Een doodle of een poedel?
We zijn er over uit en denken dat het een standaard poedel wordt.
Ik ben moeder van twee kleine kinderen. Een meisje van twee en een half en een jongetje van vier en een half.
Mijn zoontje heeft autisme en dit gaat zijn therapiehond worden.
We hebben een stichting waarmee we straks aan het werk gaan, en die ons hierin gaan begeleiden.
Nu het volgende besluit, als we een poedel kiezen wat voor kleur willen we.
Zwart, wit of toch een grijze. Het maakt ons eigenlijk niet zo erg veel uit.
We vinden deze drie kleuren het mooist.
Ik heb wel gelezen dat er karakter verschillen in zitten, en dat lijkt me dan toch wel belangerijk.
Wie heeft hier ervaring in en kan me hier wat meer over vertellen?
Daarnaast ben ik op zoek naar meerdere boeken over de poedel, om me hier nog meer in te kunnen verdiepen. Iemand tips?
De stichting waarmee we aan het werk gaan kan ons veel informatie verschaffen, maar we zijn ook erg benieuwd naar andere poedel eigenaars, en ervaringen.
Alvast bedankt!
Groetjes Noelle.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een doodle of een poedel???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik heb geen idee of karakterverschillen met de kleur samen hangen. Ik ken alleen twee prachtige abrikooskleurige koningspoedels die heerlijk zijn van karakter, en een kleine abrikoos poedel. Toeval waarschijnlijk. Ik vindt de zwarte en de grijze ook wel leuk, wit zit meer werk aan denk ik... vooral als ie lekker buiten mag ravotten bij slecht weer Maar vindt dat je voor een standaard poedel gaat wel een leuke keuze
En als je bij een goede kweker terecht komt kan die zelf meezoeken naar de juiste pup voor jullie, zij kunnen de pups al goed inschatten en weten ook hoe de ouders zijn.
Ik hoop dat hier nog poedelbaasjes zijn die hun ervaringen kunnen vertellen
Wij hebben vroeger thuis een abricot dwergpoedel (reu) gehad en later heb ik een donker bruin toypoedeltje (teef) gehad.
Allebei lieve honden, wat zeg ik (buiten onze Bart om) was dat toypoedeltje de liefste hond die ik me maar kon bedenken.
Ik heb haar op 4 jarige leeftijd uit het asiel gehaald en 12 jaar onvoorwaardelijke liefde van haar gehad. En nooit begrepen waarom zij in het asiel "gedumpt" was.
Nu ik dit schrijf krijg ik weer een brok in m'n keel voor haar gemis
Zij was echt in alles de perfecte hond en luisteren pff ongelooflijk!
De kleur vind ik ook heel mooi omdat je donker bruin ook weinig ziet.
Ik kan mij niet bewust herinneren dat er groot karakterverschil tussen de poedels zat.
De abricot was wel wat pittiger geloof ik maar ook erg lief en betrouwbaar.
zorg dat je een goede fokker er voor benaderd, wij bij mijn vroegere ouderlijk thuis hebben altijd poedels gehad, de koningspoedel, mijn moeder had astma, geen verharing, mits er vroegtijdig getrimd werd. en geen fijnere honden voor mijn moeder, ook had ik een zusje wat gehandicapt was, en ook daar was er geen fijnere hond voor te vinden, ze zijn heel leergierig, en behulpzaam.
wat de kleuren betreft, dat klopt wel, de abrikoos is een ander karakter hondje. en dan heb je ook nog de kleine soorten poedels, andere karakters dan de koningspoedel, maar zou als ik jou was eens bij fokkers langs gaan, voor je besluit er een te nemen, en daar wat informatie op doen, en niet een fokker maar meerderen fokkers. of eens kijken naar een labradoodle fokker, ook daar worden hulphonden opgeleid. veel succes, zoek goed.
wat ik heb begrepen van poedelfokkers is dat de witte poedels het makkelijkst zijn, maar in een nest zitten natuurlijk verschillende pups qua karakter, zorg ervoor dat je een goede fokker uitkiest met verstand van honden ( en puppytesten) zodat je zeker weet dat de juiste pup naar jullie gezin gaat, het heeft geen zin om de pup al met vier weken leeftijd uit te zoeken testen kunnen pas gedaan worden als ze 7 weken oud zijn, of gaat de stichting jullie hebben met uitzoeken? welke stichting gaat jullie helpen?
Abrikooskleurige poedels, heb ik begrepen, zijn het meest leergierig van de poedels.
Mijn ouders hadden een grijze dwergpoedel, een heel lief diertje, een perfect hondje. Naar ons kinderen luisterde ze overigens niet hoor hahaha, als ze geen zin had in verderwandelen bijv. ging ze gewoon op de stoep liggen. Het was een pittig en slim hondje, ze was het koninginnetje tussen de andere honden (we hadden ook nog twee herders).
Ik ben ook benieuwd hoe dat in zijn werk gaat met de stichting en ook welke stichting jullie gaat begeleiden.
In elk geval denk ik dat de pup gewoon heerlijk pup mag zijn en als elke pup behandeld gaat worden, een goede basis is heel belangrijk, vandaar ook zou ik echt moeite doen om een goede fokker uit te zoeken.
Poedels zijn over het algemeen heerlijk honden, welke kleur dan ook. Ik zou eerder naar het individuele karakter van de pup kijken dan naar de kleur. Als het van de fokker mag zou ik een GT je pup laten uitkiezen. Die kunnen op basis van een puppytest een goed beeld geven van het karakter van de pups. Volgens mij kun je via de sophia vereniging ook zo iets regelen, dan is het geloof ik gratis.
ik heb jaren terug 2 witte dwergpoedels gehad, beiden waren ze erg slim en tot op hoge leeftijd actief.
toch was de een wat rustiger van karakter de ander iets drukker
ik vind poedels nog steeds erg mooi
Wanneer je echt voor een therapiehond via een stichting gaat
heb je geen keuze van kleur hoor.
Er wordt op karakter geselecteerd, niet op kleur.
Wanneer je zelf een hond zoekt en die zelf wil opleiden zou ik me toch laten bijstaan in de keuze en mijn ogen dicht doen als het over kleur gaat.
Van de broertjes en zusjes van mijn doodles zijn er een aantal hulphond.
De zwartjes werden echter door diverse stichtingen al meteen buiten beschouwing gelaten omdat het moeilijker is voor een kind om oogcontact te krijgen (waar de doodle om bekend staat) met een zwarte hond met zwarte ogen dan met een lichtgekleurde hond.
Ben het dus helemaal eens met Marion dat het erg belangrijk is om bij een goede fokker de juiste tests te laten doen.
Ik weet niet of er bij poedelfokker ook speciale bloedlijnen zijn die veel therapiehonden opleveren?
ik ken dezelfde abricooskleurige poedels als bipke, en dat zijn echt prachtige honden qua karakter.
Met zachte hand opgevoed, maar je kan er werkelijk alles aan vragen. Heel zacht naar kinderen en puppies, pittig in de training. Heerlijke honden.
Ik vind het een goede beslissing om toch voor 'n poedel te gaan. Mijn voorkeur gaat niet uit naar labradoodles.
Hoi hoi,
Wat een antwoorden en wat een informatie al, geweldig.
De stichting waar we mee gaan werken hebben goede ervaringen met bepaalde fokkkers, we laten ons door hun leiden. Ik was alleen erg benieuwd naar ervaringen van andere mensen met standaard poedels.
Je ziet tegenwoordig bijna geen standaard poedels lopen, in ieder geval niet hier in de buurt.
We hebben lang getwijfeld tussen een doodle en een poedel. Ik vind dat de poedel sinds de komst van de doodle ondergewaardeerd wordt, terwijl het geweldige honden zijn. De doodles zullen dat ongetwijfeld ook zijn maar onze persoonlijke keus is toch echt gevallen op het karakter van de poedel.
We zullen misschien ook wel geen keus hebben in kleur, dat maakt ook helemaal niks uit wij vinden ze allemaal mooi. We waren alleen wel benieuwd of er verschil is in karakter en kleur.
We vinden het ontzettend spannend en wachten rustig af, haasten spoed is zelden goed.
Groetjes Noelle.
ik heb labradoodles in verschillende kleuren en ik merk er niks van hoor, iedere hond is uniek , en ja poedels zijn leuke honden , ik ben alleen geen voorstander van sommige kapsels en ze zijn zeker ondergewaardeerd, op het moment dat mensen informatie vragen over eventuele pups en erbij zeggen dat ze poedels niks vinden, haak ik af snap niet dat je dan een labradoodle wilt, bij mij gemiddeld percentage van 62,5 % poedel dus meer poedel dan labrador.. heel veel succes ik ben benieuwd wat voor poedel het uiteindelijk gaat worden!
overigens zijn alle witte poedels die ik tegengekomen ben ooit, altijd heel pittig, op het valse af geweest.
Ik passeer er regelmatig enkele in de stad, en die kunnen het nooit laten om vanuit te verte pebbles uit te dagen, terwijl pebbles hen nog niet eens gezien heeft.
Ook o phondenweides, waar ik regelmatig kom, zijn de witte altijd degene die voor problemen zorgen.
Kan zijn dat dit toeval is, dat die witte net niet zo goed opgevoed worden, mar dat heeft voor mij toch wel een bittere nasmaak gegeven als ik denk aan witte poedels.
Doe mij dan maar een abrikoos.
ben je waarschijnlijk net de verkeerde tegengekomen, heb dat nog nooit gehad met poedels ( welke kleur dan ook) er moet gewoon goed getest worden en de fokker weet ook wel met welke karakters ze fokt neem ik aan, dan kan je al een goede inschatting maken hoe de pups worden.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een doodle of een poedel???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?