German trailhound

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Vanwege de vragen van iedereen en de vragen die ik zelf toch ook nog heb maar even een nieuw forum geopend.

Ik heb een german trailhound. Zoals de vorige eigenaar mij vertelde is dit een mengelmoes van husky en hazenwindhond.

Nu kreeg ik al diverse mails dat dit niet klopt!
Flint komt uit een grote roedel en heeft voor de slee gelopen.
Dan kom je bij slede honden uit en alle site's in het duits. (ik spreek zelf geen woord duits helaas)

Misschien kan iemand mij hier verder mee helpen of heeft wel informatie?

En het angstige, is dit hazenwindhond eigen.?
Het zindelijk worden.. Het gigantisch hard rennen ..
Het zoveel mogelijk kroelen en bij geen aandacht duwen met zijn neus ..
Sommige dingen is gewoon het karakter van de hond maar het kan ook met het ras te maken hebben toch?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "German trailhound" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb whippets en heb een heleboel andere windhonden in handen gehad, en angstig is niet windhondeigen. Veel mensen denken dat omdat de neutrale houding van veel windhonden likkt op de angstige houding bij rassen met een ander model.
Ik denk dat jouw hond slecht gesocialiseerd is. Met de zindelijkheid heb ik geen problemen gehad, van italiaanse windhondjes hoor ik wel eens zeggen dat die moeilijker zindelijk worden.
En opdringerig om aandacht vragen komt bij heeeeel veel honden voor.
En hard rennen, dat is/was het fokdoel van windhonden zo hard mogelijk achter een haas (kunst of echt) aan jagen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

leuk dat je een topic hebt geopend.
hihi ik was dus van de pbtjes met alle vragen.
ik heb je al wat linkjes gestuurd waar je info vandaan kan halen want ik vind het een ontzettend interresant ras. en had er nog nooit van gehoord. tot nu dus door jou.

voor de andere geintereseerde, ik heb het linda al ge-pbt;
een german trailhound is een fok van heinrich stahl en dat is een mix tussen Alaskan-Hound en forsteher en pointer.

dit ras is gefokt voor nog snellere sprints in de sledesport. meestal worden deze dus ook in kennels gehouden. vrijwel nooit enkel als huishond en alleen. de meeste die zo n hond hebben zitten ook echt fanatiek in de sport (veelal niet in nederland omdat wij de trekhondenwet hebben)

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Je was niet de enige ;-)
Veel vragen naar het ras en vind het leuk zoveel mogelijk te wete :-)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

ik kende het ras nog niet, maar er zijn hier op hp verschillende mensen die zich bezig houden met slede sporten, zij zullen wel meer info kunnen geven.

honden page profiel TartokspeedTartokspeed

honden foto van Tartokspeed

Hallo Linda

Wat leuk om te lezen dat hier dingen staan over een german trailhound. 
Het zijn inderdaad geweldige honden. Deze honden doen het zowel goed in de sport als bij mensen thuis. 
Het leuke van dit ras is dat je er vanalles mee kan. Zo worden ze gebruikt in de sledehondensport, canicross, bikejoring, maar ook gewoon als huishond. 
Wij hebben zelf ook meerdere hounds waar wij de sledehondensport mee doen. Hound is de verzamelnaam voor dit type hond. Momenteel hebben wij verschillende volwassen honden en puppies. 
Op het forum zie ik er nog niet veel informatie over, maar als iemand nog meer informatie wil over dit type hond dan horen wij het graag.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Hallo Linda

Wat leuk om te lezen dat hier dingen staan over een german trailhound. 
Het zijn inderdaad geweldige honden. Deze honden doen het zowel goed in de sport als bij mensen thuis. 
Het leuke van dit ras is dat je er vanalles mee kan. Zo worden ze gebruikt in de sledehondensport, canicross, bikejoring, maar ook gewoon als huishond. 
Wij hebben zelf ook meerdere hounds waar wij de sledehondensport mee doen. Hound is de verzamelnaam voor dit type hond. Momenteel hebben wij verschillende volwassen honden en puppies. 
Op het forum zie ik er nog niet veel informatie over, maar als iemand nog meer informatie wil over dit type hond dan horen wij het graag. "

nou graag. ik kwam niet verder met wat ik hier al zei,  ik wil wel meer weten over dit ras. is het vergelijkbaar met de alaskans? of europese?  is er een 'rasstandaart'?

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Misschien heel stom hoor van mij. Maar hier, op dit forum zit  Hans Mast.
Die heeft Alaskan Hounds en heeft deze honden al heel lang. 
Misschien kun je hem om advies vragen, hij praat er op dit forum met veel liefde over.
Misschien heeft hij ook veel kennis over jouw ras , hij zit ook actief in de hondensport

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ik krijg de link niet goed anders kopieren en op nieuwe pagina openen??
Anders zoeken bij baasjes onder de H.
succes.
Ben wel benieuwd naar deze honden heb je foto's op jouw profiel???

honden page profiel TartokspeedTartokspeed

honden foto van Tartokspeed

"
nou graag. ik kwam niet verder met wat ik hier al zei,  ik wil wel meer weten over dit ras. is het vergelijkbaar met de alaskans? of europese?  is er een 'rasstandaart'? "


Hallo 

Hier alvast wat meer informatie over de hounds/ alaskans. Tussen deze twee honden zit een klein verschil. Beide honden worden gebruikt in de sledehondensport. Eerst zal ik wat meer uitleggen over de alaskan husky. 
De alaskan husky is een niet erkend ras bij de FCI, omdat het een mix is van husky met jachthond. Het grootste deel is wel husky, maar het is heel moeilijk om er een rasstandaard aan te hangen omdat ze allemaal verschillende kleuren hebben. Het is wel zo dat voor deze honden stambomen zijn met verschillende lijnen. Er wordt dus niet zomaar gefokt, maar het is niet bij een officiele instantie beschreven. Deze honden worden in de sledehondensport vooral gebruikt voor de middel tot lange afstanden. Hierbij kun je denken van 40 tot 200 km per dag. Daar zijn in scandinavie en alaska veel wedstrijden in zoals Iditarod, Yukon Quest in Alaska en finmarkslopet en femundlopet in scandinavie. Deze honden hebben een dikke vacht zoals de gewone husky, maar zijn over het algemeen sneller op deze afstanden, omdat ze een langer uithoudingsvermogen hebben. Misschien kan ik het beter zo zeggen. De husky is een geweldige hond en die kan gebruikt worden voor alle disciplines, lange afstand, sprint maar ook als actieve huishond. Voor de sport heeft deze hond een soort begrenzing. Hij blijft wel lopen, maar op een lager tempo en verdeeld zijn energy. De alaskan husky is iets sneller en gaat daarom iets makkelijker met zijn energy en heeft dus een latere stop. Denk er wel aan dat deze honden voor zulke afstanden getraind moeten worden en dat het niet zo is dat elke hond dit kan. Daarbij is natuurlijk voeding een belangrijk punt. Hier nog een link naar een duitse website van de grootste vereniging in europa. Daar staat ook wat uitleg (wel in het duits) over de verschillende honden. http://www.vdsv.de/Seiten/hunde.html

Dan de hounds. Deze honden worden ook steeds meer gebruikt in de sledehondensport, maar dan vooral in de sprint en middel distance. Dat wil zeggen van 5 tot 45 km. Ook deze honden hebben geen officiele FCI standaard, maar worden wel stambomen voor gemaakt en op online site bijgehouden. De hound is een hele sociale hond in de roedel en vind eigenlijk alles leuk. Het is een hond die op de baas is gefocust en een wil heeft om met jou te werken. Dat kan zijn in de sledehondensport, maar ook canicross of met een balletje spelen of zwemmen. Om even terug te komen op de mix, de hound is ook weer gedeelte husky maar dan met meer jachthond erin. De jachthonden zijn over het algemeen sneller en meer explosief. Dat wil zeggen dat ze dus nog makkelijker en sneller hun energy kunnen gebruiken, maar ook sneller moe zijn. Deze honden gaan altijd voor 200% voor je maar dat moet je dan zelf goed begleiden zodat ze niet te ver gaan. Je ziet in de sport verschillende klasses. Per klasse loop je een bepaalde afstand. Zo is met 4 honden tussen 8 en 12 km en met 6 honden tussen 12 en 16 km en met 8 honden tussen de 16 en 20 km. De mix die gefokt wordt is dus afhandelijke van de afstand. Hoe langer de afstand hoe meer husky er in terugkomt. Dit is even heel zwart wit gezegd. Wat wij het leuke aan deze honden vinden is het sociale, maar vooral ook dat ze heel graag werken en actief bezig zijn. Thuis in de kennel zijn het gewoon rustige honden. Bij ons kunnen en komen ze ook gewoon binnen bij de katten en dergelijke. Je kunt ze dus van alles leren. 

Ik hoop dat bovenstaande een beetje beeld geeft van deze rassen, die helaas in Nederland nog redelijk onbekend zijn. Mocht iemand nog meer vragen hebben hoor ik het graag.

honden page profiel LizLiz

De TS heeft de hond helaas toch terug moeten brengen zie topic:
Volwassen hond word niet zindelijk

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" De TS heeft de hond helaas toch terug moeten brengen zie topic: "


ja sneu zag het, maar neemt niet weg dat hoe meer we over een bepaald ras weten hoe beter je een keus kan gaan maken  welk maatje zn leven mag komen doorbrengen bij een baasje.

aangezien ik zelf ook sport ben ik wel geinitereerd in dit soort honden. helemaal nu met dit weer en mijn hussen het zo warm hebben. denk ik weleens of de volgende (over 10 jaar) hound gaan worden.

wat ik me wel afvraag over de duitsers, zijn dit dan meer echte sprinters? en in vergelijking met de alaskans? alhoewel het mij lijkt dat dit meer een ras is dat meer jachthond is dan sledehond en of deze het fysiek wel echt aankunnen en/of volhouden.

honden page profiel TartokspeedTartokspeed

honden foto van Tartokspeed

"

ja sneu zag het, maar neemt niet weg dat hoe meer we over een bepaald ras weten hoe beter je een keus kan gaan maken  welk maatje zn leven mag komen doorbrengen bij een baasje.

aangezien ik zelf ook sport ben ik wel geinitereerd in dit soort honden. helemaal nu met dit weer en mijn hussen het zo warm hebben. denk ik weleens of de volgende (over 10 jaar) hound gaan worden.

wat ik me wel afvraag over de duitsers, zijn dit dan meer echte sprinters? en in vergelijking met de alaskans? alhoewel het mij lijkt dat dit meer een ras is dat meer jachthond is dan sledehond en of deze het fysiek wel echt aankunnen en/of volhouden. "


Doe je ook veel sporten met de hond??
Dit ras is daar zeker geschikt voor, zeker ook om de kracht die ze hebben. Je kunt je voorstellen dat deze speciaal gefokte honden ook meer spiermassa hebben. Ze zijn van nature sterker dan de husky. Dat zie je ook wel in het gewicht. Een husky is tussen de 17 en 22 kg en een hound tussen de 24 en 32 kg. 

Het klopt dat de jachthonden echt meer de sprinters zijn. Je ziet in het buitenland ook echt pure duitse staanders, maar die zijn gelimiteerd tot 10 km. Ze geven zich dan helemaal maar dan is het ook op. 
Op top niveau liggen de gemiddelde snelheden tussen de 30 en 35 km per uur. 

Ook de jachthonden kunnen het fysiek heel goed aan, maar de hounds zeker. Het is natuurlijk moeilijk te beschrijven, maar zoiets moet je echt zien. Dan zie je ook gelijk hoe graag deze honden lopen. Mocht je het leuk vinden zou je zeker een keer bij een infoweekend of wedstrijd moeten komen kijken. Dit is wel pas in oktober. Je kunt ook altijd een keer bij ons de honden zien. 



Hier alvast een foto van ons team afgelopen jaar in Lenk. 
Ik hoop dat het gelukt is met plaatsen van de foto, want daar ben ik niet echt in thuis.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

jammer dat de foto niet te zien is. wij komen zeer waarschijnlijk naar knegsel om te kijken en misschien wel mee te doen. maar goed laat eerst de temperatuur maar dalen.
zit nu eigenlijk een beetje t topic over te nemen, sorry linda.
linda zelf kwam aan dat er een windhond in zat. ik weet dat er bij de alaskan  ook weleens windhond doorheen zit.
dus de germain trailhound is weer een tantje sneller dan de alaskans? (ben namelijk erg geintereseerd in) sprints, wat weer jammer is dat hier niet mogelijk is maar buitenlandse wedstrijden zijn weer honderden kilometers. wat kan je dan doen met een hound?
als ik kijk naar mijn x hus; cacicrossen met hem is namelijk niet heel erg leuk aangezien hij zo sterk en snel is. dit doe ik liever met mijn husky.
maar dat deze hounds meer massa hebben oke, maar in vergelijk met een hus en mal heeft de mal meer massa, toch kom je meer hussen tegen op wedstrijden dan malamutes, is dit ook toekomst voor de hus? een goedgefokte sportlijn  sib hus kan sneller zijn dan een alaskan husky.  en alhoewel de hounds dus meer massa hebben zijn ze ook sterker? ze lijken een stuk fragieler. en dan doel ik meer met klappen van kar/slee/step opvangen.

honden page profiel TartokspeedTartokspeed

honden foto van Tartokspeed

" jammer dat de foto niet te zien is. wij komen zeer waarschijnlijk naar knegsel om te kijken en misschien wel mee te doen. maar goed laat eerst de temperatuur maar dalen.
zit nu eigenlijk een beetje t topic over te nemen, sorry linda.
linda zelf kwam aan dat er een windhond in zat. ik weet dat er bij de alaskan  ook weleens windhond doorheen zit.
dus de germain trailhound is weer een tantje sneller dan de alaskans? (ben namelijk erg geintereseerd in) sprints, wat weer jammer is dat hier niet mogelijk is maar buitenlandse wedstrijden zijn weer honderden kilometers. wat kan je dan doen met een hound?
als ik kijk naar mijn x hus; cacicrossen met hem is namelijk niet heel erg leuk aangezien hij zo sterk en snel is. dit doe ik liever met mijn husky.
maar dat deze hounds meer massa hebben oke, maar in vergelijk met een hus en mal heeft de mal meer massa, toch kom je meer hussen tegen op wedstrijden dan malamutes, is dit ook toekomst voor de hus? een goedgefokte sportlijn  sib hus kan sneller zijn dan een alaskan husky.  en alhoewel de hounds dus meer massa hebben zijn ze ook sterker? ze lijken een stuk fragieler. en dan doel ik meer met klappen van kar/slee/step opvangen. "


hallo

De foto is als het goed is nu te zien als profielfoto. Leuk dat je in Knegsel komt kijken, dat is de Kivo Kempentrail en die doen wij mede organiseren. Daarbij organiseert de SSC-NL ook een infoweekend in september.
En linda het is inderdaad jammer dat het niet gelukt is. Hopelijk vind je wel een hondje dat een maatje kan worden.
Het klopt dat de germain trailhound of gewoon hound weer sneller is dan de alaskans. Dat heeft te maken met de afstand die ze moeten lopen.
Met een hound kun je heel veel doen. Inderdaad canicross en bikjoring daar zijn wedstrijden in in Nederland. Daarbij kun je er mee steppen. De sledehondenwedstrijden zijn inderdaad in het buitenland. Hopelijk gaat hier nog verandering in komen.
Het klopt ook dat de malamute meer massa heeft dan een husky, maar die is anders gebouwt. Meer geblokt, en die zijn echt goed om zwaar gewicht te trekken. De hounds en husky zijn langer en smaller wat er voor zorgt dat ze makkelijker lopen. Het verschil kun je eens zien op een wedstrijd als je de honden ziet lopen.
De hounds zijn inderdaad sterker dan de husky, omdat ze ook meer massa in te brengen hebben, maar die massa belemmert bij een hound niet de snelheid doordat ze ook langer gebouwt zijn.
Het is niet zo dat een hound fragiel is, dat zeker niet. Ze kunnen veel hebben en zijn sterk gebouwt. Wij lopen nu enkele jaren met deze honden, en hebben eigenlijk nooit blessures (ff afkloppen). En dan trainen wij toch best intensief en lopen redelijk wat wedstrijden. Dit jaar hebben wij 5 weken in de sneeuw gezeten om wedstrijden te lopen. Het is voor ons een super sport hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "German trailhound" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup heeft dunne poep van kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^