Waarom open ik hierover eigenlijk een topic? Ik ben eigenlijk gewoon benieuwd.
Sinds vorig jaar (eigenlijk sinds ik Diesel heb dus) laat ik de ontlasting van beide honden checken op wormen. Dit laat ik doen bij het woud (www.wormbestrijding.nl)
Nu heb ik vandaag weer 2 checkkits aangevraagd, en hoop deze van de week nog te kunnen vullen (binnen 2-3 werkdagen binnen). Ik vind de uitslag altijd zo leuk en fijn om te lezen. Tot nu toe nog geen negatieve uitslag, maar ook al mocht dit zo zijn, dan ben ik blij dat ik dit op deze manier te weten ben gekomen en kan ik hier iets aan doen.
Of ik dan gelijk een wormspuit/pil in zijn bek stop weet ik niet, ik zal eerst met mijn homeopaat overleggen hoe ik dit op de meest natuurlijke manier kan doen (heb ik me eigenlijk nog helemaal niet in verdiept bedenk ik me zo).
Aankomende zaterdag heb ik toch een afspraak bij haar, dus zal dit gelijk ten sprake brengen.
Wie van jullie laat de ontlasting van hun honden nog meer checken? Of stoppen jullie, sorry voor het taalgebruik, zonder dat de hond wormen heeft al die chemische stoffen in hem/haar?
Je snapt dat ik me er soms best boos over kan maken Maar dat ter zijde. Het is iemands persoonlijke keus. En sommige mensen weten gewoon nog niet dat het ook anders kan. Die mensen voorzie ik graag van advies.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Natuurlijke ontworming" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Binnenkort ga ik ze weer laten checken bij het woud, de vorige keer was de uitslag negatief
ik behandel mijn dieren hier preventief, ik moet wel.
ze staan hier bloot aan allerlei soorten mest op de boerderij, en opsturen .
doen moet ik 6 ha afzoeken naar een hondendrol.
heel begrijpelijk als je bij machte bent dat je het laat onderzoeken, maar dit is voor ons geen optie
Dat is altijd goed om te horen!
Mijn eerste check van het jaar is altijd in April, omdat dan alles weer zo lekker gaat groeien en bloeien en leven haha!
ik begrijp het wel, ontwormen op de manier van ..het woud..ja dan kan je ook iedere twee maanden een mesthoop opsturen, het kan natuurlijk wel, dat je op die en die dag de honden aan de lijn houdt en wacht tot ze gepoept hebben en dan hoppa oppakken en opsturen, dus het kan wel, maar als jij liever chemisch erin stopt jouw keuze.
zelf zou ik dan niet doen, je hebt ook ontworming van cd vet, natuurlijk middel, dat doe je bij hun eten. zou daar eens naar kijken, om nu iedere vier maanden chemisch in je honden te pompen, zou ik zelf nimmer doen. cdvet ontworming is natuurlijk, en ook dat kan je een keer in de vier maanden dan doen.
en nee ik ontwormt alvan af acht weken niet meer bij Bamse, nimmer wormen gehad, zelfs niet met een vlooienplaag, een keer in het jaar doe ik een testje, altijd negatief. super zo. nimmer chemisch van te voren erin. een gezonde darmflora, en niet steeds dat de darmflora aan gort gaat, wel of niet wormen, je stopt er steeds een chemisch goedje in en iedere keer is dat een aanslag op de darmflora, ga eens kijken naar het ontworm middel van cd vet.
elke hond en kat kan ze hebben, de rede is van bandwormen, spoelwormen etc.
zelfs puppy,s beginnen hun leven vaak met deze parasieten. ze nemen deze of nog voor de geboorte over de bloedsomloop van de moeder op, of na de geboorte door de moedermelk.
de frequentie van het ontwormen is van verschillende factoren afhankelijk en verschilt per dier.
deze factoren zijn ::
leeftijd en gezondheids conditie van het dier.
krijgt het dier rauw vlees.
wat en hoeveel vreet het dier buiten.
persoonlijke zekerheid van de eigenaar.
storing van de natuurlijke darmflora.
wat kan een chemische workkuur voor het dier betekenen ?
vaak hoge gifbelastingen voor het dier.
storing c.q. vernietiging van de natuurlijke darmflora
gevaar van ..allergieen..en huidproblemen door belasting van de ontgiftingsorganen {lever en nieren}
cd vet contra worm. een natuurlijke ontworming.
Monique, voor jou zou dit een goeie optie zijn, een heel goed alternatief. ontwormen op een natuurlijke basis, altijd beter dan chemisch.
Eten je honden trouwens vers?
Dan kun je af en toe wat knoflook en/of gember door hun vlees doen. Beide zijn ook parasiet (ook worm) werend.
Mag ik vragen wat zij als argument gebruiken?
Ik heb even een stukje gekopieerd van mijn eigen site:
Knoflook werkt werend tegen vlooien, teken, schimmels en wormen. Het werkt niet voor 100% dus u moet er niet van uitgaan dat de hond door wat knoflook nooit meer vlooien of teken kan krijgen. Pas wel op dat u niet te veel knoflook geeft. Hierdoor kunnen de rode bloedcellen kapot gaan en de hond kan anemie krijgen (eigen immuunsysteem breekt rode bloedcellen voortijdig af waardoor er een tekort ontstaan en er problemen ontstaan in het zuurstoftransport van de hond). U moet uitgaan van 1 teentje per 9 kilo lichaamsgewicht per dag wat het maximale is. Knoflook werkt overigens wel bloedzuiverend en het houdt het immuunsysteem van uw hond hoog wanneer u deze met mate voert.
Daarnaast hebben darmparasieten (wormen) een hekel aan gember (geef dit in poedervorm of zonder schil en geperst, ook ongeveer 3x per week).
Ikzelf heb een groentemix gemaakt van alle stoffen die mijn honden niet binnen krijgen door hun voeding (er zit in sommig vers vlees wel groente, maar niet die ik zoek). Hier zit bijvoorbeeld ook waterkers (pigment), shiitake (kanker), alfalfa (veel vitaminen en mineralen) etc. in.
Maar wanneer je je honden vers voert, dan is het lichaam ook al beter beschermd tegen parasieten (de exacte reden weet ik even zo snel niet meer, maar kom ik nog wel op).
Het is natuurlijk je eigen keus, maar zo is het allemaal ook een stuk natuurlijker. Ik geef graag advies aan mensen die het willen weten. Ik probeer niemand over te halen. Het is aan jou om een eigen conclusie te trekken en hier iets mee te doen. Maar informatie geven kan nooit kwaad al zeg ik het zelf! Al is het maar om je kennis te verrijken.
Ik heb weer twee kits liggen en ga deze week weer laten testen. Kwint heeft voor een paar maanden terug Giardia gehad en Ixy had spoelwormen. Zolang als ze nog jong zijn laat ik regelmatig testen, omdat ze nog veel in hun bek pakken. Kwint was bij de laatste test negatief voor Giardia en hopelijk blijft dit zo. Ik ontworm dus alleen als het nodig is , maar blijf wel regelmatig de ontlasting checken!
Tot nu toe hebben de chinese kruidenformules van de Huisdierendokter geholpen. Dus liever geen chemische troep als het anders kan!
Annelies, test jij nu dan ook elke keer die Giardia mee?
Ik zat er ook over te twijfelen, maar weet eigenlijk zeker dat ze er negatief uit komen. Maar zou jij dit dan ook gewoon blijven testen omdat ze dit hebben gehad? Of alleen wanneer je denkt dat er een kans is dat het er in zit.
druppels in zijn oren ? het gaat door het voer he.
de druppels in zijn oren is voor vloteek. en dan nog als het regent regent het niet weg hoor. haha het wordt opgenomen.
maar cdvet ontworm, gaat door het voer.
Ja doe ik ! Ik vertrouw die parasiet niet , ...kan zeer hardnekkig zijn , en ben dit liever voor en er op tijd bij voor ze een ravage in de darmen aanrichten. Kwint heeft twee dagen diarree gehad en verder niks maar was wel positief. Na de Giardex kuur van de huisdierendokter weer getest en toen was hij vrij. Ook heeft hij gewoon goede vaste ontlasting, dus ik ben er eigenlijk wel gerust op dat de test weer negatief is. Maar toch spannend.
Ixy heb ik behandeld met Wormfree van de huisdierendokter de laatste keer , dus daar ben ik ook wel benieuwd naar of ze nu wormvrij is. Ook Ixy laat ik testen op Giardia. Ze besmetten elkaar wel misschien.
Zal het wel even laten weten als ik de uitslag binnen heb deze week!
cdvet contraworm, indien mogelijk in de ochtend voeren en erna van een lange wandeling genieten.
voedingsadvies.
op twee op elkaar volgende dagen
honden tot 20 kg. 1.5 maatschepjes per 10 kg lichaamsgewicht. honden boven 20 kg lichaamsgewicht 2.5 maatschepjes per 20 kg lichaams gewicht.
na 10 - 14 dagen herhalen.
Mijn kits zijn binnen! Nu maar drollen vangen haha! En dat is lastig als je honden maar 1 keer (hooguit 2 keer) poepen op een dag. De kit kwam rond 11 uur binnen, en ja toen waren ze al uit geweest en hadden beide honden alles al gedaan haha Hopen op vanavond dus, en anders morgenochtend!
Ik gebruik Verm-X natuurlijuke wormkruiden. Elke eerste drie dagen van de maand een beetje over hun eten.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Natuurlijke ontworming" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?