Nog even en dan is kvv voeren ook al slecht voor je hond, eerst was het absoluut geen brok voeren dan is smuldier zelfs nog beter,vervolgens zorg je straks ook niet goed voor je hond omdat je kvv geeft.
Even een serieuze vraag, ik kom er gewoonweg voorlopig nog niet aan toe om zelf samen te gaan stellen sowieso niet elke dag en misschien wel helemaal niet dus ik wil kvv blijven geven op de vis en pens met nekdag na dan.
Wat is dan volgens jullie (om blijkbaar je hond echt gezond te houden )een goede kvv en dan vraag ik het aan de analyse ervaring experts (en dat bedoel ik gewoon normaal en niet sarcastisch)voor het geval het verkeerd opgevat wordt.
Want op Haaksbarf en Alaska bijvoorbeeld was het voornamelijk alleen maar dunne ontlasting, wat volgens mij toch goede percentages en analyses moet hebben en op Tammenga,smuldier en tinlo is de ontlasting (niet overdreven)perfect.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tammenga ervaring?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dat is ook weer erg kort door de bocht...
Nee.. Wat er gebeurd, is dat een aantal mensen roepen dat Tammenga geweldig is, en dat een aantal anderen niet zeggen dat je dat niet 'zomaar' kan roepen als je niet exact weet wat de samenstelling is.
Vandaar ook die angel smiley erachter!maar blijkbaar komt alles verkeerd over, ik zie het in meerdere topics dat een hoop heel venijnig overkomt
Ik geloof ook dat het beter is wat afstand te gaan nemen op dit topic of hp, tis trouwens veel te mooi weer ook ik had dus alleen een serieuze vraag zie hierboven.
Waarom vraag ik dat juist omdat ik zelf nu niet meer weet of ik tammenga dus wel of niet moet blijven voeren, al weet ik dat ik dat uiteindelijk zelf moet beslissen,maar met al deze heftige discussies over de analyses enzo weet k het ook niet meer hoor wat ik van deze kvv moet vinden.
Ontlasting is super het snaaien wordt al minder, dat ik er meer van moet gaan voeren is ook te overzien, alleen is het verantwoord om nu tammenga te voeren, want dan voer ik liever een kvv die qua analyses en dergelijke er beter voor staat.
Sorry hoor, ik vind het nu eenmaal moeilijk (met mn adhd)om dingen te verwoorden
Op voerwijzer staan de analyses van de nieuwe varianten van Tinlo http://voerwijzer.com/barfmenu
Bij de uitleg over Calcium zijn leestekens weggevallen/niet goed. Volgens mij moet er staan: Calcium tussen de 0,5 en 1,5 %. Verhouding Calcium/Fosfor maximaal 2:1 maar meest ideaal zou zijn 1:1. Dit lijkt moeilijk maar is makkelijk uit te rekenen. Stel Calcium 0,53 % en Fosfor 0,40 % = 2 x 53 (Calcium) delen door 40 (Fosfor) = 2,65 oftewel 2:0,65.
Tinlo heeft 1 uitschieter, variant Eend, met 1,4 % Calcium en 0,79 % Fosfor. Calcium valt nog net binnen de marge maar het Fosfor is in verhouding te hoog. (140 x 2 = 280 : 79 = 3,54 / Calcium is altijd 2, de rest is Fosfor dus hier is de verhouding 2:1,54 en dus echt te hoog) Alle varianten bij elkaar, behalve de Groentemix en Energiek, komen op een verhouding van 2:0,92. Zonder de Eend kom je op 2:0,78. Die verhoudingen vallen binnen de marge.
Eiwit zie ik geen gekke dingen. Bij vet wel, Paard is vetter dan Eend ? Kip zo weinig vet ? Makreel is vette vis maar bevat amper vet ? Dat is gek maar misschien zit er niet zoveel Makreel in.
@stippeltje?nog heel even off topic, ik jeb toevallig net 2 Tinlo eend mee in de bestelling genomen en de konijn versie maar dat is niet de premium versie dus de gewone versie.
Nu ben ik blij dat jij zo kritisch bent en het zo goed kan uitzoeken en uitleggen,want is de eend en konijn versie dan wel goed? Of is dat ook te hoog met Fosfor?
Alvast bedankt!
Na mijn eerste brief van VWA heb ik een reactie gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik het jammer vond dat ik veel verwijzingen en niet een kort en helder antwoord heb gekregen op de vraag wanneer een diervoederbedrijf verplicht is te etiketteren. Zie eerdere mail.
Vandaag heb ik een reactie daarop gekregen.
Dit was hun reactie:
Geachte mevrouw,,
Navraag bij de productspecialist leverde onderstaand antwoord op:
"In de Europese Verordening 767/2009 (marktverordening/etiketteringsverordening).
Staat met name in de artikelen 15, 16 en 17 wat men verplicht moet en mag etiketteren.
In geval van niet voedselproducerende dieren mag men ook de hoofdgroepen bij de samenstelling vermelden (Europese richtlijn 82/475).
zie ook in de Vo 767/ 2009 bijlage IV, VI (voedselproducerende dieren), en VII (niet voedselproducerende dieren)
Voor wat betreft toevoegingsmiddelen hoeft men alleen die te vermelden die gemaximeerd zijn. Dit is te vinden in de additieven lijst.
Als er geen vitaminen, sporenelementen in zitten, dan hoeft u dat ook niet te vermelden.
Bijvoorbeeld bij vitaminen is men alleen verplicht de vitaminen A en D te vermelden, andere vitamines zijn facultatief. In geval van sporenelementen is men bijvoorbeeld verplicht koper, zink, etc. te vermelden.
http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/feedadditives/comm_register_feed_additives_1831-03.pdf
Is het product rauw vlees (bijvoorbeeld hart), zonder toevoegingen dan is men over analyses alleen verplicht ruw eiwit, ruw vet, ruwe celstof, en ruw as te vermelden (zie bijlage VII van de 767/2009). Dit geldt alleen voor honden, katten en pelsdieren. Als je een diervoeder hebt voor een cavia is men dat niet verplicht"
Hopend u voldoende te hebben geïnformeerd.
Groeten,
ik ga het vanavond eens rustig nalezen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tammenga ervaring?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?