor ontsteking van oogleden en hoornvlies door "droge ogen", onvoldoende traanproductie.
Voor een gezond oog is het nodig dat het oppervlak voortdurend vochtig gehouden wordt. Daar zorgt een aantal traanklieren voor en door het knipperen van oogleden wordt dit traanvocht over de oogbol verspreid.
De vorming van onvoldoende traanvocht kan het gevolg zijn van beschadiging van de traanklier of een complicatie bij bepaalde ziekten, als gevolg van een aantal geneesmiddelen of een immuunstoornis.
Sommige rassen zijn gevoeliger dan andere.
Meestal ontstaat het op latere leeftijd; een enkele keer zien we het als aangeboren afwijking.Met een teststrookje kan de traanproductie gemeten worden. Als er in 1 minuut onvoldoende vocht door het speciale filtreerpapierstrookje wordt opgezogen weten we dat de traanproductie onvoldoende is.

Een oog met kcs is echt "vuil"; taaie pus blijft tussen de oogleden hangen.
In een later stadium worden veranderingen aan het hoornvlies zichtbaar, een dof grijzig oppervlak.
Als door ontsteking het hoornvlies ondoorzichtig wordt, leidt dat tot blindheid.

De behandeling van deze aandoening is intensief.
De ogen moeten vele keren per dag worden schoongespoeld en ingedruppeld worden met kunsttranen. Een aantal keren per dag is een antibioticum zalf nodig.
En daarnaast wordt nog gebruik gemaakt van een speciale zalf dat het vermogen heeft de traanproductie aan te zetten. Als deze zalf aanslaat kan het oog weer heel ver genezen, al is ook dan levenslange behandeling van het oog nodig om ontsteking onder controle te houden.

groetjes
Patsy & Toshi ;-)

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Onze cavalier heeft dit ook gehad maar het was later cornea distrofie.

Bij haar kwam het vanuit het voer. Wij gaven voer waar te weinig vet en vitamines inzaten en nu geven we energique en het is voor 99% weg.

Ik zou dus ook kijken naar het voer wat je geeft en je kunt ook vis olie aan het voer toevoegen. Deze vis olie is gewoon te koop voor mensen en haal je bij een drogist. Er zitten omega 3,6 en evt. 9 vetzuren in en dit helpt ook. Je geeft dan 1 capsule per dag over het voer heen. Capsule even kapot knippen en de olie over het voer heen geven.

Let wel, bij mij was de conclusie cornea distrofie en niet wat jouw hondje heeft. Maar je kunt de traanbuizen stimileren d.m.v. het voer en de visolie.

Veel succes ermee.

Groetjes van Esther

honden page profiel annemarieannemarie

honden foto van annemarie

Het is idd er intensief.Maar dat hebben we er graag voor over maar de resultaten zijn niet om naar huis te schrijfen. En de zalf om de traanproduktie om gang te helpen heeft na 3 weken nog geen resultaat gegeven moet maandag weer heen maar zie het allemaal erg somber in maar we wachten maandag weer af de d.a had het over een zalf met prednison er in om te kijken of dit gaat werken.

marja (Gast)

Hay
Vandaag is bij onze Elvis ook KCS ontdekt hij is net 3 jaar We hebben van de dierenarts druppels gekregen om de ogen vochtig te houden ma zij zei dat er niks aan te doen was vooral ons ras Mops honden hebben daar schijnbaar veel last van. Onze Elvis is dus al voor een gedeelte blind. Ze liet het ons ook zien met een speciaal lampje hij had een vrij grote vlek bruinachtig op zijn oog liggen. Balen want het arm beestje is al zo'n sukkel hondje want hij heeft ook nog Demodex wat overigens wel verholpen is maar we moeten over een paar jaar wel weerstandverhogende producten gaan geven zoals echiniafors want demodex kan terug komen. Heb het er graag voor over hoor. Hij is zo lieve knuffel en aanhankelijk Ma ach we zien het allemaal wel
groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KCS (Keratoconjunctivitis Sicca)of Droog Oog" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Farmfood HE of Biofood
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^