Zoals jullie weten zat Chelsea (16mnd) onder de jeuk en uitslag.. Samen met medicijnen en aangepaste voeding (enkelvoudig paard, moest op advies van me DA) en een haaranalyse ben ik erachter dat Chels allergisch is voor kip en gevogelte, huis- en hooimijt, en granen.. Hieronder dus even een nieuw menu samengesteld, heel graag jullie mening..
Ik wil als basis Lotgering en dan de paard variant (met dus rund en lam erbij) en de lam/rijst variant (waar ook rund bij zit), alleen de lam/rijst bevat 14% groente en 2% zetmeel/rijst.. Ik kan nergens vinden welke groentes dit zijn, maar dat zit toch wel goed? Rijst viel overigens niet onder de categorie granen waar ze allergisch voor was..
Anyway, dan van Tammenga enkelvoudig geit, en van Naturis de konijn, haas en hert variant.. Tot slot van Shaweca de vis variant.. Is dit een goed menu? Lotgering als de basis, en dan ter variatie om de paar dagen dus Tammenga of Naturis, en eens per week of 2 weken Shaweca vis.. Ik heb een paar keer bij de visboer wijting en makreel gehaald, eerst een week weer ingevroren, daarna met beetje zalm erbij gegeven, maar wat een gedoe.. Shaweca vis is lekker, variërend en makkelijker, minder grote graten erin, theoretisch moet het kunnen maar het blijft beetje 'eng'.. Misschien af en toe es, voor de afwisseling..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuw menu voor Chels (opvolger op "jeuk en uitslag, help!"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Fijn dat je nu weet waar ze allergisch voor is.
Maar lotgering als basis met kip allergie raad ik echt af.
Maakt niet uit welke smaak of je moet lotgering vragen de machines schoon te maken voor ze jouw variant gaan malen. Echt ik heb smaken zonder kip gevoerd i.v.m. kip allergie, maar de jeuk bleef.
En met mij zijn er nog een paar, echt lotgering en kip allergie NIET doen.
Waarom ga je niet zelf samenstellen? Is waarschijnlijk de goedkoopste manier waarvan je zeker weet dat je geen granen, kip en ander gevogelte voert.
Hee fijn dat jeweet waart vandaan komt!
Bij lg moet je wel zeker weten dat er geen kipsresten in de KVV zitten.
Tammenga geeft deze garantie wel...geit lam rund paard. En daarna de complete mix... Met de andere merken erbij heb je een prima menu. Scheelt je ook weer bezorgkosten van een leverancier...
Vis is goed voor de huid die ondersteuning is nog erg fijn voor Chels!
Succes en laat even weten hoe t gaat met je menu.
Gr. Kim
Op basis van de informatie van Kim zou ik dan ook voor Tammenga gaan. En varieren met andere merken waar geen gevogelte in zit.
mee eens, lotgering schrappen uit je menu.
net als varianten met pens. dan zou ik zelf pens toevoegen en dan schone pens omdat er regelmatig stro e.d in pens zit.
Als je alleen Lotgering zou willen voeren zou ik dat afraden...
De lam/Rijst van lotgering zou ik sowieso niet doen, want Chels heft allergie voor granen, dus dan zou ik ook met rijst een beetje oppassen....
Als je een goedkopere kvv wil dan zou ik in jouw geval toch voor de Tammenga kiezen...
Maar ik zou ook zekere een kwaliteits kvv er naast voeren nog...
Tinlo, Alaska, Haaksbarf, Carnibest zijn merken die geven wat je koopt, dus als je de kip niet neemt dan zit er ook geen kip in.. Alleen in de Carnibest Lam zit wel kip... Rijst zit er ook in maar ze hebben de kalkoen en eend ook zonder rijst...
Ik zou zelf samengestelde voeding gaan geven. Op die manier kun je veel beter zelf in de hand houden wat je voert. Dit is dus wat ik bedoel, een allergie op algemeen gevogelte, terwijl in de praktijk blijkt dat op afwijkende gevogeltesoorten prima wordt gereageerd. Ik zou rustig aan elimineren op 1 diersoort tegelijk, zodat je reacties kan bepalen en eventueel sneller uit kan sluiten. Nu met die compleet mixen heb je daar totaal geen zicht op.
Fijn dat de toestand van je hond is verbeterd.
Ik hang zo aan Lotgering omdat het betaalbaar is en ik vind het er goed en smakelijk uitzien, vergeleken met bijvoorbeeld Alaska, dat was 1 prutje toen ik de rol opensneed.. Maar als er kipresten in de kip/vrije smaken zitten ja dan houd dat op natuurlijk.. Ik vind Tammenga een topmerk, heb er nu de paard variant van, maar het is wel E2,25 de kilo, nou Chels eet zeker 800gr. weg per dag, dus dat is een stuk duurder dan Lotgering.. Op zich geeft dat niet, wat moet dat moet, maar daarom dus dat ik origineel zo op Lotgering gesteld was..
Ow nog ff een vraagje, als er in een complete rol groentemix zit, kan ik er dan standaard vanuit gaan dat dat wel goed zit? Dat er geen granen bij zitten of iets? Want bij de meeste beschrijvingen staat enkel groentemix en niet wàtvoor..
Ik bemoei me alleen even met het prutjes verhaal als je de rol opensneed
Ik open de rollen altijd in bevroren toestand, doe jij dat niet dan?
Scheelt een hoop 'prut'.
GUNSHIES BEVERWIJK
* Tammenga 70% spiervlees, 15% karkas, 15% orgaan
lam, rund, paard, geit 1kg E2,25
* Shaweca vismix 40% runderpens, 20% spiering, 20% panharing
en 20% sardines 1kg E3,25
* Haaksbarf vis 85% zalm 15% groente 1kg E4,- * Alaska konijn spiervlees, karkas, orgaan, groentemix 1kg E3,85
* Penslap rund/lam 1kg E1,75
A DOG'S GREEN - ANNA PAULOWNA
* Naturis 98% -dier- en 2% ruwe vezel
Haas 1kg E3,50
Hert 1kg E4,85
Konijn 1kg E3,50
Dan is het handiger om zelf te gaan samenstellen. Want dat is goedkoper dan KVV. Dit kun je eventueel ook zelf malen (of gedeeltelijk gemalen orgaanmix of gemalen spiervlees of gemalen bot).
Christien waarom ga je niet zelf samenstellen?
Er zijn hier genoeg mensen die je kunnen helpen met een menu, je kan je ook aanmelden op barfplaats.
Op barfplaats zijn ook vaak aanbiedingen van spiervlees, karkassen en orgaan vlees en zo kun je vaak een goedkoop menu in elkaar zetten waarvan je zeker weet dat je geen kip en ander gevogelte en geen granen voert.
Echt met zelf samenstellen ben je vaak goedkoper uit en je weet gewoon zeker wat Chelsea eet.
Het lijkt moeilijk maar als je eenmaal een menu heb valt het allemaal erg mee.
Je kan 1x per week/maand alles portioneren in diepvrieszakken, stickertje opplakken wat er in zit of voor welke dag het is en dan gewoon heel simpel het per dag uit de vriezer halen net als kvv.
Je moet het natuurlijk zelf weten en je niet iets laten opdringen, maar denk er eens een dagje over na
Ik zou me meer willen interesseren in de echte inhoud van zo'n gemalen voeding. Met zelf samenstellen heb je zoveel meer in de hand en kun je de kwaliteit voor een groot deel zelf in de hand hebben. Ik koop wild in voor gemiddeld € 2,00/€ 2,50 per stuk waar 2 honden ruimschoots van kunnen eten, biologisch en scharrelvlees/karkassen zijn iets duurder, maar zeer zeker beter van kwaliteit dan wat in menig gemalen voeding gedraaid wordt. Staar je niet blind op al die prachtige mixen voor een betaalbare prijs, maar zeker ook niet op te dure versies met prachtige concepten voor verbetering van de vertering. De kwaliteit er van komt ook de gezondheid van je hond ten goede en dat laatste ontbreekt toch wel vaak, is mijn mening en ervaring. Op dit moment vind ik maar 2 merken van een gedegen contante kwaliteit, maar ook die zijn niet voor elk type hond geschikt. Jouw hond heeft nog steeds een probleem. Dan zou ik oppassen met nu maar rap al die verschillende dierlijke eiwitten in 1 massa te voeren wat buiten de test valt en daarmee verwachten dat je het probleem van je hond blijvend oplost. Graan gevoerde dieren blijven graan gevoerde dieren, menig bio-industrie dier wordt graan gevoerd en dat vind je ook in het weefsel van vlees terug en zeker ook in de organen die in menig gemalen voeding verwerkt zit. Blijf eerst een tijdje elimineren, zo ontzettend belangrijk voor een blijvend herstel. Je hond kan ook reageren op groentemixen. Speel op safe. De basis spiervlees/bot/orgaan uit bij voorkeur grasgevoerde dieren/(semi)wild en voeg dan zelf je deel 'overige' toe of (nog effectiever) ga zelf samenstellen. Zolang je hond nog op zijn medicatie staat, lijkt het allemaal prima. Zodra dit is afgebouwd, kan het zo zijn dat de ellende in rap tempo weer terug komt. Dat moet je zien te voorkomen, door nu de basis van je voeding goed aan te pakken.
Ik heb zelf in een vleesfabriek gewerkt (vlees als broodbeleg) en elke keer als we wisselden van smaak dan werd alles echt grondig met alcohol schoon geboend.. Persoonlijk snap ik niet waarom ze niet aan iedere lijn gewoon een eigen smaak hadden, scheelt elke keer schoonmaken en scheelt het risico dat er resten van de vorige smaak in zitten, maar ja zal vast wel een logische reden hebben.. Natuurlijk is het geen vergelijk, maar ik vind het wel raar dat het met hondenvoer niet zo streng wordt schoongemaakt, tegenwoordig zijn best veel honden allergisch of gevoelig..
Mijn Dobby is ook allergisch voor kip. Toen ik Lotgering voerde bleef hij ook jeuk houden, al gaf ik hem alleen vis, lam, paard en eend. Toen ik Kiezebrink ging voeren was de jeuk over.
Kiezebrink is wat meer werk met verdelen, (half om half mix en vlees snijden en in porties doen), maar ik ben er echt super tevreden over. Je moet wel wat nier bij voeren, maar dat is goed te doen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuw menu voor Chels (opvolger op "jeuk en uitslag, help!"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?