Wij hebben nu een 8 maanden oud berner teefje en het gaat super. Wandelen gaat steeds beter en luisteren naar diverse commando's gaat ook steeds beter door het dagelijks oefenen. Het is een superlieve en toffe hond. Maar... Er is 1 ding waar we ons niet echt raad mee weten.
Als de bel gaat of iemand vd familie/vrienden komt langs achteren binnen dan verandert juffrouw in een hypernerveuze hond. Springen, janken, blaffen en plassen. Noem het maar op en ze doet het dan. Ik vraag altijd aan bezoek om de hond te negeren tot ze rustig is maar een 8 maanden oude berner die je bespringt kan je gewoon niet negeren. Ik heb ook al haar leiband aan gedaan en haar zo te laten kalmeren maar ze heeft totaal geen oog meer voor mij en mijn vrouw. Luisteren doet ze dan ook niet meer ook al probeer ik haar te corrigeren, ze doet haar eigen zin. Dit is de eerste maal dat ik dit met een hond aan de hand heb en het wordt vervelend voor het bezoek en voor mij want het geeft een slechte indruk van mijn hond terwijl het een superlief beestje is.
Een collega van me zei een tijdje geleden om een rollenspel te proberen. Ik doe haar leiband aan en mijn vrouw gaat aanbellen en zij verstopt zich dan zodat als ik de hond aan de deur meeneem zij ziet dat er niemand is. Dus om de associatie van "als de bel gaat is er bezoek" te doorbreken. We doen dit bijna dagelijks en het haalt nog steeds niks uit.
Ik weet het niet meer zo goed dus alle hulp is welkom.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overenthousiaste hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hoi,
Als je hond overenthausiast is in het opspringen, dan kan je aan je bezoek vragen om hun knie op te trekken als je hond komt, want ja het is een heel gewicht dat op springt!
Verder kan je inderdaad iemand laten aanbellen en niet reageren als die gaat.Maar je moet toch af en toe wel reageren als de bel gaat. Leer je hond dan dat hij ergens moet blijven zitten/liggen..
Dat knie optrekken doe ik buiten ook bij honden die me omver dreigen te springen. Het doel moet wel zijn de hond niet te raken, alleen een barriere opwerpen ter bescherming van jezelf (dus ook op tijd de knie omhoog), want bij een verkeerde beweging kan de hond ernstig bezeerd worden. Aan de andere kant kan ik me zo voorstellen dat mensen niet echt enthousiast zijn bij het idee om op een been te gaan staan als zo'n gewicht enthousiast loopt rond te springen, dus tja.
door een knie op te trekken leert vooral dat mensen niet te vertrouwen zijn maar je lost het probllem niet op. wat je zou kunnen doen, als de voordeurbel gaat Je hond leren zitten. Dan breng je hem naar zijn plaats en geeft hem een bot. Daarna kan het bezoek binnen komen. Als het bezoek zit mag de hond eventueel naar ze toe om te snuffelenl. Je kunt als tussen oplossing ook eerst wat voertjes rondstrooien dan met een bot naar de plaats.
Verder is het belangrijk dat mensen niet naar de hond kijken. Want dat is voor je hond weer een stimulans om te gaan springen. Er zijn nog wel meer hondvriendelijke en goede manieren maar hier heb je er alvast twee.
Dat rollenspel vind ik niet handig.
De kunst is eerder dat je hond niet zo gefixeerd raakt als de bel gaat, dus dat ie rustig is in de kamer.
Eiegnlijk zijn het 2 verschillende problemen, want je hond springt je bezoek omver.
Ik heb het ook met onze hond gehad, die was 1 jaar toen we hem kregen en sprong tegen alles en iedereen aan.
Het stug volhouden van het negeren, dus niet wegduwen, niet praten en niet aankijken heeft hier wel geholpen. Maar dan heb je ook echt volledige medewerking nodig van je visite.
Die dit dus 100% opvolgen.
Ook zou je hem toch aan de lijn kunnen houden, afleiden met iets lekkers, en pas als iedereeen rustig zit, losmaken. Niet laten aaien, wegduwen, praten aankijken, alleen laten snuffelen.
Gaat dit niet, dan gaat ie weer aan de lijn.
Sorry, het is een zij...
Oja, die knie zou ik zelf nooit doen.
Ik weet dat het veel wordt aangeraden, maar als je het zelf niet goed doet, of de hond komt te hard aan dan heeft ie blijvende schade.
Die van mij sprong tegen iedereen aan, ik heb het afgeleerd zonder dat "knietje".
Daarbij is het symptoombestrijding.
Je wilt dat ze rustig is als er bezoek binnenkomt, niet dat ze dmv zoiets niet tegen mensen aanspringt.
Met andere woorden, ze leert niet hoe ze mensen wel kan begroeten.
Dat is hetgeen je moet aanpakken.
En ie-de-reen vind een pup leuk, en loopt te kirren en te roepen, gek wordt je ervan.
Wat dat betreft moet je in wezen ook je omgeving opvoeden, niet alleen je hond!
Dan zal ik dat nog is proberen. Mss is mijn broer vragen om is langs te komen vh weekend. Maar idd, het is zeer moeilijk om het bezoek het te laten doordringen om de hond te negeren. Mijn schoonpa heeft het nog altijd niet door en blijft haar maar aansporen om te zitten, terwijl ik al 100x heb gezegd die hond te negeren en niet aan te kijken. De laatste keer ging ze weer zo wild te keer dat mijn vrouw ze in de bench heeft gezet tot ze rustig was maar vanaf dat ze er terug uit mocht was ze weer als ter voren. Haar afleiden heb ik ook al geprobeerd maar zoals ik al eerder zei, ze heeft nergens nog interesse in buiten het bezoek
Klinkt bekend.. gelukkig is het nog een jonge hond en lukt het vast wel om haar wat rustiger te krijgen als de bel gaat; bij mijn vorige hond werkte het soms 'zomaar' aanbellen door de buurvrouw, wat ik dan vantevoren aan haar vroeg natuurlijk wel na een paar weken, zodra hij hyper begon te doen als ik wel de deur openmaakte voor bezoek deed ik hem even in de keuken tot hij weer luisterde en dan ging hij kwispelend maar redelijk rustig naar binnen en begroette dan de visite, prima
Groter probleem was inderdaad de visite zelf, ik zie er nu al een beetje tegenop..
Al vraag je 10000000 x vriendelijk en leg je uit waarom ze je hond eventjes moeten negeren tot hij rustig is: binnen 3 seconden hoor je weer achhhhhh kom eens hier jij koetsiekoetsie AAARGHHH
En geen eten geven, ja wat doe je als een ouder iemand toch koppig een stukje kaas geeft, een rel schoppen met een bejaarde en ruzie met iedereen of tot 10 tellen en weer vriendelijk zeggen dat je dat niet wilt hebben.. dat 2 blokjes kaas een maaltijd is bijna enz enz..
Echt vervelend is dat!
Als jij tips hebt over het opvoeden van visite hoor ik het graag!!
Succes met je enthousiaste reus, komt wel goed
Nou hier ook zo één die bij de ene wel en bij de ander niets doet.Maar ben er wel achter waarom hij zo reageert.
De meeste mensen komen met een hoop tamtam al bij je binnen en dus wil je hond daar aan meewerken door ook luidruchtig en druk te begroeten.Maar andere negeren hem volkomen en doen echt alsof hij er niet is en er niets toe doet,pas als ze zitten en de hond rustig rondloopt wordt hij begroet.Dus ik blijf zeggen niet je hond maar je bezoek moet opgevoed.
Omdat we onze hond echt moesten heropvoeden ben ik van meet af aan zeer duidelijk geweest naar visite. Nu hebben we niet zoveel visite, maar sommige mensen vinden het echt heel moeilijk om een hond te negeren, en de hond voelt dat ook feilloos aan.
Ook wat betreft eten geven, ik heb gezegd dat de eerste die mijn hond iets geeft de deur uitgaat, en ik meen het.
Nog nooit heeft Santa iets gekregen wat wij eten, nooit. Dus zeker niet van visite.
Resultaat is dat ik een hond heb die nimmer schooit, heeft toch geen zijn.
Eenmaal succes, zal hij het blijven proberen.
Ik ben dus niet altijd even aardig geweest, maar de onze had zulk erg stuitergedrag, we hadden echt geen keus.
Nu heb ik een hond waar we doorgaans veel complimenten over krijgen, maar echt, je kon hem al laten springen en op je rijden door alleen heel blij 1 keer zijn naam te zeggen, of door het huis te gaan wandelen.
Dat was hier ook een punt. Visite verzocht ik gelijk op de bank of stoel te gaan zitten.
Vaak blijf je bij binnenkomst en vertrek nog wat staan met z'n allen, dat was hier funest.
Nu kan dat allemaal wel, maar een jaar geleden
Op de cursus was vorig jaar iemand, die zag erg op tegen een verjaardag, heeft ze een A4 op de deur geplakt, of men wilde meehelpen door de hond te negeren.
Het is jouw huis, jouw hond, jij moet ermee verder. Zij gaan weg en jij kunt weer van voor af aan beginnen met je opvoeding. Ik vind dat ook respectloos, naar jou toe, alsof ze je niet serieus nemen door tóch dat blokje kaas te geven, of toch weer de hond aan te halen.
Heeft de pup een bench? Onze pup moet in de bench of op der plaats blijven als er bezoek binnenkomt. Dit moet onze grote hond ook. Dit vergt wel heel veel oefening, maar je hebt geen opspringende honden voor het bezoek. Op de voordeur een briefje met geen aandacht voor de honden!! Ik sprak mijn bezoek er ook op aan dat dit echt niet mocht.
Als het bezoek dan eenmaal binnen is en rustig heeft plaatsgenomen en de honden stralen een rustige houding uit dan mogen ze komen snuffelen, maar wel rustig. Dit duurt soms 10min, soms een half uur en als ze niet rustig worden, mogen ze niet komen snuffelen. Ik beloon ze alleen voor rustig en kalm gedrag.
Dit zou je trouwens wel met een rollenspel kunnen oefenen. Samen met je vrouw. Eén iemand belt aan en komt binnen en de ander zorgt ervoor dat de hond niet van zijn plaats af kan gaan. Ook al blaft je hond of piept ie, geen aandacht aan geven.
Een laatste tip, geef je hond een botje of zo dat zij is afgeleid als er bezoek komt.
Heel veel succes!
Ik zou als je het van te voren weet, dat er bezoek komt, de hond ruim voor de tijd,
in een bench doen. Er pas uit laten, als iedereen zit, zij rustig is.
Als het onverwacht gebeurt dat er gebeld wordt of de telefoon gaat, zou ik rustig blijven zitten.
Het moment dat je opspringt, meteen naar de deur of telefoon loopt, is het startsein voor haar.
Ik zou haar dan rustig benaderen, met zit en blijf en als ze rustig zit, dan pas naar de deur
lopen.
Dan vooral het bezoek vragen of ze haar negeren en dat dat soms het grootste probleem is,
is mij absoluut bekend.
Als ze rustig is, mag ze naar het bezoek, als ze geroepen wordt en als dat rustig gebeurt,
belonen.
Romeo haalde alles uit de kast als er bezoek kwam, de deken werd naar het bezoek gesleept,
hielp dat niet, kwam hij met zijn kussen aanlopen en geheid dat hij de lachers op zijn hand had.
Dat wist die slimmerik meteen.
Er zijn eigenlijk tal van manieren waarop je dit kunt gaan trainen.
je kunt de hond gaan leren dat als de bel gaat, dat betekend dat ze naar haar plaats moet.
Je laat dus bijvoorbeeld je vrouw aanbellen en vervolgens begeleid jij haar naar de bench en beloon je haar in de bench. En dit herhaal je, totdat de hond als ze de bel hoort al naar de bench (of mand) vliegt om daar beloont te worden.
Als tweede kun je de betekenis van bezoek los koppelen van de bel. Je laat een buurvrouw of iemand anders aanbellen, jij en je vrouw zitten gewoon op de bank, boekje erbij en reageren totaal niet op de bel. Je negeert de hond compleet. Na heel wat keren bellen, kijkt ook de hond niet meer op. Er is toch niets.
Bij beide methoden is het handig als je een nieuwe bel koopt met een ander geluid. Dan heb je de oude associatie al wat minder.
Dan als bezoek binnnenkomt. Vraag ze de hond compleet te negeren, niet aankijken, niet tegen praten, hij is er niet.
Jij houdt hem aan de lijn, met je voet op de lijn en het handvat gewoon in je hand. Hiermee voorkom je dat de hond kan opspringen. Pas als hij rustig is, maar hij even kijken bij het bezoek. Springen en druk doen? Terug aan de lijn bij jou.
Zo leer de hond dat als hij rustig is hij erbij mag zijn, is hij druk dan is er geen contact mogelijk.
Het bezoek komt ook voor jou, niet voor de hond.
Succes!
Ik heb twee enthousiaste honden, waarvan 1 HYPERenthousiast. Dit komt bij haar voort uit onzekerheid. Gaat bij ons de deurbel, dan moeten ze op de plaats. Mijn honden mogen pas na een half uur (en als ze nog niet rustig zijn langer) de visite even besnuffelen. Het lijkt hard, niet betrekken bij de visite, maar zoals je zelf ervaren hebt, wordt niemand vrolijk van een hyper hond, ook de hond zelf niet.
Het is niet eenvoudig om een hond op de plaats te houden. Je kan de oefening 'blijf' buiten voeren met uitvoerig belonen. En dit proberen binnen door te laten werken tijdens een bezoek. Mijn teefje geeft niets om een beloning in de vorm van een voertje... al geef je haar een biefstuk... Voor haar was de beloning groter om contact te maken met bezoek. En hoewel ze heel gehoorzaam is, drong ik absoluut niet meer tot haar door.
Daarom heb ik gebruik gemaakt van de bench. Deurbel gaat: rustig de tijd om de hondjes in de bench te doen (haast je niet te veel, ook al wacht het bezoek buiten). Ik zorgde dat de tussendeur hal/woonkamer sowieso al dicht was om toch nog wat meer afstand te scheppen met het bezoek en de mogelijk om naar de deur te stuiven te blokkeren. Bij de voordeur heb ik het bezoek gevraagd om mijn honden helemaal te negeren, dus ook niet te praten of te kijken. Bij rustig gedrag, kregen ze een geruststellend woord, na een poosje een beloning (omdat mijn teefje dan wel de rust vindt om het op te eten)... en uiteindelijk bij volledige rust even snuffelen om dan het bezoek weer met rust te laten.
Inmiddels heb ik welgemanierde hondjes die in de mand (stiekem met smart) wachten tot ze even de visite mogen besnuffelen of begroeten.
Bedankt voor de tips, er zitten een paar zeer nuttige tussen. Dit weekend meteen geprobeert met het bezoek en het lukte al bij al vrij aardig. Bij momenten ging ze toch proberen om op het bezoek te kruipen omdat ze absoluut geen aandacht kreeg maar met een correctie stopte ze toch meteen.
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN
HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.
Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.
Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.
Ik vond het wel handig zo'n over enthousisate beer..
Scheelt een hoop ongewenst bezoek
Nee, serieus..
Het heeft tijd nodig. En leer je bezoek om kalm te blijven, en je hond niet aan te kijken.
Ik heb deze poster op de deur
http://www.flickr.com/photos/lilita/4455993339/
Hij is nu 3 jaar, en nu kwijlt hij alleen nog maar op het bezoek
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overenthousiaste hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?