Hoe vind ik een HD specialist (liefst in Zuid Holland)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

een goede da zal er ook geen kwalificatie aan hangen, maar puur kijken of de heupen functioneel zijn, en zo niet, wat het probleem is, en is het serieus, je doorverwijzen

ik moest denken aan een am.staff bij ons in de buurt
daar zag ik bij toeval de heupfoto's van bij de da hangen
en ik schork enorm van 1 heup, en toen vertelde onze da dat hij wel had gezien dat er iets niet deugde, maar de eigenaar echt niet zo, maar dat het zo erg was..... dat had hij neit durven denken.

veel honden zijn hard hoor, ik heb een kruising poedel gehad, die liep met spondylose en 3 hernia's nog gewoon door, en nog vrolijk ook, nooit geen miepje van gehoord, maar ik was heel blij dat ik op lichte klachten wel was gaan rontgenen want zo wisten we waar we aan toe waren, konden we ontstekingsremmers geven, de dierfysio en de klasssiek homeopate hebben veel voor hem betekent en werd hij toch nog stokoud, maar zeggen......of echt tonen..... een bikkel was het, die hond, ondanks dat hij in lieve zwarte krullen was verpakt :-D

maar eea ligt natuurlijk aan je verhouding en vertrouwen in je eigen da
de foto's mag je natuurlijk ook zelf zien en ik kan dat dan open bespreken met onze da

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe vind ik een HD specialist (liefst in Zuid Holland)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Je hebt mij ongeduldig gemaakt (dat ben ik al vrij snel), ik heb net de dierenkliniek waar ik zit gebeld met een paar vragen en hoe dat werkt bij hen, of ik via hun een verwijzing nodig heb enz.

En ik krijg te horen dat ze mij in principe niet door hoeven te verwijzen omdat zij ook een gespecialiseerde arts in dienst hebben die foto's maakt, deze foto's worden ook erkend door RvB (dat is sowieso goed toch?), dit wist ik helemaal niet. Zij adviseren mij eerst langs te komen zodat de arts de klachten kan aanhoren en bekijken, dan wordt er besproken hoe en wat. De foto's worden gemaakt zonder roesje oid dus daar ben ik sowieso erg blij mee (Bink is afgelopen jaar al vaak genoeg onder narcose geweest). Wie er gaat opereren of dat zij mij verwijzen voor een operatie weet ik niet, dat ben ik vergeten te vragen maar ik ga er voorlopig van uit dat opereren niet nodig is.

Dit is helemaal een thuiswedstrijd (ze zitten een dorp verder), ik heb maar meteen een afspraak gemaakt voor maandagmiddag, ik heb nu het gevoel dat ik mij helemaal om niks druk heb zitten maken door hier een heel topic over te openen. O-)

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

vind ik helemaal niet hoor, voor alles is een 1e keer
en zo ben je een stuk wijzer of het hoe en wat van het heupen rontgenen
en mensen die meelezen ook

en onze da zegt altijd "als jij zegt dat er 'iets'is, dan ga ik zoeken"
tenslotte ken je als baas je hond als het goed is door en door
dus jouw da vast ook ;-)

ik merk bij Gorby bv het lichtste "tikje" als hij net niet goed loopt op een voorpoot door een heel oude eerdere blessure, ik weet door rontgen en onderzoek dat er niets bijzonders is, maar dan houden we hem wel ff 2-3 dagen wat rustiger en aan de lijn.

fijn dat het gewoon in je eigen kliniek kan
en gewoon vragen stellen, en mee kijken naar de foto's, das harstikke interessant en dan heb je zelf ook veel beter een beeldvorming

sterkte en succes !! :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

" Dat mag je zeker vragen hoor. Bij mijn eigen DA waren fotos gemaakt mét roes. Zoals ikal schreef was dit een slechte uitslag. Diezel was nog maar 15 maanden jong en als een Leonberger zeker nog niet uitgegroeid . Advies van eigen DA toen was....t bekende....niet spelen niet rennen enz enz :'(  :'( Na dit bezoek heb ik de Fokker van Diezel natuurlijk gebeld en die stuurde mijn door naar Dijkshoorn ( komen veel Fokkers). Daar zijn dus opnieuw fotos ( zonder roes) genomen en deze waren veel beter. Ik had de andere fotos meegenomen en door Dijkshoorn samen met mij vergeleken ( door besproken) en ik als leek zag duidelijk verschil tussen de fotos. Maar die man straalt zoveel rust uit, echt waar. Diezel woog toen 43 kg en heeft niet 1 x in die krib bewogen, was dus super trots hahaha. Als je nog vragen hebt.....geen probleem hoor Ik hoop dat ik t duidelijk heb uitgelegd "
Hallo Elianne

Sorry beetje late reactie.Je uitleg is prima.
Het rechtvaardigd alleen al wat ik opperde.Sommige foto's zijn van een niet goede kwaliteit en kunnen een heel ander beeld geven dan werkelijk is.
Dat dhr Dijkshoorn standaard nieuwe foto's maakt kan 2 redenen hebben.Maar er van uitgaande dat de man dit niet uit financieel oogmerk doet,wantrouwd hij dus sommige foto's en wil hij alleen werken met in zijn optiek goede foto's.
Vandaar mijn opmerking officieel gemachtigd om HD foto's te maken als je niet weet welke dierenarts goede foto's kan maken.

Hallo Michelle
Maar dat is mijn visie.Of je hond nu wel of niet voor de fok wordt gebruikt en niet raszuiver is of wat dan ook.Ik zou het beste willen dat ik kan doen voor mijn hond.En ook met zekerheid achter de behandel methode willen staan die daar eventueel op volgt.Men gaf aan niet te lang wachten.Daar ben ik het helemaal mee eens.Maar als er een behandelplan wordt gemaakt en je weet niet of dat je daar iets in de nabije toekomst mee kan schiet het ook niet op.
Maar echt niet te lang wachten  is ook mijn advies .
Bij de Raad van Beheer zijn de Da bekent die er toe bevoegd zijn om de foto's te maken die zij nodig hebben voor een beoordeling,maar die waarschijnlijk ook het beste resultaat op zullen leveren.
Maar voor een ieder die vertrouwen heeft in zijn/haar eigen dierenarts,of goede ervaringen van mensen om je heen hebt met het maken van foto's bij één of gene vooral daar gebruik van maken.
Wat wel handig is in mijn ogen als de arts alles in huis heeft en dat je voor eventuele behandeling weer niet naar een ander moet.
Vriendelijke groetjes

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Super Michelle,dat je in ieder geval weet waar je naar toe gaat en dat je ook gelijk alles onder één dak hebt.
Eén probleem opgelost en laten we hopen dat het  andere probleem mee blijkt te vallen.
Iemand zij eens tegen mij:"een domme vraag, is er één die niet gesteld wordt" En daar ben ik het roerend mee eens.
Succes en de vriendelijke groeten

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Qua voedingssuplementen heb ik goede ervaringen met spier support van "de groene os".
Het versterkt de banden en pezen alsmede het de spiermassa vergroot. Daardoor heeft het gewricht minder belasting omdat de spieren en pezen en grotendeels opvangen.
Bijkomend voordeel is dat het ook MSM (ontstekingsremmend) bevat en o.a glucosamine en chondroïtine voor de soepelheid van het gewricht zelf. Goedkoop is het niet, maar je doet er wel lang mee. Ik doe met een pot 1,5 maand voor een Duitse Dog.

Laat je weten hoe de foto's gegaan zijn vanmiddag??

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Zo ik heb het overleefd, ik wilde gister meteen verslag uitbrengen maar er kwam weer van alles tussen.

Het maken van de foto ging goed, Bink bleef erg rustig terwijl er vier mensen aan hem frunnikten. De uitslag was helemaal goed, de foto's werden beoordeeld door twee artsen waarvan een erkend door RvB, en Bink heeft volgens de hen perfecte heupen! De kommen zijn mooi diep en de koppen sluiten goed aan, er was ook geen (beginnende) artrose of andere afwijkingen te zien, alles was mooi glad. Zijn knieën stonden er ook net op en die werden meteen bekeken en daar zat ook geen gekkigheid gelukkig.

Op mijn vraag waarom hij dan regelmatig zo moeilijk opstaat en vervolgens een tijdje erg stijf is, vaak zijn poten strekt en waarom hij na een lange wandeling aan de lijn gaat hinken met rechtsachter ging de DA voelen, strekken, duwen enz. De kruisbanden werden nagekeken, de tenen werden stuk voor stuk nagekeken, de poten werden helemaal naar achter gestrekt en Bink liet niks merken maar viel zelfs bijna in slaap, hij vond het wel een lekkere massage haha. Maak ook met dat getrek, geduw, gepiel enz. werd er niks raars gevonden terwijl het echt pijn moet doen als hij ergens last van zou hebben.

De DA denkt dat Bink vaak last van spierpijn heeft en dat ik goed in de gaten moet houden wanneer dat precies optreed, en als Bink na een lange wandeling weer erg gaat hinken met rechtsachter moet ik meteen langs komen zodat hij het kan zien. Maar hij denkt dat het niks ernstigs is, vanwege Bink zijn verleden denkt de hij eerder aan overbelasting gevolgd door spierpijn en raadt mij aan om Bink zijn spieren en conditie wat rust te gunnen. Bink is nu al bijna 1 jaar en 4mnd bij ons en daarvoor zat hij heel de dag op een flat en werd alleen in de ochtend en avond uitgelaten op het veldje voor de flat, en heel soms mocht hij in het weekend naar het strand maar daar hadden ze niet altijd zin in gaven ze eerlijk toe, hier wordt elke dag ca. 2 uur met hem gelopen en hij kan in de tuin spelen, daarom denkt de DA dat Bink dat nog niet helemaal aan kan. Dus hij krijgt voorlopig verplichte rust (voor mij moeilijk want ik vind wandelen heerlijk).

Heel verhaal, maar ik ben in ieder geval erg gerustgesteld dat er niks raars is! :-D Allemaal erg bedankt voor het meedenken en geven van tips, als leek zijnde heb ik er erg veel aan gehad!!

honden page profiel liesbethliesbeth 3 doggies

honden foto van liesbeth

Een vriendin van mij is met haar hondje bij Dr How geweest ....is daar ook geopeerd,en was daar niet zo over te spreken.
1ste operatie is niet helemaal goed gegaan.....na een aanzienlijke tijd met geld bij betalen is er nog een x geopeerd maar is nooit helemaal goed meer gekomen.
Ik zou zelf naar Sleeuwijk rijden...Dr Strikkers is zeer bekend mt het fenomeen HD/ED,aangezien hij enorm veel Engelse Bullen in zijn praktijk heeft,die daar nog wel eens last van kunnen hebben...heeft hij aardig kaas gegeten hiervan..
Ook de mensen die kampen met HD/ED bij hun Engelse Bull en bij Dr Strikkers lopen zijn allemaal zeer tevreden.,
Succes!

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

Gorby is erg verwaarloosd geweest en had helemaal geen spieren toen we hem kregen
Naast zijn staart zaten putten zo diep dat je je hand erin kon leggen.
Wat hem enorm helpt is de gelatinaat van primeval, elke dag een flinke schep in zijn voer en we zagen hem als het ware "opveren", zn opstart probleempjes verdwenen en inmiddels is hij een zwaar bespierde bere sterke hond.

ik kan het je echt aanraden

en wat super super fijn dat Bink helemaal oke is, en het een spier kwestie is ':-)

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

" Gorby is erg verwaarloosd geweest en had helemaal geen spieren toen we hem kregen
Naast zijn staart zaten putten zo diep dat je je hand erin kon leggen.
Wat hem enorm helpt is de gelatinaat van primeval, elke dag een flinke schep in zijn voer en we zagen hem als het ware "opveren", zn opstart probleempjes verdwenen en inmiddels is hij een zwaar bespierde bere sterke hond.

ik kan het je echt aanraden

en wat super super fijn dat Bink helemaal oke is, en het een spier kwestie is ':-) "



Ik ben ook erg blij dat het "alleen maar" een spier verhaal is. Ik denk sowieso dat de achterhand wat sterker mag worden, hij heeft erg veel spieren rond zijn borst en voorpoten maar weinig achter. Heb jij misschien een tip (naast de Primeval) hoe ik de achterhand kan trainen? 

Ik heb jarenlang paard gereden en getraind, en ik heb een tijdje het paard van mijn opa op een bepaalde manier moeten aansporen, achteruit laten lopen en veel overgangen rijden zodat zij meer haar achterhand ging gebruiken, zij sleepte haar achterbenen zegmaar mee ipv dat ze ze gebruikte om af te zetten, maar met een hond werkt dat anders natuurlijk (ik kan er moeilijk op gaan zitten haha). Ik heb met Bink al een paar keer geprobeerd om te zwemmen maar hij is bang voor water en hij zinkt gewoon terwijl hij wel de zwem bewegingen maakt, heel raar om te zien.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

gaan praktijkspeuren of mantrailing, nog super leuk om te doen ook
gorby staat dan een uur per week vol in het tuig en schopt dan werkelijk de kluiten aarde uit de grond met zn achterpoten, hij zwemt graag en we gaan regelmatig naar het strand en duingebieden, mul zand is veel inspanning.

wij lieten vroeger de paarden stappen in mul zand, dat was enorm zwaar en goed voor de spieren

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Michelle
Fijn dat je ons nog even de uitslag hebt verteld.Op zich harstikke goed nieuws.
Opgelucht natuurlijk,maar ja wat nu te doen.Geen goede bespiering is ook niet handig.
Loopt hij vaak aan de lijn?Lijn training in een rustige pas zorgt er voor dat alle bespiering gebruikt  moet worden .
Misschien dat dit helpt.
Vriendelijke groeten.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

@ Gorby: Speuren was ik toevallig al van plan, wat ik tot nu toe doe aan (simpele) zoekspelletjes vind hij super leuk! Ik ben alleen nog een hondenschool aan het zoeken waar het kan, ik had er al een gevonden dacht ik maar ik las ineens dat je bij hun eerst een soort basiscursus gehoorzaamheid gedaan moet hebben, en laat ik nou net een tijdje willen stoppen met gehoorzaamheid omdat Bink het niet leuk (meer) vindt.

Lopen in mul zand is een goede tip, stom dat ik daar zelf niet aan gedacht heb! Ik ben bijna elk weekend op het strand dus dan ga ik de eerste volgende keer meteen beginnen (is ook meteen goed voor mijn beenspieren haha).

@ Eurasier Jongen: Ja zeker goed nieuws, gelukkig maar want ik had al de raarste doemscenario's in mijn hoofd gehaald. O-)

Bink loopt alleen in het weekend los als wij naar het strand gaan en voordat de gehoorzaamheidscursus begint is hij ook af en toe los (alleen als zijn vijand niet in de buurt is). Maar voor de rest zit hij altijd aan de lijn omdat hier in de buurt geen veilige plekken zijn om hem los te laten, ik probeer de laatste tijd wel een aardig tempo erin te houden zodat hij niet gaat slenteren maar actief meeloopt (ik laat hem dan ook niet overal snuffelen), soms gaat hij in een soort lichte/relaxte draf over, dit is goed toch, of moet ik met wandelen een rustiger tempo aannemen?

Over een paar maanden wil ik weer beginnen met joggen en dan wil ik hem meenemen, volgens mij is een continue vlotte draf in een rechte lijn ook wel goed voor zijn achterpoten, of train ik dan toch meer de voorhand?

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

het speuren wat ik bedoel is iets anders, waar de hond in tuig, aan een lange lijn, op zoek gaat naar een vermist persoon, dit is geestelijk en fysiek zeer inspannend, omdat er vaak vol in tuig wordt gespeurd, of wel, de hond zet kracht en het is aan de geleider om dat correct op te vangen, zodat er enige druk op de lijn blijft (net als bij de teugel van een paard) maar je de hond niet door zijn achterhand trekt natuurlijk, wij merken zelf dat Gorby hierdoor heel veel kracht opbouwt, ook in zijn rugspieren.

voor dit speuren heb je geen gehoorzaamheidsdiploma nodig, alleen een trainer, een tuig en een speurlijn, juist de gehoorzaamheid valt "weg" de hond leert op commando 'zoek" (na de geur te hebben gekregen) zelfstandig !! op pad te gaan, uiteaard komt daar heel wat bij kijken, maar wij zijn het juist gaan doen omdat het niets met gehoorzaamheid of africhting te maken heeft.

tis vaak in een bos/park/duin gebied en dus fijne ondergrond voor de hond om "werk" te doen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Michelle
Goed gedacht,slenteren is in dit geval niet nodig ook.Wel als een hond moet revalideren,dan is het belangrijk dat hij niet de kans krijgt om de poot/poten te ontlasten.
Gewoon lekker doorstappen in afwachting tot dat je gaat joggen is een mooie opbouw.Weet eigenlijk niet of dat Gorby ouder was dan een jaar,maar zo ja lekker met hem gaan fietsen in draf is ook uitstekend om de bespiering sterker te maken.Natuurlijk niet met dit weer en je moet het opbouwen,maar dat snap jij ook wel.
Op dit moment zal de voorkant ook dubbel bespierd lijken omdat de achterhand dat niet is.Veel trekken en ploegen zorgt wel voor meer bespiering aan de voorkant.Dus dat voorkomen.
Heerlijk he dat je in plaats van zorgen maken,gewoon leuke dingen kan gaan doen met bink.Nu nog effe wat koeler weer,maar daar wachten wij hier ook met smart op.
Vr  gr

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe vind ik een HD specialist (liefst in Zuid Holland)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: hond ligt op het gras en hapt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^