Kwaad ? welnee, Woendend ? ja. zucht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Noa <3Noa <3 3 doggies

honden foto van Noa <3

"

Oh en ik zit eraan te denken ze te laten titeren voor volgende entingen.... "


Wat is titeren nou precies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kwaad ? welnee, Woendend ? ja. zucht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

" zoek een andere dierenarts op....jullie kennen mij toch / :-D

ik heb al verscheidene dierenartsen hier in groningen bezocht, alleen kennis gemaakt en laat ik Bamse even wegen.

wordt er toch een gesprek gevoerd, Bamse ziet er prachtig uit, een pracht vacht, een goeie conditie en mooi op gewicht. tussen de 70 en 75 kilo, schraal gehouden, niets mis mee, maar.......

daar komen de vragen , wat ik voer, vlees, niet goed.
entingen, ik titer, niet goed.
en zo ga je maar door, titeren is in pieterburen, dat is een homeopatische arts, de reguliere dierenartsen zijn daar op tegen, de meeste dan.

hier in groningen zijn ze met een lantaarntje te zoeken en te vinden, het blijft nog altijd een probleem, jammer dat ze niet accepteren dat er getiter wordt voor pensions of dagopvang, zolang dat enten wettelijk verplicht is , kom je er niet onderuit. het is al fijn dat hondenscholen nu dit voorbeeld wel volgen, maar wie weet over tig aantal jaren ? dan dat titeren heel gewoon zal zijn ? "


Is Vriezeveen voor je te doen? Daar zit een dierenarts die zowel homeopaat/holistisch als regulier DA is.
Ik heb zeer goede ervaringen met hem. Als ik er met mijn eigen DA niet uitkom ga ik altijd naar Vriezeveen.
Hij heet dr Abma en schijnt een behoorlijk goede naam te hebben.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja ik geef mijn honden alleen de basis entingen het eerste jaar en daarna is het toedeloe, ik heb toch altijd onenigheid met dierenartsen.

Voorbeeld:

Hond aan de schijterij, ik bel om iets te krijgen tegen diarree, zegt die assistente, wij moeten de hond dan zien, dus ik kaatst terug wat zie jij dan meer dan ik?
Uiteindelijk toch gewoon gekregen, want ja ze kon niets verzinnen wat hun dan aan de hond konden zien waarom die dan diarree had.

Hond heeft een hotspot, ik bel heen, wil iets voor een hotspot, zegt die assistente, dat moet de dierenarts bepalen of het een hotspot is, ik zeg joh ik heb die hele opleiding gedaan het is een hotspot, na hoop gezemel toch medicijn gekregen.

Vind het zo'n gezeur, weet zelf toch wel wat het is, heb het al eens extreem meegemaakt met een gewonde vogel, was duidelijk te zien, twee gebroken poten door een aanrijding, ik dat beestje naar de dierenarts gebracht zodat ze het konden laten inslapen, dus zeg, hij heeft twee gebroken poten, nou zegt de dierenarts dat zullen we ng wel eens zien, ik hou die vogel voor zijn neus en wiebel hem heen en weer, pootjes bewogen zoals het niet hoorde, ja toch twee gebroken poten.

Die dierenartsen denken altijd dat mensen zo achterlijk als achtereind van een koe zijn, en proberen zo de wijsneus uit te hangen en flink te verdienen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in Pieterburen is een arts die titerd, een homeopatische arts, ook spreekuur in zuidlaren.

wat TITEREN IS ??

de vraag van NOA.....

ze nemen bloed af, en bekijken of je hond antistoffen heeft, voor ziekte van weil kan niet getiterd worden, alleen voor virusziektes.
heb je hond voldoende antistoffen dan is enten niet nodig.

maar helaas, vaak moet er geent worden, omdat pensions en opvang centraas aan eisen moeten voldaan, waar onder ook de wettelijke verplichtingen dat honden zijn geent voor hondenziekte en parvo virus, en ze geen titeren als bewijs willen aanvaarden.

vele van ons zitten in een dilemma, ook ik, maar je ontkomt er niet aan, een oppas is vaak noodzakelijk, zeker als je alleen bent, vandaar mijn enting, maar dan wel met de nobivac enting, die is namelijk voor drie jaar geldig, drie jaar hoef je niet te enten.

vaak als er getiterd wordt kan het zo zijn dat de hond zijn antistoffen terug getrokken zijn in het beenmerg, en worden er geen antistoffen gezien, dan word de hond toch geent, als de gezonde hond ziek is, komen de antistoffen weer te voorschijn, dus titeren is toch niet altijd een bewijs wat betreft de antistoffen .

ent dan verstandig, en neem de entstof Nobivac.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tegenwoordig zijn mensen mondiger geworden, alles is op te zoeken op internet, dierenartsen blijven toch vaak hangen, geen bijscholing lijkt wel.

geven formulieren uit , met de NOBIVAC enting, maar lezen het papier niet eens, kreeg het toch echt jaren geleden van de zelfde kliniek waar ik nu gisteren geweest ben, en dan rustig beweren waar ik dat vandaan had.

gelukkig bewaar ik deze belangrijke formulieren, zodat ik het voor zijn neus kon houden, en kon laten zien dat het wel degelijk voor drie jaar is.

en dan ook nog vertellen, omdat hij mij zat was...okee tot 2014 dan. nou echt niet, drie jaar is drie jaar, rekenen kunnen ze niet, 2012 tot 2015 is dacht ik toch drie jaar.

maar als het op kosten aankomt, voor je huisdier, dan hebben ze geen rekenmachine nodig. jammer dat dierenartsen niet met de tijd mee gaan.

en niet de goede over een kam scheren, dat doe ik niet hoor, maar ze zijn wel met een lantaarntje te zoeken, vers vlees, ontwormen via een laboratorium, en verstandig enten, ik weet zeker als er zo,n dierenarts is, dat tie vele nieuwe klanten er bij zou krijgen.


en als een arts , wat al zeker voorkomt, op wormen zou testen, krijgt tie ook zijn inkomsten toch binnen ?

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief 3 doggies

honden foto van Niet meer actief

Rustig Rustig Willemijn O-) , nee hoor ik begrijp je heel goed!
Maar moet zeggen dat je het keurig aangepakt hebt!, bewijs en feiten zo onder hun neus geschoven!.

Ben benieuwd hoe de reactie van mijn DA en assistenten gaat worden als ze gaan horen dat er hier niet meer geent gaat worden O-) waarschijnlijk komen ze ook met heel verhaal op de proppen! :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eigenlijk kon het me niets schelen dat het niet in het boekje bij geschreven stond, maar wat als ik volgend jaar nog gebruik maakt van de honden cresch ? dan moet er weer geent worden, nodeloos, vandaar dat ik op mijn strepen bleef staan. :-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

*klankschaaltherapie*

*boingggg*...



Adem in.....



adem uit.....




.........



.......



......




.....




...



..




.

*bam(se)*



Oeps.


Adem in..adem in..

Kalmte kan u redden.. ;-)

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

top dat je het zo volhoud :-D

Anoniem (Gast)

" Wel knap dat je zovoet bij stuk houdt, petje af.
Ik laat me nog weleens overbluffen. "

Mee eens. Met beiden ;-)

Ik heb in februari gemaild over de entingen, heb er ook een keurige mail over terug gekregen, die heb ik geprint en stop ik bij haar paspoort (zodat ik het de volgende keer niet vergeet te vragen).

Willemijn, ik stuur je hier even een PB over ;-)

En inderdaad: adem in... adem uit... ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bovenstaande was ik ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

KLANKSCHAALTHERAPIE..... ??




heb tot tien geteld. maar toen ik buiten liep, zucht zucht zucht...had ik wel de nieuwe sticker. :-D

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla 3 doggies

honden foto van Mieke ft. Dhayla

Ik snap je frustratie helemaal! Zou ook zeker niet weggelopen zijn zonder dat er 2015 stond.

Hier helaas ook zo'n DA, je loopt er binnen en zegt wat er is. Dan begint hij gewoon dingen op je hond te doen en spuitjes etc te geven. Toen ik er wat van zei was ik brutaal. Ik ben pas 16 en kan me dus niet goed ingelezen hebben over wat voor medicijnen ze wel en niet mag (had het lijstje wat op de site van de sheltievereniging staat zelfs nog meegenomen).

Dus ik vragen of deze medicijnen wel konden omdat er een kans is dat Dhayla drager is van MDR1. Kijkt hij me even vragend aan en meld daarna dat dat niet bij shelties kan voorkomen. Nou je snapt wel dat ik netjes de inenting betaald heb en er nooit meer terug ben gekomen.
pff ik vind dat iemand die ervoor gestudeert heeft wel moet weten waar hij over praat.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

idd mieke kijk maar uit met die MDR1, mijn DA heb me door en overlegd eerst voordat ze wat doet eindelijk ;-)

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Kyra is nooit ziek maar omdat ze echt een water en sloot hond is wil ik vragen of ik alleen een spuit kan krijgen van de ziekte van wijl.(zullen ze hier ook wel moeilijk omdoen ben nu al 2 jaar niet naar de dierenarts geweest.) Maar ja zo willen de dierenartsen aan mensen verdienen en iedereen denkt dat die dierenartsen gelijk hebben. Jij als eigenaar bepaald toch zelf wat het beste is voor je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een aparte ziekte van weil kunnen zegen, bel even van te voren op dat je die graag wilt hebben, vaak is het dat ze die apart moeten bestellen, omdat de ziekte van weil ook nog eens wat met anders erin wordt gegeven, maar ze hebben die, heb ik ook gedaan, verleden jaar bij de kliniek. :-D

isabelle (van Daan) (Gast)

Bamse..creche...?

Voor wnnr/welke dagen dat dan?

Geloof dat ik iets veel beters weet;

'Doggen Deluxe' ;-)

Ik ben volgende week bij mijn ouders, lijkt mij een goede plek ze aan elkaar voor te stellen :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

isabelle , je bent een schat. hahahaha

bamse gaat op woensdag, maar mag iedere dag daar komen die IK wil, niet aan een dag gebonden. :-D


isabelle, waarom nou weer als gast ? :-D :-D

honden page profiel 3 draken 3 draken 3 doggies

honden foto van 3 draken

wat een .... zeg niet te geloven ;-)

maar hoeveel mensen denken of weten het niet eens.
goed van je dat je terug bent gegaan ;-)

dierenartsen denken af e toe dat ze alles kunnen maken en geven ook maar alles.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

" kom ik thuis, toch even gekeken naar de stickers, en tot mijn stomme verbazing staat er de volgende vervolgdatum op volgend jaar.

zucht zucht ik werd boos, niet kwaad niet woedend, want een vergissing is menselijk toch ?

daarnet terug gegaan met boekje, assistente aan uitgelegd, beweerde dat het geen drie jaar is maar een jaar ???????????????????????????????

nou dan hebben ze aan WILLEMIJN toch echt een verkeerde, ik heb natuurlijk het nobivac formulier mee genomen, dat begrijpen jullie wel, notabene van hun gekregen, bij de enting van Bamse toen ze 15 maanden was.

er werd hevig op me ingesproken, dat IK me vergiste, nou echt niet, ik nog gezegd dat de dierenarts mij verzekerde bij het weggaan dat tie drie jaar geldig is.

de dierenarts hoorde waarschijnlijk het gesprek, en kwam op hoge poten naar me toe, en vertelde me doodleuk dat hij al eens een discussie met mij had gehad over entingen voeding en wormen.
en dat ik nergens naar luisterde.

en dat de NOVIBAC enting doodleuk voor een jaar geldig is.

en nogmaals willemijn gaat niet weg als ze in de gelijk staat. dus ik hou het papier onder zijn neus, en vertel wat is dit dan ? weet niet hoe je daar aankomt ?????? van jullie hoogstpersoonlijk, dus wat doen we er aan ?

hij wordt kwaad pakt het boekje van me af, en zegt, okee tot 2014 dan, en ik.....


nee nee nee, de NOVIBAC is drie jaar geldig, tel het er bij op van 2012 dan wodt het toch echt 2015.

hij liep rood aan, maar ik heb een nieuwe sticker van NOVIBAC, tot 2015.

woedend heb ik de kliniek verlaten, waarom is dit nodig ? titeren wilde ze niets van horen, alleen maar winst maken voor ieder jaar entingen af te troggelen, en dan dood leuk nog vertellen dat de hond niet ziek kan worden van entingen. "




klinkt als mijn vorige dierenarts,
ik had van de week neergezet, op zoek naar andere dierenarts,
ik word hier zo boos om he,
ze denken alleen maar aan geld ,en meer niet,

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik ben eens in de boekjes van onze Digger en Bayco gedoken.
Hierin staat ook een 1 jaar geldig, maar deze datum staat alleen voor de Lepto!
Wat de Novibac betreft, deze geven ze hier om het jaar.

De Lepto wil ik mijn honden niet meer geven, maar ze stellen het hier min of meer verplicht vrijwillig.
Nou lekker de hoogste boom in met de DA ;-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

" isabelle , je bent een schat. hahahaha

bamse gaat op woensdag, maar mag iedere dag daar komen die IK wil, niet aan een dag gebonden. :-D


isabelle, waarom nou weer als gast ? :-D :-D "



Woensdag, en andere dagen, ben ik *uiteraard zeldzame uitzonderingen daar gelaten* altijd thuis, daarnaast ben ik ook nog ns erg flexibel en volgens mij vond Bamse mij ook wel aardig :-D

en de waarom..; omdat ik (heel slecht ;-) ) mij had uitgelogd, moet echt weer eens even iets afkicken v hp, maar ging toch 'smokkelen' en zag ik dit topic. *betrapt*

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry...het is NOBIVAC.... ziekte van weil is een jaar, meestal maar een maand of vijf zes, langer niet, voorjaar de piek tot het najaar, dus als je wilt enten dan in het voorjaar.

NOBIVAC is drie jaar. en dat is de enting voor hondenziekte hondenparvo virus en kennel type 2 en oja leverziekte .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Issabelle.......moeten eens samen gaan wandelen in de blauwe stad, we wonen niet zo ver van elkaar af toch ? :-D

laat mooi ingelogd staan, neem gewoon dan even een timeout, en kom weer terug als ingelogd, en ja ik heb jou altijd in de gaten, valt me gelijk op. hahahaha

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Casper is wel geënt voor de uitlaatservice. Liever had ik t niet gedaan maar goed het moest nu eenmaal. En als ik zie hoeveel plezier hij hiervan heeft en heerlijk kan spelen terwijl wij werken vindt ik dit net zo balangrijk... Tevens gaat hij mee op vakantie dus moest toch...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kwaad ? welnee, Woendend ? ja. zucht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Karakter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^