Beau is in maart voor het eerst loops geweest. Ongeveer 3 weken waarbij ze bloed verloor, daarna nam interesse reuen af, maar nu sinds een 1,5 week heeft ze opgezwollen melkklieren en likt ze weer meer aan haar vulva. Volgens de dierenarts is ze schijnzwanger. Ze is ook wat pieperiger en heeft weinig zin om met andere honden te spelen en is sneller naar reuen geirriteerd. Op zich allemaal geen probleem, want ik ga haar over 2 maanden laten helpen, alleen merk ik dat de reuen haar nu weer heel erg lekker vinden ruiken. Sommige proberen obsessief op hara te klimmen, Beau pikt dat gelukkig niet, maar het is wel vervelend voor haar. Zijn er mensen die ervaring hebben met schijnzwangerschap en of het normaal is dat de teef dan weer zo interessant is voor reuen?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schijnzwanger" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ze heeft nog .het.geurtje bij zich, dat zal zeker meespelen.
de knuffels dekentjes, weg halen, en wachten met sterilseren tot de schijnzwangertijd voorbij is, daarna nog even wachten ongeveer een maand, zodat alle hormonen rustig zijn, en dan laten castreren/steriliseren.
en gewoon doen met je hond, mag best geborgenheid geven, maar schijndracht kan je stimuleren door de knuffels bij dr te houden of de zachte dekentjes, ga lekker met dr wandelen, zodat als ze thuis is lekker gaat liggen of slapen.
een hond die schijndrachtig is, veel mee bewegen. geen uitputtingsslag natuurlijk, maar mooi bewegen.
Willemijn, hier zit je er naast.
Schijnzwangerschap is puur een hormonale staat van zijn. Het is geen gedrags\"dingetje\" . Dus je kan die knuffels wel weghalen, en zorgen dat ze geen nestje meer kan maken, maar daar gaat de schijnzwangerschap niet van voorbij. Je voorkomt alleen dat je misschien een hond in je been hebt hangen als je langs het \"nest\" loopt.
Het is een oerinstinct, bij wolven werden alle teven van de roedel tegelijkerijd loops, en de ouderteef mocht de pups krijgen. De rest werd schijnzwanger om de pups te voeden wanneer mama lang bleef bij de jacht of als het ouderdier niet terug komt. Dit om de roedel te laten overleven.
De hormonen bij een hond werken nog net zo. Na de loopsheid worden de meeste teven schijnzwanger.
De een minimaal, de ander heftig.
Lola is het nu ook. Ze heeft een kuil van hier tot china onder de rodondenderon gegraven. De tut, alsof ze ooit daar haar pups ter wereld zou moeten brengen. Wat denkt ze wel niet van mij
We moeten het gewoon even uitzingen. Wat extra afleiding mag, de schijnzwangerschap gaat er niet van over, maar ze voelen zich dan vaak wat fijner.
Maar kan het dan ook dat ze door de schijnzwangerschap extra interessant is voor reuen? Ze vinden haar namelijk echt extreem lekker ruiken...
als je hond schijnzwanger is....wil het graag nestelen, vandaar haal alles weg, en probeer je hond toch mooi af te leiden.
ja dat kan best dat je hond toch een geur afgeeft, en dat de reuen je hond daardoor wat aantrekkelijker vinden, ga op andere tijdstippen wandelen, zodat je niet tegelijkertijd met alle honden van de buurt buiten komt, ongveer weet je wanneer het uitlaat tijd is. pas het een beetje aan de tijden dat jij gaat.
gelukkig, ik heb nimmer teven gehad die schijnzwanger zijn geweest na een loopsheid.
Mischien dat de geur van de hormomen nog in de vacht hangen aan de achterkant.
Dit probleem had ik in het begin ook.
Wat werkt is een goede wasbeurt met hondenshampoo aan de achterkant.
2 minuten de tijd geven zodat de shampo zijn werk kan doen.
(Merk maakt niet uit..goedkoop of duur..die geur halen ze allemaal weg)
Stop ze onder de douche...hond volledig wassen...maar met name de achterkant.
Dan zijn alle geuren die zijn blijven hangen van de hormomen weg.
Gewoon negeren en niet ingaan op het gepiep e.d. Als ze gaat sjouwen met speelgoedjes en knuffels: weghalen.
De onze had het zo fel dat ze zelfs onze schoenen ging verzamelen en legde die dan tegen haar buik.
Wat Willemijn bedoelt is: hierin niet meegaan. Sommige mensen vinden dat dan schattig, maar eigenlijk is het heel erg zielig voor de hond. Je haalt die dingen beter weg en geeft haar voldoende afleiding.
Wat ook helpt is je dagritme omgooien. Ga op andere tijdstippen wandelen, ga twee maal kort na elkaar, verander je route, geef op andere momenten eten, of opeens terug 3x per dag, enz. Dan verleggen ze hun focus naar jou.
Wat de geur betreft: je zou haar kont es goed kunnen wassen. Check ook wel es of ze geen vaginitis heeft (geelgroen druppeltje aan vulva, vooral zichtbaar na het plassen). Sommige honden hebben deze infectie na een loopsheid en dat is voor een reu ook een erg interessante geur.
Nog even ter aanvulling.
Mocht je teef echt last hebben van scheinzwangerschap dan heeft de DA daar ook pilletjes voor.
Dan is de schijnzwangerschap na 10 dagen over.
(Nouja..bij mijn teef dan)
Bel voor de zekerheid even je DA op deze medicatie.
juist Christel, je hebt het goed gelezen.
ook op homeopatische basis is er wat voor de schijnzwangerschap. maar als het in een lichte vorm is niet doen.
Normaal bij een loopsheid heb je verandering van hormonen waardoor eicellen gaan rijpen. Worden deze niet benut , bijv door een teef te laten dekken en innesteling van de bevruchte eicellen , sterven deze af en worden op een natuurlijke manier opgeruimd door het lichaam, en de hormonen veranderen weer. Bij schijndracht, krijg je onder invloed van hormonen geen afbraak van het gele lichaam en blijft de teef dus aantrekkelijk voor reuen.
De schijndracht duurt meestal tot de tijd dat de teef, zou ze gedekt zijn , zou moeten werpen. Dan verandert de hormoonhuishouding en is de teef "schijndrachtig af". De vulva krijgt weer de normale afmeting en de gezwollen melkklieren verdwijnen. Hou de melkklieren in de gaten want deze kunnen ook bij schijndracht gaan ontsteken!
Je kunt dus wassen wat je wil , helpt niet.
Hier ook een teefje die schijndrachtig is! Ik geef haar veel afleiding , door met haar te spelen en te wandelen en verder behandel ik dit homeopatisch.
onze teef missy ruikt altijd lekker.
de honden proberen altijd op haar te klimmen, zelfs wanneer de andere loops was en zij niet.
is echt heel erg stom hoor..
ook ik heb 1 teef die heel erg heftig reageert als ze schijnzwanger is, nu ben ik haar gewoon voor en haal ik alles weg zodra de loopsheid bijna voorbij is.
ik zeg ook alles wegbergen en afleiden, want het is best een impact op een hondje soms.. ligt eraan hoe extreem ze het ervaart.
en ik weet niet hoe het zit, kan een hond gewoon gesteraliseerd worden als ze schijnzwanger is, moeten de hormonen niet eerst wat kalmeren?
zou ik misschien even navragen ofzo..
succes
Castratie (want zo heet het als heel de baarmoeder eruit gaat) kan het beste 3 maanden na de loopsheid ivm de doorbloeding van de baarmoeder. Tijdens en nog een poosje na de loopsheid is de baarmoeder meer doorbloedt. Na ongeveer 3 maanden is dit weer normaal en kan er veiliger geopereerd worden.
Ik heb trouwens voor Lola helemaal geen piepbeestjes of knuffels. Maar dat maakt haar niets uit, ze graaft gewoon een kuil van hier tot tokio in de tuin en gaat daar zitten wachten op haar pups. Als ik 2 minuten niet oplet is ze er alweer mee bezig. Dat ding is nu wel 80 cm diep.
Verder is ze jengelig, heeft ze momenteel niet functionerende oren en poep aan de hele wereld.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schijnzwanger" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?