Ik zat even te googlen op de verschijnselen en bestrijding van kennelhoest.
toen kwam ik dit tegen:
Bij kennelhoest:
Pond donkerbruine suiker
4 grote uien
beetje water
Zet de bruine suiker op groot vuur met wat water, maak de uien schoon en snijd ze in vieren.
Als de suikerbrij kookt op een laag vuurtje zetten, uien toevoegen, lekker een uurtje laten pruttelen op je kleinste vuurtje, als de siroop te dun is, even in laten koken, als alles op gewenste siroop dikte is de pan van het vuur halen en de uien verwijderen.
Af laten koelen en ieder uur een eetlepel aan de hond geven
Wie kent het, heeft het weleens gebruikt of heeft een ander alternatief om kennelhoest te bestrijden?
Junto heeft een raar hoestje. Klinkt wat droog. Het is geen zware harde hoest. Maar een bescheiden kuchje. (Zoals wij weleens kuchen met een korreltje in de keel).
Ik hoor het sinds vanmiddag. Hij is vrolijk,levendig en lijkt er dus geen last van te hebben.
Hij is geent tegen kennelhoest, heb al gelezen dat dit geen garantie is dat hondne niet ene andere variant kunnen krijgen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kennelhoest??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
is ui niet hartstikke slecht voor honden
Een tuigje gebruiken, rust houden, en je kan thijmsiroop geven of een beetje honing.
Ik zou niet aan die uiensiroop beginnen.
Waarom zelf aan kloten? Gewoon naar de dierenarts.....
?
En ook een ingeente hond kan kennelhoest krijgen, in mindere mate..
kennelhoest is haast niet tegen te enten, het betreft elke keer weer een andere variant. Het kan volgens de mensen die ik toen gesproken heb vergeleken worden met een flinke verkoudheid voor honden..En net als verkoudheden bij mensen is er elke keer een andere variant. Je kan kennelhoest het beste belijken en behandelen als een verkoudheid, dus hoestdrank e.d. helt dit na een tijdje niet even langs de DA gaan..
Wat een flauwekul. Gewoon een klodder rauwe tijmhoning of manukahoning, eventueel paar druppels propolistinctuur erbij.
Ik zou nu ook niet meteen dat receptje gaan proberen, ben benieuwd wie er ervaring mee heeft....
hier toevallig vandaag met bink
naar de da geweest, sinds gister maakt ie de geluiden als een kat die een haarbal uitbraakt, en snottebellen vlogen, in t rond.
volgens de da is het een fikse neusverkoudheid, heb antibiotica meegkregen,
en nu is het gereutel in zen neus gelukkig al wat minder,
is altijd wel sneu als zo,n kleine hummel zo verkouden iss
Ongelooflijk, ik traceer net een 'bron' achter dat 'gezonde' recept tegen kennelhoest.Ik hoop toch niet dat men dit gaat uitproberen.
Ja klopt helemaal, ik komt van een site van een DA. daar was ik ook erg verbaasd over.
Ga het niet gebruiken hoor. Heb Junto ook niet meer horen hoesten/kuchen de afgelopen uutjes.
Dus praten op HP geneest ook al, hahah
ui=dodelijk voor een hond
Ik heb het hele recept in google geplakt, maar kom niet bij een dierenarts uit :-(
wees voorzichtig met deze rare middeltjes, als je hond kennelhoest heeft, is de dierenarts er om je hond weer beter te maken, en het is ook nog zo als de hond echt ernstig ziek is, dan helpt een natuurmiddeltje niet, vandaar dat er dan toch antibiotica op het programma staat.
er zijn genoeg goeie middeltjes voor een beetje zieke hond, maar ga niet dokteren met een zieke hond, uien is niet goed voor de hond, staat in de lijst van gif, voor de hond.
Geef je hond een schepje honing dat helpt erg goed
Je kan ook voor een kinder hoest drankje gaan
Bosolvon kinder hoest drankje zo bij de apotheek gehaald
Laat je hond niet gelijk bij elk kuche vol stoppen met antibotica ik heb gelukkig een da die dat niet doet en gewoon een hoestdrankje voor schrijft
Dat recept wat jij hier boven schrijft zo ik zelf niet uit gaan proberen
@ willemijn ze zegt toch niet dat haar hond ernstig ziek is dus waarom dan gelijk aan de antibotica
Ik zou mijn hond geen uien geven, is hartstikke giftig voor een hond!
Hallo allemaal,
Junto heeft vandaag nog niet gekuchd/gehoest. ik denk dus dat hij na het eten van het stukje fruit gewoon iets dwars had zitten in zijn keel. gelukkig maar.
Wat betreft het recept over de uiensiroop het volgende.
Ik kwam het tegen toen ik naar symptomen van kennelhoest zat te zoeken. Omdat ik weet dat uien niet goed zijn voor een hond was ik dus al zeker niet van plan om het te geven, maar heb het hier neer gezet om het te delen en meningen te horen. Het had gekunt dat bijv. rauwe uit wel slecht is maar gekookte uiaftreksel in bruine suiker nou net weer niet. dus vandaar mijn melding hier.
En ik vond het heel typisch dat het werd voorgeschreven, juist omdat het op een site stond waar je het niet verwacht.
Nu wil ik ook deze site niet negatief in het daglicht zetten.
Wil je toch de link, dan kun je me pb-en.
groeten Bertine
Bertine, zo lang jouw hond geen zieke indruk maakt, dan zou ik me niet zo'n zorgen maken.
Een goede dierenarts zou er ook niet veel aan doen, ook al is het kennelhoest.
Niet meteen met antibiotica gaan werken, als het niet echt nodig is, toch?
Ik spreek uit ervaringen met de kennelhoest. Onze hond, toen 4 maanden oud, hoesten tot kokhalzen toe, maar had geen zieke indruk. Was speels en eten goed. De dierenarts wilde het gewoon aan zien. En het is ook vanzelf goed gekomen.
Uien zijn volgens mij heel slecht voor de hond.
Suiker ook.
Honing is goed voor de longen en de luchtwegen.
Ik doe dit wel eens in de kwark.
Dat klopt, Machtel. Uien maar zeker ook suiker zijn niet gezond voor zoogdieren zoals honden, katten, fretten, paarden etc.
Enkelvoudige koolhydraten zoals suikers en melasse verzieken op zijn zachtst gezegd de darmflora. Daarnaast zijn het snelle energieleveranciers die in korte tijd enorme druk op de alvleesklier kunnen uitoefenen, waardoor diabetes in de hand kan worden gewerkt. Melasse (en vaak nog een aantal nare bijstoffen) vind je met name in hoestdrankjes en krachtvoer.
Rauwe honing honing bevat meervoudige suikers (langketen koolhydraten) die in het lichaam worden afgebroken tot enkelvoudige suikers. Dan pas kan het door het lichaam worden opgenomen. In die zin is honing voor diabetici en met name voor honden en katten beter geschikt vanwege de vlakke bloedsuikercurve. Er zijn onderzoeken bekend waarbij na inname van honing (en wortels) de bloedsuikerspiegel minder sterk oploopt dan na inname van appels, brood of rijst. Het is geen snelle energieleverancier.
Propolis, honing en stuifmeelpollen bevatten flavonoïden. Dit zijn de geel gekleurde pigmenten bij planten die verantwoordelijk zijn voor de reducerende werking. Ze hebben een aantoonbare anti-oxidante en antibacteriële werking.
Propolis, which is rich in bioflavonoids, is effective against viruses, harmful bacteria, yeasts, and fungi. It also has anti-inflammatory properties, helps prevent allergies, and speeds the healing of ulcers and skin problems such as acne, eczema, wounds, cuts, and burns.
The only down side of propolis, especially when it comes to treating dogs, is its awful taste. Freeze-dried propolis is sold in capsules, which can be hidden in food, and small amounts of propolis tincture (liquid extract) can be placed in empty two-part gel caps, which are sold in health food stores, just before using.
Propolis tincture can help protect dogs from canine flu, kennel cough, and other infectious illnesses. It can be applied to cuts, wounds, burns, bites, stings, hot spots, and lick granulomas (its bitter taste helps deter licking). However, its stickiness can complicate topical application. Mix propolis with a small amount of olive oil to create a less sticky disinfecting salve. Mix it with honey to help heal gum disorders.
Bron: http://www.forumwereld.nl/rauwevoedingvoorhonden/index.php/topic,125.0.html
Uien zijn schadelijk voor honden en katten.
Allium soorten: uien, knoflook, bieslook en prei
Allium soorten (ui-achtigen) bevatten bepaalde stoffen die uiteindelijk omgezet worden in zogenaamde ‘oxidanten’. Deze oxidanten kunnen de rode bloedcellen beschadigen. Rode bloedcellen hebben wel een beschermingsmechanisme in de vorm van antioxidanten, maar bij honden is de activiteit van dat mechanisme laag en katten zijn zeer gevoelig voor beschadiging door oxidanten. Ook paarden en koeien zijn gevoelig, terwijl schapen, geiten, ratten en muizen beter tegen uien kunnen. De giftige stoffen in Allium soorten kunnen niet onschadelijk worden gemaakt door verhitting of drogen, ook gedroogde of gebakken uitjes zijn dus gevaarlijk! Knoflook is voor honden wat minder gevaarlijk dan ui, maar voor paarden is knoflook gevaarlijk vanaf 0,2 gram per kilo lichaamsgewicht.
Als de rode bloedcellen eenmaal beschadigd zijn, krijgt het dier bloedarmoede en neemt het zuurstoftransporterend vermogen van het bloed af. Honden en katten zijn erg gevoelig voor uienvergiftiging: bij katten kan consumptie van 5 g uien per kg lichaamsgewicht leiden tot verschijnselen, bij honden is dit 15 tot 30 g per kg lichaamsgewicht. De verschijnselen van een Allium vergiftiging beginnen vaak met braken en diarree. Symptomen van beschadiging van bloedcellen ontstaan meestal pas enkele dagen na opname en zijn sloomheid, minder uithoudingsvermogen, bleke tot bleekgele slijmvliezen, rode tot roodbruine urine, een hoge hartfrequentie en een hoge ademhalingsfrequentie zowel in rust als bij inspanning. Voor Allium vergiftigingen bestaat geen specifieke behandeling: in sommige gevallen is een bloedtransfusie nodig. Raadpleeg altijd uw dierenarts.
Bron: WHG Dierenartsen http://www.whgdierenartsen.nl/Portals/0/docs/Huisdierenbijsluiter/Vergiftiginghuisdieren.pdf
Hopelijk heeft iemand hier iets aan.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kennelhoest??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?