mijn dierenarts zit aan te dringen op een operatie .
het zou namelijk gaan over een verwijderen van de eierstokken terwijl de baarmoeder blijft zitten .
In mijn ogen is dit een chemische castratie en het lijkt me dus logisch dat mijn hond in de menopauze wordt gejaagd hiermee.
Dit zou moeten gebeuren om de kans op borstkanker te verminderen (zonder nestje zou de kans 4/10 zijn ?)
Kan iemand me uitleggen wat deze operatie precies inhoudt en wat de gevolgen zijn als ik het zou laten door gaan?
De hond van mijn pa is namelijk dadelijk daarna moddervet geworden en zakte bijna door haar osteoporotische pootjes na haar ok dus in mijn ogen lijkt me dat geen verbetering van hun leven.
Heeft iemand hiermee ervaring?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "borstkanker " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Je doelt op een sterilisatie, geloof ik? Je kan daar een hoop ellende mee voorkomen in de toekomst, dat heeft je dierenarts juist. De gevolgen die het heeft is inderdaad dat de teef dikker kan worden, maar daar heb je zelf ook invloed op, vaak word aangeraden 1/3e minder voer te geven dan wat je nu doet.
Hoi,
ik heb om dezelfde reden mijn hond laten steriliseren na haar eerste loopsheid. Ze was toen bijna 1 jaar. De dierenarts heeft mij ook geadviseerd om 1/3 voer minder te geven. Vanwege haar jonge leeftijd en ook omdat ze nog heel speels en beweeglijk is heb ik dat nog steeds niet gedaan. Inmiddels zijn we een half jaar verder, ze krijgt nog steeds dezelfde hoeveelheid voer en ze is bijna geen gram zwaarder geworden. Wel houd ik haar gewicht altijd goed in de gaten.
Ook merk ik geen verandering in de vacht of haar karakter, ze is en blijft een schatje.
Bij mijn vorige hond heb ik er ook nooit wat van gemerkt. Je moet gewoon zelf alert blijven op het gewicht, maar dat geldt naar mijn idee ook voor een "complete" hond.
De specifieke details van de operatie zijn wel te vinden via Google, zij kunnen dat beter uitleggen dan ik.
Succes met je keuze!
Dit is een DA die handelt met hele oude info.
Vooral het feit dat er wordt aangedrongen baat mij zorgen.
Het moet jou keuze zijn, maar nu is het spekken van de kas van de DA.
Het is al lang achterhaalde info dat de kans op kanker groter is bij ongeholpen dieren.
De kans is bij beide even groot, maar het risico waar je je hond in brengt bij een narcose is vele malen groter.
Eierstokken verwijderen is gewoon casteratie.
De hormonen komen niet van de baarmoeder maar van de eierstokken.
Deze worden verwijderd en de baarmoeder verschrompel.
Een hond heeft geen memopauze....
Voor de 3de loopsheid laten casteren dan is de kans op melkkliertumoren nihyl.
Hallo
Ik heb ervaring met sterilisatie en castratie van een teef. Over de voor en nadelen is heel wat te zeggen en daar zijn de meningen nog altijd verdeeld over in de wetenschap.
Wat ik me alleen afvraag is waarom een oordeel van een dierenarts zo vaak in twijfel wordt getrokken?Leggen ze niets uit of wordt er niet naar gevraagd of worden ze per defenitie in twijfel getrokken.
Als ik een advies krijg van een dierenarts vraag ik om uitleg en als ik daar niet tevreden over ben geef ik dat aan.
Kan ik niet overtuigd worden ga ik op onderzoek uit en indien nodig vraag ik een andere dierenarts om zijn of haar mening.Dit schrijf ik omdat me dit bij veel topics opvalt.Maar misschien is een probleem voorleggen op een forum wat moeilijker dan men denkt en worden er gewoon te weinig woorden gebruikt,of zit men net niet lekker in zijn vel en wordt de toon anders.
Maar ondanks dat ik argwanend van aard ben trek ik niet zomaar een dierenarts in twijfel als ik dit wel zou doen is hij/zij voor mij niet de juiste dierenarts.
Maar Elly
Zelf heb ik bij mijn teefjes besloten om deze te laten opereren.Dik zijn mijn meiden nooit geworden,was al langzaam aan begonnen met minder eten geven voordat zij werden geholpen.Bij één meisje bemerkte ik vachtverandering op en bij de ander niet.Bij één meisje bemerkte ik gedragsveranderingen op en veel vaker markeer gedrag,maar deze had al een kort lontje .Bij eentje werd het ophouden van haar plas op hogere leeftijd moeilijker dit heeft te maken met de sluitspier en kan een gevolg zijn van castreren.Maar bij de ander niet.Beide meiden zijn altijd levendig gebleven en attent.Beiden hebben ze nooit baarmoeder onstekingen en tepel tumoren gehad en waren ze ook nooit meer schijnzwanger.Dit laatste was voor ons de reden om tot opereren over te gaan,want allebei onze meiden hadden daar buiten proportioneel last van.
Tegenwoordig zijn er ook andere methoden dan vroeger,dus ik zou zeggen lees je in en zoek dingen op,maar probeer vooral duidelijkheid van je dierenarts te krijgen.
groetjes
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "borstkanker " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?